Hur bli av med hösnuva - snabb lindring och knep du kan prova

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Eftersom Storbritannien får ut det mesta av det varmare vädret (äntligen) kan sommarsjukan för vissa dämpas av kliande ögon och rinnande näsor.



Met Office har varnat för en & apos; hög & apos; eller & apos; mycket hög & apos; pollenantal i London och söder, Midlands, Wales, Yorkshire och Nordirland.



Omkring 18 miljoner människor i Storbritannien lider av det är feber , med mer utveckling varje år. Du kan utveckla det i alla åldrar, även om du aldrig tidigare har visat tecken på det.



Symtomen inkluderar rinnande ögon och näsa, nysningar, klåda, nedkörning och uppstötning och kan lätt misstas som en vanlig förkylning. Men om du har kliande ögon, näsa eller hals är det mer troligt att det är hösnuva.

Ta reda på pollenprognos i ditt område på väderkanalen .

För att säkerställa att pollen inte förstör din helg med varmt väder, här är våra tips om hur du kan bli av med hösnuva ...



1. Varm, varm curry

Att gå efter den hetaste curryen på menyn kan hjälpa - eller om du gör din egen, gå ner på kryddorna. Gurkmeja, en orangegul krydda som ofta används i curryrätter och sydasiatiska rätter, antas minska inflammation orsakad av enzymet fosfolipas A2, som provoceras till handling av pollen i ditt system. Capsaicin, i chilifrukter, hjälper till att öppna näspassagen och lindra känslan.

2. Hanky ​​panky



Yay - sex kan hjälpa din hösnuva. Vid orgasm kommer det sympatiska nervsystemet att strama blodkärlen i kroppen och en iransk neurolog har föreslagit att detta kan hjälpa till med hösnuva. Måste vara värt ett skott, eller hur? Bara försök inte om du får en plötslig attack i parken.

3. Rätt sallader

Kapris, rödlök och vattenkrasse innehåller stora mängder av det naturliga antihistamin-quercetinet, vilket kan hjälpa till att minska hösnuvsymtomen genom att blockera effekterna av histaminer. Kombinera med ananas, som innehåller bromelain, som hjälper kroppen att absorbera quercetin.

Äpplen, tomater och apelsiner är rika på betakaroten, C -vitamin och ett ämne som kallas bioflavonoider. Dessa näringsämnen är antiinflammatoriska medel och sägs stärka immunsystemet.

4. Röda druvor

Mörka bär innehåller antioxidanter

Mörkfärgade bär som vinbär, björnbär och röda druvor innehåller alla höga halter av antioxidanter, men rött druvskinn har också resveratrol, vilket minskar inflammation i kroppen. Enligt en studie om kost och allergi på Kreta var druvor till hjälp för att minska blockerade, kliande och rinnande näsor från hösnuva.

5. Brännässlor

Nässlor har länge ansetts lindra allergisymtom, inklusive hösnuva. Du kan köpa dem som piller, men så länge du har ett par ordentliga trädgårdshandskar är det billigare att bara välja egna och göra dem till te. Koka dem bara i vatten, dränera sedan och tillsätt honung för att söta.*

6. Fisk

Lax

Fettsyror är antiinflammatoriska, vilket kan lindra dina symtom (Bild: Getty)

dör vanessa i emmerdale

Omega 3-fettsyror i fet fisk är antiinflammatoriska, vilket kan hjälpa till att lindra dina symtom. Lax, sill, makrill, tonfisk och sardiner är alla bra källor. Experter rekommenderar tre portioner i veckan.

7. Schampo

Pollen är klibbig, så om du har varit ute hela dagen (särskilt om du har lidit) kan du ta med dig det gula giftet till huset. Det är bäst att tvätta håret när du kommer hem för kvällen, så att du inte sprider pollen runt ditt hus.

8. Kamomillte

en kopp te

Kylda tepåsar kan lugna irriterade ögon (Bild: Getty)

Kaffe kan förvärra dina symtom, så byt ut det mot kamomillte, som är en naturlig antihistamin och antiinflammatorisk. Att dricka det är det bästa alternativet, men om du inte gillar smaken kan du bara använda tepåsarna, dränkta i kokande vatten och sedan dräneras och kylda, rakt på ögonen.

9. Rengör lakan

Att tillbringa en natt i en säng infekterad med pollen innebär att du vaknar upp och känner dig grov (förutsatt att du faktiskt somnar). Att tvätta sängkläder så ofta som möjligt under sommaren hjälper till att lindra symtomen och låta dig sova bättre.

10. Barriärbalsam

Det finns Max

Barriärbalsam stoppar pollen från att komma in i dina näsborrar

Ett av de bästa sätten att stoppa hösnuva är genom att inte andas in pollen. Lätt, eller hur? Men istället för att inte andas rekommenderar vi HayMax - en enkel organisk läkemedelsfri allergenbarriärbalsam. Applicera det runt dina näsborrar och pollen fastnar på balsam istället för att gå upp i näsan.

11. Hals- och nässpray

Otrivine Allergy Relief 0,1% nässpray . Nylanserad ger lättnad från en täppt kliande näsa på några minuter i upp till tio timmar. Detta kan köpas från följande webbplatser -

Prevalin . Det är fritt från antihistamin och steroider, vilket betyder att det är OK för gravida och ammande kvinnor. 'Det kantar insidan av näsan och skapar en barriär som blockerar irriterande ämnen. Dessutom lugnar det symtomen på histamin, säger Alison.

Prevalin allergi för barn (£ 4,49 från apotek). Denna produkt sprutas upp i näsborren och en gel bildas för att förhindra att pollen kommer in i luftvägarna.

Ultra kloraseptisk Anestetisk halsspray . Den innehåller Benxocaine som bedövar halsont på några sekunder och finns i tre smaker - körsbär, svarta vinbär och mentol.

Vi har en fullständig lista över bästa lösningar här.

DISCLAIMER: Denna artikel är inte avsedd som medicinsk rådgivning. Rådgör alltid med din husläkare.

*Nettle te är inte lämpligt för gravida kvinnor

Läs mer

Det är feber
Hur bli av med hösnuva Symtom och tecken Mat som hjälper Bästa produkterna att använda

12. Utflykter vid havet

Var du bor kan påverka hur du lider. Medan landsbygden har mer djurliv för att starta symtomen, kan miljöföroreningar i städerna förvärra dem.

Avgaser, giftig tjära och till och med ozon kan irritera din kropp och lämna lungor, bihålor och luftvägar för att reagera på pollen du är allergisk mot.

Ett bra sätt att undvika detta är att ta dig till stranden. Pollenhalterna är lägre vid havet.

13. Släpp spriten

(Bild: Getty)

Varmare väder kan öka dina besök i ölträdgårdar och fina grillar.

Men alkohol är laddad med histamin, som är känt för att orsaka ett inflammatoriskt svar och förvärra säsongsallergier.

Även att dricka mer än ett glas om dagen kan orsaka problem för de drabbade, med vin som är särskilt irriterande.

14. Rengör kläder

Ett annat sätt att bekämpa hösnuva är att kontrollera att kläderna alltid är rena. Dessa kan innehålla pollen som samlats utanför. Att fästa dem utanför för att torka kan till och med förorena dem.

Ditt hår kan också innehålla pollen - liksom husdjurshår. Så försök att skölja bort detta när du har tillbringat en dag ute.

15. Brännässlor

Goran Pavlovic säger att hans nysiga symptom försvann när han började sticka sig regelbundet med nässlor.

Hans förmodade botemedel kräver att han plockar ett knippe nässlor när de börjar växa på våren och sedan stickar sig en gång i veckan till hösten.

(Bild: Getty)

Jag har inte haft några problem med pollen på tre år nu, skrev Dubliner på Facebook.

Men även om experter inte rekommenderar Pavlovics idé har brännässelbaserade kosttillskott kopplats till allt från artritbehandlingar till håravfall.

Tabletterna kan också ha antioxidant- och antiinflammatoriska egenskaper, med preliminär forskning från University of Maryland Medical Center i Amerika, som visar att de kan minska nysningar och klåda hos vissa hösnuva.

Visste du?

Det är faktiskt inte pollen som orsakar alla de eländiga symptomen - de kommer faktiskt från dig. Histamin produceras av din kropp när den tror att immunsystemet är under attack.

När pollen kommer in i en hösnuvs drabbad, utlöser det produktion av histamin, vilket sedan skapar alla dessa oönskade symptom. Det är därför antihistaminer kan hjälpa. (Men histaminer är de saker i hjärnan som håller oss pigga, uppmärksamma och vakna, varför antihistaminer kan göra dig dåsig).

hotell choklad adventskalender

Thunder Fever

Om du trodde att det är hösnuva som orsakar dig otäckt elände dag och natt för tillfället kan du ha fel.

Hayfever drabbas av & apos; åskfeber & apos ;. En åkomma som sägs hända när regn leder ner pollen till jorden 'i hinklast'.

10 oväntade sätt att slå hösnuva

Se Även: