DJ Chris Evans köper Chitty Chitty Bang Bang -bil för 500 000 £

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Chitty Chitty Bang Bang

Chitty Chitty Bang Bang



Chris Evans har köpt den ikoniska bilen som användes i filmen Chitty Chitty Bang Bang. Radio 2 DJ tros ha betalat nästan 500 000 pund och har nu skickat den för att återställas.



Han avslöjade att han fick bilen från den nuvarande ägaren - som köpte den på auktion förra året i Los Angeles - eftersom den inte skulle passa i hans garage på mer än 17 fot.



Evans, som redan har en samling av klassiska bilar på flera miljoner pund, anses ha betalat nästan 500 000 pund för bilen, som han nu har skickat för att restaureras.

Bilen kände igen världen över efter att den spelade huvudrollen i filmen från 1968 tillsammans med Dick Van Dyke, Sally Ann Howes och Benny Hill.

Chitty, med registreringsnumret GEN11, har setts av tusentals fans och tillbringat mer än 30 år att tävla i välgörenhetslopp runt om i landet.



Michael Jackson försökte en gång köpa det till hans Neverland Ranch.

Evans son Noah, som är tre nästa månad, är ett stort fan av den klassiska filmen.



Bilen förväntades hämta mellan 600 000 och 1,2 miljoner pund, men såldes så småningom för 495 415 pund på en auktion i Los Angeles i maj förra året. När hans vän bestämde sig för att sälja, tros DJ: n ha betalat honom lika mycket för att ta bilen från honom.

Evans avslöjade i helgen: Min kompis hade köpt bilen på hans födelsedag innan han åkte skidor utan att inse att hon är över 17 fot lång. Garageproblem. Inga pengar förlorade eller vunna.

Chitty är nu officiellt en del av Berkshire Automotive Massive. Hon är verkligen riktigt härlig. Hon har också gått in på verkstaden för en välbehövlig väglagalisering.

vad betyder 2 12

Det fanns flera Chitty Chitty Bang Bang -bilar gjorda för filmen, men bara en som faktiskt fungerade. Fordonet designades av Ken Adam och byggdes av Ford Racing Team.

Huven är tillverkad av polerad aluminium; båtdäcket är handgjorda av röd och vit ceder och mässingsbeslagen hämtade från edvardianska bilar.

Bilen drivs av en Ford treliters V6-motor och har en instrumentbräda från ett brittiskt jaktplan från första världskriget.

Chitty slutfördes 1967 och registrerades på nummerplåten GEN 11, som hon fick av Ian Fleming, som skrev romanen filmen baserades på. Registreringen stavar det latinska ordet genii, som betyder magisk person eller varelse.

Evans, vars fru Natasha väntar parets andra barn, avslöjade också att han nyligen har turnerat på platser som används i filmen, som berättar historien om den excentriska uppfinnaren Caractacus Potts och äventyret han gör med sina barn i den flygande bilen.

Han tillade: Väderkvarnen där potterna bodde måste vara först, med dammen Verkligen körde in i en nära andra och sedan olika broar och stränder.

Vi kan inte vänta med att upprepa resan i Chitty själv. Hon kan flyga och kommer igen.

Till jul köpte Evans sin fru en originalaffisch från filmen och hon köpte originalboken till honom.

Evans äger redan en av världens finaste samling av Ferraris som han förvarar i ett speciellt garage hemma hos honom. Han sålde ut två av fordonen i Monaco 2010 men sprutade ut 12 miljoner pund på en sällsynt Ferrari 250 GTO 1963, en av bara 36 som byggdes av det berömda italienska företaget.

DJ: n köpte också en annan Ferrari, den här gången en 250 GT SWB California Spyder som en gång ägdes av Hollywood -skådespelaren James Coburn, för £ 5 miljoner 2008.

Men DJ: n begränsar sig bara inte till Ferraris - i december förra året tog han en Mini Cooper 1998 för 8 625 pund.

Se Även: