Rättegång mot telefonhackning: Sienna Miller lämnade Daniel Craig 'Jag älskar dig' röstbrevlåda medan han var ute med pojkvännen Jude Law '

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Affär: Sienna Miller hade en påstådd smäll med Daniel Craig(Bild: Getty)



Daniel Craigs påstådda affär med Sienna Miller bakom Jude Laws rygg avslöjades efter att hans röstmeddelande hackades och avslöjade ett meddelande från skådespelerskan som sa 'Jag älskar dig', har en domstol hört.



Den tidigare tabloidjournalisten Dan Evans berättade för telefonhackningsförsöket att han avlyssnade James Bond -stjärnans röstmeddelanden medan han blev ”mobbad” för att ta fram förstasideshistorier för News of the World.



Evans sa till Old Bailey: 'Jag minns att jag blev monsterad av (NotW journalist). Han skickade ett e -postmeddelande till mig & apos; Om du inte kommer med en framsida berättelse kan du lika gärna hoppa från en klippa & apos ;.

Han började med att hacka telefoner och hackade sig in i skådespelarens Craigs röstbrevlåda.

Evans sa till domstolen: 'Jag hörde en kvinnlig röst säga & hej, det är jag. Kan inte tala, jag är på Groucho med Jude. Jag älskar dig.'



Han kontrollerade numret i sin databas och fann att det var Sienna Miller, sa han till jurymedlemmarna.

Följande tisdag gick han till jobbet 'viftade med svansen' och sa till journalisten: 'Visste du att Sienna Miller har en affär med Daniel Craig?'



Han skrev upp historien för att visa dåvarande redaktören Coulson.

En annan NotW -journalist var inne på samma historia, vilket bevisade bekräftelse att köra den i tidningen, hävdade Evans.

Jude Law anländer till Old Bailey för att ta vittneslådan i telefonhackningsförhandlingen Visa galleri

På frågan av åklagaren Andrew Edis QC vad svaret var på Sienna -berättelsen sa han: 'De sa bra arbete. (NotW journalist) sa till mig & apos; Du är en företagsman nu & apos ;.

Evans skulle ha blivit tillsagd av Coulson att göra en kopia av sitt inspelade röstmeddelande, lägga det i en Jiffy -väska och ta det till receptionen så det skulle se ut som att det hade lämnats anonymt.

observationer av stora katter i Storbritannien 2015

Sedan plockade en annan NotW -journalist upp det med 'häpnadsväckande överraskning' som sa 'titta vad jag har hittat', hävdade Evans.

Evans knackade sedan på Craigs dörr och konfronterade honom med berättelsen, till vilken skådespelaren sa: 'nej, nej, nej det är inte sant', hörde domstolen.

På grund av förnekelsen hölls historien kvar under nästa vecka för mer arbete, sa han.

Han tillade: 'Jag ber om ursäkt till alla inblandade.'

Evans lyssnade på en annan röstbrevlåda till Craig från Jude Law och sa: 'Tack kompis. Jag hoppas att Saski (hans flickvän Satsuki Mitchell) inte får reda på det.

Historien kördes förbi Law & amp;

Domstolen hörde att Evans redan har erkänt konspiration för att hacka telefoner vid Sunday NEWSAM mellan februari 2003 och januari 2005, och samma brott i News of the World mellan april 2004 och juni 2010.

Charlie Rose Nazaneen Ghaffar

Han erkände också att han var skyldig till konspiration för att begå tjänstefel i offentliga ämbeten mellan januari 2008 och juni 2010, och att förvränga rättvisan genom att lämna ett falskt uttalande i High Court -förfaranden.

Kort efter att han gick med i News of the World krävde Evans kostnader för ett telefonsats för att hacka in röstmeddelanden, berättade han tidigare för hackningstestet.

Evans identifierade ett utgiftsblad för två telefoner, två simkort och £ 200 i krediter i februari 2005, strax efter att han gick med i News of the World.

På frågan av åklagaren Andrew Edis QC vad syftet med satsen var, svarade han: 'För ospårbar avlyssning av röstbrevlåda.'

Hackningsförsöket fick höra att påståendet var undertecknat av två högre medarbetare och betalades ut kontant.

Evans gick med i News of the World 2005 efter att han tjuvkördes från Sunday NEWSAM i stor utsträckning för sina hackningskunskaper för att 'få stora exklusiva pengar billigt', hörde domstolen.

Tidigare News of the World -redaktören Andy Coulson, 46, en PR -konsult i Charing, Kent, förnekar att han har konspirerat att hacka telefoner och konspirerat för att begå tjänstefel i ett offentligt kontor.

Alla sju åtalade, inklusive tidigare Sun och News of the World -redaktören Rebekah Brooks, förnekar alla anklagelser mot dem.

Rättegången fortsätter.

Se Även: