Hur du håller ditt hus svalt utan att använda fläkt när temperaturen i Storbritannien stiger igen

Pengar

Ditt Horoskop För Imorgon

Storbritannien kommer att uppleva skyhöga temperaturer ännu en gång under de kommande dagarna, bara tre veckor efter att ha sett rekordartade 40 grader väder under den senaste värmeböljan. Medan Met Office har noterat att vädret denna vecka inte kommer att nå de dramatiska höjder som vi såg i juli, den här värmeböljan formar sig till att bli en 10-dagars svidare, med förhållanden som rör sig till låg till mitten av 30-talet från torsdag och potentiellt når en jättestor 35C på lördag .



De brännande temperaturerna har tvingat regeringen att deklarera värmehälsovarningar över alla regioner i England, tillsammans med varningar för livsfara och rädsla för skogsbränder. Thames Water kommer också att ta in begränsningar av vattenanvändning under de kommande veckorna.



Eftersom levnadskostnaderna fortsätter att skjuta i höjden i Storbritannien, kommer många att leta efter tips om hur man håller sig cool med en budget. De kostnaden för att driva en elektrisk fläkt har varit ett hett ämne så sent som eftersom energipriserna har skjutit i höjden de senaste månaderna, med ytterligare en dramatisk topp som kommer att drabba landet i oktober. Enligt Uswitch kostar den typiska 120w piedestalfläkten cirka 3,4p i timmen att köra i genomsnitt. Detta blir snart uppe om du kör en fläkt under en 10-dagars värmebölja och kanske inte är ett alternativ för dem som vill minska sina elräkningar på något sätt de kan.



För att hjälpa till att bekämpa dessa kostnader har vi samlat ihop en rad fläktfria värmeböljshack för att testa under veckans brännande temperaturer.

Varmvattenflaska hack

  Varmvattensflaska
Ställ din varmvattenflaska i frysen i två timmar ( Bild: Getty Images/Science Photo Library RF)

Det kan vara det sista stället du förväntar dig att hitta lättnad från värmen, men det varmvattensflaska undangömt bak i ditt skåp är förvånansvärt lika användbart under sommarmånaderna som på vintern.

Ett hack som blev viralt på TikTok under värmeböljan i juli, fyll bara din varmvattenflaska till cirka ¾ full med kallt vatten och se till att den är ordentligt förseglad. Ställ in den pålitliga botten i frysen i två timmar så får du en svalkande följeslagare när du ska lägga dig eller att använda när du jobbar hemifrån. Du kan också lägga till isbitar i flaskan när den börjar tina, för att hålla den sval.



Enligt Hot Water Bottle Shop-webbplatsen, 'Det är tillrådligt att linda in din vattenflaska i en handduk om den inte redan har ett lock för att förhindra överexponering för kyla och för att ha en kontinuerlig tillförsel av isbitar genom att fylla på tomma formar. ”

Aluminium folie

  Metallfolie och sax
Se till att den blanka sidan av folien är vänd utåt ( Bild: Jay Virdee / SWNS)

Detta hack kommer att sätta dig tillbaka bara 68p, eller ingenting alls om du redan har en rulle av aluminium folie till hands. Det går ut på att täcka fönster som får direkt solljus i folie för att förhindra att värmen gör ditt hem till en ugn. När solen skiner genom ett fönster förstoras den, vilket förvärrar värmen i ditt hem.



Om du använder några ark aluminiumfolie på dina fönster kommer värmen att reflekteras utanför innan den kommer in i ditt hem. Se till att den blanka sidan är vänd utåt för att säkerställa att värmen reflekteras effektivt. Detta praktiska hack har dubbats som en spelväxlare för att hålla ditt hus svalt under brännande temperaturer, så mycket att Google sökningar efter stanniol enligt uppgift ökade i höjden i Storbritannien under värmeböljan i juli.

Pepparmyntste

  Kopp myntate
Mentolen i pepparmynta kommer att kyla ner dig ( Bild: Getty Images)

Att sträcka sig efter en kopp kan vara det sista du tänker på när du kämpar mot värmen, men det här naturläkemedlet är värt att överväga. Pepparmyntste är känt för sina antiinflammatoriska egenskaper, men det kan också hjälpa dig att hålla dig sval.

Simone Thomas, nutritionist och friskvårdscoach, säger till The NEWSAM: 'Lätt att odla i trädgården eller i krukor, och billig att hämta i snabbköpet, pepparmynta är den perfekta plocka mig och upp och erbjuder ett naturligt sätt att kyla ner som örtens mentol stimulerar kroppens kylreceptorer.”

När det gäller att välja en varm eller kall brygd, säger Simone att hon 'föredrar att det är svalt när det är varmt ute eftersom det är så uppfriskande'.

'Jag älskar också att göra pepparmyntste och sedan frysa in det i isbitar för att använda senare på dagen som ett ytterligare sätt att hålla sig sval och förbli hydrerad', tillägger hon.

'Du kan också lägga till mynta och vatten i en kanna med vatten och använda denna naturliga cocktail hela dagen när du känner värmen och inte vill slå kolsyrade drycker.'

Frysa dina lakan

Om den kvävande värmen leder till sömnlösa nätter kan detta kostnadsfria hack vara din räddare. Att lägga dina lakan i frysen fungerar som ett alternativ till att köra en elektrisk fläkt, eftersom det kommer att hålla din säng och kropp sval när du ska sova.

Många människor har tagit till Twitter att dela sin framgång med det här hacket, med en användare som kommenterade att de upplevde en 'snygg cool känsla' när de gick i säng efter att ha lagt dem i frysen strax innan de slog i höet. En annan sa att tricket 'verkligen hjälper i den galna värmen.'

Hålla fönster stängda och stänga persienner

  Kvinna med handfläkt i sitt hem
Håll rummen mörka på dagtid för att minska värmen ( Bild: Getty Images/iStockphoto)

Den uråldriga värmeböljande debatten handlar om huruvida man ska öppna sina fönster på dagtid eller lämna dem stängda. Många människor som kämpar i värmeböljan svär genom att hålla sina fönster stängda med gardiner eller persienner stängda, eftersom detta hjälper till att hålla värmen borta från ditt hem.

Även om öppningsbara fönster kan ge en välkommen bris, kommer direkt solljus som strålar in från ditt fönster att värma upp ditt hem på lång sikt. På kvällen när solen har slutat stråla ner kan du öppna dina fönster för att skapa luftflöde.

En Twitter-användare berömde värmeböljan och sa: 'Jag måste hela tiden påminna huset om att det just nu är svalare inne än ute så håll fönstren stängda. Det känns kallare ute på grund av vinden, men det är en lögn.”

Har du en historia att sälja? Kontakta mig på ellie.fry@reachplc.com.

Se Även: