Par som startade eBay -affärer efter att ha förlorat sina jobb nu på väg att tjäna £ 1million

Ebay

Ditt Horoskop För Imorgon

Adam Taylor och hans fru, Alexandra Taylor, startade eBay djurbutik Pet Shop Bowl 2010 efter att ha förlorat båda sina jobb i den finansiella kraschen(Bild: Pet Shop Bowl)



Rekordmånga eBay -säljare har nått jackpotten på 1 miljon pund i år, visar nya siffror.



Online-plattformen sa att den har sett en 35% ökning av & apos; self-made millionaires & apos; sedan online -shopping ökade i mars på grund av lockdown.



London har nu 52 eBay -miljonärer, medan Manchester har 36 och Birmingham, 35.

Det stod att hem, möbler och DIY -säljare har gjort mest pengar efter att butiker på stora gator tvingats stänga i tre månader.

Skönhetsmärken har också sett försäljningsraket, tillsammans med kläder, väsentligheter för husdjur, böcker och möbler.



nummer 16 i bibeln

Det har också uppstått en ökning med 256% hos personer som startar sidhustles - efter att mer än 9 miljoner arbetstagare placerats i avlopp.

Adam Taylor och hans fru, Alexandra Taylor, startade eBay -butiken Pet Shop Bowl 2010 efter att ha förlorat båda sina jobb i den finansiella kraschen.



Paret, båda 39, från Stratford-upon-Avon, sa att de upptäckte klyftan på marknaden online-men det togs först rejält i år.

Pet Shop Bowl är på väg att göra sina första £ 1million

I år har verksamheten gått från 2 000 pund i veckan till över 21 000 pund i veckan.

Nu är det på väg att omsätta 1 miljon pund i december när fler övergår till onlineshopping.

'Vår verksamhet har gått från styrka till styrka, särskilt i lockdown', sa paret.

'Våra sällskapsdjursprodukter flög från hyllorna när allt fler investerade i sina husdjur och tillbringade mer tid hemma med dem. Sällskapsdjur och skönhetsprodukter var särskilt populära bland våra kunder.

”På några månader gick vi från att tjäna 2 000 pund i veckan till över 21 000 pund i veckan -det är en ökning med 950%!

'' Verksamheten växer så snabbt att vi räknar med att vår försäljning kommer att tredubblas under de kommande tolv månaderna, tack vare en högkonjunktur hos människor som handlar online. ''

Rodney Davies, från Oakhampton, Devon, säljer hem- och trädgårdstillbehör online. Hans verksamhet, Far East Direct, omsätter 4,5 miljoner pund.

Men detta har ökat med mer än 50% sedan lockdown.

eBay säger att det har uppstått en ökning med 256% för att starta företag sedan mars då 9 miljoner personer placerades ut (Bild: Bloomberg)

Få de senaste pengaråd, nyheter och hjälp direkt till din inkorg - registrera dig på NEWSAM.co.uk/email

”Jag träffade min affärspartner, Kevin, när vi var på universitetet på 80 -talet. Vi driver nu vår verksamhet, Far East Direct, från två kontinenter - Kevin är baserad i Hong Kong, medan jag är här i Storbritannien, säger han.

”Sedan dess har verksamheten vuxit massivt. Förra året var vår omsättning 4,5 miljoner pund, men med all vår framgång över lockdown räknar vi med att detta blir 6,5 miljoner pund i år.

'Vi hade tur i lockdown eftersom vårt utbud av artiklar, till exempel hundbäddar, yogamattor och komposter, visade sig vara riktigt populärt eftersom människor tillbringade mer tid hemma. Vår Easibee -verksamhet, som säljer biodlingsutrustning, växte också mycket när människor sökte nya hobbyer som innebar att de kunde spendera tid ute.

Ebay sa att det förutspår en ny våg av 'post-pandemiska entreprenörer' under de kommande 12 månaderna.

Murray Lambell, Storbritanniens general manager, eBay sa: ”Höjningen av nya självgjorda miljonärer på eBay bevisar att Storbritanniens entreprenörsanda lever och sparkar, trots de utmanande ekonomiska tider vi står inför.

Ruth Jones viktminskning 2013

”Pandemin har verkligen drabbat företagen hårt, men den har också visat att företagare är avskurna från en annan trasa och kan förvandla en kris till en möjlighet och tjäna miljoner i processen.

'Det är dessa framåtriktade småföretag som kommer att hjälpa till att driva Storbritanniens ekonomiska återhämtning och trivas på lång sikt.'

Se Även: