Google Home vs Amazon Echo: Vilken smart högtalare kommer att vinna kampen om ditt vardagsrum?

Google Home

Ditt Horoskop För Imorgon

Om du trodde att högtalare bara var för att lyssna på musik, är det dags att tänka om.



En ny slagfält har uppstått i kriget för det 'smarta hemmet'. Webbanslutna högtalare som inte bara spelar musik utan erbjuder användbar information och lyder talade kommandon rusar efter en plats i ditt vardagsrum.



I slutet av förra året släppte Amazon äntligen sin Echo -högtalare i Storbritannien - mer än ett år efter lanseringen av enheten i USA.



Echo levereras med en integrerad röstassistent som heter Alexa som kan svara på frågor, göra att-göra-listor, ställa in larm och ge väder, trafik och annan information i realtid.

Sedan i april lanserade Google sin rivaliserande enhet, kallad Google Home, med sin egen röstassistent som kan utföra många av samma uppgifter.

vad hände med jason orange
Google Home visas under presentationen av ny Google -hårdvara i San Francisco

Google Home visas under presentationen av ny Google -hårdvara i San Francisco (Bild: REUTERS/Beck Diefenbach)



Så hur staplar de två enheterna? Och vilken vinner kampen om ditt hjärta och ditt hem?

Design

Amazon Echo är en 23,5 cm hög cylindrisk högtalare med en diameter på 8,3 cm. Det är ganska tungt jämfört med andra trådlösa högtalare och något monolitiskt utseende.



Den nedre halvan av enheten är täckt av ett högtalargaller, medan toppen av Echo har en ljusring som du kan vrida för att justera volymen och knappar för att stänga av och aktivera.

Högtalaren finns bara i svartvita färgalternativ.

Amazon introducerade Amazon Echo vid en produktlansering i London

Däremot är Google Home ganska knäböjt - med en form som förmodligen är inspirerad av vinglas och ljus.

Den har en sluttande topp, med en touch-kapacitiv display och fyra färgade LED-lampor för att ge visuell återkoppling, och en enda fysisk tyst knapp på baksidan, som du kan trycka på för att hindra Google från att lyssna på 'heta ord'.

Botten av enheten är täckt av ett högtalargaller och kan bytas ut för olika färgade skal för att passa din personliga smak. Det finns sex skalalternativ i tyg eller metall.

Google Home finns i sex skalalternativ

Ljud

Om du ska investera i en högtalare är det viktigaste att det låter bra.

Amazon Echo är en 1,0 -kanals högtalare, vilket betyder att det är en enda högtalare med en diskant och en bashögtalare. Det är ganska grundläggande med tanke på att för de flesta människor kommer att spela musik vara dess främsta funktion.

Amazon Echo

Amazon Echo

Samtidigt har Google Home en 'högutflyktsförare' med en 'dubbel passiv radiator' -design som Google hävdar ger 'kristallklara toppar och djupa nedgångar'. Det betyder mycket stort ljud från ett litet paket.

Google Home-högtalare kan också synkroniseras tillsammans eller användas för att styra andra högtalare som har en Chromecast Audio-enhet ansluten till dem, vilket i huvudsak skapar ett högtalarsystem med flera rum.

Läs mer

Google Home -högtalare
Utgivningsdatum för Google Home i Storbritannien Google Home vs Amazon Echo Google Home -recension Var kan man köpa nya Google Home

Röstassistent

Amazons röstassistent Alexa kan förstå enkla kommandon, eller till och med en rad kommandon, men hon kan inte genomföra tvåvägssamtal.

Alexa standard sökmotor är Bing, vilket innebär att svar på alla frågor du ställer kommer från den Microsoft-ägda sökmotorn.

Amazon Echo

Amazon Echo

Du måste formulera dina frågor på rätt sätt för att få de svar du vill ha, men Amazon hävdar att ju mer du använder Echo, desto mer Alexa kommer att anpassa sig till dina talmönster, ordförråd och personliga preferenser.

Google Assistant utnyttjar den överlägsna kraften hos Googles sökmotor, så att du kan ställa mer komplexa frågor på ett mer naturligt sätt.

Du kan också ställa följdfrågor, så det känns mer som ett samtal.

Dessutom är assistenten på Google Home densamma som assistenten inbyggd i Android -smartphones, så data kan delas på båda enheterna.

Google Home

Det irriterande med Google Assistant är att det inte har ett namn, så medan du kan väcka Amazons assistent genom att bara säga 'Alexa', med Google Home måste du säga 'OK Google' varje gång du vill prata till den.

Kompatibilitet

Där Amazon Echo utmärker sig är i sin kompatibilitet med andra appar.

Högtalaren har redan Uber, Skyscanner, National Rail och JustEat bland sina 'färdigheter', liksom flera smarta hushållsapparater som Hive, Netatmo och Philips Hue.

theresa kan se likadan ut

Faktum är att Amazon hävdar att mer än 130 appar stöds av röstkommandon från Amazon Echo och Alexa.

Amazon Echo är en virtuell assistent för ditt hem

Alexa är en virtuell assistent för ditt hem

Google Home kan ansluta till Philips Hue, Nest, Samsung SmartThings, Hive, Honeywell, Belkin och If This Then That (IFTTT) - liksom sina egna Chromecast -enheter - men listan är mycket kortare.

Både Echo och Home är kompatibla med de vanligaste musikstreamingtjänsterna - framför allt Spotify och TuneIn -radio.

Med Echo kan du ta del av Amazons eget musikbibliotek och Prime Music -erbjudanden, medan hemmet länkar till Google Play Music.

Pris och tillgänglighet

Amazon Echo echo gick till försäljning i Storbritannien den 28 september, till ett pris av £ 149,99. Den är tillgänglig på Argus , Currys , John Lewis , PC World , och Tesco, liksom från Amazon sig.

Om du köper Echo -högtalaren den 11 juli - vilket är Amazon Prime Day - kan du få den för ett mycket rabatterat pris på £ 79,99.

Det är £ 50 billigare än Googles starts rekommenderade pris på £ 129. Du kan köpa Google Home i Argus, John Lewis, Currys PC World och Maplin .

Google Home

Google Home (Bild: Reuters)

Dom

I många avseenden verkar Google Home komma överst i kampen om de smarta högtalarna. Den är mindre, mer anpassningsbar och röstassistenten drivs av Google -sökning, som många anser vara överlägsen Bing.

Å andra sidan är det fortfarande relativt tidiga dagar för enheten, och det saknar bredden av integrationer med tredjepartsappar som Amazon Echo har.

Om du redan har en Android -smartphone och en Chromecast hemma är det vettigt att välja Googles erbjudande. Å andra sidan, om du använder en Fire TV eller TV Stick är det vettigt att hålla sig till Amazon.

Det är värt att komma ihåg att båda dessa enheter sannolikt kommer att förfinas och utvecklas mycket under de kommande åren, så om du fortfarande är osäker kan den bästa planen vara att luta dig tillbaka och se hur saker och ting spelar ut.

Se Även: