Corrie Billy-skådespelarens romantik, hemliga pojkvän och homofobiska övergrepp

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Corries älskvärda men oroliga Billy Mayhew skapade historia på kullerstenarna 2014 när han blev tvålens första gayvikar.



Sedan dess har han avslöjat ett mörkt förflutet av narkotikamissbruk och kriminalitet och återkom 2018 när han blev beroende av smärtstillande efter att ha ramlat nerför en klippa och tillfälligt hamnat i en rullstol.



Utanför skärmen lever skådespelaren Daniel Brocklebank - som spelar Billy på kullerstenarna - ett mycket mindre stressigt liv.



ryan giggs lynne giggs

Men under årens lopp har den mycket älskade skådespelaren haft sina upp- och nedgångar, blivit kär och lidit sin stora andel av hjärtesorg och trauma.

Dela med co-star Rob Mallard

Daniel Brocklebank och Rob Mallard vid British Soap Awards

Daniel Brocklebank och Rob Mallard träffades kort medan de var medstjärnor på Coronation Street (Bild: Mike Marsland/WireImage)

Skådespelaren skapade rubriker när han började träffa Corrie -skådespelaren Rob Mallard - som spelade Ken Barlows son Daniel - i ett par månader.



Paret verkade misshandlade när Rob sa att han var 'det bästa jag har tagit hem i år' vid British Soap Awards 2017.

Men källor nära paret sa då till The Sun att trycket av att arbeta tillsammans och dejta blev för intensivt för dem.



Källan sa: 'De bestämde sig för att skilja sig för ett par veckor sedan, men de är fortfarande goda vänner och hoppas kunna förbli så.'

Efter deras vänliga splittring bekräftade Daniel att han hade gått vidare med Stuart Hatton Jnr. i en tweet efter att det stiliga paret träffades på Stockholm Pride.

Daniel skrev: 'Den bästa kärlekshistorien är när du blir kär i den mest oväntade tiden med den mest oväntade personen.'

Humpen som vann Mr Gay World och två gånger kröntes som mästare i Mr Gay UK verkade lika förälskad i Daniel och laddade upp en snap av paret.

dolores o riordan make

Han bildade skämtsamt bilden med: 'Han är inte bara fantastisk, men när jag pruttar står han och applåderar och spelar in det som en ringsignal #keeper.'

Daniel Brocklebank om Good Morning Britain

Daniel har uttalat sig om representation av HBT+ -karaktärer på skärmen (Bild: ITV)

Hemlig splittring med Stuart Hatton Jnr.

Tyvärr, efter två års dejting, bestämde sig Daniel och Stuart för att kalla det en dag på deras förhållande.

Paret, som hade talat om sina drömmar om att få barn en dag, tog tyst det ömsesidiga beslutet att skilja sig strax före jul 2019.

En källa berättade för The Sun att deras romantik hade plågats med schemaläggningskonflikter och de kunde inte ägna mycket tid åt varandra.

Källan sa: De har bara inte tid och de satte sig och pratade för att avsluta saker.

Det är ingen annan inblandad, saker gick bara inte och de bestämde sig för att gå vidare.

De bryr sig fortfarande om varandra och önskar varandra lycka till.

Homofob övergrepp på nätet

Efter att Corrie -chefer skrev en hjärtvärmande berättelse om homofil adoption för Daniels karaktär, Billy Mayhew, talade veteranskådespelaren om sin rädsla för ett motreaktion.

British Gas Collective fix februari 2017

När han öppnade om sin erfarenhet sedan han kom ut som gay när han var 18, sa han: Eftersom jag har varit professionellt ute sedan jag var 18, har jag varit medveten om att jag blev förbisedd för roller eftersom producenterna visste att jag var gay, och jag har varit tvungen att stå ut med homofobiska övergrepp på sociala medier.

'Folk glömmer att du är en person, som fortfarande går hem till sin familj varje kväll. Jag tror att de förväntar sig att du är tjockhudig.

Daniel Brocklebank som Billy Mayhew

Daniel har spelat älskvärda men oroliga kyrkoherden Billy Mayhew på Corrie sedan 2014

'Vad de inte ser är när du stänger ytterdörren efter en skam av övergrepp och måste försöka skaka av den.'

Efter att tvålen sände en scen som visade Billy att umgås med pojkvännen Todd Grimshaw, bombades Daniel med elaka kommentarer från okunniga tittare.

'Jag tror att det orsakade mer motreaktion än någon annan historia jag har haft, och jag hade många föräldrar som hörde av sig att de var äcklade och att de var tvungna att förklara för sitt barn varför två män kysste', sa han.

Daniel tillade: 'Mitt svar på det var,' Fantastiskt, det är fantastiskt att du faktiskt har kunnat utbilda ditt barn att kärlek finns i alla olika format. '

Han reflekterade också över några upprörande upplevelser när han växte upp i vetskapen om att han var gay på åttiotalet.

Daniel Brocklebank och en valp

Hundälskaren Daniel sa att det var svårt att växa upp när han visste att han var gay på 80-talet

Han sa: 'När jag växte upp var den legala åldern för samtycke fortfarande 21 och det var olagligt för lärare att diskutera homosexualitet i skolor.

dion dublin nya fru

”Jag bodde på landsbygden, det fanns inget internet och det fanns inga homosexuella förebilder på TV.

'Det var 1980 -talet - allt du läste var att homofile sprider aids och homosexuella var pedofiler. Det var hemskt.

Nu hoppas han att han kan prata med barn från HBT+ -samhället som kanske letar efter förebilder genom att spela en homosexuell karaktär på en prime time -tvål.

'När jag var 14 trodde jag att jag kanske var den enda personen i världen som var gay. Och det skulle ha hjälpt massivt att veta att jag inte var det, sa han.

Se Även: