Gravida kvinnor som tar paracetamol är mer benägna att få barn med beteendemässiga problem

Paracetamol

Ditt Horoskop För Imorgon

Gravid kvinna som håller piller(Bild: Getty Images/iStockphoto)



Det anses vara en av de säkraste smärtstillande medlen under graviditeten, men en ny studie har varnat för farorna med att ta paracetamol när du är gravid.



Forskare från University of Bristol har funnit att kvinnor som tar paracetamol under graviditeten är mer benägna att få ett barn med beteendemässiga problem.



sas vem vågar vinner instruktörer

I studien undersökte forskarna minnet, IQ, förskolans utvecklingstest och beteende hos 14 000 barn från Bristols barn från 90-talet.

När de var gravid i sju månader sa 43% av deras mödrar att de hade tagit paracetamol ”ibland” eller oftare under de tre föregående månaderna.

(Bild: iStockphoto)



Resultaten avslöjade ett samband mellan moderns paracetamolintag och hyperaktivitet och uppmärksamhetsproblem hos barnen.

Pojkar verkade också vara mer mottagliga än flickor för läkemedlets möjliga beteendemässiga effekter, enligt forskarna.



degale vs eubank tid

Professor Jean Golding, som ledde studien, sa: Våra resultat lägger till en rad resultat om bevis på de eventuella negativa effekterna av att ta paracetamol under graviditeten, till exempel problem med astma eller beteende hos avkomman.

Det förstärker rådet att kvinnor ska vara försiktiga när de tar medicin under graviditeten och att söka läkarhjälp vid behov.

Läs mer

Senaste hälsunyheter
Gravida kvinnor slutar & apos; dricka kaffe & apos; Coronavirus: Uppdatering av humant vaccin från Oxford Skärmtid kan vara bra för småbarn Baksmälla botemedel möjligt

Forskarna lyfter fram att ytterligare forskning behövs för att avslöja orsaken till denna länk.

Professor Golding tillade: Det är viktigt att våra resultat testas i andra studier - vi kunde inte visa ett orsakssamband, snarare en koppling mellan två resultat. Det skulle också vara användbart nu att bedöma om äldre barn och vuxna är fria från svåra beteendeproblem om deras mamma hade tagit paracetamol.

kylie jenner bröstjobb

Trots dessa fynd är NHS webbplats hävdar att det ”vanligtvis är säkert” för kvinnor att ta paracetamol när du är gravid.

Det står: Paracetamol har använts rutinmässigt under alla stadier av graviditeten för att minska en hög temperatur och för smärtlindring. Det finns inga tydliga bevis på att det har några skadliga effekter på ett ofött barn.

Se Även: