Sätt att hålla ditt hem och rum svalt i en värmebölja så att du kan koppla av och somna lätt

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Det är hemskt att slänga och vända sig i sängen, fastnat vid lakan, dränkt av svett.



Värmeböljan är inte kul för någon, men det finns några saker du kan göra för att åtminstone kyla ditt hem.



Det finns inget värre än att försöka nicka av i ditt rum eller försöka koppla av medan du känner att du är i den sjunde helvetescirkeln.



Att vara mitt i en värmebölja är inte så roligt som det först låter, särskilt utan luftkonditionering, men det finns några saker du kan göra för att kyla ner ditt hem och slutligen få lite ögonen på.

Innan vi kommer till hur du använder en frys till din fördel (inte stoppar huvudet i den) och kommer så lågt du kan (nej det här är inte limbo) måste vi erkänna att det snabbaste sättet är att få luftkonditionering.

Naturligtvis är det dåliga med att få luftkonditionering kostnaden - i förväg och sedan köra den - så här är några snabba tips och tricks för att sänka temperaturen i ditt hem utan att spendera för mycket.



17 tips för att hålla ditt hus svalt

1. Bomullslakan

Välj bomullslakan (Bild: Getty)

tjej med 3 bröst

Håll dig borta från satin och siden och välj det svalare linnet och bomullslakan. Ljusa sängkläder av ljusa tyger (ta till exempel egyptisk bomull) andas så bättre att sova i.



Egyptierna hade rätt, de hade faktiskt sin egen metod för att hålla sig sval. Känd som The Egyptian Method (original, vi vet) skulle de dämpa en handduk eller ett lakan i kallt vatten och använda det som en filt. Det kan vara en bra idé att lägga det fuktiga lakanet ovanpå en handduk först, ingen gillar en våt säng.

2. Fryseknep

På tal om lakan kan du hålla dem i frysen i några minuter innan du ska sova. Nej, vi har inte tappat förståndet, se bara till att du lägger dem i något som en plastpåse innan du stoppar in dem. Du vill inte att dina lakan ska lukta på pizza och glass. Tricket kommer inte att pågå hela natten, men det ger dig en andning så att du kan somna.

3. Laga inte en stek

Stektmiddagar är ute

... eller någon varm måltid. Sommaren är aldrig tiden att piska upp en gryta eller varm måltid. Ställ bort långkokaren, gå bort från spisen och ha en sallad.

4. Använd den varmvattenflaskan

Köp dig en varmvattenflaska. Medan vi är vana att fylla dem med varmt vatten på vintern för att hålla toasty, på sommaren att hålla det i frysen istället skapar ett härligt ispaket.

5. Vänd din fläkt

Fansen är fantastiska i den milda värmen, men när den vänds blåser de bara varm luft så det handlar om strategisk placering. Om du riktar dem utanför, något mot fönstren, trycker de ut den heta luften. Om du har en takfläkt ställ dem moturs för att dra bort den heta luften.

6. Isfläkt

Det finns ingen anledning att vara så nära (Bild: OJO Images RF)

Vi har redan nämnt fans, men det finns så mycket mer att säga. I skolan brukade vi använda de små islådorna för att hålla maten sval, så den här idén kommer från det. Det är ett slags DIY -luftkonditioneringssystem. Använd en stekpanna eller låda och fyll den med is och lägg den framför en fläkt. När isen smälter tar vinden från fläkten upp den svala luften som kommer från isens yta, vilket skapar en fin sval dimma.

7. Cross bris

Mer av fan -trick. Strategiskt placera många fans runt ett rum. Sätt en fläkt vid fönstret och sedan en till längre in i rummet så att de båda skjuter den svalare luften runt rummet.

8. Hur lågt kan du gå

Varm luft stiger så att sova i ett rum på bottenvåningen betyder att du kommer att känna dig svalare. Om du är i en envåningslägenhet kan du flytta ditt lakan till marken för att göra livet enklare.

9. Bli inte ångande

Håll duschen sval (Bild: E +)

Vi föreställer oss att du ständigt hoppar i duschen för att svalna, se bara till att vattnet är ljummet snarare än varmt/varmt. Ånga hänger omkring och gör ett rum så mycket varmare.

10. Inga lampor

Detta borde vara meningsfullt. Glödlampor - även om de är miljövänliga - avger värme, så stäng av dem. Solen skiner längre nu i alla fall så att hålla lamporna släckta sparar inte bara på din energiräkning utan minskar den extra värmen.

11. Häng upp ett vått lakan

Ja, du läste rätt. Att hänga upp ett vått lakan framför ett öppet fönster hjälper till att sänka temperaturen i rummet.

steve bruce cabbage video

12. Inga elektroniska enheter

Gå bort från den bärbara datorn (Bild: Moment RF)

Samma sak gäller här som lamporna. Koppla ur telefonen och enheterna, ladda dem inte när du sover. Allt utstrålar värme och du behöver inte det när du försöker fånga några zzzs.

elon mysk och bärnsten hörde

13. Använd korn

Bovete kuddar absorberar inte värme som bomull gör så att få en är en bra investering för sommaren.

14. Stänga gardiner

Dra i gardinerna (Bild: Moment Open)

Under dagstid. Om du tänker på när solen är som varmast så kommer dessa strålar genom fönstret och värmer upp allt. Stäng gardinerna och ditt rum är omedelbart svalare.

15. Använd din trädgård

Att ha en fin trädgård hjälper faktiskt (Bild: Moment RF)

Om du planterar rätt träd och buskar runt huset kommer de att ge dig välbehövlig skugga. Vinstockar fungerar också bra. Det kommer naturligtvis inte att fungera för i sommar, men nästa år kommer du att tacka oss.

16. Måla den vit

Vita hem är bättre i värmen (Bild: Axiom RM)

Läs mer

Värmebölja
För varmt för att sova Hålla barnen svala Hur man applicerar solskyddsmedel Kan du gå hem om det är för varmt på jobbet?

Återigen, kanske en för nästa år, men att måla ditt hus vitt hjälper. Den vita färgen reflekterar ljuset och kyler ner huset.

17. Isolera

Långsiktigt tänkande igen. När du tänker på isolering tänker du förmodligen på att hålla dig varm, men det kan också fungera åt andra hållet. Bra isolering håller värmen ute också när rummet har svalnat.

Se Även: