Hur många X-Men-filmer finns det? Alla X-Men-filmerna i ordning

X-Men

Ditt Horoskop För Imorgon

Det är på väg att ta slut för våra favoritmutanter.



Den framgångsrika X-Men-serien kommer att avslutas med X-Men: Dark Phoenix då Fox har förvärvats av Disney och karaktärerna snart kommer att återuppfunnas för Marvel Cinematic Universe.



Serien har släppt en lång lista med filmer sedan den började år 2000 och hjälpte till att kickstarta ett antal filmstjärnkarriärer, inklusive Hugh Jackman som Wolverine /Logan, som blev ett känt namn tack vare rollen.



Men med varierande grad av kritisk framgång och en kronologi som har visat sig mycket förvirrande för vissa kanske du behöver serien förklarad.

Så här är alla X-Men-filmer och deras inställningar förklarade.

kym marsh sexband läckte

Alla X-Men-filmerna i ordning

1. X-Men (2000)

X-Men (Bild: Twentieth Century Fox)



Där allt började, var denna grubbla och vuxna tackling av mutantvärlden den filmiska debuten för mutanterna och en vattendelars ögonblick för superhjältefilmer. Vi introducerades för ikoniska spelare som Hugh Jackman som Wolverine, Patrick Stewart som professor Charles Xavier och Ian McKellen som Magneto, som Master of Magnetism började försöka föra krig mot de icke-mutanta homo-sapiensna till det de fruktar mest. . Filmen var en box office och kritisk framgång och utlöste en framgångsrik franchise.

2. X-Men 2 (2003)

X2 (Bild: Reuters)



Förmodligen den mest hyllade i hela X-Men-serien, såg den andra filmen det mutanta samhället hotat av överste William Stryker (Brian Cox), som också råkar vara ett ansikte från Wolverines förflutna. Jackman står i centrum igen, bara Xavier och Magneto tvingas förena sig när de hotas av Strykers planer på att kontrollera och utplåna det mutanta hotet. Filmen slutade också på en cliffhanger när Jean Gray (Famke Janssen) gjorde ett stort offer men låste upp en enorm kraft.

3. X-Men: The Last Stand (2006)

X Men The Last Stand (Bild: Twentieth Century Fox)

Den tredje utflykten för mutanterna såg regissören Bryan Singer avgå för att regissera Superman Returns, vilket fick honom att ersättas av Brett Ratner. Kappen för den inledande trilogin var otroligt splittrande vid den tiden och har inte blivit ihågkommen med kärlek av fans. Avsnittet såg stora dödsfall i de mutanta leden, en mutant botande historia som driver mutantgemenskapen isär, och Jean Gray återvänder som Dark Phoenix men tyvärr i en delplan. Det var katastrofalt, episkt men ganska rusat och dåligt utfört. Frågorna som anpassar Dark Phoenix -sagan kommer att se Fox vända tillbaka till historien igen.

är steven homosexuella kvinnor

4. X-Men Origins: Wolverine (2009)

järv

X-Men Origins: Wolverine

Hugh Jackman skrev på att återvända som Wolverine för sin egen spin-off prequel, men resultatet var det mest ogillade av hela serien. Först på 1980-talet före händelserna i X-Men-filmen såg vi hur Wolverine fick sina metallklor när han möter Stryker och kämpar med en komplicerad syskonrivalitet med Sabretooth (Liev Schrieber). Fanfavoritmutanten Gambit (Taylor Kitsch) gjorde också ett framträdande här, men Ryan Reynolds är den verkliga standen som Wade Wilson - tills filmen mumsar honom. Fans ogillade filmen, men det var ändå en kassasuccé.

5. X-Men: First Class (2011)

James McAvoy i X-Men: First Class

James McAvoy i X-Men: First Class (Bild: Rex)

Serien fortsatte med prequel -planer och undersökte ursprunget till Xavier och Magneto, nu spelade av James McAvoy respektive Michael Fassbender. Först på 1960 -talet blir de gamla vänner svurna fiender efter att de kämpat mot Hellfire Club, ledd av Sebastian Shaw (Kevin Bacon) och Emma Frost (January Jones), som planerar att starta andra världskriget mitt i den kubanska missilen Kris. Med en stil mer hemma i en Bond-film från 1960-talet, blev filmen av Matthew Vaughn väl mottagen och väckte ytterligare filmer med dessa yngre versioner av de mutanta ledarna, inklusive Jennifer Lawrence som Mystique/Raven Darkholme, som är drastiskt annorlunda än hennes serier motsvarighet.

6. The Wolverine (2013)

Wolverine (Bild: 1900 -talets bilder)

Denna uppföljare till X-Men Origins: Wolverine såg regissören James Mangold ta handlingen till Japan efter händelserna i X-Men: The Last Stand, med Logan hemsökt av sin förlorade kärlek, Jean Gray. I Japan måste Wolverine möta sina tidigare handlingar under andra världskriget när han skyddar dottern till en gammal vän från Silver Samurai och den mystiska huggormen. Sammantaget fick filmen positiva recensioner men Mangold skulle finna ytterligare hyllning med sin nästa Wolverine -film.

7. X-Men: Days of Future Past (2014)

X-Men: Days of Future Past

58 årig kvinna

Det är här tidslinjen blir särskilt komplicerad. Långt efter framtiden efter de föregående filmerna jagas mutanter av robotiska vaktposter inklusive alla skådespelarna från den ursprungliga trilogin. Med hjälp av Shadowcats (Ellen Page) förmåga reser Wolverine tillbaka till 1970 -talet efter händelserna i First Class för att förhindra att Mystique oavsiktligt väcker den dystopiska framtid han kom ifrån. Handlingen i 1970-talets scener med First Class-rollen förändrar framtiden och har en knock-on-effekt på tidslinjen, så när Wolverine från framtiden återvänder till sin rätta tidsperiod finner han att casten i den ursprungliga trilogin nu är alla levande och har sina lyckliga slut, vilket innebär att alla filmer förutom First Class och flashback -scenerna i båda Wolverine -filmerna nu har avbrutits eller åtminstone har händelserna gått mycket annorlunda. Days of Future Past hyllades av kritiker och ses som en av de bästa i serien.

8. Deadpool (2016)

Brianna Hildebrand och Ryan Reynolds

Deadpool (Bild: PA Photo/Fox UK)

Den här komiska X-Men-avknoppningen på fjärde väggen såg Ryan Reynolds äntligen få sin skyldighet som Wade Wilson aka Deadpool, och är inställd både inom och utanför X-Men-kontinuiteten som ett resultat, eftersom den innehåller karaktärer som Colossus och Negasonic Teenage Warhead, men håller sig inte riktigt till reglerna för och hånar franchisens tidslinjefrågor. Filmen följer Deadpool när han blir en legosoldat med en mun som måste rädda sitt livs kärlek, Vanessa (Morena Baccarin), från den onda Ajax (Ed Skrein). En snabb fan-favorit och kritisk och kommersiell framgång.

9. X-Men: Apocalypse (2016)

X-Men Apocalypse stillbilder

X-Men: Apocalypse

Efter händelserna i DOFP och i tidslinjen som fastställdes i slutet av filmen såg 1980-talet X-Men och hela planeten hotas av den första mutanten som existerar, En Sabah Nur aka Apocalypse (Oscar Isaac) , som vaknar från sin gamla sömn för att skapa förödelse med sin fyra ryttare. Genom att presentera yngre versioner av klassiska X-Men som Cyclops, Storm och Jean Gray (nu spelad av Sophie Turner) såg filmen en ny line-up av teamet för framtida filmer. X-Men: Apocalypse fick blandade recensioner, med majoriteten av kritiken riktad mot dess tecknade skurk, Apocalypse.

10. Logan (2017)

Logan (Bild: Marvel / Twentieth Century)

Den sista utflykten för Hugh Jackman som Wolverine och en av de mest hyllade seriefilmerna genom tiderna. Denna tredje solo-utflykt såg James Mangold regissera en berättelse i slutet av den nya X-Men-tidslinjen i en dyster framtid där mutanter håller på att dö ut och X-Men är mestadels döda. När Logan bryr sig om en senil Xavier (Patrick Stewart) dras de in i en konflikt om en ung föräldralös som heter Laura (Dafne Keen). Berömd för sin mogna ton, fantastiska framträdanden och riskabla berättelse, är Logan definitivt en krona för franchisen.

11. Deadpool 2 (2018)

Deadpool 2

hedbok/michelle williams

Fortsättningsfilmen för Ryan Reynolds & apos; merc med munnen blev större och bättre när Wilson gick upp mot Josh Brolins framtida mördare Cable. Med enorma actionsekvenser, roliga nya karaktärer och fler skämt för publiken att njuta av, blev Deadpool 2 hyllad av fans och kritiker, med en särskild kärlek till Wilsons nya superhjältelag, X-Force, inklusive Domino (Zazie Beetz). Den innehåller också en av de bästa slutkreditsekvenserna i senaste superhjältefilmer. Återigen spelar Deadpool -filmerna efter sina egna regler.

12. X-Men: Dark Phoenix (2019)

X-Men: Dark Phoenix (Bild: 20th Century Fox)

Denna direkta uppföljare till Apocalypse ser Dark Phoenix -sagan återigen anpassad för storbildsskärmen med Jean Gray (Sophie Turner) som förbrukas av en kosmisk kraft - Phoenix - och blir ett hot mot alla i hennes omgivning. I början av 1990-talet är X-Men splittrade över att hantera detta hot från ett eget, eftersom en mystisk utomjordisk manipulator (Jessica Chastain) arbetar med att använda Jean för sina egna ändamål. Det är den sista filmen i den centrala X-Men-serien från Fox.

13. The New Mutants (2019)

De nya mutanterna (Bild: IMDB)

Den senaste avknoppningen är en skräckfilm i en experimentell anläggning där tonårsmutanter hålls fångade och testade. The New Mutants har liknande Anya Taylor-Joy som Magik och Maisie Williams som Wolfsbane när tonåringarna måste övervinna utmaningarna i sitt nya fängelse och de synder de har begått var och en. The New Mutants var tänkt att vara början på en ny serie men kom efter en lång rad förseningar.

Läs mer

X-Men: Dark Phoenix
Avsluta krediter scen? Granska sammanfattning Chock familjeförbindelse Guide till filmer

kändis vinnare av storebror

Se Även: