Hur man håller barn och små barn svala i brittisk värmebölja - och hjälper dem att somna

Familj

Ditt Horoskop För Imorgon

Efter grå, eländig vinter jublar de flesta av oss vuxna över värmen.



Men medan vi älskar att göra det mesta av det med picknick, grillning och allmänt att vara ute, kan temperaturhöjningen vara en riktig oro för föräldrar som är oroliga för deras barns hälsa.



Spädbarn är särskilt sårbara för överhettning - och kan inte berätta när de känner sig för heta - vilket betyder att föräldrar måste hålla ett konstant öga på dem.



röd telefonbox till salu

Det är viktigt att hålla våra barn svala i den svalkande värmen - läs vidare för mer information och för 14 tips om hur du kan hjälpa dina små att slappna av i sommar från The Sleep Nanny, Lucy Shrimpton.

Risk för överhettning

Din baby kommer sannolikt att bli rastlös om den känner sig för varm eller för kall så att han kan meddela dig. Han kan vara svårare att sova än vanligt eller vakna oftare på grund av obehag i temperaturen.

Baby sover

Det kan vara svårt att få de små att sova i det här vädret (Bild: Getty)



Mor kysser baby dotter

Följ detta råd om du är orolig för din lilla (Bild: Getty)

Nyfödda barn riskerar att plötsligt spädbarnsdödssyndrom (SIDS) om de överhettas så kontrollera att din nyfödda inte har ett fuktigt huvud eller nacke som är tecken på svettning. Om ansiktet är rödare än vanligt eller om han har utslag eller om du märker snabb andning kan det vara tecken på överhettning.



Läs mer

Råd om varmt väder
Hur du håller ditt hus svalt För varmt för att barn ska gå i skolan? Hur man håller spädbarn och barn svala Kan du lämna jobbet om det är för varmt?

14 tips för att hålla ditt barn svalt

1. Klä din baby på lämpligt sätt för rumstemperaturen

Om rummet är väldigt varmt, till exempel över 25 grader under större delen av natten, kan bara en blöja och tunn bomullsväst räcka. Om rummet är mellan 20-23 grader växer en shortie baby eller shorts och t-shirt pyjamas kanske med strumpor eller bara en blöja och en 1 tog sovsäck.

Om din bebis är för ung för någon form av sängkläder och det är för varmt för en sovsäck, klä den helt enkelt i lämpliga kläder för rumstemperatur så att inget täckning behövs.

Far som håller flickan

Om det svälter räcker det kanske bara med en blöja och en tunn sömnsäck (Bild: Getty)

2. Skapa en vind

Under dagen, öppna alla fönster på samma golv för att skapa ett genomslag och dra gardinen två tredjedelar av vägen över för att blockera varm sol men ändå släppa igenom vinden.

3. Ventilera ditt hem

Öppna din loftlucka om du har en sådan som gör att värmen kan komma upp genom taket.

4. Använd lämpliga sängkläder

Använd endast bomullslakan och undvik vattentäta madrassöverdrag, eftersom detta håller värmen och får ditt barn att svettas.

5. Ge dem ett snabbt, uppfriskande bad

Ett ljummet bad eller något svalare bad än vanligt kan hjälpa till att fräscha upp ditt barn före sänggåendet och lindra eventuell klammighet. Gör ett snabbt bad så att hon inte blir för kall.

Bäbisbad

Kyl av i ett ljummet bad (Bild: Getty Images)

6. Skaffa en rumstermometer

... så att du vet vilken temperatur du har att göra med. Detta kommer att ta bort gissningarna och ge dig sinnesro om att du har klätt din baby på ett lämpligt sätt.

7. Lägg is i babyrummet

Stora flaskor med fryst vatten (1 liter plus), placerade i babyrummet kan hjälpa till att kyla luften när de smälter över natten.

Mor och son

Kontrollera att ditt barn kommer att trivas i sängen över natten (Bild: Getty)

8. Ge elektriska fläktar en hjälpande hand

Elektriska fläktar blåser ofta runt den varma luften men placerar en stor skål med is eller några frysta vattenflaskor framför fläkten för att kyla luften som cirkulerar rummet.

9. Håll barnet lugnt

En lugn bebis kommer att förbli svalare än en frustrerad bebis, så försök att behålla en lugnande läggdagsrutin och erbjud trygghet och tröst om han är upprörd. En sval flanell eller kall kompress som sköljs försiktigt mot din baby kan hjälpa till att kyla och lugna honom.

Läs mer

Baby råd
Hur man lugnar en gråtande bebis Tips för att träna barnet att sova gott När sover bebisar hela natten? Hjälper ett barn med förkylning

10. Förvara lite vatten i kylen

Ditt barn kan behöva dricka mer än vanligt. Kallt vatten är bra, så för unga barn är det värt att kyla lite fakturerat vatten och kyla det för nattetid. Ammade barn kommer att förbli hydrerade på bröstmjölk.

Moder flaska matning baby på soffan

Det är viktigt att hålla barnet hydratiserat under varmt väder (Bild: Getty)

11. Överväg flyttrum

Om du inte kan hålla din baby sval i sitt eget rum, överväg att flytta henne till ett svalare rum i huset tillfälligt.

12. Ställ upp dem för hela natten - inte bara kvällen

Kom ihåg, oavsett hur varmt det är vid sänggåendet, kommer temperaturen att sjunka på natten, så lägg inte din baby i sin spjälsäng i en blöja om den sjunker under 25 grader på natten. Du kanske vill kolla upp honom innan du går och lägger dig för att se hur temperaturen är.

13. Kontrollera noggrant barnets temperatur

Händer och fötter blir kallare än resten av kroppen så det är naturligt att dessa känns lite kallare vid beröring. Om du är osäker på din bebis temperatur känner du baksidan av nacken eller använd en termometer.

Lita inte på att röra händer och fötter (Bild: Getty)

14. Sätt dig i deras skor

Spädbarn kommer att vara bekvämt klädda för temperaturer som du skulle klä dig själv. Så fråga dig själv hur varmt det känns och vad du skulle trivas med när du funderar på hur du ska klä dig.

Kom bara ihåg att du kan dra över omslagen över dig men hon kan inte, så tänk dig att du ska lägga dig utan sängkläder.

iphone 7 förbeställ uk

För mer information och tips från The Sleep Nanny (Lucy Shrimpton) besök www.sleepnanny.co.uk eller följ henne på twitter @lucysleepcoach

Se Även: