Derek Acorahs bittra fejd med Most Haunted's Yvette Fielding efter att hon avslöjat falskhet

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Derek Acorah och Yvette Fieldings professionella relation återhämtade sig aldrig i kölvattnet av hans kontroversiella utträde från deras show Most Haunted, efter att hon avslöjade honom för att & finkla & apos; en andlig besittning.



Det 69-åriga självstilade mediet, som dog i natt efter att ha fallit i koma , stämplade sin tidigare medstjärna som 'egoistisk' och 'storhårig' efter att hon avslöjat hur han hade fallit för en uppsättning scen.



Hon har sedan dess hyllat sin gamla fiende och berättat för NEWSAM Online: 'Våra kondoleanser är med Dereks familj vid denna tidpunkt. Yvette och Karl.



Under inspelningen av ett mest hemsökt avsnitt 2005 på Bodmin Gaol lämnade showens bosatt skeptiker Ciaran O'Keeffe namnet på en ökänd sydafrikansk fängelse, Kreed Kafer, på ett papper och hade talat om sin identitet inom Derek & apos; s hörsel.

Derek var berömd för Most Haunted tillsammans med Yvette Fielding fram till hans kontroversiella exit (Bild: Okänd)

När kamerorna började rulla påstod Derek att han var besatt av Kreed - men Ciaran avslöjade senare att mannen var helt påhittad och hans namn var ett anagram över & Deros Faker & apos ;.



När sticket avslöjades lämnade Derek showen, och Yvette sa året efter: 'Vi säger till folk att allt är på riktigt, då visar det sig att han var en falsk så han var tvungen att gå.'

whyte vs rivas fight time

Hennes kommentarer utlöste ett ordkrig med Derek, som sa: 'Hon bestämde sig när jag lämnade serien att hon inte ville prata med mig mer. Det behövdes inte och det var väldigt sorgligt.



Han försökte återvända till Kreed Kafer -skandalen och lade skulden helt och hållet hans & apos; andliga guide & apos; Sam , en spöklik närvaro som hjälpte honom att kontakta andevärlden.

Derek och Yvette föll ut i ett spektakulärt ordkrig efter att hon avslöjat att han förfalskade en besittning (Bild: LIVINGTV PRESSKONTOR)

'Jag skulle bara vilja säga om praktiskt taget all psykisk aktivitet, jag förlitar mig på min spiritualistiska guide som jag kallar Sam, men ibland förlitar jag mig starkt på mina egna andliga guilder som är anpassade för min omgivning och den atmosfär som jag är på,' Derek sa 2006.

'När jag blir besatt kan jag inte komma ihåg något av de handlingar som har tagit över mig eller min omgivning. Vid det här tillfället där andan Kreed Kafer kom till mig kan jag säga att jag hade, ja hade tagits över av en enhet, men identiteten skulle ha varit annan än namnet som kom från mig.

'En förklaring till vad som kunde ha inträffat är att andan som tog mig ombord själv hade hört en av besättningsmedlemmarna nämna karaktären Kreed Kafer och denna person tog det namnet genom bedrägeri eller för att många människor i det avlägsna förflutna gjorde det inte har namn så denna enhet bestämde sig för att använda den han hade hört.

Derek hävdade att Kreed Kafers ande hade kommit in i hans kropp - men namnet planterades av hans medvärd (Bild: Okänd)

'En annan förklaring är att jag hörde i förbifarten namnet Kreed Kafer, och när jag tog ombord andan gjorde jag ett verkligt misstag och förknippade felaktigt detta namn med anden. Jag är människa och kan göra misstag, särskilt när jag är pressad av en läsning eller blir övertagen av en anständig enhet.

'Jag har dock en stark framgångsrik följare inom det spiritualistiska området och jag tror att jag är ett genuint medium. Jag är ledsen om någon av mina underbara fans blev kränkta av detta misstag. '

För att göra saken värre föll Derek sedan för ett annat av Ciarans tricks i nästa avsnitt när han påstod att han kommunicerade med en spöklik närvaro som kallades & apos; Rick Eedles & apos; - ett anagram av & apos; Derek Lies & apos ;.

margot robbie will smith

Derek skyllde på hans andesguide Sam för att ha vilselett honom (Bild: )

Läs mer

Derek Acorah RIP
Derek dör 69 år gammal efter kort sjukdom Kontroversiell karriär och & apos; fakery & apos; Probe of Dereks Facebook före döden Dereks dödsorsak efter koma

Derek ombads av producenterna att lämna showen, och 2015 tog Yvette bort media helt från Most Haunted.

'Vi hittade medier på toaletten på internet. Vi hittade dem prata med vänner och få information för dem. De kom inte ihåg att de hade en mikrofon och vi kunde höra allt, säger hon till Radio Times.

'Jag blev irriterad när jag ville tro dem, men jag kunde inte efter att ha sett det. Det var verkligen upprörande för mig.

'Du måste vara mycket försiktig med sådana människor. Tills de är bevisade kommer jag att vara skeptisk! '

Derek sa att Yvette var avundsjuk på hans framgångar och hotade med rättsliga åtgärder (Bild: Tim P. Whitby/Getty Images)

Men Derek skulle inte låta saken vila och berättade för Belfast Telegraph 2015 att Yvette var 'avundsjuk' på hans framgång.

'Det spelar ingen roll vad folk som Yvette Fielding säger - jag tillåter dem inte att köra mig,' insisterade han.

miljon euro Storbritannien resultat

'Jag har blivit korsfäst och ljugit om; det finns mycket avundsjuka där ute, men jag har inte öppnat munnen om Yvette i flera år - jag hade en sekretessklausul och om jag hade sagt något negativt hade jag blivit stämd och förföljd och alla mina pengar skulle ha tagits bort. '

Han tillade: ”Det var lögner för att misskreditera mig eftersom jag lämnade Most Haunted för att göra mitt eget program, Derek Acorahs Ghost Tours. Men jag har fått nog och jag kommer att säga ifrån i min självbiografi. Advokaterna går igenom det noggrant men Yvette Fielding har inte ett ben att stå på.

Se Även: