Vår Yorkshire Farm -pappa Clive Owens första fru och hur han ångrade Amanda trots åldersskillnader

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Clive Owen drev sin gård på egen hand när han först tittade på blivande fru Amanda.



Stjärnan i Our Yorkshire Farm hade redan två barn med sin första fru innan han fick ytterligare nio med sin nuvarande make.



Trots en 21-årig åldersskillnad drogs den frånskilda ungkarlen Clive, då 42, ​​till den 21-åriga praktikherden Amanda när hon kom runt på en mörk kväll och letade efter en väder.



Clive föddes i Doncaster och drömde om att vara fårfarmare från tidig ålder och kom så småningom att driva Ravenseat Farm i Upper Swaledale.

'Det är allt jag någonsin velat göra egentligen för att jag fastnade för får från att vara en liten pojke. Min far var ingen bonde men det fanns gårdar runt omkring mig och jag tillbringade mycket tid på dem, säger Clive på Channel 5 -programmet.

'Jag fick insekten när jag var åtta år och det var aldrig tvivel om att jag inte skulle bli bonde. Och mitt öde beseglades. '



Clive visste att han ville bli bonde från tidig ålder

Clive visste att han ville bli bonde från tidig ålder (Bild URL:)

Clive var tidigare gift och hade två barn med sin första fru, men deras förhållande varade inte och han var singel när han träffade Amanda första gången 1995.



Amanda beskrev första gången de träffades och förklarade att hon kom till en hål en 'tup', som är ett får, på en mörk Yorkshire -kväll.

Även om det verkligen inte var kärlek vid första platsen för Amanda, lockades Clive omedelbart till den unga kvinnan som stod i hans dörr.

'Jag minns den här sex foten som en kvinna knackade på dörren', sa han. 'Jag blev väldigt tagen med henne. Det kunde du inte vara. '

Amanda har tidigare skämtat om att han inte borde ha svarat på dörren, men hade han inte det hade deras romantik inte blommat ut.

Clive och Amanda träffades en mörk natt när hon kom för att hämta en bagge

Clive och Amanda träffades en mörk natt när hon kom för att hämta en bagge (Bild: Kanal 5)

De började som vänner men förknippade med sin gemensamma passion för bondelivet och så småningom växte det till mer.

”Det var en långsam bränning som vi lärde känna varandra. Fick vänner först och gick sedan ut lite tillsammans, säger Amanda.

`` Med oss ​​båda från icke-jordbruksbakgrund var vi verkligen ärter i en balja men vi visste inte det då. ''

Bara fem år efter mötet gifte sig det älskade paret år 2000 och har sedan dess fått nio barn tillsammans.

Att driva gården är verkligen en familjeangelägenhet eftersom barnen alla muckar in för att lätta arbetsbelastningen och hjälper till att driva arvtagaren på 2 000 hektar stor plats som är hem för 1000 får, 40 kor, sex hundar och fyra ponnyer.

Paret har nio barn tillsammans

Paret har nio barn tillsammans (Bild URL:)

'Vi har mycket att göra och vi måste komma till slutet på det vi gör varje dag, men även om det ser kaotiskt ut är vi väldigt fokuserade och medvetna om var vi ska vara', säger Clive.

'Vi har många saker beroende på oss, inte bara barn.'

I en intervju med The Telegraph avslöjade Amanda att Clive var så bekymrad över sin flock att han överlevde på pajer och cornflakes och använde ett av hans vardagsrum för att hålla foderbehållare i.

Paret tänkte inte ha en så stor familj men är nu föräldrar till Annas, Violet, Edith, Raven, Clemmy, Nancy, Reuben, Miles och Sidney.

Efter att ha vuxit upp och delat sina föräldrar & apos; passion för jordbrukets sätt att leva, förklarade Clive att barnen är ivriga att vara med och vet att deras hårda arbete bidrar.

Amanda och Clive Owen med sina barn Annas, Violet, Edith, Raven, Clemmy, Nancy, Reuben, Miles och Sidney utanför på Ravenseat Farm

Amanda och Clive Owen med sina barn Annas, Violet, Edith, Raven, Clemmy, Nancy, Reuben, Miles och Sidney utanför på Ravenseat Farm (Bild: Kanal 5)

'Jag har alltid tänkt att när vi har arbetat tycker barnen om att vara en del av något', sa Clive.

'Det är härligt när de är i närheten för att hjälpa till och de hjälper villigt. Jag saknar dem när de är i skolan. När de är hemma gör det definitivt skillnad. '

Medan Amanda påpekade att deras barn faktiskt vill vara delaktiga i den dagliga driften av gården och det ger en viktig livslektion.

”Vi måste alla arbeta tillsammans som en familj. Jag tycker verkligen inte att det är en dålig lektion. Detta är vad som måste hända och vi måste alla göra det, förklarade Amanda.

'Jag känner inte att det är som att föda upp din egen arbetskraft eftersom det inte är det.

'Det är ett faktum att vara delaktig och ha det ansvaret och vara en del av något. Jag tycker att det är bra.

Amanda födde framför branden

Amanda födde framför branden (Bild URL:)

Clive har alltid varit där för att stödja Amanda, som föddes vid vägkanten sex gånger eftersom de bor så långt bort från närmaste sjukhus.

Men han föddes för deras åttonde barn, dotter Clemmie, eftersom han redan hade sett Amanda välkomna sex av deras barn till världen och 'var inte särskilt besvärad'.

'Jag satte på vattenkokaren, tappade elden och hade i princip henne framför elden med bara en terrier som förlossningspartner, vilket är perfekt,' erkände hon.

Amanda fortsatte tappert ensam och födde framför elden med bara en av sina hundar som stöd medan Clive sov på övervåningen.

parkering på trottoar lag

'Clive var inte desperat efter att vara på förlossningen, han sov på övervåningen. Jag gick och väckte honom med barnet, säger hon till Radio Times.

'Av alla födelser jag har haft måste den här ha varit den bästa - den var den mest avkopplande, den tysta, den mest fredliga.'

*Vår Yorkshire Farm sänds tisdagar på kanal 5 kl 21.00

Se Även: