Tyson Furys nettoförmögenhet stiger till 40 miljoner pund - men ligger efter rivalen Anthony Joshua

Boxning

Ditt Horoskop För Imorgon

Tyson Fury: s förmögenhet ökade sex gånger till 40 miljoner pund förra året då han kröntes till världsmästare i tungvikt för andra gången.



Men trots den enorma ökningen av hans nettovärde, hänger den självbetitlade Gypsy King fortfarande efter den bittra rivalen Anthony Joshua i pengarna.



Joshua avslöjades förra månaden som Storbritanniens första boxare på 100 miljoner pund då hans personliga välstånd sköt i höjden på grund av hans framgångar i och ur ringen.



Enligt hans företags nyligen inlämnade senaste konton bankade han 57,35 miljoner pund mellan februari 2019 och 2020 från slagsmål.

Siffror visar att verksamheten omsatte 63,9 miljoner pund för året och gjorde en bruttovinst på 57,9 miljoner pund för att lämna honom en förmögenhet på 109 miljoner pund.

Tyson Fury & s förmögenhet ökade sex gånger till 40 miljoner pund förra året

Tyson Fury & s förmögenhet ökade sex gånger till 40 miljoner pund förra året



Och nu har siffror släppts som beskriver Fury: s förmögenhet för första gången.

Rapporterat av The Sun visar konton för Tyson Fury Limited ett banksaldo på 40,05 miljoner pund, en ökning från 6,6 miljoner pund året innan.



Men trots sin förmögenhet betalade Fury sig en utdelning på bara 2000 pund, ned från 40 000 pund 12 månader tidigare.

Räkenskaperna, inlämnade fram till mars förra året, kommer att täcka Fury två boxningskamper under 2019 mot Tom Schwarz och Otto Wallin, hans WWE -debut mot Brawn Strowman och hans fantastiska seger över Deontay Wilder.

Fury har inte kämpat sedan han stoppade amerikanen i deras omkamp i februari förra året och måste nu vänta på att ett datum och en plats ska bekräftas för hans sammandrabbning med Joshua.

Rivalerna kom överens om principvillkor förra sommaren innan de äntligen satte papper på ett kontrakt tidigare denna månad.

Den självbetitlade Gypsy King ligger fortfarande efter Anthony Joshua i pengarna

Den självbetitlade Gypsy King ligger fortfarande efter Anthony Joshua i pengarna (Bild: PA)

Registrera dig för vårt boxningsnyhetsbrev!

Varje måndag avgör vi vår dom i helgens slagsmål och, ännu viktigare, vad som är nästa för vinnarna och förlorarna.

Det är enkelt att registrera sig, klicka bara på den här länken, ange din e -postadress och välj & apos; Boxning & apos; från listan.

Men trots att de gick med på en 50/50 delning av handväskan, förblir deras lag i förhandlingar om ett värdland.

Joshua's promotor Eddie Hearn kommer denna vecka att ge sig ut på en visselpadsturné i sex länder på fyra kontinenter i ett försök att slutföra ett avtal.

Han förblir övertygad om att den första av två slagsmål kommer att äga rum i slutet av juni eller början av juli innan returen i november eller december.

Saudiarabien är fortfarande föregångaren för den första delen med Cardiff som förväntas vara värd för uppföljaren.

Se Även: