Drottningens 'hemliga avtal' med prins Philip som hjälper henne att studsa tillbaka med ett leende

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Drottningen har alltid lagt offentlig tjänst framför allt annat - ett engagemang som har varit tydligare än någonsin under månaderna sedan hennes älskade makes död.



Under deras 73-åriga äktenskap var monarken och prins Philip alltid vid varandras sidor, oavsett om det var i te-rummen i Buckingham Palace eller vid avlägsna besök i samväldet.



När hertigen av Edinburgh dog i april vid 99 års ålder, blev hjärtan över hela landet krossade av synen på att hennes majestät satt ensam och förlorad vid hans begravning på Windsor Palace.



Drottningen njöt av sin tid på Windsor Horse Show den här veckan

Drottningen njöt av sin tid på Windsor Horse Show den här veckan (Bild: Getty Images)

Men efter en period av sorg har drottningen otroligt studsat tillbaka, knäppt galna skämt och blinkande strålande flin när hon välkomnade världsledare under förra månadens G7 -toppmöte.

Enligt Daglig post , den modiga vändningen beror på en hemlig överenskommelse som paret träffade om någon av dem skulle gå vidare - att 'den som var kvar ska sörja, men inte för länge, sedan njuta av det som återstår av deras liv'.



Från den 'stora sorg' som överskuggade hennes födelsedag till att gå tillbaka och leverera roliga antaganden om Matt Hancocks ökande problem, så här har drottningen beundransvärt återvänt med ett leende.

& apos; Att ta ställning & apos; när hon satt ensam på begravningen

Efter Philips död den 9 april gick kungafamiljen in i två veckors sorg, innan han åkte upp åtta dagar senare för hans begravning.



Medan prins William och Harrys besvärliga återförening tog tag i rubrikerna, var dagens mest rörande bild en av drottningen som satt ensam i en bänk vid St George's Chapel.

Hennes majestät bröt hjärtan i hela landet när hon sågs isolerad vid prins Philip begravning den 17 april

Hennes majestät bröt hjärtan i hela landet när hon sågs isolerad vid prins Philip begravning den 17 april (Bild: POOL/AFP via Getty Images)

Klädd i sörjande svart separerades monarken från sin familj under sociala distansriktlinjer - sätet bredvid henne, som normalt skulle ha fyllts av Philip, tomt.

Mike Tindall, som är gift med drottningens barnbarn, Zara Tindall, sa senare att monarken var 'fantastisk' under hennes mörkaste timme.

När han talade till BBC Breakfast sa han: 'Att behöva se drottningen ta ställning när det gäller att behöva visa vad världen är för tillfället och sitta på egen hand och vara lika modig som hon var, tänkte jag, bara sammanfattade henne upp som en dam. Hon var fantastisk.

'Då var begravningen klar och det var & apos; Gå in i dina bilar och gå hem & apos ;, men det är det som är tillåtet, det är vad reglerna säger, så det är vad som hände.

'Det var tufft men jag tyckte att själva begravningen var så bra att jag tror att han kommer att titta ner och han hade faktiskt varit gladare över hur det hände.'

Dagen efter begravningen klippte drottningen upp en högtidlig figur och tog sig tid att reflektera över hennes förlust.

Hon körde sig ensam från Windsor Castle till sin närliggande Frogmore -egendom och tog in körsbärsträden i blod och blommorna som kantar sjöarnas stränder, Daglig post rapporterad.

95 -årsdagen överskuggas av & apos; stor sorg & apos;

Hjärtskärande kom drottningens 95 -årsdag den 21 april, bara några dagar efter begravningen.

I ett sällsynt personligt och känslomässigt uttalande, Hennes Majestät - att skriva av sig som & apos; Elizabeth R & apos; - använde tillfället att tacka fans runt om i världen för deras stöd, och erkände att dagen överskuggades av den 'stora sorg' när hennes man gick bort.

Prins Philip hade varit på drottningens sida i årtionden

Prins Philip hade varit på drottningens sida i årtionden (Bild: Tim Graham Photo Library via Getty Images)

Paret på deras bröllopsdag i Westminster Abbey den 20 november 1947

Paret på deras bröllopsdag i Westminster Abbey den 20 november 1947 (Bild: Popperfoto/Getty Images)

'Jag har, i samband med min 95 -årsdag idag, fått många meddelanden om goda hälsningar, vilket jag uppskattar mycket', skrev hon.

”Medan vi som familj befinner oss i en period av stor sorg, har det varit en tröst för oss alla att se och höra hyllningarna till min man, från dem i Storbritannien, samväldet och runt om i världen.

'Min familj och jag vill tacka dig för allt stöd och vänlighet som visats oss under de senaste dagarna. Vi har blivit djupt berörda och fortsätter att påminnas om att Philip hade en så ovanlig inverkan på otaliga människor under hela hans liv. '

hur man stoppar hösnuva omedelbart

Eagle-eyed användare av sociala medier välkomnade också efter att ha märkt en ändring av drottningens officiella konton under dagarna efter Filips död.

Hennes majestät, prins Charles och hertiginnan av Cambridge ändrade sina bilder på Instagram och Twitter till svartvita bilder under sorgeperioden.

Men när de två veckorna tog slut ändrades drottningens bild från ett foto av henne som strålade med Philip i bakgrunden till ett soloklipp av hennes besök på MI5 -högkvarteret i Thames House.

Rörande hyllning till Philip som drottningens avbildade tillbaka på jobbet

Otroligt nog, redan före begravningen, var drottningen tillbaka på jobbet och höll en publik med Earl Peel, som avgick som sin långvariga Lord Chamberlain, den 13 april.

En dag senare välkomnade hon sin nya Lord Chamberlain, Baron Parker, som övervakade Philip begravning, vid en annan Windsor -ceremoni - men fotograferades inte vid något av evenemangen.

Drottningen avbildades på jobbet vid ett Zoom -samtal efter två veckors sorg

Drottningen avbildades på jobbet vid ett Zoom -samtal efter två veckors sorg (Bild: PA)

Monarkens första offentliga framträdande kom 10 dagar efter minnesstunden, då hon talade med ambassadören från Republiken Lettland och ambassadören från Republiken Cote d 'Ivoire.

Kungliga fans var glada över att se den modiga ledaren återigen le när hon dök upp över en Zoom -länk, inte längre klädd i svart utan i en blekblå blommig klänning.

I en rörande nick till Philip tros broschen som hon bar vara Nizam från Hyderabad blommig kunglig brosch, som var en del av en tiara som fick henne på hennes bröllopsdag 1947, Solen rapporterad.

Kliver tillbaka - mellan två stridsplan

Den 22 maj avbildades drottningen på sin första soloförlovning sedan hertigens död och träffade besättningsmedlemmar som förberedde sig för att sätta in på HMS drottning Elizabeth.

Dramatiskt flankerad av två F -35B stridsflygplan var hon klädd i en röd kashmirrock och bar framför allt en Scarab Broche - en gåva från Philip, som gav upp sin karriär i Royal Navy när hon besteg tronen.

Hon gjorde sitt första soloförlovning den 22 maj besökande personal under ett besök i HMS Queen Elizabeth

Hon gjorde sitt första soloförlovning den 22 maj besökande personal under ett besök i HMS Queen Elizabeth (Bild: Getty Images)

Tillfället fick en välkommen återkomst av monarkens varumärkes charm när hon chattade med sjöofficerare och delade historier om deras tid till sjöss.

Matthew Jones, en ledande sjöman och maritim logistikkock för närvarande på utbyte från Royal Australian Navy, berättade att hans far, John Hones, hade lagat mat åt henne och hertigen ombord på Royal Yacht Britannia.

Han sa: 'Jag berättade för henne om en historia som han berättade för mig att när han försökte använda ett rör för att ringa samtalet när du kommer ombord, gav drottningen honom tipset att han behövde puffa ut kinderna.'

När han träffade US Navy -befälhavaren Andrew Plumber, från Hawaii, frågade han om hennes majestät någonsin hade besökt.

Han sa: 'Drottningen berättade att hon varit där och att det var underbart. Jag sa att jag var ombord för min kunskap om Stilla havet och hon sa, & apos; Du kommer att vara upptagen där borta & apos ;.

& apos; Ganska hit & apos; vid G7 -toppmötet efter att ha lämnat ledarna fnissande

Vid förra månadens G7 -toppmöte i Cornwall var kungligheten tillbaka i full form och lämnade världsledarna fnissande när hon bröt isen.

Efter en dag med politiska samtal var monarkins 'mjuka diplomati' tydlig när tre generationer av The Firm samlades för att välkomna ledarna till Cornwall.

De kungliga slog ner på Cornwall tillsammans med världsledare för G7 -toppmötet förra månaden

De kungliga slog ner på Cornwall tillsammans med världsledare för G7 -toppmötet förra månaden (Bild: POOL/AFP via Getty Images)

Drottningen var värd för en utomhusmottagning på Eden Project och fick sällskap av prinsen av Wales, hertiginnan av Cornwall och hertigen och hertiginnan av Cambridge.

När premiärministrar och presidenter besvärligt samlades för en fotografering, levererade hon en torr pjäs som Philip själv skulle ha varit stolt över och sa: 'Ska du se ut som om du trivs?'

Medan ledarna bröt ut i skratt, tillade Boris Johnson snabbt: 'Vi har roat oss - trots framträdanden.'

Drottningen träffade den australiensiska premiärministern Scott Morrison några veckor senare och fick höra att hon hade varit 'ganska hit' vid toppmötet.

Alla pratade om dig på middagen nästa kväll, tillade Morrison.

Drottningen, på typiskt diskret brittiskt sätt, funderade: Å herre, var de verkligen?

Dry quip om & apos; stackars man & apos; Hancock

På grund av coronavirusbegränsningar hade Boris Johnson faktiskt inte träffat drottningen för en personlig publik på 15 månader före sitt möte den 23 juni.

Det verkade dock som att monarken hade hängt med i aktuella angelägenheter och levererat en roligt vissnande linje till den tidigare hälsosekreteraren.

Boris Johnson och drottningen träffas för ett möte ansikte mot ansikte efter 15 månaders mellanrum på grund av pandemin

Boris Johnson och drottningen träffas för ett möte ansikte mot ansikte efter 15 månaders mellanrum på grund av pandemin (Bild: POOL/AFP via Getty Images)

Kommande dagar innan Matt Hancock avgick över bilder av honom i en ångande clinch med sin rådgivare, följde mötet uppenbarelser om att han kritiserats som 'hopplös' av premiärministern i texter.

Efter att ha utbytt korta trevligheter med Johnson sa monarken: Jag har precis pratat med din utrikesminister för hälsa, stackars man ...

Han kom för ett privatråd, sa hon. ... han är full av, eh ...

Herr Johnson invände och föreslog att Hancock var full av bönor. Men drottningen verkade säga antingen löften eller förtroende.

Han tycker att saker och ting blir bättre, sa hon. Herr Johnson svarade: Jo, det är de.

Berömda sista ord från den kämpade MP.

Strålande Queen tillbaka på loppen

Under de senaste dagarna har hennes majestät verkligen visat sig tillbaka till sitt bästa och fastnat i sin berömda passion för hästkapplöpning.

Efter att ha missat Royal Ascots första dag för att välkomna den australiensiska premiärministern välkomnades hon den andra av enorma folkmassor som jublade och applåderade hennes ankomst.

Monarken har jublats av några av hennes favoritevenemang som återvänt, inklusive Ascot

Monarken har jublats av några av hennes favoritevenemang som återvänt, inklusive Ascot (Bild: Getty Images)

'Det har alla hjälpt till att gynna henne utan slut', sa en tävlingsvän till Post .

'Hon saknar prins Philip fruktansvärt men hon var beredd på hans bortgång. Att bry sig djupt om någon vars hälsa minskar är alltid utmattande och jag är säker på att det inte var annorlunda för Hennes Majestät. '

Tidigare i veckan kunde drottningen inte sluta le när hon deltog i Windsor Horse Show - sägs vara en av hennes favoritevenemang under året.

Monarken satt bakom ratten i sin Range Rover och körde själv från Windsor Castle till utställningsplatsen.

Under showen visades hästar och ponnyer - inklusive några av hennes egna djur - när de tävlade i olika klasser.

När några av ponnyerna fördes till utställningsområdet kunde hon ses skratta glatt.

Trots hennes förödande förlust verkar det som om hennes majestät lägger smärtan bakom henne för att njuta av livet som Philip skulle ha önskat.

Se Även: