Familjer av de modiga tvingar välgörenhet till upp till 80% av välgörenhetsintäkterna

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Hjälp till hjältar? Inte så mycket som du tror



En ny välgörenhetsorganisation för väpnade styrkor vid namn Familjer av de modiga samlar in rikstäckande för vad som vid första anblicken verkar vara en värdig sak.



Det är vår vision att hjälpa och stödja de som är i behov när de lämnar tjänsterna som har skadats både psykiskt och fysiskt och att lindra en del av de ångest som medför både dem själva och deras familjer, säger dess webbplats.



Vi är en välgörenhetsorganisation som stödjer de skadade och deras familjer när de återvänder till Storbritannien från konflikter utomlands.

Som för att bevisa poängen att det hjälper alla tre tjänsterna, bär det logotyperna för armén, marinen och flygvapnet. Dess insamlare säljer lotter för biljetter till 2,50 pund vardera, och jag stötte på en av deras bås på en upptagen huvudstation.

Vi donerar så mycket pengar vi kan till de skadade trupperna och deras familjer, sade en av insamlingarna och stod bredvid ett bord draperat i en unionsflagga och en stor affisch som visar servicepersonal. Skulle du vara villig att hjälpa till?



är louis tomlinson gift

Efter att inte ha stött på denna organisation tidigare frågade jag: Är det här för välgörenhet?

Ja, det är för de skadade soldaterna och deras familjer, andra världskriget fram till vår tid, sir, var svaret.



Jag ville vara helt säker på att mina pengar gick till ett bra ändamål och jag frågade: Och allt går till välgörenhet?

Det går till armén, marinen, flygvapnet, jag var säker.

matt lucas lilla Storbritannien

Det är tyvärr långt ifrån sanningen.

Vad jag inte fick veta är att insamlingarna arbetar för ett privat företag som heter Sterling Promotions Limited, även känt som Sterling Support.

På sin webbplats säger företaget att minst 20% av de pengar som samlas in genom vinstdragningen går till välgörenhet.

Sagt på ett annat sätt, upp till 80% kommer aldrig till de modiga familjerna eller de skadade soldaterna som de påstår sig vilja hjälpa.

Sterling Promotions drivs av 45-årige Nicholas Travis, från Poulton-Le-Fylde i Lancs.

Det råkar vara där Familjer av de modiga, som drivs av en Wendy Houghton, också är baserade.

Ingen har återkommit till mig, vilket är synd eftersom jag ville fråga Sterling Promotions om den vilseledande försäljningshöjden som jag upplevde överensstämde med dess uttalade mål att samla in pengar på ett etiskt, informerat och professionellt sätt.

Och jag ville fråga vilken erfarenhet de modiga familjerna har att rehabilitera skadade och traumatiserade soldater. Någon som kom tillbaka till mig var försvarsministeriet.

Jag hade frågat om Familjer av de modiga hade tillstånd att använda de officiella försvarsmaktens logotyper.

Det är det inte, och har beordrats att ta bort dem från sin webbplats.

Sterling Promotions listar en andra klient på sin webbplats, Army of Angels.

vila i frid. miley cyrus

Denna välgörenhetsorganisation berättade för mig att den nu har separerat företag med Sterling, men när de arbetade i partnerskap fick den bara 20% - vilket är bra så länge givare fick höra detta.

Army of Angels har anmärkningsvärt liknande syften som Families of the Brave, att stödja medlemmar i Storbritanniens väpnade styrkor som har skadats, fysiskt eller psykiskt, medan de tjänat sitt land i konflikter runt om i världen.

wizard of oz munchkins

Vi stöttar också deras familjer och medberoende.

Vilket påminner mig om en tredje outfit, Afghan Heroes, som har tagits över av välgörenhetskommissionen efter att endast 3% av medlen gick till välgörenhetsarbete.

Dess uttalade mål var att: Stödja fallna soldaters familjer, stödja våra återvändande soldater, stödja sårade soldater.

Det kan vara därför som en affisch på den inofficiella Army Rumour Service -webbplatsen arrse.co.uk tog upp det som verkar vara en giltig fråga.

Hur många välgörenhetsorganisationer behöver vi?

Sterling Lotteries, ett företag baserat i Cumbria som förvaltar välgörenhetslotterier för välgörenhetsorganisationer, inklusive Army of Angels, har bett NEWSAM att påpeka att det inte är kopplat till Sterling Promotions och är ett separat företag helt.

Se Även: