Liverpool bär ett speciellt engångskit för Wolves-krock på Anfield

Fotboll

Ditt Horoskop För Imorgon

Liverpool kommer att ha FIFA World Champions -märket i guld i söndagens Premier League -möte mot Wolverhampton Wanderers på Anfield.



De röda tog FIFA Club World Cup för första gången i sin historia när de slog brasilianska Flamengo med 1-0 i finalen i Qatar förra helgen.



Roberto Firmino slog vinnaren under första halvleken av förlängningen i Doha, efter att han hade vunnit sin sista vinnare i normala tid i semifinalen mot mexikanska Monterrey.



Premier League nekar vanligtvis begäran om att göra ändringar i ett lags kit under säsongen, annat än för välgörande ändamål.

Men Liverpool tros ha begärt en engelsk toppklass om att få bära märket i sin första hemmamatch sedan hemkomsten från Qatar.

Twitter - @LFC

Märket visas på de röda & apos; skjorta för Wolves -spelet (Bild: Twitter - @LFC)



Klubben ansågs vara angelägna om att maximera de kommersiella möjligheterna att bära märket, och betonade inför Premier League att det skulle reflektera väl om divisionen som helhet.

Tidigare europeiska och världsmästare Real Madrid har regelbundet haft märket i La Liga under de senaste åren, även om Manchester United inte fick göra det av Premier League efter att de vann klubb -VM 2008.



Liverpool kommer också att bära märket under resten av sin Champions League -kampanj, som återupptas mot Atletico Madrid i februari.

Märket sågs ofta på Real Madrid -tröjor i La Liga -action (Bild: X00213)

En talesman för FIFA sa: 'Enligt bruksanvisningarna kan det vinnande laget bära FIFA World Champions -märket från den dag det blir mästare till och med finalen i nästa upplaga av turneringen.'

Före klubb -VM hade den röda mittfältaren Gini Wijnaldum föreslagit att att bära märket var en motivation för klubbens spelare.

Instagram

Läs mer

NEWSAM Football & apos; s bästa berättelser
Registrera dig för daglig NEWSAM Football -e -post Överför nyheter LIVE: Senaste skvaller Mourinho siktar på 'lycklig' Man Utd Messi kommenterar att lämna Barcelona

'Jag såg det på några skjortor av de tidigare vinnarna', sa han Liverpools webbplats .

”När jag talar om turneringen med familj och vänner talar de alla om märket.

'Det är något du vill; varje gång du tittar på tröjan påminner den dig om att du vann VM för lag. '

Se Även: