Jeremy Corbyn riskerar att planera för att anställa Sinn Fein -personal

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Jeremy Corbyn träffade Sinn Fein -ledare och Ms Fisher (längst till vänster) 2015(Bild: Gerry Adams/Twitter)



Jeremy Corbyn riskerade ilska i går kväll efter att det visade sig att han kan anställa en Sinn Fein -personal i sitt topplag.



Jayne Fisher, som enligt uppgift kommer att ansluta sig till Labour -ledarens team i januari, arbetar för närvarande för Londonkontoret för den politiska flygeln i den irländska republikanska armén.



Arbetsbakbenchers fruktar att det kommer att återupprätta striden om Corbyns förbindelser med Sinn Fein -ledare, som doggade de första månaderna av hans ledarskap.

Corbyn kritiserades för att ha bjudit in Sinn Fein -ledaren Gerry Adams till Underhuset 1984, bara några veckor efter hotellbombningen i Brighton.

Jeremy Corbyn och Gerry Adams

Jeremy Corbyn och Gerry Adams



Och i juli 2015 poserade Labour -ledaren för ett foto med Adams, Martin McGuinness och Fisher i Westminsters Portcullis House.

Adams twittrade att han var tillsammans med Jeremy Corbyn och kamraterna.



Kort efter att Corbyn första gången valdes till ledare 2015 sa Adams: Jag har känt Jeremy i många år. Han är en god vän till Irland och till den irländska fredsprocessen.

Corbyn har länge insisterat på att hans relation till republikanska ledare var begränsad till seriösa samtal och förhandlingar med alla parter i konflikten, i ett försök att stärka fredsprocessen.

Labour Leadership Contender Jeremy Corbyn, Vice President Mary Lou McDonald och Sinn Feins president Gerry Adams

Politiskt parti: Labour -ledaren Jeremy Corbyn med Sinn Fein TD Mary Lou McDonald och partipresident Gerry Adams (Bild: PA)

Ken Livingstone (vänster) med Sinn Fein cheif Gerry Adams (2: a vänster) och Jeremy Corbyn (höger) 1983

Ken Livingstone (vänster) med Sinn Fein cheif Gerry Adams (2: a vänster) och Jeremy Corbyn (höger) 1983 (Bild: NEWSAMpix)

Men en talesman för Labour -ledaren sade i kväll: Vi kommenterar inte bemanningsfrågor.

Hon gick med i Labour Party när hon var 18 och har varit aktiv i partiet sedan dess.

Under 1980- och 90 -talen arbetade hon med Friends of the Friday Friday Agreement, ett Westminster -initiativ som upprättades med tvärpartistöd.

Fisher kom att arbeta för Sinn Feins parlamentariska grupp i Storbritannien som ett resultat av detta arbete.

Fisher, 50, har nyligen tagit bort allt från sitt Twitter -konto som tweetats före december 2016.

En källa från Labour sa: 'Jayne är högt respekterad och respekterad av Labour -parlamentsledamöter som har ett intresse i Nordirland.

'Hon har en bra relation med flera Labour -parlamentsledamöter som har varit kritiska till Jeremys ledarskap, inklusive Conor McGinn och Vernon Coaker.'

Conor McGinn är en tidigare Labour -piska, men avgick i juli och anklagade Corbyn för att ha försökt mobba honom genom att hota att ringa sin far, som är Sinn Fein -rådman.

Se Även: