Caroline Flack rättsmedicinare bekräftar dödsorsak i förhör 4 dagar efter självmord

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Caroline Flacks dödsorsak avslöjades som självmord genom att hänga vid undersökningen om hennes död på onsdagen.



Rättsskyddsombud Sandra Polson sa att stjärnan 'uppenbarligen hittats hängande' den 15 februari, medan en obduktion sade att den preliminära dödsorsaken var avstängning genom ligatur.



Poplar Coroner's Court hörde hur Carolines kropp identifierades av sin tvillingsyster Jody Flack, som hade varit på väg att besöka henne den dagen.



Den biträdande rättsmedicinen Sarah Bourke öppnade och avbröt förundersökningen och sa att förhandlingen återupptas den 5 augusti.

Caroline med sin pojkvän Lewis Burton

Den tidigare Love Island-värden hade anklagats för misshandel genom misshandel efter ett bråk tidigt på morgonen med sin pojkvän Lewis Burton

Inga familjemedlemmar var närvarande vid dagens utfrågning, som varade i fyra minuter.



Caroline hade varit bara några veckor från att stå inför rättegång för att ha misshandlat sin pojkvän Lewis Burton, med rättsdatumet fastställt den 4 mars.

Polisen gick in i hennes hem och hittade Caroline på ryggen på golvet på lördagen.



Paramediker och poliser försökte återuppliva henne med HLR, men hon dog vid 14.36 -tiden, hörde domstolen.

man utd 17/18 kit

Domstolen hörde att en obduktion fann en provisorisk dödsorsak som avstängning genom ligatur.

Polisen hade kallats till hennes Islington -lägenhet tidigt den 12 december efter rapporter om att en man hade blivit överfallen. Hon åtalades för misshandel genom att ha slagit dagen efter.

lady colin campbell ung

Caroline nekade sig skyldig till anklagelsen medan Lewis stod bredvid henne, även om paret förbjöds att ses innan rättegången.

Caroline och hennes mamma Chris

Hon klev av med sitt jobb med att presentera Love Island och ersattes av Laura Whitmore.

Bara timmar före undersökningen ett foto av Lewis & apos; litet huvudsår läckte ut.

När hon dök upp på Highbury Corner Magistrates & apos; Domstolen den 23 december hade åklagare sagt att polisen på platsen jämförde hennes lägenhet med en 'skräckfilm' i efterdyningarna av överfallet.

På onsdagsmorgonen släppte Carolines familj ett opublicerat Instagram -inlägg av henne bara några veckor innan hon dog.

Hennes mamma Chris sa att hennes rådgivare hade sagt att hon inte skulle släppa den medan hon levde, men Chris ville att Carolines röst skulle bli hörd.

Caroline förnekade att han misshandlade Lewis

I inlägget sa Caroline att hon inte var en ”missbrukare i hemmet” när hon talade om hur hennes värld hade vänds upp och ner av hennes gripande.

Hon skrev: 'Jag har alltid tagit ansvar för det som hände den natten. Även på natten. Men sanningen är .... Det var en olycka.

utsikten (bandet)

'Jag har haft någon form av känslomässigt sammanbrott under mycket lång tid.

'Men jag är INTE en missbrukare i hemmet. Vi hade ett bråk och en olycka inträffade. En olycka.'

Läs mer

Caroline Flack dör 40 år gammal
Caroline Flack hittades död Hennes förödande opublicerade slutord Leende maskerad smärta i gripande sista bilden Lewis Burton hyllar

Chris berättade för Eastern Daily Press : 'Carrie skickade mig det här meddelandet i slutet av januari men fick besked att inte lägga upp det av rådgivare men hon ville så gärna att hennes lilla röst skulle höras.

'Så många osanningar fanns där ute men så här kände hon och jag och min familj skulle vilja att folk läste hennes egna ord. Carrie var omgiven av kärlek och vänner, men det var för mycket för henne.

Det har också framkommit att Chris och Carolines tvillingsyster Jody skulle besöka henne den dag hon tog sitt liv.

Vad är en förundersökning?

Inquests undersöker inte varje enskilt dödsfall som händer, men kommer att höra oförklarliga eller misstänkta dödsfall hos individer. De kommer att höra från vittnen från organisationer, hälsovårdstjänster, samt poliser och poliser som undersökte händelserna.

Lagen säger att rättsmedicinaren måste inleda en undersökning om ett dödsfall om det finns en rimlig anledning att misstänka att dödsfallet berodde på annat än naturliga orsaker.

En förfrågan är en begränsad undersökning för att fastställa:

- Vem dog
- När de dog
- Där de dog
- Hur de dog
- Information som behövs av dödsregistratorn så att dödsfallet kan registreras.

Det finns en formell domstolsinställning och alla måste stå när rättsmedicinaren kommer in och lämnar domstolen.

Det är mycket i allmänhetens intresse att ha ett effektivt efterforskningssystem, eftersom det skyddar de rättsliga rättigheterna för den avlidnes familj och andra intresserade personer. Det belyser lärdomar och framsteg inom medicinsk kunskap.

Många familjer tycker också att det hjälper att få chansen att ställa frågor till vittnen, och i slutet av processen vet de att de har fullständiga och korrekta fakta om sin älskades död.

Samaritans (116 123) driver en 24-timmars service tillgänglig alla dagar på året. Om du föredrar att skriva ner hur du känner, eller om du är orolig för att bli hörd i telefon kan du skicka e -post till Samaritans på jo@samaritans.org

Se Även: