Ryanair -strejk 2018 uppdateringar: flygbolaget ställer in 150 flygningar på fredagen före kabinpersonalstrejker men kommer inte att erbjuda kunderna kompensation

Ryanair

Ditt Horoskop För Imorgon

(Bild: PA)



Ryanair har avslöjat att de har tvingats avbryta 150 flygningar som äger rum denna fredag ​​(28 september) inför kabinpersonalens strejker som kommer att äga rum i hela Europa.



bruce jenner crossdressing

Flygbolaget har sagt att alla berörda kunder fick e-post och sms i morse för att informera dem om avbokningarna.



Det hade ursprungligen sagt att 190 flygningar skulle ställas in men detta reducerades till 150, vilket flygbolaget hävdar utgör bara åtta procent av 2400 reguljära flygningar - men detta kommer utan tvekan att ge tröst åt de tusentals semesterfirare vars reseplaner har varit kastas i oordning.

Flygbolaget möter för närvarande strejker från kabinpersonal i Spanien, Belgien, Holland, Portugal, Italien och Tyskland efter att det inte lyckats nå en överenskommelse under förhandlingar med fackföreningar.

Den påstår sig ha nått ut till dessa fackföreningar för att försöka förhandla fram liknande avtal som de förhandlar med pilot- och/eller kabinpersonal i Irland, Storbritannien, Italien och Tyskland.



Ett Ryanair passagerarplan landar på landningsbanan på Luton flygplats (Bild: Getty)

Det är värt att notera att det inte bara är Ryanairs kabinpersonal som slår till, eftersom facken representerar en mängd flygbolag.



Ryanairs Kenny Jacobs sa: 'Vi ber verkligen om ursäkt till de kunder som drabbats av dessa onödiga strejker på fredagen, vilket vi har gjort vårt yttersta för att undvika, med tanke på att vi redan har erbjudit dessa fackföreningar erkännandeavtal, kollektiva arbetsavtal och en övergång till lokala kontrakt. /lag 2019.

”Dessa upprepade onödiga strejker skadar Ryanairs verksamhet och vårt kundförtroende i en tid då oljepriset stiger starkt, och om de fortsätter är det oundvikligt att vi måste titta på vår kapacitetsutveckling igen i vinter och sommaren 2019.

'Vi hoppas att dessa fackföreningar kommer att se sunt förnuft och arbeta tillsammans med oss ​​för att slutföra avtal till förmån för våra piloter och kabinpersonal under de kommande veckorna utan att ytterligare störa våra kunder eller våra flygningar.

'När vi framgångsrikt kan göra affärer med fackföreningar i Irland, Storbritannien, Tyskland och Italien, varför gör några fackföreningar i Belgien, Holland och Spanien inte liknande affärer?'

victoria beckhams klädlinje

Här är allt du behöver veta om strejkerna ...

När är strejken?

Industriåtgärden kommer att äga rum fredagen den 28 september 2018.

Vem deltar?

Medlemmar av kabinpersonal från åtta fackföreningar kommer att slå till i Spanien, Belgien, Holland, Portugal, Italien och Tyskland. Det är värt att notera att inte alla kabinpersonal är Ryanair, men att några av deras personal är medlemmar i de strejkande fackföreningarna och därför går med i walk outs.

(Bild: AFP)

Varför slår de?

Huvudfrågan verkar vara kring arbetslagarna, där fackföreningar begär avtal om anställda som faller under deras egna länder & apos; arbetslagar. För närvarande är de anställda enligt liknande irländska kontrakt, vilket innebär att de inte nödvändigtvis faller under deras lokala lagar.

Ryanair säger dock att det redan har erbjudit dessa fackföreningar erkännandeavtal, kollektiva arbetsavtal och en övergång till lokala kontrakt/lagar under 2019 - och återigen är det inte bara Ryanairs personal som strejkar, utan de allmänna fackföreningar som företräder personal från en mängd flygbolag.

Hur vet jag om min flygning påverkas?

Det finns ingen definitiv Ryanair-lista över alla flygningar, men flygbolaget säger att det har kontaktat alla kunder som har påverkats via e-post eller sms. Om du ska flyga på fredag ​​och inte har blivit kontaktad bör ditt flyg fortfarande fortsätta. Om du är osäker kan du dubbelkolla genom att kontakta Ryanairs hjälpcenter .

Har jag rätt till kompensation om mitt flyg ställs in?

Ryanair har sagt att det inte kommer att erbjuda kompensation till berörda kunder - men flygbolaget säger att det har erbjudit berörda kunder möjlighet till återbetalning eller gratis transfer till ett annat flyg.

I ett uttalande sa flygbolaget: ”Enligt EU261 -lagstiftning utgår ingen ersättning till kunder när (strejk) förseningen/avbokningen ligger utanför flygbolagets kontroll. Om dessa strejker, av en liten minoritet av Ryanairs besättning, var inom Ryanairs kontroll, skulle det inte finnas några strejker och inga avbokningar.

lisa räddad av klockan nu

”Under de senaste åren under vilka det varit över 15 dagar med pilot- och kabinpersonalstrejker i Tyskland var Lufthansa inte skyldig att betala EU261 -ersättning. På samma sätt bör den brittiska CAA också förklara varför det inte vidtog några EU261 -åtgärder mot BA under förra årets kabinpersonalstrejker.

Men om du har drabbats och tror att du har rätt till ersättning kan du fortfarande lämna in ett krav hos Ryanair själv, även om de har sagt att de inte kommer att betala.

Om du inte är nöjd med Ryanairs svar kan du välja att ta ditt anspråk till tjänsten Alternativ tvistlösning - ta reda på mer om Civil luftfartsmyndighetens webbplats .

Du kan också ta reda på mer om dina rättigheter till ersättning i NEWSAM Money & s flygförseningar och avbokningsguide.

Se Även: