Hur varmt det måste vara innan du kan lämna arbetet tidigt - dina rättigheter

Värmebölja

Ditt Horoskop För Imorgon

Den brittiska värmeböljan kommer att fortsätta denna vecka - men hur varmt måste det bli innan du kan sluta arbeta?



Met Office-prognosmakarna förutspår att temperaturen kan nå 32C i vissa delar av landet efter att rekordväder registrerades i helgen.



England och Wales såg sina hetaste dagar på året hittills under söndagen, med termostater som nådde 31,6 grader vid Heathrow och 30,2 grader i Cardiff.



På lördagen var det den hetaste dagen någonsin i Nordirland med 31,2C registrerat i Ballywatticock, i County Down, och den nådde 28,2C i Dumfries och Galloway -regionen i Skottland.

Men när en ny arbetsvecka börjar, vad händer om du blir för varm för att arbeta?

Under stekande väder, TUC -arbetarna & apos; facket uppmanar chefer att tillåta flexibel arbetande och avslappnade klädkoder för att hjälpa personalen.



Vinnie Jones fru dog

Arbetare bör också få ta pauser ofta för att hjälpa dem att hålla sig svala, rekommenderar den.

Barn svalnar och leker i Southbank -fontänen

Barn kan inte hållas i skolan över en laglig högsta temperatur (Bild: Getty)



Det finns en rekommenderad minimitemperatur för en arbetsplats, även om den inte är lagstadgad - 16ºC eller 13ºC om anställda utför fysiskt arbete - men det blir lite rörigare när det gäller max.

Det finns inte heller en lag för maximal arbetstemperatur. Under arbetstiden måste dock temperaturen på alla inomhusarbetsplatser vara 'rimlig'.

TUC vill göra det olagligt att hålla människor på jobbet inomhus om temperaturen är över 30 ° C och skydd på plats för människor som arbetar utomhus eller kör för att leva också.

Tyvärr har det inte hänt ännu - men den goda nyheten är att det finns regler som kan låta dig lämna ett kontor som är för varmt, bara ingen officiell högsta temperatur.

En arbetsgivare måste tillhandahålla en arbetsmiljö som, så långt det är rimligt praktiskt, är säkert och utan hälsorisker. Dessutom måste arbetsgivare bedöma risker och införa nödvändiga förebyggande eller kontrollåtgärder, förklarar TUC.

När kan du gå till stranden? (Bild: PA)

khan vs crawford tid Storbritannien

Så över till hälso- och säkerhetschefen, som tillhandahåller regelverket för arbetsplatsens hälsa och säkerhet i Storbritannien, för att förklara vad de ska göra om det blir obekvämt.

En meningsfull maxsiffra kan inte ges på grund av de höga temperaturer som finns i till exempel glasverk eller gjuterier, förklarar HSE.

Arbetsplatsföreskrifterna (hälsa, säkerhet och välfärd) från 1992 fastställer särskilda krav för de flesta aspekter av arbetsmiljön. Regel 7 behandlar specifikt temperaturen på inomhusarbetsplatser och säger att:

'Under arbetstiden ska temperaturen på alla arbetsplatser inne i byggnader vara rimlig.

Förordningens tillämpning beror emellertid på arbetsplatsens beskaffenhet, såsom ett bageri, ett fryshus, ett kontor, ett lager.

Arbetsgivare måste också ge ren, frisk luft samt hålla temperaturen på en bekväm nivå.

När kan du klaga?

Den goda nyheten är att eftersom det inte finns någon officiell gräns kan du vidta åtgärder oavsett temperatur så länge som folk tycker att det är obehagligt.

google pixel 3a argos

Om ett betydande antal anställda klagar över termiskt obehag bör din arbetsgivare göra en riskbedömning och agera utifrån resultaten av den bedömningen, förklarar HSE.

Om du är en mer sårbar medarbetare - till exempel har en sköldkörtelobalans eller genomgår klimakteriet, eller behöver bära skyddsutrustning på jobbet så att du inte kan ta lager - det måste också beaktas.

Så svaret är enkelt - om du känner dig obekväm, berätta för din chef. Om tillräckligt många gör det måste de agera.

Du kan se mer information här .

TUC: s generalsekreterare Frances O'Grady sa: Medan många av oss älskar att se solen är det inte roligt att arbeta på ett bakverk eller en kvävande fabrik. Cheferna bör göra allt de kan för att hålla temperaturen nere.

Det enklaste sättet för personalen att hålla sig sval inuti är att kunna arbeta i mer avslappnade kläder. Även om shorts och västtoppar kanske inte är lämpliga för alla, bör ingen tvingas lida i värmen för att hålla utseende.

Det ligger i chefernas intressen att erbjuda en cool och bekväm arbetsmiljö. Arbetare som inte kan klä sig i lättare kläder, eller som arbetar på kontor utan luftkonditionering, fläktar eller dricksvatten, kommer att bli trötta och sakna inspiration och kreativitet.

Se Även: