Varför Dennis Waterman tycker att New Tricks bara inte är detsamma som att det går in i sin sista säsong

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Casten av nya trick

Bowing out: Final line-up of New Tricks-Nicholas Lyndhurst, Denis Lawson, Tamzin Outhwaite och Dennis Waterman(Bild: BBC)



Dennis Waterman har erkänt succédramat New Tricks var inte detsamma när skådespelarna Amanda Redman och Alun Armstrong slutade.



Dramat uppskattades till 9,9 miljoner 2011, men förra året i genomsnitt var snittet bara 5,9 miljoner efter Redman och Armstrongs utgångar 2013, när de ersattes av Nicholas Lyndhurst och Tamzin Outhwaite.



Waterman, 67, är den enda som återstår i den ursprungliga castmedlemmen och han sa: Det här är ingen smula på den nya rollistan, men allt förändrades verkligen dramatiskt och plötsligt när Amanda och Alun lämnade hade jag redan anmält mig till nästa säsong.

Jag frågade Amanda om jag skulle se ledsen ut efter att alla andra hade slutat och hon sa, ”Var inte tokig.”

Och sedan började min fru köpa ett annat blödande hus och jag hade inget alternativ. Men det var inte samma sak.



New Tricks, som började 2003, kommer att avslutas efter 12 serier i sommar med en 10-delad körning.

Dennis Waterman i New Tricks

Att se igenom det: Waterman är den enda ursprungliga castmedlemmen kvar (Bild: BBC)



När han talade till Radio Times betonade Waterman att han tyckte om att arbeta med den nya rollistan, men det fanns delar av serien han kämpade med, inklusive några aspekter av Lyndhursts karaktär, ex-detektivsergeant Dan Griffin.

Waterman tillade: Nicks karaktär, Danny, är verkligen ganska konstig. Med Aluns karaktär, Brian, var han minnesväg - han kom ihåg saker, allt väldigt enkelt.

Nick spelar ett geni som vet allt, vilket jag blev förvånad över. Det fanns ett avsnitt där han över natten lär sig spela fotboll, och det tyckte jag var löjligt.

Dennis säger också att hans förare meddelade honom att programmet skulle ställas in.

Han sa: Jag hade ingen aning. Jag lämnade inte ett sjunkande skepp. Jag fick bara reda på det när min förare sa: 'Visste du att de har avbrutit blödningen!'

Gamla ansikten: Originalrollen James Bolam, Dennis Waterman, Amanda Redman och Alun Armstrong (Bild: REX)

Jag tror att du inte kan kasta kemi.

På frågan om hur hans karaktär Gerry Standing kommer att gå ut avslöjade Dennis att finalen kommer att spridas över två avsnitt.

Han sa: Jag kan inte säga för mycket men det är ett högaktivt dubbelavsnitt med en stor twist i slutet så jag tror att fansen kommer att bli nöjda. Det är slutet Gerry förtjänar.

Han är delvis den klassiska tv-polisen-han har ett rörigt hemliv, tre ex-fruar och umton döttrar men jag tror att det som tittarna älskar bäst är hans brist på politisk korrekthet.

Jag tror inte att vi får reda på några stora avslöjanden om Gerry, men det finns några överraskningar om hans förflutna som jag tror att fansen kommer att tycka är intressanta.

  • New Tricks, BBC1, 21:00, 4 augusti.
omröstning

Slutade du titta på New Tricks när rollistan ändrades?

1000+ RÖSTER SÅ LÄNGT

JALÅT BLI

Se Även: