Hur man röstar: Ta vårt allmänna valprov för att se vilken partipolitik som passar dig

Politik

Ditt Horoskop För Imorgon

Vet du vem du ska rösta på? Nej, seriöst - vet du verkligen vem du ska rösta på?



De flesta av oss har sett tillräckligt med politik under de senaste åren för att ha ganska starka känslor för vem som ska backa i allmänna val i morgon.



Men ibland betyder det att när du går in på vallokalen kanske du faktiskt inte vet allt ditt parti står för.



Istället kanske du kommer att fortsätta din tarminstinkt. Det är inte nödvändigtvis något fel med detta, förstås. Eller - och det är inget fel med det här heller - du vet inte alls vem du ska rösta på.

Hur som helst, om du är fast, flytande eller bara vill veta mer om ditt parti kan du inte börja på ett bättre ställe än manifestpolicyn.

Problemet är att manifesterna blir många sidor långa, och du måste vara ganska besatt för att läsa dem alla.



Det är där vi kommer in. Vi i NEWSAM Politics -teamet har varit tvungna att sikta igenom dem alla - och jämföra var de stora partierna står i inte bara de viktigaste frågorna för dagen, utan de detaljerade idéer som påverkar dig.

Vi har byggt ett stötande personlighetsquiz som som en grov approximation föreslår hur du ska rösta i allmänna valet,



Ta dig själv igenom 27 frågor och välj din favoritpolicy för att ta reda på vilket parti de liknar mest.

Vem vet? Du kanske får reda på något nytt om dig själv.

Frågesporten bör vara inbäddad i den här historien, under denna textrad. Om det inte fungerar för dig, Klicka här.

Hur satte vi ihop frågesporten?

Vi arbetade bakåt genom att analysera allmänna valmanifest 2019 för Labour, de konservativa, Lib Dems, Miljöpartiet och Brexitpartiet.

Tyvärr kunde vi inte inkludera Plaid Cymru eller SNP, eftersom de nationalistiska partierna skapar för mycket av en okänd mängd i ett landsomfattande frågesport där inte alla partier är tillgängliga för alla.

Vi inser att det betyder att det inte är perfekt och riktar sig mest till väljare i England. Men du kan läsa sammanfattningar av Plaid och SNP -manifest nedan för att lära dig mer.

  • Arbetsmanifest 2019
  • Lib Dem -policy
  • Konservativt manifest
  • SNP -manifest
  • Plaid Cymru -manifest

Ska jag följa vad frågesporten säger?

Kanske. Men inte nödvändigtvis!

Tänk på den här frågesporten mer som ett lättsamt spel för att analysera vilken policy som matchar mest vilken part som helst.

Även med 27 frågor är det bara en ögonblicksbild, och det finns mycket mer för politiska partier än vad som finns i deras manifest.

Det finns också deras ledarskap, till exempel deras chans att vinna i din plats eller 'taktisk röstning', eller hur starkt du känner för kanske en eller två viktiga frågor som kan åsidosätta alla andra. Du kan ta reda på mer om situationen där du bor genom att ange din valkrets i widgeten nedan.

Men vi hoppas att du kommer att dela denna frågesport med dina vänner som ett underhållande, lärorikt sätt att förbereda sig för valdagen.

Vilka är mina kandidater?

Du kan ta reda på vem som är MP för din valkrets genom att ange ditt postnummer i verktyget nedan:

Se Även: