Robert Kardashians tragiska cancerkamp och dödsbäddslöftet Bruce Jenner 'bröt'

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Kardashian Klan är utan tvekan en av de mest kända familjerna på planeten, men hjärtskärande har deras älskade pappa Robert Kardashian aldrig levt för att se den otroliga framgång som de åtnjuter idag.



Robert, en hotshotad advokat i Los Angeles, dog för 17 år sedan i september 2003 - bara två månader efter att ha fått diagnosen esofageal cancer.



Patriarkens plötsliga nedgång i hälsa kom som en bult ur det blå för hans bedövade familj.



Robert rökte eller drack inte och det fanns ingen cancerhistoria i familjen när han dog vid 59 års ålder och lämnade sina barn berövade.

'Det var så overkligt, kunskapen om att han hade cancer var en sak, men att tro att det faktiskt skulle ta hans liv, jag trodde aldrig på en miljon år att det skulle hända honom', sa Kris Jenner senare om hans plötsliga bortgång.

Kris Jenner gifte sig med Robert Kardashian när hon var 22 (Bild: Instagram)



Paret fick fyra barn innan Kris inledde en affär som ledde till deras skilsmässa (Bild: WENN.com)

Dottern Khloe sa senare att hon bara kunde stressa sin pappas otida död.



'Jag tror att du håller dig hemlig [och] stress dödar dig! Jag känner att du visar saker, du måste tänka ... funderade hon.

Roberts bortgång kom åtta år efter att han blev känd genom sitt engagemang i OJ Simpsons prövning av seklet & apos ;.

Han tjänstgjorde som medlem i Simpsons försvarsteam när den amerikanska fotbollsspelaren anklagades för dubbelmordet på exhustrun Nicole Brown Simpson och Ronald Goldman.

vad är det för boxning ikväll

Robert hade inte varit i en rättssal i två decennier och hade inte arbetat som advokat i 12 år när han engagerade sig i fallet, men återaktiverade sin licens speciellt för att hjälpa sin vän OJ och hävdade att han var övertygad om sin oskuld .

OJ Simpson och Robert Kardashian

Robert Kardashian representerade OJ Simpson under sin rättegång (Bild: Vince Bucci/AFP/Getty Images)

Kris Jenner var en nära vän till Nicole Brown och hade blivit förkrossad av hennes död

Flytten belastade hans relation med ex-frun Kris Jenner, som var en nära vän till den mördade Nicole.

När OJ så småningom friades, var Kris gravid med sitt första barn med Caitlyn Jenner, då känd som Bruce, som hon senare kallade Kendall Nicole Jenner för att hylla sin sena vän.

Efter fallet fick Kris och Robert gå förbi kontroversen för att fortsätta uppfostra sina fyra barn som medföräldrar.

Bruce lovade Robert att han skulle ta hand om sina fyra barn (Bild: Ron Galella Collection via Getty)

Bruce och Robert hade varit goda vänner (Bild: Instagram)

Åtta år senare, när Roberts cancer befanns vara dödlig, uppmanade han Kris & apos; nya maken Bruce Jenner för att ta hand om dessa barn.

Bruce lovar att han alltid skulle ta hand om & apos; av Kourtney, Kim, Khloe och Rob när deras pappa inte längre fanns.

Ett tag fortsatte den blandade Kardshian-Jenner-familjen sitt dysfunktionella men kärleksfulla band, dokumenterat på deras E! realityserien Keeping Up With the Kardashians.

Men när Bruce övergick till Caitlyn efter hennes splittring 2013 från Kris Jenner, anklagade Khloe sin styvfar för att inte ha hållit sitt ord.

Caitlyn Jenner talar på scenen under & apos; I Am Cait & apos; paneldiskussion

Khloe Kardshian sa att hon kände att Bruce inte lyckades hålla sitt ord när han blev Caitlyn (Bild: Frederick M. Brown/Getty Images)

På tal om I & apos; m A Celebrity .... Get Me Out of Here! Avslöjade Caitlyn att Khloe hade varit & apos; p **** d off & apos; genom hennes förvandling och de hade inte talat på fem år.

Khloe erkände senare att hon kände att Bruce gick ut ur deras liv & apos; - vilket inte är vad Caitlyn lovade Khloes avlidna pappa.

Khloe skrev i sin bok Strong Looks Better Naked och förklarade: 'På vissa sätt kände jag att det värsta var att andra människor hade känt till övergången innan vi gjorde det. Jag kände mig devalverad av det faktumet.

& apos; Det handlade om min egen förlust; det handlade om smärtan jag kände eftersom han gick ut ur våra liv, sa hon.

Caitlyn öppnade för sin fejd med Khloe om I & apos; m A Celebrity förra året (Bild: ITV/REX)

Roberts arv har levt vidare genom sina barn, med sonen Robert i samma skola - University of California - han gick till och viftade med armen med en enorm tatuering av sin fars ansikte.

Medan Kim också har följt i sin pappas fotspår genom att fortsätta juridiska studier efter att ha inspirerats av hennes fängelsereformarbete de senaste åren.

Hans före detta fru Kris har till och med övervägt att ändra sitt efternamn till Kardashian.

Rob har ett enormt porträtt av sin pappas ansikte nedåt på vänster arm (Bild: Getty Images)

Instagram

Jag lever i en Kardashian -värld, förklarade hon för ABC -nyheter. Det är som Kardashian inc. på mitt kontor - jag äter Kardashian, jag andas Kardashian, jag sover Kardashian. Jag handlar med Kardashians- så alla kallar mig Kris Kardashian, och det fortsätter och fortsätter.

Kim talade om vad som skulle ha varit hennes fars 76 -årsdag i februari i år och hyllade Robert på Instagram när hon sa till honom: 'Grattis på födelsedagen pappa! Saknar dig över all förståelse. Önskar att du var här för att se allt! '

Se Även: