Mamma som sa 'nej' till drakarna skulle göra £ 1million av glass

Dragons Den

Ditt Horoskop För Imorgon

(Bild: ELLIOTT WHITE)



Det är en sak att sätta dig igenom den skrämmande prövningen att lägga din affärsidé till några av Storbritanniens största företagsnamn på Dragon's Den.



Men väldigt få har fått ett erbjudande från en av drakarna, bara för att gå därifrån eftersom de har fått ett bättre erbjudande från en av landets stormarknadsjättar.



Men det är precis vad Cecily Mills, grundare och VD för Kokosnötter ekologiska gjorde, efter att ha dykt upp i showen i september förra året.

Cecily fick idén till Coconuts Organic när hon arbetade i London för modeföretaget Oliver Bonas. Dränerad av den långa pendlingen från sitt dåvarande hem i Brighton, bytte hon till en växtbaserad kost i ett försök att öka hennes energinivåer, men fann att de alternativ som finns utan mejeriprodukter som erbjuds inte skulle träffa platsen.

Så hon bestämde sig för att försöka göra sin egen.



Cecily förklarar: ”Jag började göra kokosglass till mig själv hemma, och därifrån växte det långsamt till en” riktig ”affärsidé. Jag bestämde mig i början av 2014 för att ta steget och gå all in för att utveckla produkten och bygga upp verksamheten. '

Hon spenderade cirka 1 000 pund för att få produkten formulerad och till några lokala kaféer, innan hon vände sig om nationellt.



Sömnlösa nätter

Cecily säger att det fanns en mängd olika utmaningar för att få affären från start, med att bara förklara vad produkten var. Det krävdes verkligen mycket för att förklara för människor att ja det här är glass, ja det innehåller inga animaliska produkter, och ja det är utsökt.

Pengar, eller snarare avsaknaden av dem, var också en ständig oro, med Cecily medgav att det fanns gott om sömnlösa nätter om hur jag skulle göra löner, den oändliga upplåningen på personliga kreditkort, räkningarna som höll på att växa, de till synes- oändliga utgifter.

de modigas familjer

Tar emot drakarna

Cecily försökte sluta tänka på hur

Cecily försökte sluta tänka på hur 'skrämmande' upplevelsen skulle vara (Bild: BBC)

Det var då hon bestämde sig för att prova Dragon’s Den. Cecily insåg att om företaget skulle nå sin målvolymförsäljning skulle det behöva investeringar.

En annan faktor var det faktum att det var otroligt svårt att flytta till västra Cornwall, med två små barn hemma. Att gå in på showen och kasta direkt till rika investerare var ett radikalt alternativ.

Cecily säger att hon försökte att inte tänka på upplevelsen som skrämmande, med fokus på de potentiella vinster den skulle kunna ge, även om hon medger att hon hade nervösa stunder under inspelningen när jag tänkte för mig själv - tänk om de hatar glassen, tänk om de är svidande och förlöjliga mig? Men jag skulle inte tillåta mig själv att stanna kvar länge vid de tankarna.

Det fungerade uppenbarligen också, eftersom Cecily fick två erbjudanden från Dragons. Efter att ha begärt en investering på 75 000 pund mot en andel på 20% gick hon så småningom med på att lämna över 30% av hela beloppet från Jenny Campbell.

Gå iväg

Men inom två veckor efter inspelningen ändrade Cecily sig och gick ifrån erbjudandet.

Medan hon säger att det var en fantastisk känsla att få två erbjudanden från Dragons, som båda är så skickliga affärsmän, förändrades saker när hon erbjöds en notering med Tesco. Cecily säger att det ganska snabbt blev uppenbart att 75 000 pund inte skulle räcka för att få en 600 butik Tesco -notering från marken.

Istället vände sig Cecily till crowdfunding, med en kampanj på Seedrs i början av året som gjorde att företaget kunde samla in 422 000 pund, efter att ha överfinansierats med 300%.

Cecily föreslår att stödet från Tesco är en enorm validering för produkten och verksamheten i allmänhet.

Tro är nyckeln


Läs mer

Hur jag startade mitt företag
Vårt pizzaimperium på 10 miljoner pund Jag lämnade Burberry för att sälja elverktyg Furlough gjorde oss till miljonärer Tandblekningsprodukten värd 4 miljoner pund

Cecily erkänner att hon har gjort många misstag på vägen, men föreslår att tron ​​har varit en stor faktor för företagets framgång och är något som andra företagare behöver för att kunna driva sina egna affärsdrömmar.

Hon tillägger: Idag är dagen, vänta inte på perfektion eftersom den är svårfångad och utvecklas. Och naturligtvis 'Du måste göra det du tror att du inte kan göra' [ett citat från Eleanor Roosevelt]. Känslan när du inser att du nu KAN göra 'den där saken' är fantastisk.

orlando bloom paddelbräda naken

Se Även: