Bästa grekiska öguiden och hur du väljer rätt för din semester

Europa

Ditt Horoskop För Imorgon

(Bild: AWL Images RM)



Om du är ute efter en semester fylld med perfekta stränder, turkosvatten, löjligt god mat och ett brett utbud av orter, kan du överväga de grekiska öarna.



kroppen faller från himlen

Naturligtvis finns det hundratals bebodda öar att välja mellan, vilket kan göra att hitta rätt för dig en ganska skrämmande uppgift.



Vi har gjort det hårda arbetet för dig och skapat en praktisk guide till några av de bästa grekiska öarna, inklusive vilken typ av semester de passar bäst för. (Tänk på familjesemestrar, romantiska platser eller destinationer för oroande upptäcktsresande att upptäcka).

För en extra hjälpande hand har vi också letat efter några av de bästa ställena där du också kan hitta paketresor.

Trevlig jakt på semestern!



1. Rhodos

BÄST FÖR: Familjesemester, all inclusive-orter, stränder

Lindos på ön Rhodos (Bild: Bildbanken)



En av de största grekiska öarna, Rhodos är idealisk för familjer som letar efter en solsemester som är krångelfri, framför allt på grund av dess imponerande utbud av all inclusive-orter.

De som vill utforska hittar många historiska platser som Akropolis, medan Rhodos stad har gott om lokala butiker, barer och restauranger att utforska - den medeltida staden är ett måste -besök för alla som är intresserade av historia.

Britterna kommer inte att kämpa för att hitta familjevänliga orter med enorma bufféer, poolkomplex och en och annan vattenpark, men om du föredrar stranden framför poolen så kommer Rhodos inte att göra besviken, med kusten med allt från sandstränder till steniga vikar.

Känner du dig frestad? First Choice är en av de bästa platserna att hitta all inclusive-semester på Rhodos .

2. Kreta

BÄST FÖR: Utforska, mat, stränder

Elounda har några seriöst vackra stränder (Bild: iStockphoto)

Kreta är en ganska stor ö, vilket betyder att den kan tillgodose en mängd olika semesterformer oavsett om du är efter en lat strandresa eller vill utforska.

Och det finns massor att utforska på ön som är hem för några fascinerande kulturella platser och historiska platser, från Knossos -ruinerna till klostren.

Sedan är det dess slående naturlandskap - berget Ida står högt högt över ön, för att inte tala om att kusten är fylld med spektakulära stränder med allt från turkosa laguner till iögonfallande röda sand.

Åh, och matälskare kommer inte att bli besvikna heller; Kreta är känt för att servera några seriöst läckra lokala godingar.

Känner du dig frestad? TUI kan vara en bra källa för dem lyxiga strandresor , men om du letar mer efter ett hotell som kan vara en bas när du börjar utforska, så har TripAdvisor några budgetvänliga alternativ .

3. Mykonos

BÄST FÖR: Nattliv, lyxsemester

Mykonos hamn (Bild: Tetra images RF)

Mykonos är känt för sin episka festsäsong under sommarmånaderna, från båtfester till dess glamorösa barer och klubbar - inte konstigt att det är en sådan hit med kändisar. (Faktum är att det var inställningen för Millie Mackintosh och Hugo Taylors smekmånad).

Det är inte allt & festfest & apos; dock - ön är hem för några lugnare stränder, liksom pittoreska historiska platser och ett museum eller två.

Det finns några fantastiska lyxhotell på hela ön, men det är möjligt att hitta något mer budgetvänligt boende om du överväger alternativ för självhushåll och B&B.

Känner du dig frestad? TUI har några ganska swish resorts på ön, men om du är ute efter en affär då Lastminute.com kan vara en bra källa.

se Oscars 2014 live

4. Korfu

BÄST FÖR: Historia, kultur

Korfu gamla stad (Bild: iStock Unreleased)

Korfu är perfekt för dem som letar efter en semester med mer avslappnad atmosfär snarare än actionfyllda resplaner och fester. (Även om Sidari är känt för sitt nattliv om det är det du är ute efter).

Det är inte att säga att det inte finns så mycket att göra på ön - tvärtom finns det mycket att besöka från den vördnadsaktiga Achilleion till den lilla ön Pontikonisi.

Samtidigt har Korfu stad mycket på gång om du vill ha barer och restauranger, och erbjuder också upp lugnare gator med marknader och lokala matpärlor inbäddat.

Och naturligtvis fans av tv -programmet The Durrells kan gå och besöka alla filmens inspelningsplatser för något lite annorlunda.

Känner du dig frestad? OS -helgdagar erbjuder ett brett utbud av paket oavsett om du är efter en kulturell paus eller vill göra det mesta av stranden. På en budget? Jet2holidays har några lockande erbjudanden för familjer.

5. Santorini

BÄST FÖR: Par, lyxsemestrar

Santorini (Bild: Getty)

Med sina vitkalkade byggnader, ikoniska blå kupoler och lyxhotell är det inte konstigt att Santorini ofta hyllas som en av de mest romantiska platserna i världen.

Smutta på cocktails i solnedgången och njut av den fantastiska utsikten från en av tavernorna vid vattnet, vandra genom de perfekta gatorna (seriöst, det är en Instagram-dröm) eller utforska vikarna längs kusten.

Det finns också många otroliga hotell på ön - till exempel det med hemliga tunnlar som leder till oändliga pooler !

Känner du dig frestad? TripAdvisor har en sammanfattning av bästa romantiska hotell i Santorini , medan Booking.com kan också vara en bra källa oavsett om du vill splurge eller hålla dig till en budget.

6. Kos

BÄST FÖR: Familjesemester, stränder, all inclusive-orter

(Bild: iStockphoto)

Kos har allt du kan önska dig för den klassiska strandsemestern; långa sandstränder, en mängd familjevänliga orter, arkeologiska platser för dem som vill ha en dag ute, hamnar där det finns gott om båtturer att hitta ... listan fortsätter!

Det är också ganska populärt bland cyklister tack vare det ganska platta landskapet som erbjuder några lysande cykelleder längs den vackra kusten.

Under sommarmånaderna kan det bli ganska hektiskt men det erbjuder fortfarande en avslappnad, levande atmosfär - naturligtvis, om du kan resa utanför skollovsdatum får du njuta av öns orter och lokala barer/restauranger utan att behöva ansikte folkmassor.

Känner du dig frestad? LoveHolidays.com är en bra källa för billiga Kos -semester.

spencer tillverkad i chelsea

7. Naxos

BÄST FÖR: Naturlov, historia och kultur

Naxos stad på natten (Bild: Moment RF)

Om du snabbt blir uttråkad av att bara sitta på en strand hela dagen, kan du kolla in Naxos för din nästa idylliska grekiska tillflyktsort.

Ön är full av tempelruiner, museer, arkeologiska platser, bergsbyar och långa strandsträckor som alla väntar på att utforskas.

Samtidigt erbjuder Naxos stad de vitkalkade kubbyggnaderna som Grekland är känt för, och det är här du kommer att hitta en livlig atmosfär tack vare de lokala barerna och restaurangerna, för att inte tala om hamnen från vilken du kan ta dig till massor av båtturer.

Känner du dig frestad? OS -helgdagar och TUI erbjuder allt från mysiga hotell till badorter med gott om möjligheter för utflykter och äventyr att läggas till i din resplan.

Läs mer

Helgdagar i Grekland
Bästa grekiska öarna Kretas bästa stränder Aten stadsguide Korfu -semester inspirerad av The Durrells

8. Skiathos

BÄST FÖR: Stränder, nattliv

Skiathos vattnet (Bild: Bildbanken)

Om det är en strandsemester du är ute efter, kommer Skiathos inte att göra dig besviken.

Ön är fylld med spektakulära stränder oavsett om du är ute efter en sandstrand där du kan njuta av strålarna, kristallklart vatten där du kan ta ett dopp eller pittoreska vikar att gå och utforska.

Samtidigt erbjuder Skiathos Town ett brett utbud av barer och restauranger - i den gamla hamnen hittar du det mesta - för att inte tala om dess gågator med klubbar vid vattnet för ett strålande nattliv.

Känner du dig frestad? För paketresor i Skiathos, KärlekHelger och På stranden har en mängd budgetvänliga erbjudanden.

9. Milos

BÄST FÖR: Äventyr, utanför misshandlad spår

Milos ö (Bild: Fotografens val)

Semesterfirare som vill fly från turistmängderna på Rhodos och Mykonos kan hitta tillflykt på denna pittoreska ö, där det finns gott om äventyr.

Det är lite mer ett traditionellt grekiskt erbjudande, med klassiska vitkalkade byar från Kyklad, en allvarligt frestande matplats och massor av historiska platser och naturliga underverk att kolla in.

Om du bara gör en sak medan du besöker, gör det till de härliga termiska källorna som finns längs kusten.

Det bästa är att det inte är en av de mest populära öarna, det finns också fina semesterfynd att göra.

Känner du dig frestad? Lastminute.com och Expedia erbjuda några bra paket till Milos, särskilt om du överväger kortare pauser till ön.

10. Hydra

BÄST FÖR: Utforska, dagsutflykter

Vattentaxi på ön Hydra (Bild: Moment RF)

jamie laing hårtransplantation

Hydras närhet till Aten har gjort det populärt bland lokalbefolkningen på sommarhelger, och det är väl värt att lägga till det i din resplan, bara för en dagstur från staden.

Bilar och motorfordon är förbjudna på ön, så det enda sättet att ta sig runt är till fots, vilket gör det perfekt för dem som älskar att vandra eller utforska. (Alternativt kan du kolla in kustutsikten på en båttur!)

Stränder tenderar att vara små vikar snarare än stora sandstränder, så det kan bli trångt under högsäsong.

Känner du dig frestad? Det finns inte riktigt resorter på Hydra, men du kan hitta hotell och semesteruthyrning om du vill bo där - HomeAway erbjuder många villor och lägenheter där Expedia har också ett imponerande utbud för semesterfirare att välja mellan.

Se Även: