Så ofta ska män onanera för att minska risken för cancer, enligt NHS

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Män borde onanera mer om de vill minska risken att utveckla cancer, enligt NHS.



rosie huntington-whiteley strip

Forskning som publicerades på NHS webbplats fann att risken för prostatacancer var signifikant lägre hos män som ejakulerade minst 21 gånger i månaden genom sex eller onani.



Prostatacancer är den vanligaste cancern hos män i Storbritannien, med mer än 40 000 nya fall varje år.



Forskare från Harvard och Boston medicinska skolor och universitet studerade 31 925 friska män som fyllde i ett frågeformulär om deras utlösningshyppighet 1992, rapporterar Plymouth Herald .

Männen i åldrarna 20 till 29 och 40 till 49 år övervakades fram till 2010 och under den tiden diagnostiserades 3 839 av dem med prostatacancer.

Män ska onanera 21 gånger i månaden (Bild: Getty)



Resultaten, publicerad i tidskriften European Urology , jämför 21-timers med män som ejakulerar bara fyra till sju gånger var fjärde vecka.

Forskarna fann att risken för prostatacancer hos män i dessa åldersgrupper minskade avsevärt om de ejakulerade minst 21 gånger i månaden.



Detta jämfördes med män som ejakulerade bara fyra-sju gånger i månaden.

Forskarna spekulerar dock inte i orsakerna till att ejakulering minskar risken för prostatacancer.

Det rapporteras att tidigare forskning antyder möjligheten att utlösning bidrar till att bli av med cancerframkallande element och infektioner från körteln.

Inflammation är en känd orsak till cancer, och utlösning kan hjälpa till att lindra detta.

Man reser sig från sängen

Den nya forskningen har publicerats på NHS webbplats (Bild: Getty)

De skrev: 'Vi fann att män som rapporterade högre jämfört med lägre ejakulatorisk frekvens i vuxen ålder var mindre benägna att senare få diagnosen prostatacancer.'

Studien har presenterats på NHS webbplats, som noterar en rad andra faktorer - som genetik, livsstil, antal barn, kost, sexuell aktivitet och utbildning - kan också bidra till risken för prostatacancer.

Men NHS webbplats säger också: 'Trots alla grumliga berättelser du kanske har hört när du växer upp, är onani helt säkert.

'Så om du vill göra det som en förebyggande metod, skulle det inte utgöra några hälsorisker.'

De första tecknen på prostatacancer innebär vanligtvis problem med urinering, till exempel att behöva kissa oftare, på grund av att prostatan blir större. Prostataförstoring kan uppstå när män blir äldre, men det är viktigt att kontrollera sådana symptom hos din läkare.

Fakta om prostatacancer

Från NHS webbplats

  • Prostatacancer är den vanligaste cancern hos män i Storbritannien, med över 40 000 nya fall diagnostiseras varje år.
  • Det utvecklas vanligtvis långsamt, så det kan inte finnas några tecken på att du har det på många år.
  • Symtom blir ofta bara uppenbara när prostatan är tillräckligt stor för att påverka urinröret (röret som transporterar urin från urinblåsan till penis) .När detta händer kan män märka saker som ett ökat behov av att urinera, anstränga sig under urinering och en känsla att urinblåsan inte har tömts helt
  • Dessa symptom bör inte ignoreras, men de betyder inte att du definitivt har prostatacancer. Det är mer troligt att de orsakas av något annat, såsom godartad prostatahyperplasi (även känd som BPH eller prostataförstoring).
Läkare som talar med patienten på läkarkontoret

Prostatacancer är den vanligaste cancern hos män i Storbritannien (Bild: Getty Images)

vem ska jag rösta på frågesport 2019

Vad är prostata?

Prostata är en liten körtel i bäckenet som bara finns hos män. Om storleken på en satsuma ligger den mellan penis och blåsan och omger urinröret.

Prostatans huvudfunktion är att hjälpa till vid produktion av sperma. Det producerar en tjock vit vätska som blandas med spermierna som produceras av testiklarna för att skapa sperma.

Varför uppstår prostatacancer?

Orsakerna till prostatacancer är i stort sett okända. Vissa saker kan dock öka risken för att utveckla tillståndet.

Chansen att utveckla prostatacancer ökar när du blir äldre. De flesta fall utvecklas hos män i åldern 50 år eller äldre.

Av skäl som ännu inte är förstått är prostatacancer vanligare hos män med afrikansk-karibisk eller afrikansk härkomst, och mindre vanligt hos män med asiatisk härkomst.

Män som har första gradens manliga släktingar (t.ex. en far eller bror) som drabbas av prostatacancer har också en något ökad risk.

Test för prostatacancer

Det finns inget test för prostatacancer. Alla tester som används för att diagnostisera tillståndet har fördelar och risker, som din läkare bör diskutera med dig.

De vanligaste testerna för prostatacancer är blodprov, en fysisk undersökning av din prostata (känd som en digital rektalundersökning eller DRE) och en biopsi.

Blodprovet, känt som ett prostataspecifikt antigen (PSA) test, mäter PSA-nivån och kan hjälpa till att upptäcka tidig prostatacancer. Män erbjuds inte rutinmässigt PSA -test för att undersöka prostatacancer, eftersom resultaten kan vara opålitliga.

hur många brittiska vaccinerade

Detta beror på att PSA -blodprovet inte är specifikt för prostatacancer. PSA kan höjas på grund av en stor icke-cancerös tillväxt av prostata (BPH), en urinvägsinfektion eller inflammation i prostata, samt prostatacancer. Höjda PSA-nivåer kan inte heller berätta för en läkare om en man har livshotande prostatacancer eller inte. Detta innebär att en förhöjd PSA kan leda till onödiga tester och behandling.

Du kan dock be att få testas för prostatacancer när fördelarna och riskerna har förklarats för dig.

Nytt blodprov kan ersätta biopsier

Ett blodprov kan hjälpa till att upptäcka tidig prostatacancer (Bild: Getty)

Hur behandlas prostatacancer?

För många män med prostatacancer är behandling inte omedelbart nödvändig.

Om cancern befinner sig i ett tidigt skede och inte orsakar symtom, kan en policy med 'vakande väntan' eller 'aktiv övervakning' antas. Detta innebär att du noggrant övervakar ditt tillstånd.

Vissa fall av prostatacancer kan botas om de behandlas i ett tidigt skede. Behandlingar inkluderar kirurgisk avlägsnande av prostata, strålbehandling och hormonbehandling.

Vissa fall diagnostiseras först i ett senare skede när cancern har spridit sig. Om cancern sprider sig till andra delar av kroppen, vanligtvis benen, kan den inte botas och behandlingen är inriktad på att förlänga liv och lindra symtom.

Alla behandlingsalternativ medför risken för betydande biverkningar, inklusive ektektionsstörning och urininkontinens. Av denna anledning väljer många män att skjuta upp behandlingen tills det finns en risk att cancern kan sprida sig.

Nyare behandlingar, såsom högintensivt fokuserat ultraljud (HIFU) eller kryoterapi, syftar till att minska dessa biverkningar. Vissa sjukhus kan erbjuda dem som ett alternativ till kirurgi, strålbehandling eller hormonbehandling. Den långsiktiga effektiviteten av dessa behandlingar är dock ännu inte känd.

50 är den nya 40:an

Läs mer om behandling av prostatacancer.

Stockbild på en man på sjukhus

Vissa fall kan botas om de behandlas i ett tidigt skede (Bild: Getty)

Att leva med prostatacancer

Eftersom prostatacancer vanligtvis utvecklas mycket långsamt, kan du leva i decennier utan symptom eller behöver behandling.

Ändå kan det påverka ditt liv. Förutom att orsaka fysiska problem som erektil dysfunktion och urininkontinens kan en diagnos av prostatacancer förståeligt nog få dig att känna dig orolig eller deprimerad.

Du kan tycka att det är bra att prata om tillståndet med din familj, vänner, en husläkare och andra män med prostatacancer.

Ekonomiskt stöd finns också om prostatacancer minskar din arbetsförmåga.

Se Även: