Emma Chambers dödsorsak bekräftades som att älskade Vicar Of Dibley -stjärnan dör 53 år gammal

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Emma Chambers & apos; dödsorsaken har bekräftats efter att hon gick bort förra veckan vid 53 års ålder.



Vicar Of Dibley-stjärnan, som spelade den älskvärda idiot Alice Tinker i den långvariga sitcom, drabbades av en dödlig hjärtinfarkt, enligt tidigare BBC-producenten Jon Plowman.



Han bekräftade att stjärnan hade dött på lördagen den 24 februari på Radio 4 och sa: 'Det är ingen ålder att få en hjärtinfarkt, som jag förstår det.'



Inga ytterligare detaljer om hennes död har framkommit, även om hennes byrå sa att Emma hade dött av 'naturliga orsaker'. Det trodde att hon gick bort onsdagen den 21 februari.

sarah-jane cbeebies

Emma dog förra veckan av en misstänkt hjärtattack (Bild: REX/Shutterstock)

I ett uttalande från hennes representant stod det: 'Emma skapade en mängd karaktärer och ett enormt arbete. Hon väckte skratt och glädje till många, och kommer att saknas mycket.



'I denna svåra tid ber vi att familjens och nära och käras integritet ska respekteras.'

Emma hade lidit av en rad medicinska problem, inklusive astma och allvarlig allergi mot djur, vilket hindrade henne från att kunna röra eller vara i närheten av lurviga varelser - till och med sin egen hund.



Trots hennes försvagande problem bodde Emma lyckligt på en gård och älskade djur, särskilt hennes bassethund Hattie.

Emma Chambers medverkade mitt emot Dawn French i Vicar Of Dibley (Bild: BBC)

Hon dök också upp med Hugh Grant och Julia Roberts i Notting Hill

'Frestelsen att bara ta upp den stora tassen och kyssa den är enorm', avslöjade hon för Telegraph 2002.

'Men jag kan inte. Jag kan inte röra djur. '

Hennes livshotande allergier var en gång en källa till skam, och Emma skulle låtsas vara bekväm i situationer som vid reflektion var ganska farliga - hon skulle behöva skyndas till sjukhus för behandling och steroidinjektioner om hennes allergier utlöste en astmaattack .

Särskilt en Vicar Of Dibley -scen kunde ha gått fruktansvärt fel, eftersom manusförfattarna hade skrivit en scen där Alice skulle omges av djur.

Emma med Ian McKellen och Jane Asher i teaterproduktionen av Hereforward

Emma spelade i Take A Girl Like You år 2000 (Bild: BBC)

love island sophie grad

'Jag kände att jag skulle dö när jag läste den - det var en tjänst för alla djuren i byn, och kyrkan var fylld av getter, katter, ugglor, illrar, allt du kan tänka dig. Grytbukade grisar, shetlandsponnyer och jag fick sitta där, sa hon i samma intervju.

'Det var på de dagar då jag brukade gå, & apos; Åh, jag mår bra & apos; - men nu, vid den stora åldern 38, gör jag inte det längre. Jag ropar & apos; GET DEM OUT! & Apos; Jag kommer ihåg att jag såg ett tag efteråt och nästan dog av förlägenhet, eftersom jag såg fruktansvärd ut. Mina ögon var här ute.

Skådespelerskan avslöjade också att hon genomgick noggrann akupunkturrutin var tionde dag för att behandla hennes eksemskadade hud, trots smärtan.

Stjärnan var i konstant rädsla för att få en astmaattack utlöst av hennes allergier

Hon tog upp alternativ medicin för att behandla sina hälsoproblem

'Det har förvandlat min hud', sa hon.

Robson gröna kärleksliv

'Först en [akupunkturnål] i mitten av din panna mellan ögonen. Sedan två i hörnet av dina näsborrar; helt jobbigt. Jag bara streamar.

'[Läkaren] vrider dem runt och vi har en bra hakvagn.'

Emma trodde på de återställande effekterna av en tidig start och en daglig snabbvandring runt hennes lokala park för att hålla henne frisk.

Hon krediterade också hennes kärleksfulla relation med skådespelarmannen Ian Dunn och hennes familj - inklusive bror Simon Chambers och syster Sarah Doukas, som lanserade den framgångsrika modellbyrån Storm och upptäckte Kate Moss.

Se Även: