Celebrity Big Brother -vinnare: Kända ansikten som tog titeln från 2001 till 2018

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Var är Celebrity Big Brother -vinnarna nu?



Ryan Thomas har korats till den senaste vinnaren av Celebrity Big Brother och han går med i den långa listan över kändisar som har vunnit realityshow genom åren.



I den allra första serien, bara ett år efter att den ursprungliga Big Brother -serien lanserades, gick sex kändisar in i huset i åtta dagar för välgörenhet.



Nu 18 år senare gör CBB fortfarande en donation till välgörenhet och höjer också profilerna för den typ av välkända stjärnor i hopp om att öka deras flaggkarriär.

Så var är alla CBB -vinnare nu och hur många kommer du ihåg?

Läs mer



Celebrity Big Brother 2018
Vem är med i CBB? Var är CBB -vinnarna nu? Mest kontroversiella huskamrater Mest chockerande CBB -ögonblick

2001: Vinnare - Jack Dee

(Bild: Getty)

Inledande serien såg den lakoniska, steniga ansiktet Jack Dee segra.



Andra hemmakompisar var Anthea Turner, Chris Eubank, Claire Sweeney, Keith Duffy och Vanessa Feltz.

Föreställningen minns nog bäst för att Vanessa hade en smältning i luften när hon metodiskt började skriva på köksbordet med krita.

Sedan kom på CBB för Comic Relief, har komikern kritiserat showen för hur det behandlar människor och har vägrat att låta några klipp med honom visas.

54-åringen turnerar fortfarande och deltog 2013 i en Comic Relief-utmaning där han paddlade nerför forsarna av Zambezi River och samlade in över 1 miljon pund till välgörenheten.

Han har också medverkat i sina egna framgångsrika sitcoms, Lead Balloon och Bad Move.

2002: Vinnare - Mark Owen

(Bild: Rex)

Take That warbler Mark Owen var den sista kändis som stod efter 10 dagar i huset 2002.

Medhemmar var Les Dennis, Sue Perkins och musiker och skådespelare Goldie.

Serien var minnesvärd för att Les avslöjade sin ångest efter hans splittring från snart-till-vara Britain's apot; s Got Talent-domaren Amanda Holden.

kändis storebror 2013 huskamrater

Mark har haft en fantastisk karriär sedan hans framträdande, efter att ha startat en solokarriär på baksidan av CBB några år senare reformerade han med sina Take That-bandmedlemmar och har varit på flera utsålda arenaturnéer.

Under 2019 turnerar bandet igen och släpper ett album Greatest Hits.

2005: Vinnare - Bez

(Bild: Getty)

Utgåva tre vann Salfords alldeles egna maraca som skakade, freaky dancin & apos; Trevlig måndag, Mark & ​​apos; Bez & apos; Bär.

Han åtföljdes av en mångfaldig publik inklusive Germaine Greer, Caprice, Brigitte Nielsen, Jackie Stallone och Kenzie och det var den första serien där kändisar fick betalt för att dyka upp.

John McCriricks dagbokrum tantrum över sin älskade Diet Coke fastnade säkert i sinnet från den tredje serien.

Efter att ha vunnit showen erkände Bez att hans CBB -period 'drog honom ur [ekonomiska] problem]' - men 2008 förklarades han än en gång i konkurs.

Han har sedan dess reformerats med den ursprungliga serien Happy Mondays tillsammans med Shaun Ryder och turnerat för 25-årsjubileet för deras tredje album, Pills ‘n’ Thrills and Bellyaches.

År 2017 uttryckte han ett intresse för att delta i Strictly Come Dancing och förklarade att han bara tar 'ekologiska' droger nuförtiden.

CBB uppdateras direkt till din inkorg

Missa aldrig det senaste skvallret från huset med Celebrity Big Brother -uppdateringar som levereras direkt till din inkorg varje dag.

Registrera dig för att få CBB -nyhetsbrevet här - eller se de andra nyhetsbreven vi har att erbjuda.

2006: Vinnare - Chantelle Houghton

(Bild: Getty)

Chantelle Houghton var den första som kom in i huset efter att faktiskt ha provspelat för serien som inte är kändis, men valdes ut för att delta i kändisserien.

Hon låtsades att hon var medlem i det påhittade tjejbandet Kandy Floss och övertygade de andra om att hon var en kändis.

Andra huskamrater inkluderade Pete Burns, som tog med sig en kappa gjord av gorillapäls, den vänstra vänsterkanten George Galloway, Michael Barrymore och Dennis Rodman.

Chantelle hade en romantik med Ordinary Boys frontman Preston och de fortsatte att gifta sig med Preston men blev skilda efter ett år.

Sedan hittade hon kärleken med Katie Price ex Alex Reid (en annan CBB -vinnare) och fick ett barn med honom 2012, men de har sedan splittrats.

Hon dök senast upp i realityserien Bodyshockers där hon öppnade upp om sina ånger över att hon fick ett stort bröstjobb och har sedan tagit bort implantaten och lovat att aldrig operera igen.

Den verklighetsgjorda stjärnan har också talat om sina strider med sin vikt och hur hon nu tror att livet är för kort för att oroa sig för det.

Chantelle, nu 34, har tidigare skrivit en krönika för New magazine och har gett ut två böcker och en övnings -DVD.

Läs mer

Celebrity Big Brother 2018 Rykten
CBB 2018 ryktade huskamrater Samantha Markle Marcus Bentley släpper stort namn Jonathan Van Ness

2007: Vinnare - Shilpa Shetty Kundra

(Bild: Getty)

Den mest kontroversiella Big Brother-inkarnationen genom tiderna såg rekordmånga klagomål till regulatorn Ofcom.

meghan markle brev till far

Frågor fokuserade på oro för att Bollywood -stjärnan Shilpa Shetty var föremål för rasistisk mobbning och protester hölls till och med i Indien.

Bland de andra deltagarna var Danielle Lloyd, Jo O & apos; Meara, Jade Goody, Jack Tweed och Leo Sayer.

Efter att ha vunnit showen återupplivade Shilpa sin karriär och medverkade i flera fler box-office-hit Bollywood-filmer, blev talangshowdomare i Indien, blev delägare i ett cricketlag och blev till och med filmproducent. Hon är gift med en son.

Hon släppte senare en kokbok som heter The Great Indian Diet och är känd för att främja hälsosam kost och yoga på sociala medier.

2009: Winner - Ulrika Jonsson

(Bild: Getty)

Showen försvann i två år efter motreaktionen mot 2007 -serien och återvände med de lägsta tittarsiffrorna någonsin.

Trots att hon fick flest nomineringar under sina 22 dagar i huset vann den svenska före detta väderflickan Ulrika Jonsson så småningom.

Hon fick sällskap i huset av Michelle Heaton, Austin Powers Mini-Me Verne Troyer och Mancunian motormouth Terry Christian.

Sedan hon kom på CBB har Ulrika kommit in i huset igen för att delta i Ultimate Big Brother 2010 och återförenat Gladiators-teamet för en tv-dokumentär.

Hon deltog i Celebrity Masterchef 2017.

2010: Vinnare - Alex Reid

(Bild: Rex)

Burkämpen Alex Reid var mer känd för sitt förhållande till Katie Price och var med henne när han gick in i huset.

Det var den sista serien som sändes på Channel 4 och såg Dane Bowers, Vinnie Jones, Lady Sovereign och Ivana Trump underhålla tittarna.

I år saknade huset några privata bostäder för att husmännen skulle vara ensamma.

Sedan han visade sig på CBB Alex splittrades från Katie Price i en mycket rörig och offentlig skilsmässa, fortsatte han sedan med en dotter med en annan CBB -vinnare, Chantelle Houghton.

Alex har tyckt om att dyka upp i pantomimes över hela Storbritannien och sprängde sitt ex Katie Price för hennes & apos; okunniga & apos; kommentarer om transpersoner och hans cross -dressing förflutna.

2011: Vinnare - Paddy Doherty

(Bild: Rex)

Irish Traveler Paddy Doherty, känd för sitt framträdande i dokumentären My Big Fat Gypsy Wedding, charmade tittarna i den första serien som sändes på Channel 5.

Den exakta uppställningen förblev ett mysterium fram till lanseringskvällen och det var första gången kändisupplagan filmades innan huvudserien.

Andra huskamrater var Amy Childs, Kerry Katona, Sally Bercow och Jedward.

Paddy var chockad över sin vinst och sa då: 'Jag lovar att jag bara trodde att jag skulle hålla en vecka, jag trodde inte att jag skulle vinna, jag hade ingen spelplan.'

Sedan kändisresenären uppträdde i CBB medverkade han i en tvådelad Channel 5-dokumentär med sin före detta husman Sally Bercrow.

Hon flyttade in i Paddy's chalet och var tvungen att leva efter varandras regler i varje avsnitt.

2012: Vinnare - Denise Welch

(Bild: Getty)

Den tidigare Corrie -stjärnan Denise Welch tog titeln tillbaka i den första av två serier 2012.

Hon delade huset med Reservoir Dogs -stjärnan Michael Madsen, EastEnders & apos; skådespelerskan Natalie Cassidy, tidigare X Factor-stjärnan Frankie Cocozza och Natasha Giggs, som nyligen hade avslöjats ha haft en affär med Manchester United-fotbollsspelaren Ryan Giggs, hennes svåger.

Denise har sedan hon lämnade sin plats som presentatör för Loose Women och har haft fullt upp med att agera på scen och tv.

Hon gifte sig med sin tredje make 2013 Lincoln Townley och släppte en roman som heter If They Could See Me Now, som tog hämtning från hennes egna erfarenheter av att bekämpa alkoholism och depression.

2012: Vinnare- Julian Clary

(Bild: Getty)

Julian Clary blir den otvivelaktiga & apos; Queen & apos; i huset när han vann den andra serien 2012.

Det hade ursprungligen meddelats att Facebook -omröstning skulle gälla för den här serien men på grund av tekniska problem avbröt Channel 5 dessa planer.

Komikern fick sällskap av Julie Goodyear, MC Harvey och Coleen Nolan, Martin Kemp och Samantha Brick.

Sedan showen har han spelat i flera pantos, flera pjäser på scenen samt varit en vanlig programledare på BBC Radio 4.

Efter att ha spelat in djurserier Ge ett husdjur ett hem förra året åkte funnyman på turné med sin enmansshow The Joy of Mincing.

2013: Vinnare - Rylan Clark -Neal

(Bild: Getty)

X-Factor-tävlaren Rylan Clark (nu Clark-Neal) var den sista mannen som stod när serien 2013 slutade.

På dag ett avgjorde jockey Frankie Dettori och Rylan varje husmands öde om vem som skulle flytta i huvudhuset eller källaren.

Bland dem fanns Razor Ruddock, Gillian Taylforth, Heidi Montag och Spencer Pratt och Paula Hamilton.

Rylan har haft en mängd framgångar sedan han vann serien och fick ett jobb där Channel 5 presenterade Big Brother's Bit on the Side.

För att inte tala om att delta i Celebrity MasterChef där han gjorde finalen och har också hjälpt till att vara värd för This Morning.

Han presenterade Xtra Factor och tillkännagavs nyligen som programledare för Babushka.

Programledaren gifte sig också med sin andra hälft Dan Neal i en stjärnspäckad ceremoni med en hel mängd kändisgäster som deltog.

2013: Vinnare - Charlotte Crosby

(Bild: Rex)

Geordie Shore -personligheten Charlotte Crosby kröntes till denna serie & apos; vinnare efter 23 dagar.

Vid lanseringskvällen avslöjades det att det fanns en plats intill dagboksrummet som kallas templet.

Vissa kändisar skulle bo i templet i hemlighet, borta från resten av husfamiljerna.

Andra & apos; gäster & apos; var Louie Spence, Ron Atkinson och Sophie Anderton.

Stjärnan gick med som Rylan och Paddy Doherty som redan hade erfarenhet av reality -tv men har sedan dess sett hennes kändis bara stiga.

Efter att ha vunnit gick Charlotte tillbaka till Geordie Shore -huset och har sedan filmat runt ytterligare sex serier, samt skrivit en bok och tappat kilona. Hon slutade showen förra året.

Hon avslöjade sitt fantastiska nya utseende efter att ha gått ner i vikt och släppte en rekordstor tränings-DVD 3-minuters Belly Blitz med en uppföljning på 3 minuter Bum Blitz efter detta år.

alice in vicar of dibley

Charlotte har senast avslöjat sitt nosjobb efter att ha lagt tusentals pund på att fixa en klump som hon inte var nöjd med.

Hon kan ses tillsammans med vinnaren 2016 Stephen Bear i MTV -showen Just Tattoo Of Us.

2014: Vinnare - Jim Davidson

(Bild: Rex)

Old-school-komiken Jim Davidson tog titeln i den första serien av CBB som sändes 2014. Showen varade 27 dagar.

Andra hemmakompisar var Lionel Blair, Luisa Zissman, Dappy och Evander Holyfield, Jasmine Waltz, Lee Ryan, Linda Nolan och Liz Jones.

Sedan han slog sina kamrater för att krönas som kung i huset har komikern turnerat med sin scenvisning Sinderella 2 och enmansshow Charlton Nil.

2014: Vinnare - Gary Busey

Gary Buseys excentriska upptåg såg honom vinna CBB -kronan

Gary Busey vann den andra serien 2014 trots kontroverser kring hans utseende.

Hollywoodstjärnan krockade med nästan alla sina belejrade hemmafrän vid något tillfälle.

Den hörselskadade skådespelaren var ofta känd som oförskämd för att ha avbrutit konversationer och räckt upp handen till sina medkändisars ansikten när han kände att de stör honom.

Tittarna trodde att Hollywoodstjärnan utnyttjades men han sa: 'Den här showen visade mig saker om mig själv. Big Brother är perfektion, och de gav mig vägledning. Det var bara vackert.

Sedan han blev den första amerikanen att vinna har han återvänt tillbaka till USA och spelat i Dancing With the Stars 2015 där han eliminerades i vecka fyra.

2015: Vinnare - Katie Price

Katie Price krönts som vinnare av Celebrity Big Brother 2015 (Bild: Getty)

Trots att hon bara kom in i serien halvvägs utsågs Katie Price till vinnaren.

Serien visade sig vara ganska kontroversiell med två huskamrater - Ken Morley och Jeremy Jackson - båda tvingade att lämna inom den första veckan efter deras beteende.

Och om det inte vore nog Katie Hopkins också slog till med amerikanska bloggaren Perez Hilton, det släppte aldrig.

Efter att ha vunnit showen har Katie separerat från maken Kieran Hayler och fått ett nytt jobb som presenteras på panelen Lösa kvinnor.

Hon har varit mycket uttalad om sitt personliga liv sedan hon fick den nya rollen från att prata om sina exer till hur hon föräldrar sina barn.

Läs mer

Var är de nu?
Brookside Saved By The Bell Big Brother -vinnare Barn & apos; TV -stjärnor

2015: Vinnare - James Hill

James Hill koras till vinnare av Celebrity Big Brother (Bild: WireImage)

andlig betydelse av 811

Lärlingstjärnan James Hill tillkännagavs vinnaren av den andra serien 2015 av Celebrity Big Brother som pippade sin BFF Austin Armacost till titeln.

De två hade haft en nära vänskap i huset och har sedan dess varit de bästa kompisarna.

James har inte varit mycket tv -klok sedan han vann serien men glädde fansen genom att lansera en spännande kalender och göra flera nattklubbframträdanden.

2016: Vinnare - Scotty T

Scotty T var en annan Geordie Shore -vinnare (Bild: Kanal 5)

Realitystjärnan Scotty T följde i Geordie Shores castmate Charlotte Crosbys fotspår när han vann den första serien 2016 av CBB.

Han var i finalen tillsammans med Stephanie Davis, som framträdde som showens utmärkta stjärna tack vare hennes flirtningar med Jeremy McConnell.

Efter CBB återvände Scotty till Geordie Shore och anmälde sig till Ex On The Beach. Han gjorde också ett cameo -uppträdande i grannar, släppte en bok, A Shore Thing och fungerade som ansiktet på booHOO Man.

2016: Vinnare - Stephen Bear

Björn var en kontroversiell karaktär (Bild: PA)

Fortsätter i traditionen med MTV -stjärnor som vann showen, Ex On The Beach badboy Stephen Bear korades till mästare i sommaren 2016 -serien.

Han var en kontroversiell huskamrat, som ofta avvecklade alla andra och hamnade i bus. Han dumpade ökänt flickvännen Lillie Lexie Gregg medan han var i huset och kopplade sedan till en medstjärna Chloe Khan . Lillie gick in i huset för att konfrontera Bear under en uppgift men han förblev tyst och sa ingenting.

Sedan CBB har realitystjärnan arbetat med en annan vinnare, Charlotte Crosby, på en ny MTV -show som heter Just Tattoo Of Us. De ryktas nu vara daterade. Han dejtade också en kort stund Ex On The Beach-medstjärnan Jem Lucy.

2017: Vinnare - Coleen Nolan

Coleen vann vinterserien av CBB 2017 (Bild: ITV)

Inte mycket har verkligen förändrats för Coleen sedan hon vann 2017 -serien Celebrity Big Brother.

Hon kom ut från det berömda huset och gick direkt tillbaka till sitt dagliga jobb som värd för lösa kvinnor.

Coleen erbjuder också mycket eftertraktade råd som spegelns vemodiga moster och fortsätter att underhålla massorna dagligen.

2017: Vinnare - Sarah Harding

(Bild: WireImage)

Satsningsodds var upp och ner för Girls Aloud -stjärnan Sarah Harding - ett avsnitt var hon favorit och nästa blev hon tuttad - men hon kom överst till slut.

Trots att de blev förälskade i den amerikanska realitystjärnan Chad Johnson i sommarserien bekräftades deras splittring en kort stund efter showen i november.

Tyvärr visade sig den långa distansen & apos; för mycket & apos; för paret.

2018: Vinnare - Courtney Act

Sedan hon vann serien har Courtney Act landat sitt eget tv -program med Channel 4.

RuPauls Drag Race-finalist landade den timslånga talkshowen som kallades världens första Dragazine-show, The Courtney Act Show, kommer att innehålla kändisgäster och studioartiklar.

Courtney kröntes som vinnare av CBB i februari och slog Ann Widdecombe med 49 procent av allmänheten.

2018: Vinnare - Ryan Thomas

(Bild: REX/Shutterstock)

(Bild: Kanal 5)

Den tidigare Coronation Street -stjärnan blev den senaste vinnaren efter att ha slagit amerikanska stjärnan Kirstie Alley i finalen. Ryan var inblandad i en punch-gate-skandal med den tidigare Emmerdale-stjärnan Roxanne Pallett. Efter att hon kontroversiellt anklagat Ryan för att ha avsiktligt slagit henne, gick hon ut ur huset i en bakdörrstilstötning och Ryan kröntes som vinnare.

Han kommer att tjäna miljoner efter skandalen och har enligt uppgift redan dragit en avgift på 500 000 pund.

Se Även: