Coronation Street -legenden Barbara Knox, 85, bedövar i bikini -throwback -snap

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Barbara Knox har varit på Coronation Street i 47 år som Rita Sullivan och har under den tiden knappt förändrats.



Den legendariska skådespelerskan häpnade i tillbakablickar från sjuttiotalet där hon bar en bikini för att filma på Mallorca.



Det dåvarande 40-åriga röda huvudet visade upp sin smidiga figur som hängde på en lilon i den svarta tvådelen. sällskap av en gaggle av Corrie -tjejer från rollistan för en berättelse i den spanska orten.



Den 85-åriga tvålstjärnan har spelat Rita i ITV-tvålen under hälften av sitt liv och tilldelades en utmärkelse för livstid 2004.

Barbara Knox under Coronation Street & rsquo; s första utländska inspelning någonsin på Mallorca, 1974 (Bild: ITV)

Coronation Street -flickorna besökte Mallorca: översta raden: Betty (Betty Driver), Annie (Doris Speed), Hilda (Jean Alexander) Nedersta raden: Bet (Julie Goodyear), Emily (Eileen Derbyshire), Deirdre (Anne Kirkbride), Mavis ( Thelma Barlow), Rita (Barbara Knox). (Bild: Granada Television)



Barbara har knappt förändrats (Bild: ITV)

Tv -chefer tog tvålsirener Julie Goodyear, Eileen Derbyshire, Ann Kirkbride, Thelma Barlow, Barbara Knox, Betty Driver, Doris Speed ​​och Jean Alexander till Love Island huvudstad Mallorca.



Det var en del av en berättelse som såg Goodyears karaktär Bet Lynch vinna en strandsemester, och hon tog med sig alla Weatherfield -kvinnor.

Detta var första gången showen någonsin hade filmat utomlands och Corries damer dök upp i sina badkläder - något de inte kunde göra på kullerstenarna.

Barbara gick med i såpan redan i december 1964, men det var inte förrän 1972 som hon blev en heltidsmedlem.

Barbara har spelat Rita Sullivan i 47 år

Hon spelade först rollen som Rita på Coronation Street 1964 (Bild: NEWSAMpix)

Hon är trebarnsmamma och har varit gift två gånger, men är notoriskt privat och ger sällan offentliga intervjuer.

Under åren har hennes karaktär hanterat, från våld i hemmet till inbrott, hjärntumörer och död.

Redan 2006 satte Digital Spy Barbara lön till 260 000 pund och 2009, när hon tog lite tid från tvålen, sa en Corrie -insider att hon har ett jobb för livet.

Hon återvände i januari 1972 som Rita Bates, och hennes karaktär har varit gift tre gånger, med Len Fairclough, Ted Sullivan och Dennis Tanner (Bild: NEWSAMpix)

En insider i Weatherfield sa till Sunday NEWSAM 2009: 'Barbara mådde dåligt att hon var tvungen att åka, men hon förklarade att det inte var något allvarligt hälsoproblem och att hon skulle vara tillbaka.

'Vi hade inget annat val än att skriva om historier och även skjuta en scen i Rovers Return för att förklara varför hon inte skulle vara kvar ett tag.'

Ritas karaktär utsågs till 5: e bästa bland fansen 2012, och slogs bara av Jack Duckworth i topplistan, följt av Blanche Hunt, Steve McDonald och Hilda Ogden.

Har du en historia att sälja? Hör av dig till oss på webtv@trinityNEWSAM.com eller ring oss direkt 0207 29 33033

Se Även: