Fotografens öppna brev till Taylor Swift går VIRAL - stjärnan sprängs som hycklande efter Apple row

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Jason, vänster, smällde Taylor



Ett fotografiskt öppet brev till sångerskan Taylor Swift som anklagade henne för att vara 'HYPOKRITISK' efter att hon hade tjatat på Apple om att utnyttja artister har blivit viral.



Frilans Jason Sheldon säger att alla fotografer som tar bilder av popstjärnan tvingas avstå från sin upphovsrätt - vilket ger henne obegränsad användning av sina foton GRATIS.



Hans svar på hans Junction 10 Photography -blogg kommer efter att Taylor Swift skrev ett öppet brev till Apple som gav henne skäl för att vägra låta hennes album 1989 ingå i deras nya musikstreamingtjänst.

Hon klagade på att Apple Music inte skulle betala författarna, producenterna och artisten under en tre månaders gratis provperiod för dem som registrerar sig för tjänsten.

Taylor Swifts brev till Apple Music

Taylor Swifts brev till Apple Music



Men Jason, som frilansar för de nationella tidningarna, föreslår att hon inte är annorlunda än Apple.

Han har publicerat kontraktet som alla fotografer måste underteckna innan de fotograferar hennes konserter, där det står att hon beviljas 'gratis och obegränsad användning' av sitt arbete 'över hela världen, för alltid.'



Det betyder att efter att en fotograf har tagit bilderna kan han bara försöka sälja dem en gång till tidningarna och sedan förlora alla rättigheter till dem, medan hon sedan kan använda bilderna för sina egna marknadsföringsändamål gratis.

Han säger: 'Nu .. förlåt mig om jag har fel, men om du tar punkterna 2 och 3 i det kontraktet (som tillhandahålls fotografer som måste godkänna dessa villkor innan de får göra sitt jobb med att fotografera dig för redaktionella butiker), verkar det vara en fullständig rättighetsgrepp och kräver att du beviljas fri och obegränsad användning av vårt arbete, över hela världen, för evigt.

Taylor Swift

Taylor Swift i en av hennes konsertbilder (Bild: PA)

'Du säger i ditt brev till Apple att & apos; Tre månader är lång tid att bli obetald. & Apos; Men du verkar glad över att begränsa oss till att få betalt en gång och aldrig mer kunna tjäna på vårt arbete, samtidigt som du ger dig rätten att utnyttja vårt arbete till din nytta i all evighet.

'Hur är du annorlunda än Apple? Om du inte gillar att bli utnyttjad är det fantastiskt ... gör ett stort uttalande om det, och du får mitt stöd. Men vad sägs om att se till att du inte är skyldig till samma taktik innan du får en pop på någon annan?

'Fotografer måste också försörja sig. Precis som Apple har du råd att betala för fotografier, så sluta tvinga oss att överlämna dem till dig medan du hindrar oss från att publicera dem mer än en gång, någonsin. '

Han föreslår att fotografer är för rädda för att säga ifrån om dessa kontrakt om de är 'svartlistade' av lednings- och PR -företag.

Calvin stödde sin flickvän

Han tillägger: 'Det finns hundratals professionella konsertfotografer som inte åtnjuter den tryggheten .. de har inte den röst du gör, och de har inte den allmänna tjänst som du har när det gäller att kräva rättvisa rättigheter för deras arbete, och de har en mycket högre risk att hindras från att arbeta i framtiden, inte bara på dina shower, utan alla shower som är anslutna av samma promotor, plats, PR eller förvaltningsbolag. '

Taylor Swift uppmanar senare Apple att ändra policyn så att artisterna får betalt för sin musik - vilket de nu har gjort - och Jason uppmanar henne att göra detsamma för fotografer.

Jason tillägger: 'Med all respekt för dig också Taylor, du kan göra rätt och ändra din fotopolicy. Fotografer ber inte om din musik gratis. Be oss inte att förse dig med ditt marknadsföringsmaterial gratis. Dags att sluta vara & apos; Mean & apos ;. '

Andra fotografer har hyllat hans brev.

Ya Boi skrev online: 'Love it! - Jag kommer att få ett formulär för Miss Swift ungefär som det som bifogas, mycket snart, förhoppningsvis är det ändrat! '

Jonathon Butlet tillade: 'Din är en enkel fix. Samma som hennes var. Du vägrar bara att arbeta hennes shower. Precis som hon vägrade att lägga upp sin musik gratis. Samma exakta sak. Om du inte tar bilderna rånas du inte. '

En brittisk talesperson för Taylor sa: Standardfotograferingsavtalet har blivit felaktigt framställt genom att det tydligt står att alla fotografer som fotograferar 1989 års turné har möjlighet att använda fotografierna ytterligare med ledningens godkännande.

'En annan tydlig missuppfattning är påståendet att upphovsrätten till fotografierna kommer att vara hos någon annan än fotografen - detta avtal överför inte upphovsrätten från fotografen. Varje artist har rätt till och bör skydda användningen av sitt namn och likhet.

Se Även: