Jag fick Megabus Gold från Aberdeen till London för £ 25 - 6 saker jag önskar att jag hade vetat innan jag gjorde

Megabus

Ditt Horoskop För Imorgon

Det skulle vara billigare om du aldrig rest någonstans. Men vänner har för vana att flytta avlägsna platser - i mitt fall, Aberdeenshire.



Efter en idyllisk helg på landet kunde jag inte möta 11 timmar på en Megabus från Granite City till London. Så jag bestämde mig för att uppgradera. Jag tänkte inte gaffla ut på ett flygplan eller ett nattåg. Istället skulle jag resa med den sovande bussen Megabus guld - för £ 25.



Dags att lägga sig



Megabus Gold är utformat för att tillhandahålla en prisvärd nattbuss, utan tortyren att sova upprätt. Istället får du en våningssäng, en muffins och en glad fleecefilt som håller dig hela natten.

Med andra ord, det är det närmaste i Storbritannien utan trollkarl som du hittar till riddarbussen.

Mina 2 misstag

Megabus Gold - som Knight Bus utan trollkarlar



Säg vad du vill i kommentarfältet nedan
Kommentera nedan

Jag hade ingen trollstav för att kalla min buss, så jag kom till Aberdeen -stationen med gott om tid att spara. Faktum är att boarding är enkelt, men här upptäckte jag mitt första misstag.

bästa sättet att laga korv

Megabus -veteranerna framför mig gömde sina hårda resväskor i bagageutrymmet och hoppade på.



Läs mer

Billiga tåg- och bussresetips
Hur man sparar på buss- och tågresor Virgin Trains bokar hemligheter Billiga tågpriser Railcard -hack måste du veta

Jag hade bara skjutit allt i en stor, mjuk väska. Det slutade med att jag slet sönder mitt bagage innan jag kom fram med en konstig samling plastpåsar och bärbara väskor.

vad betyder 607

Som jag lärde mig när jag gick på övervåningen (det är en dubbeldäckare) insåg jag mitt andra misstag.

En Megabus Gold -våningssäng - spridning på egen risk

Mina plastpåsar fylldes med halvfärdiga hantverksprojekt och böcker. Men den översta våningen som jag hade valt var bara lite bredare än jag, och den var betydligt närmare taket än jag hade tänkt mig.

En lat resa

Mitt sardin-i-ett-tenn ansikte

Jag kunde inte sitta upp för att läsa eller göra något annat produktivt.

Efter att ha kranat nacken i en halvtimme gav jag upp på min bok, kopplade in en podcast och lade mig tillbaka för att se solen gå ner.

Och när jag hade lyckats ordna om min udda samling väskor och avstått från latskap, var det en mestadels trevlig resa.

Mina medresenärer slumrade vid 21.30. Jag hade en rad konstiga drömmar, varav några involverade en skrämmande verklig Megabus, men för det mesta drog rytmen på vägen mig till sömns.

Det är inte lyx i ordets finaste bemärkelse, och du måste vara smidig på fötterna. Men Megabus Gold fick mig från A till B för ett mycket billigare pris än ett flygplan eller tåg. Och det bästa var att jag inte slösade bort tid.

När jag la mig kunde jag se fartygen på Aberdeens bryggor. Och när jag vaknade stirrade jag ut på Art Deco -taken i norra London.

Jag samlade min gratis brioche och apelsinjuice och gick till jobbet.

vad betyder nummer 22

6 tips för en bättre Megabus Gold -resa

1. Boka tidigt

Megabus Gold -priserna börjar på £ 15,50, men de stiger ju närmare resdatum du kommer. När jag kollade var en resa från Aberdeen till London på fredagen bokad dagen innan £ 55,50 - men boka en månad i förväg och det är £ 35. Resor på vardagar tenderar också att vara billigare.

2. Välj en koja noggrant

När du boka Megabus , kan du välja mellan en våningssäng på översta eller nedre våningen. Du har större chans att sitta upprätt om du går efter botten.

3. Tänk på medresenärer

Vissa kojer är singel , andra är 'dubbla' med en liten partition som skiljer dig åt. Om du vill undvika besväret med att ligga bredvid en främling kan du betala för att uppgradera till en enda våningssäng. Eller dyk upp tidigt.

4. Packa ett hårt fodral och en mjuk väska

Det finns inte mycket plats ombord, så försök att stuva så mycket som möjligt i bagageutrymmet. Använd en mjuk väska som du kan knyta till din koja för din tandborste, underhållning och andra viktiga saker.

5. Förbered dig på att ligga

Du kommer inte att sticka en halsduk eller ens läsa mycket av en bok medan du ligger horisontellt. Ta poddar, musik eller en radio att lyssna på om du inte kan sitta uppe.

6. Ta med sovmaterial

Du får en flaska vatten, men om du är törstig fyller du på mer. Förvänta dig inte mer än en tunn fleecefilt. Lamporna slocknar, men bara en ögonmask kan ge dig totalt mörker.

Vill veta mer? Det finns ett jättebra blogginlägg om resan från London till Edinburgh här .

Se Även: