Queen's Birthday Honors lista 2019 i sin helhet - från Olivia Colman till osunga hjältar

Politik

Ditt Horoskop För Imorgon

Nationella skatten Olivia Colman har skaffat sig en CBE i drottningens födelsedagsheder.



Royal gong täcker några månader med skådespelerskan, 45, som krävde en Oscar och Bafta för The Favorite tidigare i år.



Det fanns OBE: er för Olivers armékronare Elvis Costello, chefscout Bear Grylls och Good Wife -stjärnan Cush Jumbo.



Tillsammans med de kända namnen firar listan också ansträngningar från dem som arbetar för att förbättra människors liv.

Av de 1 073 personer som hedrats över hela Storbritannien under årets lista är 47% kvinnor - något ned på några tidigare listor.

10,4% kommer från en BAME -bakgrund - den högsta någonsin, med liten marginal, i drottningens födelsedagsheder.



Olivia Colman

Oscarvinnaren har nu en CBE (Bild: PA)

Olivia Colman sa att hon var 'helt förtjust' och 'ödmjuk' för att bli en CBE för tjänster till drama.



Oscarvinnaren fick först berömmelse som Sophie, flickvännen till David Mitchells neurotiska Mark, i den brittiska komedin Peep Show.

Hon sa i ett uttalande till Press Association: 'Jag är helt glad, glad och ödmjuk över att vara i sällskap med dessa otroliga människor, varav de flesta inte har varit så synliga som jag har, men borde vara - och förhoppningsvis nu kommer vara. Det är en sådan ära. '

Hon har blivit CBE för tjänster till drama i drottningens födelsedag.

Innan hon landade bästa skådespelerskan Oscar för sin roll som Queen Anne i The Favorite tidigare i år, hade hon en framgångsrik karriär på den lilla skärmen i Green Wing, That Mitchell And Webb Look och Twenty Twelve, och i brittiska filmer inklusive Hot Fuzz och Tyrannosaur.

Griff Rhys Jones

Griff Rhys Jones kommer att få ett OBE (Bild: PA)

Griff Rhys Jones, som blev ett känt namn på 1980 -talet med Not The Nine O & apos; Clock News och Alas Smith och Jones, kommer att få ett OBE.

En berömd komiker, författare, skådespelare och programledare, han kommer att presenteras äran för tjänster till National Civic Society Movement, välgörenhet och underhållning i drottningens födelsedagsheder.

Hans förhållande till den avlidne Mel Smith är en av de mest betydelsefulla i hans karriär och efter att showen avslutat grundade duon Talkback Productions för att producera egna och andra artister.

Den är ansvarig för några av Storbritanniens mest framgångsrika komedier, inklusive Brass Eye, Da Ali G Show, The Day Today, Green Wing, jag Alan Partridge, Never Mind The Buzzcocks, Smack The Pony och Celebrity Juice.

Det producerade också Alas Smith och Jones, vilket gjorde duon till en av de mest framgångsrika och långsiktiga dubbelakterna på TV.

Bear Grylls

Survivalisten Bear Grylls får ett OBE (Bild: PA)

Bear Grylls sa att han delar sin ära med Scout -volontärer runt om i landet när han görs till en OBE.

Äventyraren och tv -stjärnan, som också är chefscout, är känd i drottningens födelsedagsheder för tjänster till unga, media och välgörenhet.

Han sa: ”Det här är verkligen en stor ära och det är något, om jag är ärlig, som jag aldrig förväntat mig att hända.

'Men jag känner verkligen att det är ett lagarbete, det här priset är till var och en av de otroliga scoutvolontärerna.

'Vi har nu över en halv miljon scouter och volontärer i det här landet som ger upp så mycket av sin tid och energi för att hjälpa unga människor och detta pris är för er, så om ni är en scout volontär, grattis, delar vi detta en tillsammans. '

Dan Snow |

Dan Snow presenterar en krigsdokumentär 2018 (Bild: BBC)

Programledaren Dan Snow har beskrivits som en 'högbrun hjärtrytm' och är en favorit bland historiaentusiaster och mammor.

Under de senaste 17 åren har sändaren och historikern blivit känd för program som Battlefield Britain, Dan Snow Norman Walks och Filthy Cities.

Han har nu blivit en MBE för tjänster till historien i drottningens födelsedagsheder.

Snow presenterade sin första historieshow med sin far, Peter Snow, en BBC -special om striderna vid El Alamein.

Han berättade senare för NEWSAM: 'Vi skrattade, vi kämpade, det var en intensiv upplevelse, men också ett stort privilegium.'

2010 gifte sig Snow med kriminologen Lady Edwina Grosvenor och paret har tre barn.

Elvis costello

Elvis Costello på scenen 2018 (Bild: Redferns)

även vs parker odds

Elvis Costello började sin karriär i samband med den tidiga brittiska punkscenen men har nu fått det ultimata etableringsgodkännandet av en kunglig ära.

Den vördade sångaren, låtskrivaren och producenten är känd för en karriär som sträcker sig över fem decennier med en OBE för tjänster till musik.

Costello föddes Declan Patrick MacManus i London 1954, son till Lilian Alda och jazztrumpetaren Ross MacManus.

Hans första sändningsinspelning var tillsammans med hans far och framförde backsång för en annons för R White's Lemonade, som sändes 1974.

Costello signerade med den oberoende etiketten Stiff Records 1976 och hans debutalbum, My Aim Is True, kom ett år senare.

Omslaget innehöll Costello i sina varumärken med stora glasögon.

Men i juli förra året tvingades han avbryta sex turnédatum i Europa för att återhämta sig efter operationen för en 'liten men mycket aggressiv cancerartad malignitet'.

Costello är gift med sin tredje fru, Diana Krall, och har tre barn.

Cush Jumbo

Cush Jumbo på bilden 2017 (Bild: Getty)

Stjärnan i de amerikanska dramaserierna The Good Wife och The Good Fight, Cush Jumbo, har erkänts för sina tjänster till drama.

Den brittiska skådespelerskan, som har funnit berömmelse på andra sidan dammen, får ett OBE i drottningens födelsedagsheder.

Hon är mest känd för sin roll som advokat Lucca Quinn, som först dök upp i The Good Wife, mittemot Julianna Margulies, och är nu en av de centrala karaktärerna i spin-off The Good Fight, med Christine Baranski och Audra McDonald.

Född i London 1985, medverkade hon i brittiska tv-serier inklusive Harley Street, Torchwood, Lip Service, Getting On och Vera innan hennes utbrott. Hon har också haft en framgångsrik scenkarriär.

Hon nominerades till ett Olivier-pris för rollen som Marc Anthony i Phyllida Lloyds kvinnliga version av Julius Caesar på Donmar Warehouse i London 2012.

Jumbo, 33, krediterade denna upplevelse med att ge henne förtroendet att skriva en egen enkvinna om Josephine Baker, Josephine och jag, där hon också spelade in.

Feargal Sharkey

Feargal Sharkey på bilden 1998

Tidigare frontman för The Undertones Feargal Sharkey blir ett OBE - ett kungligt erkännande som är långt ifrån hans punkrötter.

Sharkey, 60, var huvudsångare för det nordirländska pop-punkbandet från Derry.

Hans mest berömda singel med bandet var Teenage Kicks. Det spelades av Storbritanniens främsta musikradiopresentant, John Peel, på BBC Radio 1 i november 1978.

Undertonesna uppstod under 1970 -talskonflikten som slet sönder Nordirland och deras musik gav unga människor en paus från våldets dysterhet.

Innan bandet splittrades 1983 spelade femstycken in flera brittiska hits, inklusive Here Comes The Summer, My Perfect Cousin, Wednesday Week och It & apos; s Going To Happen.

Sharkey lanserade en framgångsrik solokarriär och A Good Heart blev ett världsomspännande nummer ett.

Han arbetade senare i musikbranschens administrativa roller och blev tidigare premiärminister Tony Blairs musik -tsar.

Sharkey har sedan gått vidare till andra projekt, inklusive miljöfrågor.

Lee Child

Lee Child deltar i Europapremiären för Jack Reacher: Never Go Back 2016 (Bild: Getty)

Lee Child, som skriver in Jack Reacher -romanerna, görs till en CBE.

Han sa: 'Någon läste mina böcker och njöt av dem tillräckligt för att lägga mitt namn fram för denna stora ära, vilket i sig är allt en författare kan begära.'

Andrew Roachford

Brittisk singer-songwriter Andrew Roachford, från bandet Roachford, med en Roland D-50 synthesizer, cirka 1990. (Bild: Tim Roney/Getty)

Sångaren och låtskrivaren bakom bandet Roachford görs till en MBE för tjänster till musik.

Cuddly Toy -sångaren sa: 'Att bli erkänd för det arbete du gör, vilket också är din passion, från en så hög nivå, är verkligen en ära.'

Sarah Waters

Sarah Waters 2006

Sarah Waters, en av Storbritanniens mest framgångsrika romanförfattare, är känd för sina galna romaner med lesbiska huvudpersoner, inklusive Tipping The Velvet och Fingersmith,

Hon sa att hon är 'glad och lite förvånad' över att ha blivit OBE för tjänster till litteratur.

Simon Russell Beale

Sir Simon Russell Beale (Bild: PA)

En av de mest hyllade stjärnorna i brittisk teater, Simon Russell Beale, har sagt att hans mamma skulle vara stolt när han är riddad för sina tjänster till drama.

Om sin ridderskap berättade han för pressförbundet: 'Det är en mycket stor ära och jag tror att min mamma, om hon lever, skulle vara väldigt stolt.'

Andra

Författare Joanna Trollope har hedrats med CBE.

Brittisk-Sri Lankas rappare MIN , riktiga namnet Mathangi Arulpragasam, 43, görs till en MBE för tjänster till musik.

Rachel Whiteread , den första kvinnan som vann Turnerpriset 1993 med sin livsstora betonggjutning av ett fördömt radhus, blir en dam.

Operaledare David Pountney sa att han är 'glad' över att bli riddare, och han tackade sångare, musiker, kompositörer, librettister och backstage -personal.

Boyd Tunnock , mannen som uppfann Tunnock’s Teacake, har blivit till riddare.

Tunnock, nu kallad Sir Teacake, får äran för tjänster till företag och välgörenhet.

86-åringen sa: 'När du kommer till min ålder är det väldigt få saker som förvånar dig, men det gjorde verkligen det och jag är djupt hedrad och tacksam mot hennes majestät drottningen.'

Shereen Nanjiani, som presenterar BBC Radio Scotland weekendpanelshow Shereen, får en MBE för tjänster för att sända i Skottland.

Blue Planet och Planet Earth producent Alistair Fothergill och Andrew Harries , verkställande direktör och medgrundare av Left Bank Pictures - produktionsföretaget bakom The Crown - får båda OBE.

Richard Williams, chef för Northern Ireland Screen, som är mest känt för sitt engagemang i tillverkningen av Game Of Thrones, görs också till ett OBE för tjänster till landets skärmindustrier.

Inom sporten, Women's British Open -vinnare Georgia Hall i s gjorde en MBE för tjänster till golf, medan tidigare QPR hanterar r Chris Ramsay erkänns med samma ära för tjänster till fotboll och mångfald inom sport.

Ramsay, som har spelat och tränat i varje division i fotbollsligan, har varit en mästare för brittiska svarta och etniska minoritetscoacher.

Nimco Ali och Dr Leyla Hussein , som båda har ägnat sin tid åt att kämpa mot kvinnlig könsstympning (FGM) efter att ha utsatts för praxis som barn, görs till OBE.

Sonia Watson , verkställande direktören för Stephen Lawrence Charitable Trust, görs till ett OBE för sitt arbete som hjälper missgynnade människor från svart och minoritets etnisk bakgrund (BAME) att fortsätta en karriär inom arkitektur - den mördade tonåringens utvalda karriär.

Cirka 15 fostervårdare som har tagit hand om mer än 1 000 barn mellan dem görs till MBE, medan sju Holocaust -överlevande får British Empire Medals (BEM).

Den äldsta mottagaren är John Haymen , 100, som får en BEM för tjänster till samhället i Binsted och Alton, Hampshire.

Den yngsta personen som hedras är 17-årig Richard Collins , som också ges en BEM för tjänster till samhället i Cookstown, County Tyrone.

Här är hela listan över gongar som delades ut i Queen's Birthday Honours

LISTA FULLT

RIKTIGHETER

  • Simon Russell Beale, CBE. Skådespelare. För tjänster till Drama. (London)
  • Charles Edward Beck Bowman, JP. Tidigare Lord Mayor of London. För tjänster till Trust in Business, International Trade och London City. (Suffolk)
  • Professor Ian Lamont Boyd, FRSE. Vetenskaplig chef, Institutionen för miljö, mat och landsbygd. För tjänster till vetenskap och ekonomi om mat och miljö. (London)
  • Nigel Martyn Carrington. För tjänster till högre utbildning och kreativa industrier. (London)
  • Professor Mark Jonathan Caulfield. Chief Scientist Genomics England och professor i klinisk farmakologi, Queen Mary University of London. För tjänster till 100,000 Genomes Project. (Kent)
  • Dr Stephen John Cleobury, CBE. Musikdirektör, King's College, Cambridge. För tjänster till körmusik. (Cambridge, Cambridgeshire)
  • Robert Paul Cohan, CBE. Grundande konstnärlig chef, The Place. För tjänster till koreografi och dans. (London)
  • Jonathan Andrew Coles. VD United Learning. För tjänster till utbildning. (Guildford, Surrey)
  • Ian Edward Lamert Davis. Ordförande Rolls-Royce Holdings plc. För tjänster till företag. (London)
  • Professor Peter James Donnelly. VD Genomics plc och professor i statistisk vetenskap, University of Oxford. För tjänster till förståelsen av mänsklig genetik vid sjukdom. (Oxfordshire)
  • Brian Harold Donohoe. För parlamentarisk och politisk tjänst. (Irvine, Ayrshire och Arran)
  • George Ernest Craythorne Hamilton, QPM. Chefkonstabel, polisväsendet i Nordirland. För tjänster till polis och till gemenskapen i Nordirland. (Belfast)
  • Rt Hon George Edward Howarth, MP. För parlamentarisk och politisk tjänst. (Merseyside)
  • Rt Hon Norman Peter Lamb, MP. För offentlig och politisk tjänst. (Norwich, Norfolk)
  • David Willoughby Pountney, CBE. Direktör. För tjänster till Opera. (South Glamorgan)
  • Ian Isaac Stoutzker, CBE. Grundare ordförande, Live Music Now. För tjänster till musik och till filantropi. (London)
  • Archibald Boyd Tunnock, CBE. För tjänster till företag och till välgörenhet. (Uddingston, Lanarkshire)
  • James Garwood Michael Wates, CBE. Ordförande, Wates Group. För tjänster till företag och till välgörenhet. (Godalming, Surrey)
  • Professor Sir Robert Hughes Williams. För tjänster till högre utbildning och det walisiska språket. (Cowbridge, Vale of Glamorgan)
  • Simon Woolley. För tjänster till Race Equality. (London)

DAMHUVUD

  • Elizabeth Pauline Lucy Corley, CBE. Seniorrådgivare för Allianz Global Investors. För tjänster till ekonomi och finansiella tjänster. (London)
  • Carolyn Julie Fairbairn. Generaldirektör för Confederation of British Industry. För tjänster till brittiska företag. (Winchester, Hampshire)
  • Jacqueline Foster. JAG P. Ledamot av Europaparlamentet för nordvästra England. För offentlig och politisk tjänst. (London)
  • Julie Ann Kenny, CBE. Ordförande, Wentworth Woodhouse Preservation Trust. För tjänster till Heritage. (Lindrick Dale, South Yorkshire)
  • Laura Elizabeth Lee. VD Maggie & apos; s. För tjänster till cancerpatienter. (London)
  • Professor Elan Closs Stephens, CBE. För tjänster till den walesiska regeringen och till sändningar. (Aberystwyth, Ceredigion)
  • Sara Joanne Thornton, CBE, QPM. Tidigare chefkonstabel, ordförande, nationella polischefer & apos; Råd. För tjänster till polis. (London)
  • Rachel Whiteread, CBE. Skulptör. För tjänster till art. (London)

BADENS BESTÄLLNING

Riddare befälhavare i badorden

  • Stephen Augustus Lovegrove, CB. Permanent undersekreterare, försvarsministeriet. För public service. (London)
  • Andrew David Parker. Generaldirektör Säkerhetstjänst. För public service. (London)

Ledsagare av badorden

  • Deborah Ruth Alder. (Deborah Johnstone) generaldirektör för personal, avdelningen för arbete och pensioner. För public service. (London)
  • Graham Archer. Direktörförbättring och lärande, barns socialvård, avdelningen för utbildning. För tjänster till barn och familjer. (Kent)
  • Kieran James Donnelly. Kontrollör och revisor. För tjänster till Nordirlands revisionsverk. (Ner)
  • Christine Helen Hewitt-Dyer. Tidigare personaldirektör People, Capability and Change, Ministry of Housing, Communities and Local Government. För public service. (Haywards Heath, West Sussex)
  • Craig Richard Eblett. Senioransvarig hälsotransformationsprogram, avdelningen för arbete och pensioner. För tjänster till välfärdsreformen. (Northumberland)
  • Sarah Elizabeth Healey. Tidigare generaldirektör för ekonomi och inrikesfrågor, skåpkontoret. För public service. (London)
  • Nicholas Beverley Joicey. Generaldirektör för Strategi International och Biosäkerhet, Institutionen för miljö, mat och landsbygd. För tjänster till miljön. (London)
  • Andrew John McCully, OBE. Generaldirektör, Early Years and Schools Group, Institutionen för utbildning. För tjänster till utbildning. (London)
  • Anthony Jan Michael Meggs. Tidigare verkställande direktör för infrastruktur- och projektmyndigheter och chef, Government Project Delivery Profession. För public service. (London)
  • Frances Clare Nash. Juridisk chef Avdelningen för arbete och pensioner. För public service. (Buckinghamshire)
  • Graham Parker, CBE. Skatteexpert, kontor för budgetansvar. För tjänster till ekonomin. (Essex)
  • Glyn Williams. Generaldirektör för gränser, immigrations- och medborgarskapspolitik och International Group, Home Office. För public service. (Surrey)

BESTÄLLNING AV SAINT MICHAEL OCH SAINT GEORGE

Ledsagare av Saint Michael och Saint George Order

  • Christopher Derek Bain. För tjänster till internationell utveckling och humanitärt arbete.
  • Professor Richard John Carwardine. För tjänster till Study of American History i Storbritannien och USA.
  • Professor Charlotte Watts. För tjänster till global hälsa och internationell utveckling.

ROYAL VICTORIAN ORDER

Knight Grand Cross av Royal Victorian Order

  • Sir Henry Egerton Aubrey-Fletcher. Bt Lord-löjtnant i Buckinghamshire.

Befälhavare för Royal Victorian Order

  • Clive Alderton, LVO. Huvudsaklig privat sekreterare för Prinsen av Wales och hertiginnan av Cornwall. (London)
  • Richard David Brown. Tidigare finanschef H M Treasury. (London)
  • Susan Elaine Dowager grevinnan av DARNLEY. Lord-löjtnant i Herefordshire.
  • Överste Richard Edward Harrold, OBE. Tidigare Tower Group -chef, Historic Royal Palaces. (London)
  • James Ingleby. Lord-löjtnant i Aberdeenshire. (Skottland)
  • Philip John Algernon Sidney, MBE. Viscount De L & apos; Isle. Lord-löjtnant i Kent. (Kent)
  • William Tucker. Lord-löjtnant i Derbyshire. (Derbyshire Derbyshire)
  • Dione Angela Grevinnan av VERULAM. Tidigare Lord-Lieutenant of Hertfordshire. (Hertfordshire)
  • Martin Ronald Watson, LVO. Partner, Forest House Veterinary Group. (Windsor)

Löjtnant av Royal Victorian Order

  • Margaret Ashby, MVO. Tidigare chef för lärande och utveckling, Royal Household.
  • Karen Hilary Ashworth, MVO. Senior Paintings Conservator, Royal Collection.
  • Överstelöjtnant Richard Callander, OBE, TD, DL. Tidigare sekreterare, The Queen's body Guard för Skottland, Royal Company of Archers.
  • Kevin Frank Clarke. För tjänster till kungahuset.
  • Megan Gent, MVO, RVM. Senior Archives Conservator, Royal Collection.
  • Sharon Lee Prendergast. Director Australian Honors and Awards Secretariat, Government House, Canberra.
  • Jemima Rellie. Direktör för innehåll och publik och tillförordnad direktör för upplevelse av besökare, Royal Collection.
  • Hartley Thorbjorn Richardson. O.C. O.M., Tidigare ordförande, Canadian Charter for Business.
  • Emma Stuart, MVO. Seniorkonservator, böcker och manuskript och fungerande bibliotekarie, Royal Library, Windsor Castle.
  • Andrew Merlay Wright. Tidigare kassör för Prince of Wales och hertiginnan av Cornwalls hushåll. (London)

Medlem av Royal Victorian Order

  • Benjamin Julius Bolgar. Seniordirektör The Prince & apos; s Foundation.
  • Alison Victoria Cameron. Inventeringsassistent Gåvor och lageravdelning, Prinsen av Wales och hertiginnan av Cornwalls hushåll. (London)
  • Jeremy Cheek. För tjänster till Royal Collection.
  • Sergeant John De-Bolla. Metropolitans polis. För tjänster till royalty- och specialistskydd.
  • Marnie Elizabeth Gaffney. Assistent kommunikationssekreterare Kungliga hushållet.
  • Geoffrey David Golding. Verkställande direktör G. D. Golding (Tailors) Ltd.
  • Assisterande överkonstabel David Hardcastle. För tjänster till kungahuset.
  • Beverley Jones, RVM. Hushållsassistent, Royal Household.
  • Catherine Teresa Martin. Tidigare Learning Officer (Operations) Royal Collection, Windsor Castle.
  • Edward Mark Bruton Priday. Manager Coutts & Co.
  • Konstabel John Edward Pritty. Metropolitans polis. För tjänster till royalty- och specialistskydd.
  • Stephen John Read, RVM. Fastighetsförvaltare, Thatched House Lodge.
  • Andrew James Richardson. Senior Events Coordinator Royal Household.
  • John Brian Sinnott, CBE. Kontorist till Leicestershire Lieutenancy.
  • Ian Craig Spencer. Förste vice chefshushåll.

ROYAL VICTORIAN MEDALJE

Bar till RVM

  • Russell Peter Sturgess, RVM. Forestry Team Supervisor, Crown Estate, Windsor.

RVM

  • Michael Dabbs, MBE. Divisionssergeantmajor, drottningens kroppsbevakning av vaktens Yeomen.
  • Jason William Farmilo. Palace Attendant Windsor Castle.
  • Monica Ingrid Farrow. Personal- och kontoföretagskontor för guvernören i Queensland.
  • Gary Norman Le Poidevin. Head Gardener Government House, Guernsey.
  • Stewart Orr. Brand- och säkerhetsteamledare Palace of Holyroodhouse.
  • Clive Richard Thomas. Engineering Craft assistent Royal Household.
  • Antonella Fresolone. Hushållerska till hertigen och hertiginnan av Cambridge Kensington Palace.

BESTÄLLNING AV DET BRITISKA RIKET, CIVIL

BESTÄLLNING AV DET BRITISKA RIKET

Knight Grand Cross av den mest utmärkta orden i det brittiska imperiet (GBE)

  • Sir Michael John Burton, QC. Ordförande, utredningsdomstolen. För tjänster till rättsstatsprincipen. (London)

Befälhavare för British Excellent Empire (CBE)

  • Morris Timothy Angel, OBE. Ordförande, Angels Costumes. För tjänster till teater, film, tv och konst. (London)
  • Bryan Appleyard. Journalist och författare. För tjänster till journalistik och konst. (London)
  • Professor Elizabeth Florence Barnes. För tjänster till högre utbildning. (Staffordshire)
  • Michael Barton, QPM. Chefkonstabel, Durham Constabulary. För tjänster till polis. (Lancashire)
  • Professor Paul David Bates. Professor i hydrologi vid Bristol University. För tjänster till Flood Risk Management. (Bradford Upon Avon, Wiltshire)
  • Graeme Henderson Biggar. Tidigare chef för Office for Security and Counter Terrorism, Home Office. För tjänster till nationell säkerhet. (West Sussex)
  • Dr Stephen Robert Billingham. Ordförande Urenco. För tjänster till statligt ägda, offentliga och reglerade företag. (Burnham, Buckinghamshire)
  • Simon William Blanchflower. Tidigare programdirektör Network Rail. För tjänster till järnvägen. (London)
  • Catherine Annick Caroline Bradley. Icke-verkställande styrelseledamot i Financial Conduct Authority. För public service. (London)
  • Philip Graeme Howard Brook. Ordförande All England Lawn Tennis and Croquet Club. För tjänster till tennis. (Surrey)
  • Glenn Brown. Målare. För tjänster till art. (London)
  • Professor Kenneth Alexander Brown, FRSE. Professor i matematik, University of Glasgow. För tjänster till matematiska vetenskaper. (Glasgow)
  • Professor Michele Jane Burman, FRSE. Chef, School of Social and Political Sciences, University of Glasgow. För tjänster till kriminologi. (Glasgow)
  • Valerie Joan Cain. Tidigare People and Change direktör Regeringens juridiska avdelning. För public service. (London)
  • Ian Callum. Chef Designer Jaguar Cars. För tjänster till den brittiska bilindustrin. (Warwickshire)
  • Susan Jane Catchpole. Direktör Hennes Majestäts skattkammare. För public service. (London)
  • Rachel Maud Elizabeth Clacher. För tjänster till företag och missgynnade unga. (Oswestry, Shropshire)
  • Paul Christopher Clarke. Teknikchef Ocado. För tjänster till digital detaljhandel och teknik. (London)
  • Professor Graham Leon Collingridge, FRS. För tjänster till biomedicinsk vetenskap. (London)
  • Michelle Cracknell. VD Pensionsrådgivningen. För tjänster till pensionsindustrin. (Hampshire)
  • Dr Adrian Mark Crellin. Konsult Clinical Oncologist Leeds Teaching Hospital NHS Trust and Trustee, Cancer Research UK. För tjänster till strålterapi. (Leeds, West Yorkshire)
  • Professor Lorne Donald Crerar. För tjänster till ekonomisk och gemenskapsutveckling i Skottland. (Ross och Cromarty)
  • Stuart Crooks. VD Hinkley Point C. EDF Energy. För tjänster till kärnkraft. (Worcestershire)
  • Marcus Davey, OBE. VD och konstnärlig chef, The Roundhouse. För tjänster till konsten. (London)
  • Paul Richard Dean. Chef för operativ supportkontor för säkerhet och terrorismbekämpning, hemmakontor. För tjänster till säkerhet och terrorismbekämpning. (London)
  • Steven Douglas. Koncernchef Altair. För tjänster till bostadsindustrin. (London)
  • Jonathan Dove. Kompositör. För tjänster till musik. (London)
  • Professor Harminder Singh Dua. Professor i oftalmologi och bildvetenskap University of Nottingham. För tjänster till Eye Healthcare, till Health Education och till Oftalmologi. (Nottinghamshire)
  • Professor Stephen Eames. VD North Cumbria University Hospital NHS Trust och Cumbria Partnership NHS Foundation Trust. För tjänster till NHS. (Thirsk, North Yorkshire)
  • Rebecca Egan. Head Tackling Exploitation and Abuse Unit, Home Office. För tjänster till utsatta människor. (London)
  • Benedict Blackstone Evans. Direktör London Design Festival. För tjänster till Creative Industries. (London)
  • Paul Anthony Evans. För tjänster till parlamentet. (Powys)
  • Patrick Richard Evershed. För offentlig och politisk tjänst. (London)
  • Ian Findlay. Chief Officer Paths for All. För tjänster till hälsosam livsstil och utomhusaktiviteter. (Crieff, Perth och Kinross)
  • John Richard Evelegh Footman. Sekreterare Bank of England. För tjänster till ekonomin. (London)
  • Deidre Ann Ford. Koncernchef Bauer Media, Radio. För tjänster till Radio. (Leeds, West Yorkshire)
  • Professor Tamsin Jane Ford. (Mrs Cromwell) Professor i barn- och ungdomspsykiatri University of Exeter. För tjänster till psykiatri. (Exeter, Devon)
  • Michael Peter Galloway, OBE. Tidigare verkställande direktör, City Development, Dundee City Council. För tjänster till arkitektur och stadsförnyelse. (Dundee)
  • David Alan Gill. För tjänster till fotboll. (Bowdon, Greater Manchester)
  • Deborah Mary Gillatt. (Mrs Goldsmith) chef Business Frameworks, Institutionen för företag, energi och industriell strategi. För tjänster till ekonomin. (London)
  • Nigel Alexander Gooding. Biträdande direktör Institutionen för miljö, mat och landsbygd. För tjänster till den marina miljön. (London)
  • James Dover Grant. (Lee Child) Författare. För tjänster till litteratur. (East Sussex)
  • David Middleton Gray. Tidigare ordförande Ofgem. För tjänster till förordningen. (London)
  • Stephen Greene. Medgrundare och verkställande direktör RockCorps och nyligen ordförande, National Citizen Service Trust. För tjänster till unga. (London)
  • Christina Susan Mary Hallett. För tjänster till Civil Society till mentorskap och till coachning. (Bristol)
  • The Lady (Helen Roice) Hamlyn. Filantrop. För tjänster till välgörenhet. (London)
  • Andrew Heath, MBE. För tjänster till musikindustrin. (London)
  • Phinella Frances Henderson. Biträdande direktör Treasury Legal Advisers, Government Legal Department. För public service. (London)
  • Ärade Timothy Mark Hely Hutchinson. Tidigare VD Hachette UK. För tjänster till publicering och litteratur. (Newland, Gloucestershire)
  • Jonathan Lascelles Iremonger. Assisterande stabschef för finans permanent gemensamt huvudkontor, försvarsministeriet. För tjänster till stöd för militära operationer. (Hampshire)
  • Lorraine Alison Jackson. Biträdande direktör Datapolicy, Institutionen för hälsa och socialvård. För tjänster till hälsopolicy. (Leeds, West Yorkshire)
  • Lucy Margaret Juckes. Ordförande Barrington Stoke Publishing. För tjänster till utbildning och läskunnighet. (Edinburgh)
  • Sandra Kerr, OBE. Race Equality -chef, Business in the Community. För tjänster till jämställdhet och till mångfald. (Surrey)
  • Joanna Sarah Key. Direktör Lagstiftning och konstitution, Institutionen för utträde ur EU. För public service. (Kent)
  • Anthony Hugh Gordon Laithwaite. Entreprenör. För tjänster till Storbritannien och den globala vinindustrin. (Henley-on-Thames, Oxfordshire)
  • Professor John Latham. Rektor Coventry University. För tjänster till högre utbildning. (Chipping Camden, Gloucestershire)
  • Dr Shane Legg. Medgrundare och chefsforskare DeepMind Technologies Ltd. För tjänster till sektorn för vetenskap och teknik och investeringar.
  • Professor Jason Andrew Leitch. National Clinical Director Health and Social Care Directorate, skotska regeringen. För tjänster till hälso- och sjukvård och till välgörenhet. (Glasgow)
  • Barnaby John Lenon. Ordförande Independent Schools Council och ordförande för guvernörer, London Academy of Excellence. För tjänster till utbildning. (Oxfordshire)
  • Gary Nigel Lewitt. Chef för Resources Defense Intelligence. För tjänster till försvaret. (Hertfordshire)
  • Caroline Margaret Low. Direktör för transport. För public service. (London)
  • Professor Graham Alexander MacGregor. Professor i kardiovaskulär medicin Wolfson Institute of Preventive Medicine. För tjänster mot kardiovaskulär sjukdom. (London)
  • Joanna Clare MacGregor, OBE. Pianist. För tjänster till musik. (Brighton, East Sussex)
  • Professor Hector Lewis MacQueen, FBA, FRSE. Professor i privaträtt, University of Edinburgh. För tjänster till Legal Scholarship. (Edinburgh)
  • Dr Thomas Michael Maguire. För tjänster till rättvisa i Nordirland. (Ner)
  • Stuart Marks. För frivillig politisk tjänst. (Altrincham, Greater Manchester)
  • Francis Paul Augustine Martin. President British Chambers of Commerce and Partner, BDO Northern Ireland. För tjänster till brittiska företag. (Belfast)
  • Dr Alan Gregory McDevitt. Tidigare ordförande Scottish General Practitioners Committee, British Medical Association. För tjänster till NHS och allmänläkare i Skottland. (Bearsden, Dunbartonshire)
  • Rebecca Meredith. Verkställande direktör Transform Trust, East Midlands och Humber. För tjänster till utbildning. (Melton Mowbray, Leicestershire)
  • Anna-Marie Morrison. För tjänster till lärlingsutbildningar. (Hitchin, Hertfordshire)
  • Terence O & apos; Neill. För tjänster till fotografering. (London)
  • Grace Chidozie Ononiwu, OBE. Chief Crown Attorney, West Midlands, Crown Prosecution Service. För tjänster till lag och ordning. (Birmingham, West Midlands)
  • Mark Padmore. Tenor. För tjänster till musik. (London)
  • Judith Ann Paget. Verkställande direktör Aneurin Bevan University Health Board. För tjänster till vårdhantering och leverans i Wales. (Cwmbran, Torfaen)
  • Stuart Leslie Patrick. Verkställande direktör Glasgow Chamber of Commerce. För tjänster till företag och ekonomi i Glasgow. (Glasgow)
  • Susan Mary Elizabeth Percy. VD Chartered Institution of Highways and Transportation. För tjänster till transport. (Woking, Surrey)
  • Professor Marie Corinne Lyne Le Quere, FRS. Professor, School of Environmental Sciences och Tyndall Center for Climate Change Research, University of East Anglia. För tjänster till klimatförändringsvetenskap. (Norwich, Norfolk)
  • Ronald Leslie Randall. För tjänster till British Meat Trade och till välgörenhet. (Buckinghamshire)
  • Melanie Jane Richards. Vice ordförande KPMG. För tjänster till företag och inkludering. (London)
  • Professor Sylvia Therese Richardson. Director Medical Research Council Biostatistics Unit, University of Cambridge. För tjänster till medicinsk statistik. (Cambridge, Cambridgeshire)
  • David Lawton Roberts. Ordförande Nationwide Building Society. För tjänster till finansiella tjänster och till NHS. (Gerrards Cross, Buckinghamshire)
  • Colin Robertson. VD Alexander Dennis. För tjänster till export och till buss- och bussindustrisektorn. (Edinburgh)
  • Dr Bharat Kumar Hansraj Shah. För tjänster till företagens ekonomiska tillväxt, till export, oberoende apoteksektor och till filantropi. (London)
  • Samir Shah, OBE. VD och kreativ chef, Juniper Television. För tjänster till TV och till Heritage. (London)
  • Professor Michael Roy Sharland. Ordförande Rådgivande kommittén för antimikrobiell resistens och konsult Barnläkare, St George's University Hospital NHS Foundation Trust. (London)
  • Sarah Caroline Sinclair. (Olivia Colman) Skådespelerska. För tjänster till Drama. (London)
  • Professor Mark Edmund Smith. FRENG. rektor Lancaster University. För tjänster till forskning och högre utbildning. (Leamington Spa, Warwickshire)
  • Philip Patrick Smith. VD Cisco. För tjänster till teknik till företag och till kompetens. (Ettington, Warwickshire)
  • Dr Shubulade Mary Eniola Smith. Konsultpsykiatriker South London och Maudsley NHS Foundation Trust. För tjänster till rättspsykiatrisk intensivvård. (London)
  • Professor David John Southwood. Tidigare ordförande i UK Space Agency. För tjänster till rymdvetenskap och industri i Storbritannien och Europa. (London)
  • Michael Stewart. SCS1 Försvarsministeriet. För tjänster till försvaret. (London)
  • Lionel Michael Stitcher. (Mitch Murray) Låtskrivare, skivproducent och författare. För tjänster till musik. (Ö av man)
  • David James Reid Strang, QPM. Tidigare Hennes Majestäts huvudinspektör för fängelser för Skottland. För tjänster till lag och ordning. (Edinburgh)
  • Matthew Taylor. Ordförandegranskning av Modern Employment och verkställande direktör, Royal Society for Encouragement of Arts, Manufactures and Commerce. För tjänster till anställdas rättigheter. (London)
  • William Russell Thomson. Tidigare kommissionär för etiska standarder i det offentliga livet i Skottland. För tjänster till den skotska offentliga sektorn. (Dunfermline, Fife)
  • Lesley Jane Titcomb. Tidigare verkställande direktör Pensionsregulatorn. För tjänster till pensionsförordningen. (Hertfordshire)
  • Joanna Trollope, OBE. Författare. För tjänster till litteratur. (London)
  • Rachel Turner. Direktör för ekonomisk utveckling, Institutionen för internationell utveckling. För tjänster till internationell utveckling. (Hassocks, West Sussex)
  • Derek Vaughan. JAG P. Ledamot av Europaparlamentet för Wales. För politisk och public service. (Swansea)
  • Professor Anna Frances Vignoles, FBA. (Anna Griffiths) Professor i utbildning, Utbildningsfakulteten, University of Cambridge. För tjänster till samhällsvetenskap. (Saffron Walden, Essex)
  • Richard Wayne Vince. Verkställande direktör Long Term och High Security Estate, Justitiedepartementet. För tjänster till Hennes Majestäts Kriminalvård. (Greater Manchester)
  • Timothy Lillington Philip Warren. Leader Bath och North East Somerset Council. För tjänster till lokala myndigheter och samhället i Somerset. (Somerset)
  • Professor Robert Richard Welbury. Professor i pediatrisk tandvård UCLAN Dental School. För tjänster till barntandvård, till tandläkarundervisning och till skydd av barn. (East Kilbride, South Lanarkshire)
  • Terence William Whittles. Nationell ordförande The Royal British Legion. För frivillig tjänstgöring till Försvarsmakten. (Sheffield, South Yorkshire)
  • Eric Roy Wilson. Verkställande direktör Corporate Services, Competition and Markets Authority. För tjänster till konkurrens. (Kent)
  • Sophie Mary Wilson, FRS. F.R.ENG. chef för Integrated Circuit Design, Broadcom Europe Ltd. För tjänster till datorer. (Lode, Cambridgeshire)
  • Dr Kathryn Louise Wood. Director of Science Research and Evidence, Institutionen för hälsa och socialvård. För tjänster till hälsoforskning. (London)

BESTÄLLNING AV DET BRITISKA RIKET, CIVIL

BESTÄLLNING AV DET BRITISKA RIKET

BÅDE

  • Dr Nneka Abulokwe. Verkställande direktör Micromax Consulting. För tjänster till företag. (London)
  • Professor Malcolm Russell Airs. Tidigare direktör Kellogg College, Oxford. För tjänster till den historiska miljön, till bevarande och till utbildning. (Wallingford, Oxfordshire)
  • Cherry Alexander, MBE. Major Events -chef, British Athletics. För tjänster till Elite Sport. (Birmingham, West Midlands)
  • Nimco Ali. För tjänster för att bekämpa könsstympning och ojämlikhet mellan kvinnor och män. (London)
  • Anthony Allcock, MBE. VD, Bowls England. För tjänster till gräsmatta. (Royal Leamington Spa, Warwickshire)
  • Jacqueline Gay Alway. (Tarpey) Chair Music Publishers Association. För tjänster till musikindustrin. (Forest Row, East Sussex)
  • Professor Catherine Amanda Amos. Professor i Health Promotion University i Edinburgh. För tjänster till folkhälsan. (Edinburgh)
  • Colleen Althea Amos. Verkställande direktör The Amos Bursary. För tjänster till gemenskapens sammanhållning. (London)
  • Dr Mike Mehrdad Ashmead. VD Encocam. För tjänster till export och innovation inom teknik. (Great Cambourne, Cambridgeshire)
  • Professor Timothy Atkins. Senior Technical Fellow Defense Science and Technology Laboratory. För public service. (Pewsey, Wiltshire)
  • Sarah Jane Bailey. Tidigare chef för Resourcing och personalplanering, Crown Attorney. För tjänster till lag och ordning. (Clwyd)
  • Professor Caroline Mary Barron. För tjänster till utbildning. (London)
  • Arun Kumar Batra. Verkställande direktör National Equality Standard. För tjänster till tro och integration i den offentliga sektorn. (London)
  • Brendan John Bayley. Head Policy Analysis Climate Energy and Agriculture Branch, Hennes Majestäts statskassa. För public service. (Guildford, Surrey)
  • Carol Ann Bell. Tidigare verkställande direktör Great Exhibition of the North. För tjänster till konsten. (Newcastle upon Tyne, Tyne and Wear)
  • George Bell. Ordförande Bell Group UK. För tjänster till lärlingsutbildningar och till välgörenhetsinsamlingar. (Strathblane, Glasgow)
  • Maureen Bell. Tidigare sjuksköterskekonsult för utsatta barn NHS Ayrshire och Arran. För tjänster till barnskydd. (Johnstone, Renfrewshire)
  • Margaret Elizabeth Berry. Verkställande direktör för Europe WEConnect International och grundare, Women in Technology Network. För tjänster till kvinnor inom företag och teknik. (Hitchin, Hertfordshire)
  • Professor Michael Webster Bevan, FRS. Biträdande direktör, John Innes Center. För tjänster till Plant Genomics. (Norwich, Norfolk)
  • Dr James Little Beveridge. Master Blender Johnnie Walker, Diageo. För tjänster till Scotch Whiskey Industry. (Alexandria, Dunbartonshire)
  • Harjit Singh Bhania. Rullstol Basket Coach. För tjänster till rullstol Basket. (Shireoaks, Nottinghamshire)
  • David George Thomas Bloomer. För tjänster till Kvinnors hälsa. (Carlisle, Cumbria)
  • Dr Jennifer Blunden. Verkställande direktör Truro och Penwith Academy Trust. För tjänster till utbildning. (Helston, Cornwall)
  • Maria Bota. Kreativ producent Stor utställning i norr. För tjänster till konsten. (Greater Manchester)
  • Katy Elizabeth Bourne. Polis- och brottskommissarie för Sussex. För offentlig och politisk tjänst. (West Sussex)
  • Christopher Brammer. Biträdande direktör Business Change and Implementation, Satellite Tracking Services, Immigration Enforcement, Home Office. För public service. (Cheshire)
  • Theresa Rose Breslin. Författare. För tjänster till litteratur. (Lenzie, Dunbartonshire)
  • Richard Campbell Brickley, MBE. För tjänster till funktionshinder Sport. (Cupar, Fife)
  • Professor Sarah Jeam Broadie, FBA, FRSE. Professor i moralfilosofi, professor i Wardlaw, St Andrews University. För tjänster till klassisk filosofi. (St Andrews, Fife)
  • Janice Elizabeth Cahill. För tjänster till utbildning av utsatta unga elever och barn och ungdomars psykiska hälsa i Stockport. (Stockport, Greater Manchester)
  • David Campbell. För frivillig tjänst till friidrott. (Bonnyrigg, Midlothian)
  • James Campbell. Kassör Scottish Benevolent Fund. För tjänster till avdelningen för arbete och pension i Skottland. (Paisley, Renfrewshire)
  • Dr Elizabeth June Chatfield. Naturforskare. För tjänster till naturvård och naturhistorisk utbildning. (Alton, Hampshire)
  • Amarjit Kaur Cheema. Verkställande direktör Perry Hall Multi-Academy Trust. För tjänster till utbildning i West Midlands. (Wolverhampton, West Midlands)
  • Peter David Clarke. Tidigare assisterande direktör Border Force, Home Office. För tjänster till gränssäkerhet. (Dorset)
  • Professor Hannah Louise Cloke. (Pappenberger) Professor i Hydrology University of Reading. För tjänster till översvämningsprognoser och för utveckling av farliga varningssystem. (Reading, Berkshire)
  • Capt David Charles Cole, MVO. R.M., (RETD), musikchef, The Royal British Legion. För tjänster till musik och till minne. (Deal, Kent)
  • Anne Galbraith Cook. Chef för sociala bostadstjänster, Better Homes Division, skotska regeringen. För tjänster till sociala bostäder. (Linlithgow, West Lothian)
  • Elvis Costello. (Declan Patrick Aloysis McManus) Musiker. För tjänster till musik. (London)
  • Alistair Robert Cunningham. Verkställande direktör Wiltshire Council. För tjänster till samhället i Wiltshire. (Frome, Somerset)
  • Joni Cunningham. För tjänster till Adult Community Learning i London och Essex. (London)
  • Pappa Brian D & apos; Arcy. För tjänster till Cross Community Relations. (London)
  • Tonia Dawson. Macmillan Clinical Lead East of England Cancer Alliance. För tjänster till omvårdnad och till människor som drabbats av cancer. (Bury St Edmunds, Suffolk)
  • Ptolemaios Hugo Dean. För tjänster till Heritage och Design. (Wadhurst, East Sussex)
  • Sandra Caroline Dinneen. VD South Norfolk Council. För tjänster till lokala myndigheter. (Norwich, Norfolk)
  • Edward Frederic Colin Donaldson. Kassör Royal National Lifeboat Institution. För frivillig tjänst. (Hampshire)
  • Dr Christopher Dorman. Vice president Coherent Scotland. För tjänster till laser- och fotonisk teknik och till export. (Bearsden, Dunbartonshire)
  • Jill Downing. Advokat. För tjänster till barn och familjer och till frivilligt arbete i gemenskapen i Nordirland. (Belfast)
  • Brian James Duffin. Icke-verkställande direktör Debt Management Office. För tjänster till den brittiska pensionsindustrin. (Edinburgh)
  • Gillian Dunion. (Gillian Docherty) verkställande direktör The Data Lab. För tjänster till informationsteknik och till företag. (Bothwell, Glasgow)
  • Edwina Dunn. (Edwina Humby) verkställande direktör Starcount. För tjänster till data och företag i Storbritannien. (London)
  • Arnab Dutt. För tjänster till små och medelstora företag till mångfald och jämlikhet. (Market Harborough, Leicestershire)
  • Jane Edmondson. Direktör Öst- och Centralafrika, Institutionen för internationell utveckling. För tjänster till internationell utveckling. (London)
  • Professor Judith Mary Ellis, MBE. Förvaltningsordförande, Tropical Health and Education Trust och nyligen verkställande direktör, Royal College of Pediatrics and Child Health. För tjänster till sjukvården. (Preston, Lancashire)
  • Brenda Emmanus. Sändare och journalist. För tjänster till sändning och till mångfald. (London)
  • Barbara Ann Farndell. Policyexpert Hennes majestäts intäkter och tullar. För tjänster till skattebetalare. (Sandhurst, Berkshire)
  • Malcolm William Rusk Farquhar. Regionkommissarie East Scotland Region, Scouter. För tjänster till scoutrörelsen. (Dunfermline, Fife)
  • Andrew Paul Ferguson. För tjänster till ekonomi och bredbandstjänster i Storbritannien. (Dormansland, Surrey)
  • Janet Natasha Finlayson. För tjänster till barn och familjer. (London)
  • Katherine Iona Fisher. Biträdande direktör Hennes majestäts statskassa. För public service. (London)
  • Kelly Fisher. B2 Försvarsministeriet. För tjänster till försvaret. (London)
  • Eithne Patricia Fitzmaurice. Biträdande chef för kriminal- och finansundersökningar, immigranskontroll, hemmakontor. För public service. (London)
  • Professor Kevin Jeremy Fong. Konsult Anesthetist University College London Hospitals NHS Foundation Trust. För tjänster till medicin och hälsovård. (London)
  • Geoffrey David Forder. Tidigare biträdande chef QEC Support, försvarsutrustning och support, försvarsministeriet. För tjänster till Naval Logistic Support. (Somerset)
  • Alastair David William Fothergill. Regissör Silverback Films. För tjänster till Film. (Clifton, Bristol)
  • Dr Ian James Macaulay Frood. För tjänster till British Cattle Industry. (Stanford-le-Hope, Essex)
  • John Charles Fuller. Rådman. För offentlig och politisk tjänst. (Norwich, Norfolk)
  • Dr Mark John Fulop. Programledare Kemisk biologisk och radiologisk avdelning, försvarsvetenskap och tekniklaboratorium. För public service. (Wiltshire)
  • Professor Tamara Susan Galloway. Professor i ekotoxikologi University of Exeter. För tjänster till miljövetenskap. (Bodmin, Cornwall)
  • William Geddes. Inspektör Hennes Majestäts Utbildningsinspektion. För tjänster till utbildning. (Linlithgow, West Lothian)
  • James Robert Gerard. Biträdande chef för parlamentariska team, avdelning för utträde ur EU. För public service. (London)
  • Dr Delna Ghandhi. Tidigare Health Adviser Department for International Development. För tjänster för att hantera tropisk sjukdom. (London)
  • John Mark Gibson. Founding Trustee Dumfries House och grundare och förvaltare, Scottish Dark Sky Observatory. För tjänster till Heritage. (Dalmellington, Ayrshire och Arran)
  • Steven John Gilbert. Vice ordförande Oberoende granskning av lagen om psykisk hälsa och ledamot, Förvaltningsråd, Mind. För tjänster till psykisk hälsa. (Sutton Coldfield, West Midlands)
  • Simon Maxwell Gillespie. VD British Heart Foundation. För tjänster till patienter och till medicinsk forskning. (London)
  • Ian Rory Ginsberg. Biträdande direktör European Finances Team, Hennes majestets finansministerium. För public service. (London)
  • Arvinda Gohil. Verkställande direktör Community Links. För tjänster till samhället och till bostäder för utsatta människor. (London)
  • Robert George Anderson Gourlay. För tjänster till skotsk mat- och dryckesindustri. (Glasgow)
  • Irene Rudge Graham. VD Scale-Up Institute. För tjänster till företag och ekonomi. (Kent)
  • Joanna Marie Greenidge. Biträdande direktör Regeringens juridiska avdelning. För tjänster till statlig lag. (Wraysbury, Berkshire)
  • Stuart Cameron Griffiths. Biträdande direktör Avdelningen för arbete och pensioner. För public service. (Hull, East Riding of Yorkshire)
  • Edward Michael Grylls. (Bear) chef Scout. För tjänster till unga människor till media och till välgörenhet. (Wiltshire)
  • Sajid Gulzar. Verkställande direktör Prince Albert Community Trust. För tjänster till utbildning. (Birmingham, West Midlands)
  • Vallmo Gustafsson. Medgrundare och co-chief Darktrace. För tjänster till cybersäkerhetsindustrin. (Cambridgeshire)
  • Mark Kieron Hamilton. Assisterande chef Konstabel polis i Nordirland. För tjänster till polis och till gemenskapen i Nordirland. (Belfast)
  • Paul David Roger Hancock, QFSM. Tidigare brandchef, Cheshire Fire and Rescue Service. För tjänster till brand och räddning, Cheshire Fire and Rescue Service. (Warrington, Cheshire)
  • Felicity Harding. Ambassadör och särskild rådgivare till den verkställande samariterna. För välgörenhetstjänster. (Winchester, Hampshire)
  • Andrew Harries. För tjänster till film och tv. (London)
  • Kathryn Gwynne Harries. Tidigare regissör National Opera Studio. För tjänster till Opera. (Cranleigh, Surrey)
  • Professor Susan Elaine Hartley. Direktör York Environmental Sustainability Institute. För tjänster till ekologisk forskning och till offentligt engagemang. (North Yorkshire)
  • Dominic Newton Haslam. Director Sightsavers. För tjänster till personer med funktionsnedsättning. (Brighton, East Sussex)
  • Sacha Amin Hatteea. Biträdande direktör Public and Parliamentary Delivery. Transportavdelningen. För tjänster till luftfart. (London)
  • Gillian Valerie Haworth. Tidigare verkställande direktör Intercountry Adoption Center. För tjänster till utsatta barn och familjer. (London)
  • David Carney-Haworth. Medgrundare Operation Encompass. För tjänster till barn som drabbats av misshandel i hemmet. (Cornwall)
  • Elisabeth Anne Carney-Haworth. Medgrundare Operation Encompass. För tjänster till barn som drabbats av misshandel i hemmet. (Downderry, Cornwall)
  • Siwan Lloyd Hayward. Director of Compliance Operations and Policing Services Transport för London. För tjänster till transport och polis. (London)
  • Professor Sarah Elizabeth Hewlett. Emerita professor i reumatologi omvårdnadsuniversitet i västra England. För tjänster till personer med artrit och till omvårdnadsforskning. (Somerset)
  • Nigel Ralph Gore Hinds. Exekutiv producent 14 - 18 NU. För tjänster till konsten. (London)
  • Dr Sharon Holmes. B2 Försvarsministeriet. För tjänster till försvaret. (London)
  • Graham John Hooper. Finansiell brottsförebyggande konsult Lloyds. För tjänster för att bekämpa ekonomisk brottslighet. (London)
  • Bettany Hughes. Historikerförfattare och sändare. För tjänster till historia. (London)
  • Catherine Mary Therese Hughes. Tidigare rektor St Bede's Catholic College, Bristol. För tjänster till utbildning. (Bath, Somerset)
  • Derek Joseph Hughes. Tidigare biträdande direktör Kundtjänster, Her Majesty's Revenue and Customs. För tjänster till kundservice och inkludering. (London)
  • Kenneth Hughes. Tidigare assisterande verkställande direktör skotska parlamentet. För parlamentarisk tjänst. (Edinburgh)
  • Clive Robert Humby. Chief Data Scientist Starcount. För tjänster till data och företag i Storbritannien. (London)
  • Professor Beverley Jane Hunt. Professor i trombos och hemostasis King's College London och konsult i klinisk hematologi, Guy's och St Thomas & apos; NHS Foundation Trust. För tjänster till medicin. (London)
  • Dr Carl Stephen Patrick Hunter. Verkställande direktör Coltraco Ultrasonics. För tjänster till företag och internationell handel. (Somerset)
  • Leyla Hussein. För tjänster för att bekämpa könsstympning och ojämlikhet mellan kvinnor och män. (London)
  • David Graham Hutchinson. Hennes Majestäts chef för hälsa och säkerhet. För tjänster till offshore dykning säkerhet. (Meikle Wartle, Aberdeenshire)
  • Merlin Michael Hyman. VD Regen. För tjänster till sektorn för hållbar energi. (Bath, Somerset)
  • Josephine Ann James. VD Kent Invicta Handelskammare. För tjänster till ekonomin i Kent. (Ashford, Kent)
  • Annwen Jones. Medgrundare Mål äggstockscancer. För tjänster till välgörenhet. (London)
  • David Jones. För tjänster till musik och kultur. (London)
  • Joshua Llewellyn-Jones. För tjänster till Cystic Fibros Awareness. (Cowbridge, Vale of Glamorgan)
  • Griffith Rhys Jones. För tjänster till National Civic Society Movement till välgörenhet och till underhållning. (London)
  • Cush Jumbo. Skådespelerska. För tjänster till Drama. (London)
  • Maria Anne Kane. VD North Middlesex University Hospital NHS Trust. För tjänster till ledarskap inom vården. (London)
  • Dr Anna Keay. Director Landmark Trust. För tjänster till Heritage. (Maidenhead, Berkshire)
  • Dr Anne Catherine Kemp. Ordförande i UK BIM Alliance. För tjänster till Digital Construction Innovation. (Guildford, Surrey)
  • Sarah Louise Kenny. Verkställande direktör BMT Group Ltd. För tjänster till sjöfartssektorn och till mångfald. (Hayling Island, Hampshire)
  • Qadeer Kiani. Ordförande Arhag Bostadsförening. För tjänster till migranter och flyktingar. (St Albans, Hertfordshire)
  • Anne Kiem. VD Chartered Association of Business Schools och verkställande direktör för Small Business Charter. För tjänster till småföretag och entreprenörer. (London)
  • Barnaby James Kistruck. Tidigare försvarsministeriet i klass 6. För public service. (Surrey)
  • Narinder Kaur Kooner. Kommunalråd Birminghams kommunfullmäktige och direktör, Sikh Women’s Action Network. För tjänster till stöd för utsatta människor och till samhället i West Midlands. (Birmingham, West Midlands)
  • Professor Sudhesh Kumar. Dean Warwick Medical School. För tjänster till medicin och till diabetesvård. (Solihull, West Midlands)
  • Professor Fred Frank Land. För tjänster till informationssystemindustrin. (Totnes, Devon)
  • Daniel John Langford. För tjänster till företag. (Cardiff)
  • Jane Carol Lees. Tidigare ordförande för Sex Education Forum Advisory Group. För tjänster till utbildning. (London)
  • Annmarie Lewis. Grundare och regissör Rainmakers Worldwide. För tjänster till unga. (London)
  • Ursula Frances Rosamond Lidbetter, MBE, DL. VD, Lincolnshire Co-operative och ordförande, Greater Lincolnshire Local Enterprise Partnership. För tjänster till ekonomin. (Lincolnshire)
  • Richard Lloyd. Tidigare verkställande direktör Who, För tjänster till ekonomin och konsumenträttigheter. (London)
  • Pablo Tudor Barraclough Hepworth Lloyd. Verkställande direktör och medgrundare Visionnaires. För tjänster till WorldSkills UK. (London)
  • Richard Anthony Ludlow. Verkställande direktör Ebor Academy Trust, York. För tjänster till utbildning. (York, North Yorkshire)
  • Deborah Jane Lye. VD anda 2012. För tjänster till gemenskapsprojekt. (London)
  • Joseph MacKie. Ordförande Archie Foundation. För tjänster till samhället i Skottland. (Aberdeen)
  • Jeannette MacKinney. Verkställande direktör Hales Valley Trust. För tjänster till utbildning. (Stourbridge, West Midlands)
  • Phillip Gerard Maguire. För tjänster till fängelseradio och radioproduktion. (Bath, Somerset)
  • Professor Lee Elliot Major. Tidigare verkställande direktör Sutton Trust and Trustee, Education Endowment Foundation. För tjänster till social mobilitet. (London)
  • Roger Howard Malbert. Tidigare chef för Hayward Gallery Touring. För tjänster till art. (London)
  • Dr Stephen James Malcolm. Chief Environmental Science Adviser Cefas. För tjänster till den marina miljön. (Lowestoft, Suffolk)
  • Ann Margaret Marcer. Volontär. För tjänster till Storbritanniens bistånd och till unga kvinnor. (Tavistock, Devon)
  • Boyd Ernest McAdam. Nationell sammankomst/verkställande direktör Barnas utfrågningar Skottland. För tjänster till unga. (Edinburgh)
  • Iona Sara McDonald. Senior Sheriff Kilmarnock Sheriff Court. För tjänster till lag och ordning. (South Ayrshire)
  • Timothy James McDonnell. Chef för internationell och industriell strategi, försvarsministeriet. För tjänster till försvaret. (Hampshire)
  • Dr Jacqueline Ann McKenna, MBE. Tidigare chef för Nursing, Professional Leadership, NHS Improvement. För tjänster till omvårdnad. (Kent)
  • Amanda Jane McLoughlin. Chefsavdelning för internationell utveckling, Libanon. För tjänster till humanitär hjälp. (London)
  • Catherine Frances Mead, DL. För tjänster till osttillverkning och till samhället i sydvästra England. (Falmouth, Cornwall)
  • Dr Janet Christine Metcalfe. Huvud Vitae. För tjänster till Researcher Career Development. (London)
  • Professor Dorothy Evelyn Miell, FRSE. Vice rektor och chef, College of Arts, Humanities and Social Sciences, University of Edinburgh. För tjänster till högre utbildning och psykologi. (Edinburgh)
  • Patricia Ann Cecilia Miller. VD Dorset County Hospital NHS Foundation Trust. För tjänster till NHS. (Dorset)
  • Dr Julie Mary Mills. Rektor och verkställande direktör Milton Keynes College. För tjänster till marknadsföring av företag och till utbildningslänkar. (Bedfordshire)
  • Professor Shantashil Rajyeswar Mitter. (Rana Mitter). Professor History and Politics of Modern China, University of Oxford. För tjänster till utbildning. (Oxfordshire)
  • Sheila Jean Morrow. För tjänster till Hockey i Wales. (Barry, Vale of Glamorgan)
  • Nicholas Moss, JP. Magistrate and Bench Chair, North and East Hertfordshire Bench. För tjänster till justitieadministrationen. (Hertfordshire)
  • Vickie Tyler Mottram. (Roberts) chef för lärlingsutbildningar Her Majesty's Revenue and Customs. För tjänster till lärlingar. (Skelmersdale, Lancashire)
  • Sally Elizabeth Munday, MBE. För tjänster till Hockey. (Crowell, Oxfordshire)
  • Joseph Christopher Musgrave. Verkställande direktör och direktör Wynyard Park Ltd. För tjänster till företag och till samhället i Tees Valley. (Stockton-on-Tees, Durham)
  • Lucy Ellen Musgrave. För tjänster till arkitektur och byggd miljö. (London)
  • Dr Jane Katharine Osbourn. Vice ordförande för forskning och utveckling MedImmune Biotechnology and Chair, UK Bioindustry Association. För tjänster till läkemedelsforskning och utveckling. (Cambridgeshire)
  • Richard Ovenden. Librarian Bodleian Library. För tjänster till bibliotek och till arkiv. (Wolvercote, Oxfordshire)
  • Catherine Ellen Page. Tidigare privat sekreterare. För public service. (London)
  • Manmeet Singh Panesar. Head of Technical Services Office for Product Safety and Standards, Department for Business, Energy and Industrial Strategy. För tjänster till produktsäkerhet. (London)
  • Miles Parkinson. För politisk tjänst. (Accrington, Lancashire)
  • Professor Mahesh Parmar. Professor i medicinsk statistik och epidemiologi och chef för MRC Clinical Trials Unit, University College London. För tjänster till medicinsk forskning och kliniska prövningar. (London)
  • David Warren Parr. VD Halton Borough Council. För tjänster till lokala myndigheter i Cheshire. (Marple, Cheshire)
  • Janet Lynn Paterson, MBE. Tidigare chef för Olympic Relations, British Olympic Association och verkställande direktör, British Olympic Foundation. För tjänster till olympisk sport. (Dallington, East Sussex)
  • Robert Charles Pepper, MBE. För tjänster till musik. (Harpenden, Hertfordshire)
  • Nicola Sian Pittam. Senior Advokat Statutory Instrument Hub, Hennes Majestäts skattkammare. För public service. (London)
  • Beverley Pollard. (Beverley Andrus Humphrey) Nyligen VD Greater Manchester Mental Health NHS Foundation Trust. För tjänster till psykisk hälsa och vård. (Foulridge, Lancashire)
  • Rubeela Naveed Qayyum. Skattkassör och redovisningschef för fonder och räkenskaper Hennes majestäts statskassa. För tjänster till skattebetalare, till unga och till social integration. (London)
  • Reena Ranger. (Reena Ahuja). Grundare och ordförande Women Empowered. För tjänster till BAME Women. (Moor Park, Hertfordshire)
  • Suzanne Rastrick. Chief Allied Health Professions Officer NHS England. För tjänster till allierade vårdpersonal. (Dorset)
  • Dr Sarah Marcel Redwood. Biträdande direktör European Programs, Department for Business, Energy and Industrial Strategy. För tjänster till Science and Innovation Funding. (London)
  • Julie Reene. Assistentdirektör Specialistoperationer, gränsstyrka, hemmakontor. För tjänster till gränssäkerhet. (Berkshire)
  • Cynthia Ann Robinson. För frivillig service till äldre. (London)
  • Mark Raymond Rogers. Områdeschef försvarsvetenskap och tekniklaboratorium. För public service. (Wiltshire)
  • Linda Dawn Rose. Ansvarighetsteamledarinspektioner och ansvarighetskvalitetsteam, utbildningsavdelningen. För tjänster till utbildning. (Merstham, Surrey)
  • Ralph Rugoff. Regissör Hayward Gallery. För tjänster till art. (London)
  • Petra Salva. Director of Services (Rough Sleeper Ex-Offenders and Migrant Services), St Mungos gemenskapshusförening. För tjänster till hemlösa. (London)
  • Elizabeth Ann Sclater. För tjänster till äldre kvinnor. (London)
  • Sean Feargal Sharkey. För tjänster till musik. (London)
  • Andrew Leo Sharp. För politisk tjänst. (Tunbridge Wells, Kent)
  • Nicola Shindler. Grundare Red Production Company. För tjänster till Broadcasting. (Whitefield, Greater Manchester)
  • Sarah Alexandra Smith. Biträdande direktör Office for Product Safety and Standards, Department for Business, Energy and Industrial Strategy. För tjänster till företag och konsumenter. (London)
  • Dr Jane Louise Brooke-Smith. Storbritanniens chef för utveckling och strategisk planering Arcadis LLP. För tjänster till den byggda miljön och till mångfald och inkludering. (Birmingham, West Midlands)
  • Thomas Harvey Spiller. President National Conservative Convention. För offentlig och politisk tjänst. (London)
  • Catherine Dalling Taylor Stihler. För politisk tjänst. (Dunfermline, Fife)
  • Jack Benjamin Stockdale. Teknikchef Darktrace. För tjänster till cybersäkerhetsindustrin. (Cambridgeshire)
  • Dr Sarah Jane Stubbs. Analytisk kemist Defense Science and Technology Laboratory. För public service. (Portsmouth, Hampshire)
  • Gavin Douglas Thomas. Tidigare chefsintendent Gloucestershire Constabulary och president, polisinspektörer & apos; Förening. För tjänster till polis. (Gloucestershire)
  • Professor Geraldine Anne Thomas. Professor i Molecular Pathology Imperial College, London. För tjänster till vetenskap och folkhälsa. (Buckinghamshire)
  • Dr Rhian-Mari Thomas. Verkställande direktör Green Finance Institute och nyligen ordförande, Barclays Green Banking Council och Global head Barclays Green Banking. För tjänster till Green Banking. (London)
  • Dr Robert Campbell Kennedy Thomson. Rektor och verkställande direktör Forth Valley College. För tjänster till utbildning, till ekonomisk utveckling och till samhället över Forth Valley. (Linlithgow, West Lothian)
  • Robin Ticciati. Huvuddirigent Scottish Chamber Orchestra. För tjänster till musik. (London)
  • Sarah Louise Treseder. VD Royal Yachting Association. För tjänster till Sport. (Southampton, Hampshire)
  • Rosie Louise Tressler. Verkställande direktör Student Minds. För tjänster till psykisk hälsa i högre utbildning. (Leeds, West Yorkshire)
  • Dr Pamela Jane Waddell. Director Innovation Alliance för West Midlands. För tjänster till innovation i West Midlands. (Birmingham, West Midlands)
  • David Paul Wagstaff. Biträdande direktör Euratom Internationella förhandlingar, Institutionen för företag, energi och industriell strategi. För tjänster till politik för energi och klimatförändringar. (Surrey)
  • Christine Wain. Rektor Pallister Park Primary School. För tjänster till utbildning. (Middlesbrough, North Yorkshire)
  • Dr Christopher Geoffrey Wakeling. Ordförande Historic England's Places of Worship Forum. För tjänster till Heritage. (Stoke on Trent, Staffordshire)
  • Nigel Keith Walker. Nationell chef English Institute of Sport. För tjänster till Elite Sport. (Lisvane, Cardiff)
  • Sarah Ann Waters. Författare. För tjänster till litteratur. (London)
  • Professor Alison Watson. Professor i internationella relationer University of St Andrews. För tjänster till utbildning. (St Andrews, Fife)
  • Sonia Maxine Watson. (Sonia Bromfield). För tjänster till mångfald i arkitektur. (London)
  • Glenda Margaret Watt. Koordinator Scottish Older People's Assembly. För tjänster till äldre. (West Linton, Tweeddale)
  • Robin Geoffrey Wilkinson. Chef för Corporate Services Metropolitan Police Service. För tjänster till polis. (Surrey)
  • Richard Ian Williams. VD Nordirland Screen. För tjänster till Screen Industries i Nordirland. (Holywood, Belfast)
  • Professor Graham Wren. F.R.ENG. Specialrådgivare för rektor, Strathclyde University. För tjänster till utbildning, vetenskap och teknik. (Kilmacolm, Renfrewshire)
  • Henrietta Mackay Wright. Service Leader Central Scotland District, Department for Work and Pensions. För tjänster till sårbara kunder i Skottland. (Erskine, Renfrewshire)
  • Alan Roy Yates. Biträdande vd Accord Bostadsförening. För tjänster till bostäder. (Bridgnorth, Shropshire)
  • Karl Andrew Young. Senioradvokat Hennes Majestäts intäkter och tull. För tjänster till skattebetalare. (London)

BESTÄLLNING AV DET BRITISKA RIKET, CIVIL

BESTÄLLNING AV DET BRITISKA RIKET

Medlem av British Excellent Empire (MBE)

  • Viviane Hooper Adamson. För frivillig service till Credit Union Movement och till samhället i Newry och Banbridge. (Newry, Armagh)
  • Veronica Anne Judith Adlam. Hälso- och säkerhetschef Hertfordshire Fire and Rescue Service. För tjänster till Brandman Säkerhet. (Waltham Abbey, Essex)
  • Ama Agbeze. Kapten Englands damnätbollslag. För tjänster till Netball. (West Midlands)
  • Olasubomi Iginla Aina. Verkställande direktör/verkställande direktör Lightup Foundation (Nigeria och Storbritannien). För tjänster till unga och missgynnade. (Horley, Surrey)
  • Paul Alger. Director International Business Development, UK Fashion and Textile Association. För tjänster till export i den brittiska modeindustrin. (London)
  • Clair Alleebux. Personalavdelning för affärspartner för miljö, mat och landsbygd. För välgörenhetstjänster. (London)
  • Yasemin Allsop. För tjänster till utbildning och till barn och familjer med missgynnade bakgrunder. (London)
  • Bridgette Anderson. Förlikningsombud ACAS. För tjänster till anställdas rättigheter och medvetenhet om funktionshinder. (Polegate, East Sussex)
  • John Ankers, JP. För tjänster till unga och till Magistracy Service. (Suffolk)
  • Paul Michael Appleby. För tjänster till Creative Industries i Bristol och Bath. (Winterbourne, Gloucestershire)
  • George Peter Apter. För offentlig och politisk tjänst. (London)
  • Bryan McKend Armstrong. För tjänster till journalistik och till samhället i Skottland. (Annan, Dumfries)
  • Gillian Mary Arthur. Tidigare medlemsexportgarantier rådgivande råd. För tjänster till den brittiska exportekonomin. (London)
  • Mathangi Arulpragasam (MIA). För tjänster till musik. (London)
  • Jeremy Peter Ash. För tjänster till kvinnor och flickor och till internationell utveckling. (Longfield, Kent)
  • Sheila Atim. För tjänster till Drama. (Rainham, Essex)
  • Jessica Lucy Baker. För tjänster till Global Supply Chains. (London)
  • Keith James Baker. För offentlig och politisk tjänst. (Woodley, Berkshire)
  • Karen Ball. Head Midlands Engine Investment Hub, Institutionen för internationell handel. För tjänster till handel och till investeringar. (London)
  • Dr Pamela Margaret Ball. President League of Hospital Friends, Kidderminster Hospital. För tjänster till välgörande insamlingar i NHS. (Bewdley, Worcestershire)
  • Susan Gail Ball. För tjänster till bibliotek. (Coven, Staffordshire)
  • Martin Ballard. Chef Concierge Claridge & apos; s. För tjänster till hotell-, turism- och besöksnäringen. (London)
  • Anne Elizabeth Barclay. Operativ chef Wigtown Festival Company och ordförande, Dumfries och Galloway Relay for Life Committee. För tjänster till konsten och till välgörenhet. (Newton Stewart, Dumfries och Galloway)
  • Anna Rose Barker. Tidigare ordförande i British Youth Council. För tjänster till unga. (London)
  • Cara Ann Charles-Barks. VD Salisbury NHS Foundation Trust. För tjänster till NHS. (Clipsham, Rutland)
  • David Michael Barlow. För tjänster till lärlingsutbildning och till företag. (Malpas, Cheshire)
  • Robert Barrow, DL. För tjänster till välgörenhet och samhället i Macclesfield Cheshire. (Macclesfield, Cheshire)
  • Amrik Singh Basi. Amatörboxningsdomare. För tjänster till boxning. (Essex)
  • Daniel Oliver Bates. Chef för forskning och utveckling, National Crime Agency. För tjänster till brottsbekämpning. (Dorking, Surrey)
  • Professor Antony James Bayer. Professor i geriatrisk medicin och chef för Memory Assessment Service, Cardiff och Vale University Health Board. För tjänster till sjukvården. (Penarth, Vale of Glamorgan)
  • Naghmeh Ebanks-Beni. Kommersiell chef Prima Cheese. För tjänster till internationell handel. (Newcastle Upon Tyne, Tyne and Wear)
  • Bridget Bennett. Servicechef Tidiga år och familjestöd, East Riding of Yorkshire Council. För tjänster till barn och familjer. (Selby, North Yorkshire)
  • Ärade Michael D & apos; Arcy Benson. För tjänster till York Minster. (North Yorkshire)
  • Professor Richard Arthur Betts. Head of Climate Impacts Research Met Office Hadley Center och ordförande i Climate Impacts, University of Exeter. För tjänster för att förstå klimatförändringar. (Exeter, Devon)
  • Mary Cecilia Bevan. Sopran. För tjänster till musik. (London)
  • Sophie Anna Magdalena Bevan. Sopran. För tjänster till musik. (Oxfordshire)
  • Rashid Bhayat. Grundare Positive Youth Foundation. För tjänster till unga människor i Midlands. (Coventry, West Midlands)
  • Dr Ashok Kumar Bhuvanagiri. Grundare The Telugu Association of Scotland. För tjänster till kultursammanhållning och till välgörenhet. (East Kilbride, South Lanarkshire)
  • Eileen Biddlecombe. För tjänster till barn och familjer i Plymouth. (Ivybridge, Devon)
  • Roger Biddlecombe. För tjänster till barn och familjer i Plymouth. (Ivybridge, Devon)
  • James Valentine Bisset. För tjänster till samhället i nordvästra England. (Cheshire)
  • Arnold Julian Sheldon Black. Historiker och statistiker Scottish Athletics. För tjänster till friidrott. (Glasgow)
  • Professor Lynne Boddy. För tjänster till mykologi och offentligt engagemang i vetenskap. (Chepstow, Monmouthshire)
  • Emma Pauline Bond. För tjänster till polis och till gemenskapen i Nordirland. (Belfast)
  • Professor James Robert Bonham. Director Pharmacy, Diagnostics and Genetics, Sheffield Children's NHS Foundation Trust. För tjänster till unga med genetiska metaboliska sjukdomar. (Sheffield, South Yorkshire)
  • Lorna Elizabeth Booth. Foster Carer Lincolnshire County Council. För tjänster till barn i Lincolnshire. (Market Rasen, Lincolnshire)
  • Stephen Peter Booth. Foster Carer Lincolnshire County Council. För tjänster till barn i Lincolnshire. (Market Rasen, Lincolnshire)
  • Barbara Ama Ansah Panfu Bray. Nutritionist. För tjänster till Food Nutrition. (Swinton, Greater Manchester)
  • Charles Ernest Brown. Nationell ordförande Royal British Legion Scotland. För frivillig service till veteraner i Skottland. (Forfar, Angus)
  • Kenneth John Brown. För tjänster till sport och till sändningar. (Harpenden, Hertfordshire)
  • Rosemary Brown. Teamchef Shared Lives Scheme. För tjänster till sjukvård i Sydöstra Wales. (Newport)
  • Andrew Bryant. C1 Försvarsministeriet. För tjänster till försvaret. (London)
  • Janis Margaret Burdin. Huvudlärare Moss Side Community Primary School, Leyland, Lancashire. För tjänster till utbildning. (Preston, Lancashire)
  • Angus Maitland Pelham Burn. För tjänster till samhället i Aberdeenshire. (Aboyne, Aberdeenshire)
  • Sarah Penelope Burns. För tjänster till missgynnade kvinnor. (Cookham Dean, Berkshire)
  • Eve Alexandra Burt. För offentlig och politisk tjänst. (Wootton, Bedfordshire)
  • Karen Buse. VD European Relations, BMI. För tjänster till musik. (London)
  • Sally Anne Buttifant. För tjänster till järnvägen och till samhället i Cheshire. (Ellesmere Port, Cheshire)
  • Elizabeth Jane Buttigieg. Executive Officer UK Statistics Authority. För tjänster till pensionärer, till veteraner och till samhället i Newport, Wales. (Newport)
  • Gary Roy Byfield. Inspektör Metropolitan Police Service. För tjänster till familjer till polismän som dödats i tjänstgöringslinjen. (London)
  • Professor Gerard John Byrne. Director of Education and Quality Health Education England (North). För tjänster till Storbritannien och Global Health Education.
  • Michael Adrien Byrom. För tjänster till Flood Resilience och till samhället i Braunton Devon. (Braunton, Devon)
  • Gerrard Campbell. Förvaltare Sharan -projektet och grundare av Big Brother -rörelsen. För tjänster till brottsförebyggande och för att avskaffa våld mot kvinnor och flickor. (London)
  • Lorraine Katrina Campbell. Registrerad förmedlare Justitiedepartementet. För tjänster till unga offer och vittnen. (Shrewsbury, Shropshire)
  • Julie Carlton. Sjöfarare Säkerhets- och hälsechef Maritime and Coastguard Agency, Department for Transport. För tjänster till sjösäkerhet. (Southampton, Hampshire)
  • John Casson. För tjänster till välgörenhet. (Cornwall)
  • Shibu Chacko. Specialistsjuksköterska NHS Blood and Transplant and Community Volunteer. För tjänster till NHS. (Chatham, Kent)
  • Sheila Chambers. Grundare runt middagen. För tjänster till ekonomin och till samhället i Newry. (Newry, Down)
  • Shireen Chambers. För tjänster till skogsbruk. (Edinburgh)
  • Dr Navnit Singh Chana. Tidigare ordförande National Association of Primary Care and General Practitioner, Cricket Green Medical Practice. För tjänster till klinisk utbildning och primär- och samhällsvård. (Chipstead, Surrey)
  • Dr Gulbash Singh Chandok. Seniorpartner Guru Nanak Medical Center. För tjänster till allmänmedicin. (Moor Park, Hertfordshire)
  • Dr Sengottiyan Chandrasekaran. Medicinsk ledare Allmän vuxen kritisk vård. För tjänster till samhället i Manchester. (Cheadle Hulme, Cheshire)
  • John Chapman. För tjänster till barn med allvarliga inlärningssvårigheter. (Londonderry)
  • Jennifer Dorothy Charles. Magistrat Tilläggslista. För tjänster till Justice Administration och till samhället i Hampshire. (Alton, Hampshire)
  • Ceinwen Jean -kyrkan. För tjänster till företag. (Pontypool, Torfaen)
  • Darren Harkins Clark. För tjänster för att bekämpa hiv/aids. (Lochfoot, Dumfries)
  • Gwyneira Rose Clark. Tidigare rådman. För tjänster till kommunala bostäder och till samhället i Garndiffaith, Torfaen. (Pontypool, Torfaen)
  • Jacqueline Ida Clarke. Exekutiv biträdande försvarsministeriet. För tjänster till försvaret. (Hertfordshire)
  • Dr Keith Clarkson. För tjänster till Wildlife Conservation. (Filey, North Yorkshire)
  • Kyle James Coetzer. För tjänster till Cricket. (Houghton-le-Spring, Tyne and Wear)
  • Ben Coffman. För parlamentarisk och politisk tjänst. (London)
  • Raymond Colbourne. Team Leader Planning Casework Unit, Ministry of Housing, Communities and Local Government. För public service. (Birmingham, West Midlands)
  • Robert James Collister. För tjänster till bergsklättring och till bevarande. (Conwy)
  • Anthony Joseph Convery. Grundare och ordförande CDE Group. För tjänster till Nordirlands ekonomi. (Magherafelt, Londonderry)
  • Andrew Smith Cooke. För tjänster till Badminton. (Grangemouth, Stirling och Falkirk)
  • Caroline Breen Cooksley. Utvecklingsdirektör Associated Community Training Ltd. För tjänster till utbildning. (Cardiff)
  • Lesley Yvonne Wendy Coomer. Tidigare ordförande tillsammans förtroende. För tjänster till unga människor och samhället i Cheshire. (Prestbury, Cheshire)
  • Janette Cooper. Frivillig medgrundare, styrelseledamot och nyligen ordförande i Berkshire Women's Aid. För tjänster till kvinnojour och de som drabbas av våld i hemmet. (Reading, Berkshire)
  • Professor Jane Kennedy Core, JP. Tidigare chef för Student- och bibliotekstjänster, Northumbria University. För tjänster till högre utbildning. (Newcastle upon Tyne, Tyne and Wear)
  • Katharine Alison Costelloe. Biträdande chef Operations Directorate, Defence Ministry. För tjänster till försvaret.
  • Dr Diane Crann. (Diane Davies) Grundare, Engineering Masterclass Program, Royal Institution. För tjänster till ingenjörsutbildning. (Reepham, Norfolk)
  • Colin Michael Crowe. Tidigare Senior Officer Border Force, Home Office. För tjänster till gränssäkerhet. (East Sussex)
  • Ian William Crowe, DL. För tjänster till samhället och till Nordirlands luftambulans. (Londonderry)
  • William John Dallimore. För tjänster till målskytte. (Cwmbran, Gwent)
  • Nicola Daniels. För tjänster till samhället i South Shropshire. (Shropshire)
  • Jacqueline Caryl Dankworth. Inspelningsartist Skådespelerska och sångerska. För tjänster till musik. (Edinburgh)
  • Anita Elizabeth Darlison. Konsult Nurse University Hospital of Leicester NHS Trust och chef för Services, Mesothelioma UK. För tjänster till cancerforskning och till patienter. (Loughborough, Leicestershire)
  • Donald Ewen Dugald MacInnes Darroch. Special Constable Police Service of Scotland. För tjänster till lag och ordning på Isle of Jura, Inre Hebriderna. (Isle of Jura, Argyll och Bute)
  • Jacqueline Davidson. Grundare och regissör Jackie Davidson Management. För tjänster till musik. (London)
  • Gerallt Bowen Davies. National Operations Officer Wales St John Ambulance. För tjänster till första hjälpen i Wales. (Swansea, West Glamorgan)
  • Kathryn Davies. Assisterande direktör Hennes majestäts intäkter och tullar. För tjänster till utredning av organiserad brottslighet. (Essex)
  • Richard Craig Davies. Hennes Majestäts Cutter Commander Border Force. För tjänster till gränssäkerhet. (Pembrokeshire)
  • William Gareth Davies. För tjänster till samhället i Merthyr Tydfil. (Merthyr Tydfil)
  • Janette Dewsbury. Foster Carer Redcar och Cleveland Borough Council. För tjänster till Fostering. (Redcar och Cleveland, North Yorkshire)
  • Neil Dewsbury. Foster Carer Redcar och Cleveland Borough Council. För tjänster till Fostering. (Redcar och Cleveland, North Yorkshire)
  • Margaret Jessie McFarlane Dixon. För tjänster till Justice Administration och för frivillig tjänst i Storbritannien och utomlands. (Norwich, Norfolk)
  • Sara Kim Donald. För offentlig och politisk tjänst. (Ayrshire)
  • Colin Dorrance. Tidigare Sergeant Police Service of Scotland. För tjänster till lag och ordning, till minnet av Pan Am Flight 103 och till välgörenhet. (Lockerbie, Dumfries)
  • Tro Douglas. För tjänster till välgörande insamlingar. (Coal Aston, Derbyshire)
  • Matthew Downie. Krisdirektör för politik och yttre frågor. För tjänster för att hantera hemlöshet. (London)
  • Sonja Meryl Drew. Biträdande chef för personal personal, avdelningen för företag, energi och industriell strategi. För offentliga och välgörenhetstjänster. (Tonbridge, Kent)
  • Alexander Peter Duguid. För tjänster till döva människor och till brittisk teckenspråkig utbildning. (South Shields, Tyne and Wear)
  • Martyn Dunsford. Direktör Care and Relief for the Young. För tjänster till missgynnade barn och unga. (Southampton, Hampshire)
  • Julie Ann Dyer. För tjänster till unga med särskilda utbildningsbehov. (Stonehouse, Gloucestershire)
  • Laura Murray Dyer. Biträdande vd Arts Council England. För tjänster till konsten. (Ratcliffe Culey, Leicestershire)
  • Marlene Dylys Dyke. För tjänster till kultur i Barnsley. (Barnsley, South Yorkshire)
  • Malcolm East. First Aid Trainer Welsh Government. För tjänster till första hjälpen och till samhället i Llandrindod Wells. (Rhayader, Powys)
  • Georgina Elizabeth Edwards. Grundare och direktör Norfolk Community Law Service. För tjänster till samhället i Norfolk. (Norwich, Norfolk)
  • Spyros Petros Elia. Ordförande i Governors Brindishe Federation, London Borough of Lewisham. För tjänster till utbildning. (London)
  • Kathryn Denise Ellaway. Tidigare utsedd sjuksköterska som skyddar nationellt skyddsteam. För tjänster till skydd i Wales. (Newport)
  • Clive Robert Emson. För tjänster till utsatta och missgynnade unga i Kent. (Folkstone, Kent)
  • Raymond Vincent Ennis. För tjänster till musik. (Southport, Merseyside)
  • Pamela Christine Evans. Grundare och regissör Peace Mala. För tjänster för främjande av fred och förståelse mellan olika religioner. (Morriston, Swansea)
  • Thomas Alfred Evans. För tjänster till Farming Heritage. (Llanwrtyd Wells, Powys)
  • Gillian Elaine Edge-Evans. För tjänster till utbildning. (West Yorkshire)
  • Clive Harold Everton. Sändare och journalist. För tjänster till Snooker. (Hagley, Worcestershire)
  • Fiona Hamilton-Fairley. Verkställande direktör Kids Cookery School. För tjänster till barn med särskilda utbildningsbehov och funktionshinder. (London)
  • Paul Martin John Farrell. Assisterande direktör Border Force, hemmakontor. För tjänster till gränssäkerhet. (Hampshire)
  • Dr Mohammad Farsi. Grundare CANopen Protocol. För tjänster till bilindustrin, utbildning och kulturengagemang. (Newcastle upon Tyne, Tyne and Wear)
  • Eileen Fenton. För frivillig service till långdistans- och konkurrenskraftig simtränning i Yorkshire och Storbritannien. (Wakefield, West Yorkshire)
  • David Michael Fergusson. Scientist Defense Science and Technology Laboratory. För tjänster till försvar och till flygsäkerhet. (London)
  • Suzanne Fernando. För tjänster till livmoderhalscancer mot autism och till militära veteraner i Ayrshire. (Adrossan, Ayrshire och Arran)
  • Teresa May Filkins. Huvudarbetare Thames når välgörenhet. För tjänster till hemlösa. (London)
  • Jim Findlay. För tjänster till samhället i Hollingbourne Kent. (Kent)
  • Joanna Louise Fitch. Senior Policy Adviser Cabinet Office. För public service. (London)
  • Michael Oliver Flavin. Granska Teamchef. Bedfordshire Cambridgeshire och Hertfordshire Joint Protective Services Major Crime Unit. För tjänster till polis. (Hertfordshire)
  • Peter John Floyd. För tjänster till samhället i Bristol. (Old Down, South Gloucestershire)
  • Margaret Jean Foster. För tjänster till Fostering i Staffordshire. (Burton-on-Trent, Staffordshire)
  • William Ernest Henry Foster. För tjänster till Fostering i Staffordshire. (Burton-on-Trent, Staffordshire)
  • Keith Harrison Fowler. För välgörenhetstjänster. (Buckinghamshire)
  • Michael John Frankrike. För tjänster till Mountain Rescue. (Huddersfield, West Yorkshire)
  • Victoria Lynette Garcia. Tillgänglighets- och samhällschef Brighton och Hove Buses. För tjänster till funktionshindrade transportanvändare. (Hove, East Sussex)
  • Professor Jason Otto Gardosi. Director Perinatal Institute. För tjänster till mödra- och spädbarnshälsa. (Birmingham, West Midlands)
  • Dr Jacqueline Ann Gerrard. Tidigare chef för Royal College of Midwives. För tjänster till kvinnor och till barnmorska. (Bradford, West Yorkshire)
  • Maj (Retd) William John Gillett. Supportofficer Blesma, Military Charity for Limbless Veterans. För tjänster till veteraner. (Salisbury, Wiltshire)
  • Thomas Louis Gilzean, BEM. För tjänster till välgörande insamlingar i Edinburgh. (Edinburgh)
  • Dr Isabel Ann Glen. För tjänster till Education to Railway Heritage och till samhället i Airdrie. (Airdrie, Ayrshire och Arran)
  • George Scott Glynn. Grundare Walk with Scott Foundation. För tjänster till hälsa och välgörenhet i East Lothian. (Tranent, East Lothian)
  • Peter James William Pepys-Goodchild. För offentlig och politisk tjänst. (Cheltenham Spa, Gloucestershire)
  • Joan Goodwin. Member Housing Liaison Board, Yardley Wood. För tjänster till hyresgäster och hyresgäster i Birmingham. (Birmingham, West Midlands)
  • Jennifer Ann Gow. Grundare En björn som heter Buttony. För tjänster till välgörenhet i nordöstra Skottland. (Ballater, Aberdeenshire)
  • Paul Gordon Graeme. För tjänster till Magistracy och till samhället i Sandwich Kent. (Kent)
  • Dr John Michael Grainger. Ordförande Mikrobiologi i skolans rådgivande kommitté. För tjänster till mikrobiologi. (Reading, Berkshire)
  • Rodney Grant. (Raheem Luqmaan Mu Khepera) Arbetscoach, avdelningen för arbete och pensioner. För tjänster till unga människor i Haringey, norra London.
  • Raymond Gray. För tjänster till Search and Rescue i Storbritannien och utomlands. (East Riding of Yorkshire)
  • Caroline Inez Green. Tidigare icke -verkställande direktör British Business Bank. För tjänster till ekonomin och till välgörenhet. (Bromsgrove, Worcestershire)
  • Professor Abigail Gregory. Biträdande rektor Fakulteten för konst och humaniora, Manchester Metropolitan University. För tjänster till export. (Hebden Bridge, West Yorkshire)
  • Dr Jane Elizabeth Haley. (Jane Wyllie) Neurovetenskaplig vetenskaplig koordinator, University of Edinburgh. För tjänster till vetenskapligt engagemang och utbildning. (Edinburgh)
  • Dr Frederick John Hall. För frivillig service till Försvarsmaktens medicinska utbildning. (Bromsgrove, Worcestershire)
  • Georgia Kelly Hall. Golfspelare. För tjänster till Golf. (Wimborne, Dorset)
  • Dr Richard Anthony Hancock. För tjänster till välgörenhet och samhället i Chichester West Sussex. (Chichester, West Sussex)
  • Andrew Richard Hanson. Koordinator för vetenskapsambassadörer National Physical Laboratory. För tjänster till STEM Education. (London)
  • Judith Mary Harper. För tjänster i Fostering i Gawcott Buckinghamshire. (Buckinghamshire)
  • Gillian Ruth Harris. För tjänster till bibliotek. (Havant, Hampshire)
  • Ian John Harris. Incident Officer Network Rail. För tjänster till järnvägen i södra Wales. (Mountain Ash, Rhondda Cynon Taff)
  • Marcus David Hayes. För tjänster till utbildning och juridik i Cheshire. (Sandbach, Cheshire)
  • Clare Elizabeth Hayward, DL. Styrelseledamot, Cheshire och Warrington Local Enterprise Partnership and Chair, Make It Macclesfield. För tjänster till ekonomisk förnyelse i Macclesfield. (Macclesfield, Cheshire)
  • David Christopher Hayward. VD Micropore Technologies. För tjänster till internationell handel och till den nordöstra kemiska sektorn. (Darlington, Durham)
  • Caroline Anne Headon. Polispersonalen i South Wales Police. För tjänster till polis och hantering av allvarlig och organiserad brottslighet i Wales. (Carmarthenshire)
  • Norman Richard Healy. För tjänster till Wildlife Management i England. (Truro, Cornwall)
  • Peter Michael hjälper till. För tjänster till konst till musik och utbildning. (Derbyshire)
  • Joseph Edgar Henderson. Koncernchef och grundare Henderson Insurance Broking Group. För tjänster till företag och till samhället i Lincolnshire. (Barnetby, Lincolnshire)
  • Michael Ridsdale Hepple. Senior Delivery Lead Operational Excellence Digital Services - Automation, Her Majesty's intäkter och tull. För tjänster till skattebetalare. (Northumberland)
  • Susanne Margaret Hewitt. Konsult Emergency Physician University Hospital of Derby och Burton NHS Foundation Trust. För tjänster till akutmedicin. (Barton i Fabis, Nottinghamshire)
  • Dr Helen Macpherson Hibbs. Clinical Accountable Officer NHS Wolverhampton Clinical Commissioning Group. För tjänster till NHS Leadership. (Wolverhampton, West Midlands)
  • Jaspaul Kaur Hill. Rektor Mayfield Primary School. För tjänster till utbildning. (Cambridgeshire)
  • Marcia Hipwell. För tjänster till Fostering i Plymouth. (Plymouth, Devon)
  • Martin Andrew Hipwell. För tjänster till Fostering i Plymouth. (Plymouth, Devon)
  • Sonia Hitch. Medgrundare och volontär Peterborough Rape Crisis Care Group. För tjänster till överlevande av sexuellt våld. (Cambridgeshire)
  • Ruth Elizabeth Holdaway. Verkställande direktör Women in Sport. För tjänster till jämställdhet inom sport. (London)
  • Andrew Nigel Horncastle. För tjänster till välgörenhet och till företag i samhället i East Yorkshire. (North Ferriby, East Riding of Yorkshire)
  • Jane Henson Horne. Tidigare rådman Forest of Dean District Council. För frivilliga och välgörande tjänster till gemenskapen i Forest of Dean. (Newent, Gloucestershire)
  • Mark Philip Horton. Verkställande direktör Ballinderry Rivers Trust och hela Irlands direktör, The Rivers Trust. För tjänster till Conservation. (Londonderry)
  • Patricia Margaret Hudson. För tjänster till Fostering i Birmingham. (Birmingham, West Midlands)
  • Skinder Singh Hundal. Verkställande direktör The New Art Exchange. För tjänster till bildkonst. (Birmingham, West Midlands)
  • Kelly Hunter. Konstnärlig ledare Flöjtteater. För tjänster till teater. (London)
  • John Gordon Irwin. Konsult Chartered Surveyor. För tjänster till företag och ekonomisk förnyelse i Teesside. (Carlton i Cleveland, North Yorkshire)
  • Elizabeth Jane Bewick Jackson. Partner Herbert Smith Freehills. För tjänster till Nordirlands ekonomi och innovation i lag. (Biggleswade, Bedfordshire)
  • Dawda Jatta. Grundare och verkställande direktör Black and Minority Ethnic Environment Network. För tjänster till återvinning och till energibesparing i Hull. (Hull, East Riding of Yorkshire)
  • Tayyebah Jiva. Adoption Teamchef Penny Appeal. För tjänster till barn och familjer. (Bolton, Greater Manchester)
  • Julie Marie Johns. Grundare Safe Space Consultancy. För tjänster till människor som lider av misshandel i hemmet och till välgörenhet. (Christchurch, Dorset)
  • Dr Adrian Brendan Johnston. För tjänster till Peacebuilding och samhället i Nordirland. (Londonderry)
  • Adam Nicholas Jollans. Ordförande Hampshire Scout Expeditions. För tjänster till scouting och unga. (Hampshire)
  • John William Charles Jolly. Medgrundare och chef för Sudden Adult Death Trust UK. För tjänster för att öka medvetenheten om plötsligt arytmiskt dödssyndrom. (Brentwood, Essex)
  • Christopher Jones. C2 Försvarsministeriet. För tjänster till försvaret. (London)
  • George Christopher Jones. Operativ leveransledare Manchester. Hennes majestäts intäkter och tullar. För tjänster till tullen. (Oldham, Greater Manchester)
  • Stephen Henry Jones. För tjänster till Sport. (Wales)
  • Linda Barbara Lloyd Jones. Chef för utställningar och lån Victoria and Albert Museum. För tjänster till brittisk kultur. (London)
  • Dr Andrew Robert Kemp. Koncernens försäljnings- och marknadsdirektör Bidfood. För tjänster till besöksnäringen. (Folkestone, Kent)
  • Annmarie Kennedy. För politisk tjänst. (Kent, BR3)
  • Michelle Kerr. (Shelley Kerr). huvudtränare skotska damernas fotbollslandslag. För tjänster till fotboll. (Whitburn, West Lothian)
  • Marshall Kilgore. Principal Drumachose Primary School. För tjänster till utbildning och till gemenskapen i Nordirland. (Londonderry)
  • Catherine Mary King. Huvudsaklig expert genom erfarenhet Oberoende granskning av lagen om psykisk hälsa. För tjänster till lagstiftningsreform för psykisk hälsa. (Cambridgeshire)
  • David James King. Volontär. För tjänster till miljön. (Cardiff)
  • Christine Emily Kitashima. För tjänster till Fostering i Oxfordshire. (Oxfordshire)
  • Dr Celia Knight. Celia Knight Consulting. För tjänster till Plant Science Education. (Leeds, West Yorkshire)
  • Hilary Knight. För tjänster till samhället i Plymouth Devon. (Plymouth, Devon)
  • John Charles Stuart Laidlaw. För tjänster till konsten. (Warwick, Warwickshire)
  • Walter Lambe. Chef för Rathmore Educational Guidance Center. För tjänster till utbildning. (Antrim)
  • Professor Duncan Austin Lawson. För tjänster till matematik i högre utbildning. (Solihull, West Midlands)
  • Professor Alison Leary. För tjänster till åskådarsäkerhet och medicinsk vård. (London)
  • Darryl Mark Lee. För tjänster till välgörenhet och till det judiska samhället i Manchester. (Altrincham, Greater Manchester)
  • David Robin Lee. Grundare Wilds Lodge School, Empingham, Oakham. För tjänster till barn med särskilda utbildningsbehov och funktionshinder. (Oakham, Rutland)
  • Gavin Tat Fai Lee, JP. För tjänster till det kinesiska samhället i Skottland. (East Kilbride, Lanarkshire)
  • Robin Lee. Grundare Wilds Lodge School, Empingham, Oakham. För tjänster till barn med särskilda utbildningsbehov och funktionshinder. (Oakham, Rutland)
  • Jeremy John Leggett. Förvaltare och vice ordförande Åtgärd med gemenskaper i landsbygdens England. För tjänster till landsbygdssamhällen och till unga. (Lewes, East Sussex)
  • Professor Melanie Leng. Chief Scientist for Environmental Change British Geological Survey, professor, University of Nottingham. För tjänster till miljöforskning. (Nottinghamshire)
  • Patricia Kathleen Lerew. För tjänster till samhället i Alton Hampshire. (Hampshire)
  • John Stephen Lewis. VD SOG Group. För tjänster till företag i Liverpool. (Rainhill, Merseyside)
  • Elaine Lilley. Tidigare verkställande direktör Lincolnshire och Rutland Education Business Partnership. För tjänster för att förbättra länkar mellan utbildning och företag. (Woodhall Spa, Lincolnshire)
  • Mahendra Kumar Limbu. Välfärdshandläggarens brigad i Gurkhas. För tjänster till Gurkha Personal och deras familjer. (Aldershot, Hampshire)
  • Lesley Logan. Regionchef NHS Blood and Transplant. För tjänster till sjukvård och organdonation. (Edinburgh)
  • Linda Mary Longstaff. För tjänster till samhället i Sunderland. (Sunderland, Tyne and Wear)
  • Janice Lopatkin. Storbritanniens programchef World Jewish Relief. För tjänster till flyktingar. (London)
  • Jayne Louise Ludlow. Manager Wales damfotboll. För tjänster till damfotboll i Wales. (Barry, Vale of Glamorgan)
  • Christine Marie Lunn. För tjänster till Fostering i Rotherham. (North Anston, South Yorkshire)
  • Frances Lysyj. Tidigare rektor St Thomas of Canterbury RC Bolton Primary. För tjänster till utbildning. (Bolton, Greater Manchester)
  • Norman MacDonald. Ordförande Highland Hospice. För tjänster till välgörenhet och till dödligt sjuka människor på höglandet och öarna. (Inverness)
  • Janet MacGregor. Teamledare Hennes Majestäts intäkter och tull. För offentliga och välgörenhetstjänster. (Glasgow)
  • John Allan MacKechnie. Konstnär och tryckare. För tjänster till art. (Glasgow)
  • Elizabeth Herries Mackenzie. (Judy Mackenzie). För frivillig service till rullstolscurling. (Stirling)
  • John MacKin. Director Credit Unions i Glasgow Ltd. För tjänster till kreditföreningar i Storbritannien. (Elderslie, Renfrewshire)
  • Karen Margaret MacKinnon. För tjänster till konsten. (Brynmill, Swansea)
  • Roger John Maggs. Ordförande Port Talbot Waterfront Enterprise Zone. För tjänster till ekonomin i Wales. (Tetbury, Gloucestershire)
  • Kate Olivia Malone. För tjänster till UK Ceramic Art. (London)
  • Dr Helen Sarah Margolis. Fellow National Physical Laboratory. För tjänster till metrologi. (London)
  • Denise Sylvia Marshall. Chef för tjänster Födelsekamrater. För tjänster till gravida kvinnor och till nyblivna mödrar i fängelse. (London)
  • Mark Martin. För tjänster till utbildning till teknik och till mångfald i brittisk teknik. (London)
  • Lorna McAlpine. För tjänster till integrerad utbildning i Nordirland. (Newtownards, Down)
  • Christine Mary McGowan. (Christine Collings). För tjänster till Developing the Arts i Wolverhampton. (Wolverhampton, West Midlands)
  • Catherine Frances McIlroy. Allied Health Professionell chef Acute Services, Southern Health and Social Care Trust. För tjänster till sjukgymnastik. (Dungannon, Tyrone)
  • Abbie Elizabeth McKenna. Personalutvecklingschef Ulster University. För tjänster till högre utbildning och till döva barn. (Newtownabbey, Antrim)
  • David McKown. För tjänster till Hospitality och till Catering Training. (Glossop, Derbyshire)
  • Duncan James McLaren. Lead Technical Adviser Valuation Office Agency. För tjänster till lantmäteriverket. (Newmarket, Suffolk)
  • Georgios Meliniotis. Fysiklärare Meridian School, Royston, Hertfordshire. För tjänster till utbildning. (Melbourn, Cambridgeshire)
  • Anna Howard Meredith. Kompositör. För tjänster till musik. (London)
  • Julianne Mary Miles. För tjänster till företag och till jämlikhet. (London)
  • Rita Ciccu Moore. Biträdande chef för Nursing NHS Forth Valley. För tjänster till Nursing och till NHS Forth Valley Nurses Choir. (Dunblane, Stirling och Falkirk)
  • David Lockwood Mowbray. För samhällstjänst i Storbritannien och utomlands. (Cramlington, Northumberland)
  • Dr David Barclay Murray. För tjänster till sjukvård och till samhället i Wester Ross. (Strathcarron, Inverness)
  • Rashid Mustapha. För tjänster till radiosändning. (Brighton, East Sussex)
  • Shereen Nanjiani. För tjänster till Broadcasting i Skottland. (Glasgow)
  • Dr Syed Muhammed Habib Naqvi. Policy Lead Workforce Race Equality Standard, NHS England. För tjänster till jämlikhet och till mångfald i NHS. (Knowle, Bristol)
  • Syed Muhammad Iqbal Nasim. För tjänster till gemenskapens utveckling och för att bekämpa fattigdom. (Surrey, SM3)
  • Andrew Howard Martin Nebel. För tjänster till välgörande insamlingar. (Ryhall, Rutland)
  • Edwin Neesom. Ordförande och verkställande direktör Hunprenco Ltd. För tjänster till export och till landsbygdsekonomin i North Yorkshire. (Filey, North Yorkshire)
  • Alison Neil. Verkställande direktör South Georgia Heritage Trust. För tjänster till Conservation. (Liff, Dundee)
  • Philippa Jane Nightingale. Översköterska och verkställande direktör Chelsea och Westminster Hospital NHS Foundation Trust and Trustee, Rennie Grove Hospice Care. För tjänster till barnmorska. (Marsworth, Buckinghamshire)
  • Michael Clive Norman. Volontär och grundare medlem Penllergare Valley Woods. För tjänster till Welsh Heritage. (Lampeter, Carmarthenshire)
  • Frank William Norris. Director Co-operative Academies Trust. För tjänster till utbildning. (Cheadle Hulme, Cheshire)
  • Catherine Lorraine O & apos; Brien. Director Welsh Blood Service. För tjänster till den walesiska blodtjänsten och för antagandet av cell- och genterapier i Wales. (Cardiff)
  • Victoria Imogen Ogden. Finansanalytiker Hennes majestäts statskassa. För public service. (London)
  • Martin O & apos; Neill. Regissör Bobath Scotland. För tjänster till personer med cerebral pares och frivillig tjänst i Glasgow. (Newton Mearns, Renfrewshire)
  • Christine Audrey Outram. (Christine Potts) Ordförande Christie NHS Foundation Trust. För tjänster till NHS -patienter. (Boston Spa, West Yorkshire)
  • Priscilla Mary Padley. Grundare Nene Valley Trust. För tjänster till barn och familjer i Northamptonshire och Peterborough. (Nassington, Northamptonshire)
  • Joanne Elizabeth Pardavila. Kundtjänstansvarig Aviva Health Insurance. För tjänster till ekonomin och samhället i Manchester. (Sheffield, South Yorkshire)
  • Joanne Parry. Head of Engineering Communications, Department for Transport. För tjänster till Engineering. (Bath, Somerset)
  • Dr Rajesh Patel. Biträdande nationell medicinsk chef för primärvården NHS England. För tjänster till sjukvården. (Stockport, Greater Manchester)
  • Hugh Geoffrey Pearman. För tjänster till arkitektur. (London)
  • Charlie Kyriacos Michael Pericleous. För tjänster för att förebygga extremism och hatbrott i Portsmouth. (Isle of Wight)
  • Michael James Perls. För tjänster till samhället i Manchester. (Didsbury, Greater Manchester)
  • William Thomas Perry. (Liam Perry). Rektor St Columbanus College, Bangor. För tjänster till utbildning. (Bangor, ner)
  • John Anthony Peter. Grundande domaren Ian Charleson Awards. För tjänster till teater. (London)
  • Susan Peters. Kundrådgivare Aviva. För tjänster till ekonomi och kundtjänst. (Perth, Perth och Kinross)
  • Mary Fleur De Rhe-Philipe. För tjänster till lokala myndigheter och till samhället i Wiltshire. (Warminster, Wiltshire)
  • Dr Emma Margaret Philpott. Verkställande direktör IASME Consortium Ltd. För tjänster till cybersäkerhet. (Malvern, Worcestershire)
  • Christine Margaret Pickersgill. Lärare Colyton Grammar School. För tjänster till utbildning. (Axminster, Devon)
  • Mark (David) Pickles. Direktör för EU Regulatory Affairs National Grid. För tjänster till elmarknaden. (Didcot, Oxfordshire)
  • Suzanne Louise Poley. Konsultsköterska för missbruk av universitetssjukhus i Wales, Cardiff. För tjänster till omvårdnad. (Cardiff)
  • David Alexander Poole. Medlem Lägre Wensleydale Business Network. För tjänster till företag, färdigheter och samhället i Wensleydale. (Bishopdale, North Yorkshire)
  • Brenda Mary Potter. För tjänster till barn och familjer i London. (Surrey, SM6)
  • Gordon John Potter. För tjänster till barn och familjer i London. (Surrey, SM6)
  • Katherine Jane Prince. För tjänster till dans. (London)
  • Mary Louise Prince. Teacher Reading Center, Kingston upon Thames. För tjänster till unga människor med dyslexi i Kingston upon Thames. (London)
  • Howard John Ramm. För tjänster till Royal National Lifeboat Institution. (Wimborne, Dorset)
  • Christopher Ramsey. För tjänster till fotboll och mångfald inom sport. (Berkhamsted, Hertfordshire)
  • Peter Howard Ransom. För frivillig service till matematikutbildning. (Southampton, Hampshire)
  • Jacquelyn Anne Rason. För tjänster till trafiksäkerhet. (High Wycombe, Buckinghamshire)
  • Emma Gabrielle Ratzer. (Emmeline Gallant) verkställande direktör, Access Community Trust. För tjänster till samhället i Suffolk. (Lowestoft, Suffolk)
  • Helen Marie Rawdon. För tjänster till Fostering i East Riding of Yorkshire. (Beverley, East Riding of Yorkshire)
  • Abigail Caroline Ann Reader. För tjänster till jordbruk. (Cardiff, Vale of Glamorgan)
  • Peter Martin Reddin. För tjänster till gymnastik. (Newport, Shropshire)
  • Dr Peter Dennis Reed, JP. Magistrat och medlare. För tjänster till Justice Administration och till samhället i Bristol. (Somerset)
  • Daniel Frederick Reid. För tjänster till välgörenhetsorganisationer i Northamptonshire. (Finedon, Northamptonshire)
  • John Reid. Områdeschef för Legacy Benefits Department for Work and Pensions. För tjänster till sårbara kunder i Skottland och till samhället i Inverclyde. (Renfrewshire)
  • William Andrew Reid. Volontärambassadör ABF Soldaterna & apos; Välgörenhet. För frivillig service till veteraner och till personer med funktionshinder i St Helens, Merseyside. (St Helens, Merseyside)
  • Dr Timothy John Reynish. Dirigent. För tjänster till musik. (Leyland, Lancashire)
  • Jane Anne Reynolds. Ordförande Tees Valley Business Club och affärsutvecklingschef, NorthStar Ventures. För tjänster till små och medelstora företag och Tees Valley Economy. (Billingham, Durham)
  • Kenneth David Reynolds. Tidigare elevstödsarbetare Blandford School. För tjänster till riskfyllda unga i samhället i Blandford Forum, Dorset. (Blandford Forum, Dorset)
  • Andrew Roachford. För tjänster till musik. (London)
  • Clarence Bennie Robinson, BEM. För tjänster till samhället i Burton-upon-Trent Staffordshire. (Burton-on-Trent, Staffordshire)
  • Patricia Roden. Senior Officer in Charge Reasonable Adjustments Support Team. För tjänster till funktionshinder. (Bath, Somerset)
  • Sidney James Roffey. För tjänster till andra evakuerade andra världskriget och deras familjer. (Retford, Nottinghamshire)
  • David Graham Rogers. Verkställande direktör Copper Horse Ltd. För tjänster till cybersäkerhet. (Monmouthshire)
  • Rachael Ross. Grundare Portsmouth Downs Syndrome Association. För tjänster till utbildning och Downs syndrom. (Hinton Daubnay, Hampshire)
  • Simon Paul Rowe. För tjänster till samhället i Salisbury. (Salisbury, Wiltshire)
  • Mark Gordon Runacus. För tjänster till reklam. (London)
  • Katherine Jane Ryan. Rektor Matthew Arnold School. För tjänster till utbildning. (Oxfordshire)
  • Sarabjit Kaur Sahota. För tjänster till utbildning. (Hitchin, Hertfordshire)
  • Khalid Saifullah. För tjänster till samhället i nordvästra England. (Lancashire)
  • Imran Sanaullah. Verkställande direktör Patchwork Foundation. För tjänster till unga. (London)
  • Nicholas Mark Sanders. För tjänster till uthållighetscykling och motorcykel. (Abercegir, Powys)
  • Anne Patricia Sarrag. För tjänster för att förbättra tillgången till läsning i Storbritannien. (West Sussex)
  • Susan Savage. För tjänster till samhället i Rotherham South Yorkshire. (South Yorkshire)
  • Cary Rajinder Sawhney. För tjänster till Film. (London)
  • Margaret Lesley Scott. Tidigare rektor Forest Lodge Primary School. För tjänster till utbildning. (Leicestershire)
  • Sandra May Scotting. För tjänster till samhället i East London och Kent. (Longfield, Kent)
  • Ian Christopher Norman Seaton. Tidigare ordförande Board of Governors, City of London School. För tjänster till utbildning och utbildning i London. (Saffron Walden, Essex)
  • Colin John Seccombe. Styrelseledamot UK Community Foundations. För tjänster till företag och till samhället i nordöstra England. (Chester le Street, Durham)
  • Madonna Sarah Shaughnessy. Högre officer National Frontier Approvalals Unit, Border Force, Home Office. För public service. (Birmingham, West Midlands)
  • Dr Abdullahi Shehu. För tjänster till gemenskapens sammanhållning i Coventry. (Coventry, West Midlands)
  • Robert James Shephard. För tjänster till miljön och till samhället i Patterdale. (Penrith, Cumbria)
  • Jane Shepherd. VD Shepherd PR. För tjänster till internationell handel och till samhället i Staffordshire. (Stoke on Trent, Staffordshire)
  • Kathryn Louise Shippey. För frivillig service till inkludering i fotbollsspectating. (Sunderland, Tyne and Wear)
  • Peter David Shippey. För frivillig service till inkludering i fotbollsspectating. (Sunderland, Tyne and Wear)
  • William Henry Sholdis. För tjänster till scoutrörelsen och till unga i norra och västra Belfast. (Belfast)
  • Dr Marie Short. Förvaltare Scottish Huntington's Association och Coach, Grangemouth Synchronized Swimming Club. För tjänster till välgörenhet. (Brightons, Stirling och Falkirk)
  • Joshua Kwabena Apeadu-Siaw. För tjänster till lagen till brittiska juridiska tjänster och till unga människor. (London)
  • Ian Thomas Simpson. Invandringskontorets hemkontor. För public service. (London)
  • Aghia Pal Singh. Infrastrukturingenjör West Midlands brand- och räddningstjänst. För tjänster till välgörenhet och till samhället i West Midlands. (Walsall, West Midlands)
  • Christine Eleanor Sloan. Grundare Crathie Opportunity Holidays. För tjänster till personer med funktionsnedsättning och till turism. (Perth och Kinross)
  • Matthew Clifford Smith. Affärschef Sheringham Woodfields School och grundare och förvaltare, North Walsham Play. För tjänster till barn med specialundervisning och behov. (North Walsham, Norfolk)
  • Marianne Ainsworth-Smith. Räkningschef Avdelning för att lämna EU. För public service. (London)
  • Julia Anne Lorrain-Smith, DL. För tjänster till Children's Hearings System i Skottland och till samhället i Midlothian. (Gorebridge, Midlothian)
  • David Murray Alexander Smythe. Ordförandeföreningen i Skottlands självhushåll. För tjänster till turistnäringen. (Methven, Perth och Kinross)
  • Daniel Snow. Journalisthistoriker och programledare. För tjänster till historia. (Exbury, Hampshire)
  • Narendra Kantilal Solanki. Chair Multi Academy Trust, St Simon och St Judes Primary School, Bolton. För tjänster till utbildning. (Bolton, Greater Manchester)
  • Shirley Joan Sorbie. För tjänster till barn med funktionshinder i Dorset. (Ferndown, Dorset)
  • Jacalyn Tarry Southcombe. Prestationsförbättring och projektledare Her Majesty's Revenue and Customs. För tjänster till beskattning, till psykisk hälsa och välgörenhet. (Preston, Lancashire)
  • Christie Darren Spurling. Grundare N-Gage. För tjänster till unga människor i Greater Manchester. (Försäljning, Cheshire)
  • Alexandra Jane Stanyer. Grundare och rektor The Puzzle Center. För tjänster till unga med autism. (Winslow, Buckinghamshire)
  • Jennifer Mary Stephens. Chief Officer för vuxenvård och hälsa Devon County Council. För tjänster till socialvården. (Exeter, Devon)
  • Jacqueline Elizabeth Stewart. Tidigare rektor Downshire High School. För tjänster till utbildning. (Larne, Antrim)
  • Gavin Eric Stones. Teknisk chef National Measurement Office Certification Body, Department for Business, Energy and Industrial Strategy. För tjänster till produktsäkerhet. (Basingstoke, Hampshire)
  • Samuel Francis John Stopford. För tjänster till balsal och latinamerikansk dans. (London)
  • Catherine Margaret Strachan. Inlärnings- och utvecklingschef MBDA UK Ltd. För tjänster till karriärutveckling och till unga. (Welwyn, Hertfordshire)
  • Nicholas Graham Sturge. Director Motor Shed. För tjänster till den digitala ekonomin. (Bristol)
  • Emdad Hossain Talukder. Community Resource Officer Tower Hamlets Social Services Family Placement Services och Foster Carer. För tjänster till Fostering. (London)
  • Gillian Claire Taylor. Macmillan sjuksköterskekonsult London North West Healthcare NHS Trust. För tjänster till kolorektal cancer omvårdnad. (St Albans, Hertfordshire)
  • Katherine Rachel Taylor. Ägare och direktör Drewtons Ltd. För tjänster till ekonomin och till samhället i Yorkshire. (Brough, East Riding of Yorkshire)
  • Katie Taylor. D. Försvarsministeriet. För tjänster till försvaret. (London)
  • William Douglas Tennant. (Bregulla) För frivillig tjänst i Storbritannien och Ghana. (Falkirk, Stirling och Falkirk)
  • Bernadette Thomas. Intercountry Adoption Team Leader Department for Education. För tjänster till unga. (Darlington, Durham)
  • Edwin Francis Thomas, JP. Ordförande, British Ex-Services Wheelchair Sports Association. För tjänster till funktionshinder Sport och till samhället i Cornwall. (Falmouth, Cornwall)
  • Fay Margaret Doreen Thomas. Fundraiser National Society for Prevention of Cruelty to Children. För tjänster till barn. (Taunton, Somerset)
  • Nicholas Jeffrey Thomas. Grundare och ordförande Qdos Entertainment Limited. För tjänster till underhållningsindustrin och till välgörenhet. (Scarborough, North Yorkshire)
  • Ann Marion Thomson. Chair Extend Exercise Training Ltd. För tjänster till sjukgymnastikutbildning och handikappade genom simning. (London)
  • Charles Ian Howie Thomson. Vice ordförande Scottish Target Shooting. För tjänster till målskytte. (Lothian)
  • Sylvia Margaret Tiffney. För tjänster till barn i North East Lincolnshire. (North Yorkshire)
  • Brian James Tobin. Verkställande direktör Iceni Ipswich. För tjänster till läkemedelsrehabilitering i Suffolk. (Colchester, Essex)
  • Robin Townsend. För tjänster till samhället i South Wiltshire. (Salisbury, Wiltshire)
  • Yuk Kiu Tse. Ordförande Anglo Chinese Cultural Exchange, Ipswich. För frivillig service till samhället i Suffolk. (Ipswich, Suffolk)
  • Andrew John Turner. För tjänster till samhället i Chorley Lancashire. (Chorley, Lancashire)
  • John Philip Turner. För tjänster till sjukvård och till samhället i Portsmouth. (Devon)
  • Lynn Denise Tyler. Exekutiv assistent för direktör Air Support, försvarsutrustning och support, försvarsministeriet. För tjänster till försvaret. (Gloucestershire)
  • Michael David Viggers. Tidigare ordförande Western Sussex Hospitals NHS Foundation Trust och Brighton and Sussex University Hospital NHS Trust. För tjänster till NHS. (Seaford, East Sussex)
  • Ghulam Mohammed Vohra. Vice ordförande Coventry Muslim Forum. För tjänster till gemenskapens sammanhållning. (Coventry, West Midlands)
  • Saira Wajid. Chef för Engagement Museum of London. För tjänster till kultur och till mångfald. (London)
  • Susan Elizabeth Wakefield. Schemakoordinator Oberoende besökarschema, Doncaster Children's Trust. För tjänster till barn i vården i Doncaster. (Walkeringham, Nottinghamshire)
  • Melanie Jane Walker. VD Devon Partnership NHS Trust and Chair, Space. För tjänster till psykisk hälsa och inlärningssvårigheter i NHS. (Ivybridge, Devon)
  • Ruth Jane Walker. Chef för sjuksköterska Cardiff och Vale University Health Board. För tjänster till omvårdnad i NHS. (Crickhowell, Powys)
  • Ruth Wallace. För tjänster till unga människor och till Belfast Trust Fostering Service. (Belfast)
  • Colin James Walsh. VD Crescent Capital, Nordirland. För tjänster till ekonomisk utveckling i Nordirland. (Temple, Down)
  • Frances Rosemary Watson. För tjänster till personer med inlärningssvårigheter i Gloucestershire. (Painswick, Gloucestershire)
  • Mark Watson. För tjänster till gemenskapspolicy. (Sandbach, Cheshire)
  • Janice Way. Tidigare Intercountry Adoption Program och Training Development Manager The Center for Adoption. För tjänster till utsatta barn och familjer. (Surrey)
  • Ian Christopher Weatherill. VD Hope Technology Ltd. För tjänster till företag, innovation och samhället i Lancashire. (Skipton, West Yorkshire)
  • Liane Weller. C1 Försvarsministeriet. För tjänster till försvaret. (London)
  • Susan Westwood. Regional Lead Adoption Counts Regional Adoption Agency, Stockport. För tjänster till utsatta barn och familjer. (Stockport, Greater Manchester)
  • Timothy Charles Wheeler. För tjänster till välgörenhet och till utbildning. (Stockport, Greater Manchester)
  • John Andrew Whelan. För tjänster till företag och till jämlikhet. (Petersfield, Hampshire)
  • Jean Sheila Whimster. Sekreterare The Glasgow Society of Women Artists. För tjänster till främjande av kvinnor i konst. (Blanefield, Glasgow)
  • Jacqueline White. För tjänster till välgörenhet och utsatta människor i Cornwall. (Bodmin, Cornwall)
  • Keith Terence White. Senior manager UK Financial Intelligence Unit, National Crime Agency. För tjänster till brottsbekämpning. (West Sussex)
  • Dr Peter Norman Whitehead. För tjänster till ridsportvetenskap och medicin. (Priors Norton, Gloucestershire)
  • Terence Keith Wilcox. För frivillig tjänst till Special Olympics. (Guisborough, North Yorkshire)
  • David Tyrie Williams, JP. Rådman. För politisk tjänst i lokala myndigheter. (London)
  • Elizabeth Alana Williams. Director Digital Society, BT. För tjänster till digital läskunnighet och till social integration. (Portsmouth, Hampshire)
  • Susan Williams. För tjänster till samhället i Lymm Cheshire. (Lymm, Cheshire)
  • Derek John Wilson. För offentlig och politisk tjänst. (Maidenhead, Berkshire)
  • Dr Jean Lesley Wilson. President Church Monuments Society. För tjänster till Heritage. (Cambridgeshire)
  • Jennifer May Wilson. För tjänster till skotsk countrydans och till välgörenhet. (Elgin, Moray)
  • Clive Leslie Wood. Verkställande direktör Tees Components Ltd. För tjänster till teknik, kompetens och samhället på Teesside. (Whitby, North Yorkshire)
  • Jacqueline Claire Woodcock. Grundare och beskyddare som dör i arbetskampanjen. För tjänster till anställningsskydd för dödligt sjuka arbetare. (Belper, Derbyshire)
  • Matthew Woodcock. För tjänster till skogsbruk och till utveckling av vedbränsle. (Alton, Hampshire)
  • Margaret Mary Woodhouse. För tjänster till utbildning i Greater Manchester. (Greater Manchester)
  • Janis Ann Wright. Specialist sjuksköterska ortopedi, Ipswich Hospital NHS Trust. För tjänster till omvårdnad. (Ipswich, Suffolk)
  • Grantley William Yearwood. För tjänster till samhället i västra London. (London)
  • Wendy Yianni. För tjänster till utbildning och till samhället i London Borough of Brent. (London)
  • Jurgita Zilinskiene. Grundare och verkställande direktör Guildhawk (nyligen Today Translations). För tjänster till internationell handel. (London)

BRITISK EMPIRE MEDALJE

VÄL

  • Dr Naeem Ahmed. Konsultradiolog Chelsea och Westminster NHS Foundation Trust and Founder, Selfless. För tjänster till volontärarbete och hälsovård. (London)
  • Naseem Akhtar. För tjänster till Health to Fitness och till Sports for Women i Birmingham. (Birmingham, West Midlands)
  • Robert Michael Anderson. För frivillig tjänst till Sport i Peterlee County Durham. (Peterlee, Durham)
  • David John Arlott. Vaktchef Oxfordshire Fire and Rescue Service. För tjänster till brand och räddning i Oxfordshire. (Faringdon, Oxfordshire)
  • Patricia Ascroft. För tjänster till insamlingar och till samhället i Garstang Lancashire. (Preston, Lancashire)
  • Dr Andrew Ashbee. För tjänster till samhället i Snodland Kent. (Snodland, Kent)
  • Richard William Austin. För tjänster till samhället i Boston Lincolnshire. (Boston, Lincolnshire)
  • Pastor Carol Rosemary Avery. För tjänster till samhället i Kent. (Greenhithe, Kent)
  • Graham Ayres. Brandman Northamptonshire brand- och räddningstjänst. För tjänster till brandkåren och till samhället i Brackley, Northamptonshire. (Brackley, Northamptonshire)
  • Charles Bain. Insamling av Alzheimers forskning. För tjänster till välgörenhet i Aberdeen. (Bridge Of Don, Aberdeen)
  • Gillian Bainbridge. Sekreterare Bells Lane och Aspley hyresgäster och invånare. För tjänster till hyresgäster. (Nottinghamshire)
  • Martin Stewart Bartlett. För tjänster till samhället i Stratford-Upon-Avon Warwickshire. (Stratford Upon Avon, Warwickshire)
  • Roger Beard. För tjänster till samhället i Newent Gloucestershire. (Gloucestershire)
  • Kevin Allan Beaumont. För tjänster till Minor County Cricket. (Little Chalfont, Buckinghamshire)
  • Mervyn Bäst. För tjänster till gemenskapen i Nordirland. (Lisburn, Antrim)
  • Andrew Bignell. För tjänster till offentliga bibliotek. (St Albans, Hertfordshire)
  • Trudie Jane Bird. För tjänster till välgörande insamlingar och till samhället i Milton Keynes. (Milton Keynes, Buckinghamshire)
  • Winifred Yvonne Craig Birnie. Kassör Rothiemurchus och Aviemore Tennis Club. För tjänster till Sport i Badenoch och Strathspey. (Aviemore, Inverness-shire)
  • Alison Elizabeth Blayney. För tjänster till samhället i Kilcooley Nordirland. (Bangor, ner)
  • Juni Patricia Boyne. (June Ranger). För tjänster till Dance in Swanage. (Swanage, Dorset)
  • Anne Elizabeth Bradshaw. Tidigare chef för Operations and Regulatory Affairs Imperial College Healthcare NHS Trust. För tjänster till laboratoriemedicin. (Denham Green, Buckinghamshire)
  • Kimberley Ann Briggs. Resurs- och finansdirektör East Belfast Community Development Agency. För tjänster till samhället i East Belfast. (Belfast)
  • Thomas George Dennis Brock. För tjänster till samhället i Sunbury on Thames. (London)
  • Ann Isabel Brogan. Co-Lead for Emergency Responders Glasgow och Renfrewshire och ordförande, Volunteer Fundraisers, Renfrewshire. För frivillig tjänst i Renfrewshire. (Renfrewshire)
  • Maureen Bruce. För tjänster till unga människor och till samhället i Cheshunt Hertfordshire. (Cheshunt, Hertfordshire)
  • Michael David Brunton. För tjänster till samhället i Allington och Boscombe Wiltshire. (Allington, Wiltshire)
  • Wilfred Burt. För tjänster till scouting till unga och till samhället i Stoke on Trent. (Stoke-on-Trent, Staffordshire)
  • Martin Burton. För tjänster till offentliga bibliotek. (Bath, Somerset)
  • Pastor John Walter Butcher. Force Chaplain West Midlands Police. För tjänster till West Midlands Police och till samhället i Birmingham. (Birmingham, West Midlands)
  • Jean Butterfield. Kommunalråd Harrogate kommunfullmäktige. För tjänster till lokala myndigheter. (Harrogate, North Yorkshire)
  • Pauline Elizabeth Byles. Biträdande chef Dr Triplett's Church of England Primary School. För tjänster till utbildning och till samhället i London. (London)
  • Andrew John Callard. För frivillig service till tyngdlyftning. (Otford, Kent)
  • Raymond Stephen Carroll. Bilpoolschef Nordirlands kontor. För public service. (Belfast)
  • Ian Lee Carter. För tjänster till kyrkan och till välgörenhet i Essex. (Southend on Sea, Essex)
  • Sandra Cartner. För tjänster till välgörande insamlingar. (Newcastle upon Tyne, Tyne and Wear)
  • Julie Frances Cashell. Chef Oaklands Care Home. För tjänster till äldre i Powys. (Crickhowell, Powys)
  • William Robert Caskey. Se kommandör Magherafelt brandstation. För tjänster till samhället i Magherafelt. (Magherafelt, Londonderry)
  • David John Cawthorn. För tjänster till Hockey. (Leicester, Leicestershire)
  • Lynn Mary Chantrey. Polispersonalen Volontär Lincolnshire -polisen. För frivillig service till samhället i Lincolnshire. (Lincolnshire)
  • Mary Francisca Sarah Chapman. För tjänster till vuxenutbildning i Rochester och Medway Kent. (Chatham, Kent)
  • Subramaniam Chettiar Kugasenan Chettiar. För tjänster till det tamilska samhället i västra London. (London)
  • Winifred Taggart Chinery. Sjuksköterskan Southend University Hospital NHS Foundation Trust. För tjänster till omvårdnad och till patientsäkerhet. (Southend on Sea, Essex)
  • Christopher John Chittell. Skådespelare. För tjänster till drama och välgörenhet. (Hebden Bridge, West Yorkshire)
  • Barry Frederick Clark. För tjänster till bibliotek. (Stourbridge, West Midlands)
  • Patricia Diane Clarke. Diabetespecialistsjuksköterska Primary Integrated Community Services Ltd. För tjänster till diabetesvård. (Averham, Nottinghamshire)
  • David Allan Clegg. Grundare Trebus Projects. För tjänster till personer med demens. (London)
  • Lorna Clyne. För frivillig tjänst till Hockey i Skottland. (Banchory, Aberdeenshire)
  • Valerie Anne Collard. För tjänster till barn och till välgörenhet. (Shrewsbury, Shropshire)
  • Anthony Frederick Charles Collier. För tjänster till välgörenhet till insamlingar och till samhället i Cheshire. (Greater Manchester)
  • Richard David Collins. För tjänster till samhället i Cookstown County Tyrone. (Cookstown, Tyrone)
  • Mary Kidd Conacher. För tjänster till kajakpaddling och paddling i Skottland. (Blairgowrie, Perth och Kinross)
  • Isabel Charlene Almeida Condeco. För tjänster till Slamannam Parish Church och till samhället i Stirlingshire. (Slamannan, Stirling och Falkirk)
  • David Cook. Tidigare förare Government Car Service. För public service. (London)
  • Frederick Robert Cookes. För tjänster till samhället i Barston Village Solihull. (Solihull, West Midlands)
  • Maria Coulter. Personlig och affärscoach Byggtränaren. För tjänster till mångfald och till inkludering i byggbranschen. (Melton Mowbray, Leicestershire)
  • Bernard Coyne. För frivillig tjänst till Rugby Union i Middlesbrough. (Middlesbrough, North Yorkshire)
  • David Masson Craig. För tjänster till utomhusutbildning och kanotpaddling i Speyside. (Newtonmore, Inverness-shire)
  • Valerie Violet Crichton. För tjänster till Road Racing i Nordirland. (Londonderry)
  • Elizabeth Mary Crockett. För tjänster till samhället i Worthing West Sussex. (West Sussex)
  • Janet Mary Croxson. För tjänster till samhället i Brockdish Norfolk. (Brockdish, Norfolk)
  • Anne Cunningham. Volontär Thames Valley Police. För tjänster till polis och till samhället i Faringdon, Oxfordshire. (Faringdon, Oxfordshire)
  • Munsif pappa. För politisk tjänst. (Accrington, Lancashire)
  • Andrew Dalton. För tjänster till samhället i Morley West Yorkshire. (West Yorkshire)
  • Stanley Francis Davies. För tjänster till samhället i Braintree Essex. (Braintree, Essex)
  • Joanna Louise Dervisoglu. För tjänster till kvinnor efter mastektomi. (Birmingham, West Midlands)
  • Dr Sivaramkrishnan Devaraj. Volontär. För tjänster till Health Charity Fundraising och till allmän praxis. (London)
  • Elizabeth Dimmock. För tjänster till jämställdhet. (Charvil, Berkshire)
  • Robert Patrick Doherty. För tjänster till unga människor genom golf i Portrush Nordirland. (Portrush, Antrim)
  • Brigid Dougherty. Personal Officer Probation Board för Nordirland. För tjänster till straffrätt. (Ner)
  • James Downing. Grundare London Youth Rowing. För tjänster till rodd och till unga människor i London. (London)
  • Richard Dunk. För frivillig service till Royal National Lifeboat Institution. (Bridlington, East Riding of Yorkshire)
  • Janet Dunn. För tjänster till samhället i Sefton. (Liverpool, Merseyside)
  • Jean Dunn. Nurse County Durham och Darlington NHS Foundation Trust. För tjänster till omvårdnad. (Consett, Durham)
  • Kathleen Cleveland-Dunn. För tjänster till välgörenhetsinsamlingar i norra London. (London)
  • Susan Durrant. C2 Försvarsministeriet. För tjänster till försvaret. (London)
  • Jennifer Durward. Volunteer Accord Hospice, Paisley. För tjänster till palliativ vård i Renfrewshire. (Bridge of Weir, Renfrewshire)
  • Shirley Muriel Ellis. För tjänster till personer med inlärningssvårigheter i Pwllheli Gwynedd. (Pwllheli, Gwynedd)
  • Fiona Ruth Ellwood. Tidigare universitetslektor och extern examinator University of Chester and Patron, The Society of British Dental Nurses. För tjänster till tandvård. (Coleorton, Leicestershire)
  • Jonathan Eno. För tjänster till Jazzmusikutbildning. (Derbyshire)
  • Justine Charlotte Everett. Operationschef EasyJet. För tjänster till gränssäkerhet. (Chelmsford, Essex)
  • Judith Farquharson. För tjänster till samhället i Killingworth. (Newcastle upon Tyne, Tyne and Wear)
  • Rosemary Ann Fell. För frivillig tjänst till British Malaysian Society. (Axminster, Devon)
  • Siobhan Fennell. Grundare Tillgänglig Belper. För tjänster till transporttillgänglighet, till inkludering och till medvetenhet om funktionshinder. (Derbyshire)
  • Kathryn Jane Fielding. För tjänster till målboll och för blinda och synskadade. (Leeds, West Yorkshire)
  • Deborah Jane Fletcher. För tjänster till samhället i Folkestone Kent. (Isleham, Cambridgeshire)
  • Julie Elizabeth -fontänen. Tandvårdspersonal och chef Teeth Team Limited. För tjänster till tandvård. (Hull, East Riding of Yorkshire)
  • Anthony William Freeman. För tjänster till välgörenhet och till samhället i Taunton Somerset. (Taunton, Somerset)
  • Dr Peter Michael Frost. För tjänster till samhället i Peckham London. (London)
  • Nigel James Gayner, JP. För tjänster till samhället i Southend on Sea Essex. (Southend on Sea, Essex)
  • John Stanley Gibbons. Choral- och musikchef. För tjänster till musik. (Great Haseley, Oxfordshire)
  • Leonard Gibson. För tjänster till andra världskrigets minne och till samhället i Sunderland. (Houghton-le-Spring, Tyne and Wear)
  • Carol Anne Gilson. För tjänster till samhället i Honiton Devon. (Honiton, Devon)
  • Michael John Gittus, JP. För tjänster till samhället i Alcester Warwickshire. (Alcester, Warwickshire)
  • John Glover. För tjänster till friidrott. (Belfast)
  • James Mccrorie Gourlay. Grundare Vaspar Football Club. För tjänster till ungdomar och professionell fotboll. (Prestwick, Ayrshire och Arran)
  • Heather Jane Gracey. För tjänster till samhället i Lisburn. (Carrickfergus, Antrim)
  • Kate Mary-Rose Grant. För tjänster till samhället i Cookstown County Tyrone. (Cookstown, Tyrone)
  • Robert George Bruce Grant. För tjänster till välgörenhet. (Northumberland)
  • Jennifer Valmai Margaret Greenwood. För tjänster till samhället i Lydgate Greater Manchester. (Oldham, Greater Manchester)
  • Thomas William Howard Greenwood. För tjänster till musik och till samhället i Richmond upon Thames. (London)
  • Barry Gribben. Byggnadsansvarig Edenderry Primary School. För tjänster till utbildning och till sport i Armagh. (Portadown, Armagh)
  • John David Griffin. För tjänster till löpning i Wales. (Whitchurch, Cardiff)
  • Alan Thomas Griffiths. För tjänster till samhället i Foleshill Coventry. (Coventry, West Midlands)
  • Frederick Wayne Gruba. För tjänster till offer för terrorism. (Essex)
  • Marilyn Haddon. För tjänster till välgörande insamlingar. (Coventry, West Midlands)
  • Clare Janette Haggart. Medregissör Phoenix Theatre. För tjänster till teater och konst i nordöstra Skottland. (Aberdeen)
  • Michael William Haines. För tjänster till personer med funktionshinder i Cambridgeshire. (Pidley, Cambridgeshire)
  • Enid Hales. För tjänster till samhället i Newton-le-Willows Merseyside. (Merseyside)
  • Margaret Frances Hall. För tjänster till samhället i Dunfermline och Kuvela Othandwen -välgörenhet. (Dunfermline, Fife)
  • Caroline June Hampson. För tjänster till konsterna och till samhället i Bedwas Caerphilly. (Caerphilly)
  • Jeffrey Gerard Hancock. Polispersonal Metropolitan Police Service. För tjänster till välgörenhet. (London)
  • Simon Christopher Harding. För frivillig service till samhället i Bury St Edmunds. (Bury St Edmunds, Suffolk)
  • Leonard Hardy. För tjänster till Försvarsmaktens veteraner i Warwickshire. (Nuneaton, Warwickshire)
  • Graham Leslie Harris. För tjänster till samhället i Mendips Somerset. (Leigh on Mendip, Somerset)
  • Hans ära John David Woodburn Hayman. För tjänster till samhället i Alton Hampshire. (Alton, Hampshire)
  • Susan Margaret Henderson. Student Services manager University of Winchester. För tjänster till högre utbildning. (Winchester, Hampshire)
  • Valerie Jane Hepworth. För tjänster till Yorkshire Gardens Trust och till Conservation. (Richmond, North Yorkshire)
  • Juni Mary Herron. För tjänster till Highland Dancing och till samhället i Elgin och Moray. (Elgin, Moray)
  • John Peter Hess. För tjänster till samhället i Chorlton Cheshire. (Cheshire)
  • Stephen Hicks. Tidigare poliskonstabel Metropolitan Police Service. För tjänster till unga människor i Enfield, London. (London)
  • John Noel Hillier. För frivillig tjänst till friidrott. (London)
  • David Alfred Hitcham. För tjänster till samhället i Aylsham. (Aylsham, Norfolk)
  • Andrew Edmund Forster Hitchen. För tjänster till musik i Harrogate North Yorkshire. (North Yorkshire)
  • David Hogben. För tjänster till samhället i Herne Bay Kent. (Herne Bay, Kent)
  • Elizabeth Anne Hoggan. För tjänster till samhället i Cupar och till Dr Grahams hem i Kalimpong Indien. (Cupar, Fife)
  • Helen Holland. För frivillig service till samhället i norra Belfast. (Belfast)
  • Susan Elizabeth Hollingworth. För tjänster till musik och till samhället i Scunthorpe. (Scunthorpe, Lincolnshire)
  • Robert William Irwin Holmes. Staff Officer Benefit Security Division, Department for Communities, Northern Ireland Executive. För tjänster till insamling. (Antrim)
  • Isabel Graham Hood. Miljökampanjern. För tjänster till miljövård. (Downpatrick, Down)
  • Stephen Hoskins. För tjänster till unga människor i scoutrörelsen i Nordirland. (Holywood, Down)
  • Joan Howarth. För frivillig service till samhället i Somerset och Wiltshire. (Wiltshire)
  • Maj Brian Michael Hudson. För frivillig service till samhället i Sussex. (Rustington, West Sussex)
  • Christine Anne Hughes. Fysioterapeut. För tjänster till personer med inlärningssvårigheter i Wrexham North Wales. (Denbighshire)
  • Courtney Hughes. För tjänster till äldre och utsatta människor i Oxfordshire. (Didcot, Oxfordshire)
  • Gareth James Hughes. För tjänster till insamlingar och autismmedvetenhet. (Chester, Cheshire)
  • Gerald Humes. För frivilliga och välgörenhetstjänster. (Workington, Cumbria)
  • Judith Margaret Hutton. För tjänster till samhället i Ilkley West Yorkshire. (Ilkley, West Yorkshire)
  • Susan Joy James. För tjänster för att rädda barnen. (Oxfordshire)
  • Richard Jay. För tjänster till unga och till musik i Nordirland. (Belfast)
  • Dr Pauline Jeffree. För tjänster till samhället i Beckenham. (Kent, BR3)
  • Ian Kevin Jenkins. Caseworker Driver and Vehicle Licensing Agency. För allmän och samhällstjänst i Swansea. (Swansea)
  • Wendy Johnson. Chef för vuxenskydd och mental hälsa Great Western Hospitals NHS Foundation Trust. För tjänster till omvårdnad. (Royal Wootton Bassett, Wiltshire)
  • Annie Johnston. För tjänster till Irish Craftwork. (Ballymena, Antrim)
  • Catherine Carson Johnston. För tjänster till samhället i Ladykirk Berwickshire. (Ladykirk, Berwickshire)
  • Walter Kammerling. För tjänster till förintelseutbildning och medvetenhet. (Weybridge, Surrey)
  • Vallabh Kaviraj. För tjänster till asiatiska medier och till det sydasiatiska samhället i Storbritannien. (London)
  • Brian Edward Keen. För tjänster till samhället i Riccall North Yorkshire. (York, North Yorkshire)
  • Gabriele Keenaghan. För tjänster till förintelseutbildning och medvetenhet. (North Shields, Tyne and Wear)
  • Dr Anne Kelly. För tjänster till offer för modernt slaveri. (Saundersfoot, Pembrokeshire)
  • Peter Ernest Kidd. För tjänster till samhället i Little Bealings Suffolk. (Woodbridge, Suffolk)
  • Nicholas Hector Kier, DL. För tjänster till samhället i Bedfordshire. (Bedfordshire)
  • Hannah Kirk. För tjänster till Förintelseutbildning. (London)
  • Robert Samuel Kirk. För tjänster till Förintelseutbildning. (London)
  • Alison Jane Kitson. Distriktssköterska Cumbria Partnership NHS Foundation Trust. För tjänster till omvårdnad. (Penrith, Cumbria)
  • Terence Arthur Knights. Civilinstruktör Exmouth Squadron, RAF Air Cadets. För frivillig service till unga människor och till samhället i Exmouth. (Exmouth, Devon)
  • Santosh Diwarkanath Kundi. För tjänster till utbildning och välgörenhet i Storbritannien och utomlands. (Leamington Road, Warwickshire)
  • Mary Winifred Lambert. Skolguvernör Broad Heath Primary School. För tjänster till utbildning. (Coventry, West Midlands)
  • Norman George Larke. Ordförande Chatteris Branch, Royal British Legion. För frivillig tjänst till ex-Service community i Cambridgeshire. (Chatteris, Cambridgeshire)
  • Shamsa Jabeen Latif. För tjänster till missgynnade människor i South Yorkshire. (Sheffield, South Yorkshire)
  • James Thomas Laverty. För tjänster till simning och handikappsport. (Ardmore, Londonderry)
  • Rhiannon Katherine Lawrence. Ordförande för guvernörerna Curzon Church of England Combined School, Buckinghamshire. För tjänster till utbildning. (Amersham, Buckinghamshire)
  • Marion Levett. Projektledare Women4Women. För tjänster till kvinnor i kränkande situationer och till samhället i Clackmannanshire. (Alloa, Clackmannanshire)
  • Ruzena Levy. För tjänster till Holcaust Education. (London)
  • Eileen Joyce Lindsay. Danslärare The Lindsay School of Dance. För tjänster till dans och till gemenskapen i nordöstra Skottland. (Laurencekirk, Aberdeenshire)
  • Martin Stephen Lown. Gruppchef Hereford och Worcester brand- och räddningstjänst. För tjänster till The Fire Fighters Charity. (Ross on Wye, Herefordshire)
  • Karen Jane MacAulay. För frivillig service till Lancashire Constabulary. (Clitheroe, Lancashire)
  • Christina Fraser MacDonald. Medlem Carnoustie Branch, Royal British Legion Scotland. För frivillig service till veteraner och till samhället i Carnoustie. (Carnoustie, Angus)
  • Katherine Ruth MacPherson. För frivillig service till kvinnors löpning i County Durham. (Low Pittington, Durham)
  • Irene Nora Elizabeth MacWilliam. För tjänster till textilkonst i Nordirland. (Dunmurry, Belfast)
  • Colin Philip Magill. För tjänster till lokala myndigheter och till samhället i County Down. (Ner)
  • Ruth Elizabeth Maltman, TD, DL. För tjänster till samhället i Glasgow. (Glasgow)
  • Dr Maryanne Zonia Ajanthini Mariyaselvam. National Innovation Accelerator Fellow Clinical Research Fellow, Queen Elizabeth Hospital King's Lynn NHS Trust och University of Cambridge. För tjänster till sjukvården. (Kings Lynn, Norfolk)
  • John Campbell Martin. För tjänster till jordbrukssamhället i Nordirland. (Newtownards, Down)
  • Kathleen Margaret Martin. För tjänster till samhället i Chalfont St Giles. (Chalfont St Giles, Buckinghamshire)
  • Jill May. Medlem och Fundraiser Cancer Research UK. För tjänster till Cancer Research UK. (London)
  • Jane Elizabeth Mayo. Ordförande Campbeltown Community Business Ltd, Campbeltown Picture House. För tjänster till kulturarv, till företag och till välgörenhet i Argyll och Bute. (Campbeltown, Argyll och Bute)
  • Hazel Davina McAllan. Ordförande Balnagask Community Center. För tjänster till samhället i Aberdeen. (Torry, Aberdeen)
  • Thomas McArdle. Street Cleansing Operative. För tjänster till samhället i Liverpool. (Liverpool, Merseyside)
  • Peter Michael McCartney. För tjänster till samhället i Merseyside. (Wirral, Merseyside)
  • Andrew McClarty. För tjänster till välgörenhet. (Garvagh, Londonderry)
  • Denise McCunnell. För tjänster till offer för sexuella övergrepp. (Hull, East Riding of Yorkshire)
  • Susan McDonald. Director Active Communities (Scotland) Limited. För tjänster till gemenskapssport, hälsa och välbefinnande i Renfrewshire. (Paisley, Renfrewshire)
  • Robert Alastair McFarland. Teknisk chef Limavady High School. För tjänster till utbildning och till samhället i Londonderry. (Eglinton, Londonderry)
  • Breda McGrenaghan. För tjänster till cancerpatienter i County Fermanagh. (Fermanagh)
  • Philip McGrenaghan. För tjänster till cancerpatienter i County Fermanagh. (Fermanagh)
  • Brendan McInerney. För tjänster till volontärarbete till den offentliga sektorn och till samhället i Gloucestershire. (Gloucestershire)
  • Christina Elizabeth McIntosh. För tjänster till miljön och till samhället i Alness Ross-shire. (Alness, Ross och Cromarty)
  • George Clarke McLaughlin. För tjänster till Nordirlands brandkår och frivillig service till samhället i Limavady. (Limavady, Londonderry)
  • Sally Theresa Anne McMahon. För tjänster till bibliotek. (Seaford, East Sussex)
  • Francis Joseph McNally. Biträdande huvudavdelning för infrastruktur, chef för Nordirland. För tjänster till regeringen i Nordirland och till medvetenhet om prostatacancer. (Tyrone)
  • Alexandra McNaul. Plantskoleassistent Kylemore Nursery School. För tjänster till utbildning och till samhället i Portrush, Nordirland. (Portrush, Antrim)
  • Robert McQuillan. För tjänster till musik i Ballymena. (Ballymena, Antrim)
  • Roger Stanford Mead. För välgörenhetstjänster i Cornwall. (Cornwall)
  • Norman Mellor. För tjänster till välgörenhet i Huddersfield. (Holmfirth, West Yorkshire)
  • James Alfred Edward Mercer. För tjänster till unga och till fotboll i County Armagh. (Lurgan, Armagh)
  • Elizabeth Milne. Medregissör Phoenix Theatre. För tjänster till teater och konst i nordöstra Skottland. (Aberdeen)
  • John Charles Minor. För tjänster till gemenskapsstöd och till sammanhållning. (Telford, Shropshire)
  • Karen Mitchell. Lead Cancer Nurse Oxford University Hospital NHS Foundation Trust. För tjänster till cancerpatienter och till omvårdnad. (Kidlington, Oxfordshire)
  • William Henderson Moore. För tjänster till personer med särskilda utbildningsbehov i Ellesmere Port. (Ellesmere Port, Cheshire)
  • Diana Ruth Moran. För välgörenhetstjänster. (London)
  • Phillips Montague Mosscrop. För tjänster till samhället i Macclesfield. (Cheshire)
  • David Macaulay Murray. Emergency Response and First Aid volontär Brittiska Röda Korset. För frivillig service till Röda Korset. (Dyce, Aberdeen)
  • Sarah Neil. För tjänster till supportgruppen för Trichorhinophalangeal syndrom. (Plymouth, Devon)
  • Michael Kenneth Nicholls. För tjänster till samhället i Selsey West Sussex. (Chichester, West Sussex)
  • Hayley Nortcliffe. Sergeant West Yorkshire Police. För tjänster till polis. (South Yorkshire)
  • Mary Isobel Nunn. Tidigare sjuksköterska Tiverton Division, St John Ambulance. För frivillig service till första hjälpen i Devon. (Crediton, Devon)
  • David Overton. Volontär Suffolk Special Constabulary Recruitment. För tjänster till polis och till samhället i Suffolk. (Bury St Edmunds, Suffolk)
  • James Edward Packham. Invandringskontorets hemkontor. För tjänster till nationell säkerhet. (Surrey)
  • Harold Clifford Panton. För tjänster till Heritage i Lincolnshire. (Spilsby, Lincolnshire)
  • Simon Colin Neil Paul. För tjänster till samhället i Lechlade på Thames Gloucestershire. (Gloucestershire)
  • Graham Peart. För tjänster till samhället i High Wycombe Buckinghamshire. (Buckinghamshire)
  • Kay Penkethman. För tjänster till hemlösa i Liverpool. (Wirral, Merseyside)
  • Dr Brian Frank Perry. För tjänster till samhället i Chertsey Surrey. (Surrey)
  • Barbara Jean Pettegree. Grundare och chef Rosemary Foundation. För tjänster till livets slutvård. (Alton, Hampshire)
  • Molly Cecilia Poulter. För tjänster till samhället i Maidstone Kent. (Maidstone, Kent)
  • Judith Marion Povey. För frivillig service till Girlguiding och till samhället i Alderley Edge Cheshire. (Alderley Edge, Cheshire)
  • Pamela Jane Powell. Ordförande i guvernörerna Chapel St Leonards Primary School, Grantham Additional Needs Fellowship and Woodlands Academy, Spilsby, Lincolnshire. För tjänster till utbildning. (Spilsby, Lincolnshire)
  • Yelena Travis-Powell. Utredningsombud National Crime Agency. För tjänster till brottsbekämpning och till mångfald. (Merseyside)
  • John Stephen Pownceby. För tjänster till skolatletik i Cumbria. (Barrow-in-Furness, Cumbria)
  • Carol Prowse. För tjänster till konsterna och till samhället i Derbyshire. (High Peak, Derbyshire)
  • Gillian Punt. För tjänster till välgörande insamlingar. (Chigwell, Essex)
  • Rebecca Ramsay. För tjänster för att förebygga vattenrelaterade olyckor. (Chorley, Lancashire)
  • Mark Andrew Ranola. Poliskonstabel Hampshire Constabulary. För tjänster till polis och till samhället i Hampshire. (Farnborough, Hampshire)
  • Keith John Rawlings. För tjänster till välgörenhet. (Hythe, Kent)
  • Carol Reed. För tjänster till Rädda barnen och samhället i Canterbury. (Canterbury, Kent)
  • Peter Leslie Reed. För tjänster till utbildning och frivilligt första hjälpenarbete vid University of Sussex. (Littlehampton, West Sussex)
  • Graham Reid. Vägledningsansvarig Her Majesty's Revenue and Customs. För tjänster till välgörenhet i Glasgow. (Coatbridge, Lanarkshire)
  • Amanda Richard. För tjänster till hälsa och välbefinnande för äldre människor i de skotska gränserna. (St Boswells, skotska gränser)
  • Roberta Richmond. För tjänster till psykisk hälsa i East Belfast. (Bangor, ner)
  • Alan John Robertson. För volontärtjänst till Kingussie Shinty Club. (Kingussie, Inverness-shire)
  • Emily May Robertson. Avdelningssyster Äldre person & vård, Manchester University NHS Foundation Trust. För tjänster till omvårdnad. (Fallowfield, Greater Manchester)
  • Michael Antony Robertson. Dirigent Carnoustie och District Youth Brass Band. För tjänster till musik i Angus. (Carnoustie, Angus)
  • Dr Leonard Arthur Robinson. För frivillig service till samhället i södra Cumbria. (Kendal, Cumbria)
  • Wilfred Andrew Hiram Robinson. För tjänster till samhället i County Tyrone. (Dungannon, Tyrone)
  • Andrew Roby. För tjänster för att minska avskogning. (Watford, Hertfordshire)
  • Kevin Timothy Routledge. För tjänster till Sport och samhället i Leicester. (Leicestershire)
  • Carole Ann Ryan. Tidigare Listing Adviser Historic England. För tjänster till den historiska miljön, till bevarande och till kulturarv. (Kent, BR6)
  • Helen Dora Sadler. För tjänster till samhället i Chester. (Tattenhall, Cheshire)
  • Mark Edward Le Sage. För frivillig service till samhället och till rehabilitering av brottslingar. (Spalding, Lincolnshire)
  • Erica Sarney. För tjänster till Wildflower and Pollinator Conservation i Lancashire. (Lancashire)
  • John Satterthwaite. För tjänster till samhället i Blucher Newcastle-upon-Tyne. (Newcastle upon Tyne, Tyne and Wear)
  • Allan Schiller. För tjänster till musik och till välgörenhet. (Knowle, Bristol)
  • Jeffrey David Scholes. För tjänster till unga och till välgörenhet. (Widnes, Cheshire)
  • Matthew Thomas Scott. Senior Warden Warwick University. För tjänster till studenter och samhället i Warwick. (Warwickshire)
  • Terri Scott. För tjänster till Solihull Troubled Families -programmet. (Solihull, West Midlands)
  • Richard Searling. För tjänster till Soul Music Industry och till samhället i norra England. (Bolton, Greater Manchester)
  • Thomas James Servis. För frivilliga och välgörenhetstjänster. (Bangor, ner)
  • William James King Shaw. För frivillig och välgörenhetstjänst i Belfast. (Belfast)
  • Lauren Shea. För tjänster för att främja vetenskapsteknik, teknik och matematik för unga människor. (Waterlooville, Hampshire)
  • Michael Albert Shea. För tjänster till Foodbank i Farnborough. (Cove, Hampshire)
  • Susan Diane Shea. För tjänster till Foodbank i Farnborough. (Cove, Hampshire)
  • Ian Kenneth Grant Sherriff. Ledare för akademiskt partnerskap för demensuniversitetet i Plymouth. För tjänster till personer som drabbas av demens. (Plymouth, Devon)
  • David Wilson Shields. För tjänster till musik och till amatördramatik i Nordirland. (Ner)
  • Asal Chaharsough-Shirazi. Grundare Jeunvie Skincare och Autoimmune Support Awareness London. För tjänster till Autoimmun Disease Awareness and Education. (London)
  • Lesley Ann Sim. För tjänster till bibliotek. (Hampshire)
  • Ernest Simon. För tjänster till Förintelseutbildning och minne. (London)
  • Lynn Rae Simpson. Head Coach Flyers Trampolin Club och Chair, Trampoline and Tumbling Technical Panel. För tjänster till Trampolining. (Edinburgh)
  • Sarah Frances Simpson. Estates Clerk Tidworth, Netheravon och Bulford Garrison. För tjänster till armén och till samhället i Wiltshire. (Tidworth, Wiltshire)
  • Emma Slater. Chef för Music West Lodge School, Kent. För tjänster till utbildning. (Kent, DA14)
  • Brian Sleight. För tjänster till scouting och till samhället i Fleet Wisbech och Spalding. (Spalding, Lincolnshire)
  • Maj Glassford Smith. Fundraiser National Society for Prevention of Cruelty to Children. För välgörenhetstjänst. (Dartford, Kent)
  • Tony Spruce. Tidigare Police Community Support Officer Cheshire Constabulary. För tjänster till polis och till samhället i Cheshire. (Widnes, Cheshire)
  • Maurice Noach Stone. För tjänster till dans och till gemenskapens sammanhållning. (London)
  • Stephen Stone. För tjänster till Wildlife Conservation. (Whitley Bay, Tyne and Wear)
  • Austin John William Stronge. För tjänster till välfärd för tidigare Royal Ulster Constabulary Officers och deras familjer i Nordirland. (Omagh, Tyrone)
  • Alison Suffield. Lancashires polis. För tjänster till polis. (Preston, Lancashire)
  • Brian Thomas Sullivan. För tjänster till välgörenhet och scenkonst. (Swansea)
  • Janet Edith Marion Swann. För tjänster till personer med funktionsnedsättning i Kent. (Kent, DA8)
  • Cecelia Taggart. För frivilliga tjänster till scouter och till samhället i Downpatrick County Down. (Downpatrick, Down)
  • Lee Tavinder. För tjänster till psykisk hälsa i Nordirland. (Dungannon, Tyrone)
  • John Fredrick Taylor. För tjänster till unga genom scouting. (London)
  • Glyn Thomas. Paramedic Welsh Ambulance Service och St. John Cymru Wales. För tjänster till Pre-Hospital Care i norra Wales. (Caergwrle, Wrexham)
  • Heather Mary Thomas. För tjänster till The Goboka Rwanda Trust och till samhället i Bakewell Derbyshire. (Derbyshire)
  • Judith Margaret Thomas. (Judith Burton). Nyligen Chair Sutton Music Festival. För tjänster till musik i Sutton. (London)
  • Dr Geoffrey Michael Thompson. För tjänster till landsbygdens ungdomar i Nordirland. (Newtownabbey, Antrim)
  • James Alexander Thompson. För tjänster till samhället i Alnwick Northumberland. (Alnwick, Northumberland)
  • Clark Tracey. Jazzmusiker. För tjänster till musik och till främjandet av jazz. (Kettering, Northamptonshire)
  • Martin Roger Trepte. För tjänster till tidningsindustrin och till välgörenhet. (Reading, Berkshire)
  • Juni Elizabeth Trevithick. För tjänster till samhället i Callington Cornwall. (Cornwall)
  • Geshe Tashi Tsering. För tjänster till buddhismen i Storbritannien. (London)
  • Sarah Jane Turner. Styrning och rapportering av ledningen för immigranter, hemmakontor. För tjänster till samhället i Croydon. (London)
  • Heather Unwin. För tjänster till samhället i Preston Lancashire. (Preston, Lancashire)
  • Christopher Melroy Vallimae. Postman Weston Super Mare. För tjänster till samhället i North Somerset. (Weston Super Mare, Somerset)
  • Alan Neil Vollans. För frivillig service till Cricket och till samhället i South Yorkshire och Nottinghamshire. (Sheffield, South Yorkshire)
  • George Hans Vulkan. För tjänster till Förintelseutbildning och minne. (London)
  • Dr Jessica Alice Feinmann Wade. Forskningsfysiker Blackett Laboratory, Imperial College London. För tjänster till könsmångfald i vetenskap. (London)
  • Brian Wallace Waters. För tjänster till samhället i Preston Hertfordshire. (Hitchin, Hertfordshire)
  • George Martyn Welch. För frivillig service till samhället i södra Cumbria. (Kendal, Cumbria)
  • Sean Richard Wheeler. För välgörenhetstjänst. (Marlow, Buckinghamshire)
  • Dr Lorraine Whewell. För frivillig tjänst i Storbritannien och utomlands. (Leeds, West Yorkshire)
  • Yvonne Tina White. Equalities Officer UNISON. För tjänster till jämställdhet och till mångfald på Isle of Wight. (Ryde, Isle of Wight)
  • Muriel Doreen Wilkinson. Ordförande Magenta Living, Wirral Residents Paraply Association. För tjänster till bostäder. (Wirral, Merseyside)
  • Patricia Maura Williams. För tjänster till gemenskapen i Wales. (Wrexham)
  • Sandra Elizabeth Williams. För tjänster till samhället i Vale of Glamorgan. (Cowbridge, Vale of Glamorgan)
  • Ronald Aloysius Hyde-Williams. Tidigare Data- och MI -avdelning för företag, energi och industriell strategi. För public service och för mångfald och inkludering. (Great Wakering, Essex)
  • Guy Everis Williamson. För tjänster till boxning och till samhället i London. (London)
  • Doris Agatha Harper-Wills. För tjänster till konstutbildning och kultur. (Surrey, CR5)
  • Rachael Wilson. Seniorofficer Her Majesty's Prison Hull. För tjänster till fångar och deras familjer. (Hull, East Riding of Yorkshire)
  • Dorothy Anne Wonnacott. För offentlig och politisk tjänst. (Newbiggin-by-the-Sea, Northumberland)
  • Janet Wood. För tjänster till Girlguiding och till Unga kvinnor i Lancashire. (Salford, Greater Manchester)
  • Yvonne Dorothy Woodcock. För tjänster till samhället i Doncaster South Yorkshire. (South Yorkshire)
  • Susan Woodward. För tjänster till handikappsimning. (Tredegar, Gwent)
  • Jill Wright. För frivillig tjänst till friidrott i Berkshire. (Ascot, Berkshire)
  • Helena Anderson-Wright. Konvenör Robert Burns World Federation Schools Committee (nordöstra sektionen). För tjänster till konsten i Aberdeenshire. (Cults, Aberdeen)
  • Ernest Young. Dirigent och körmästare. För tjänster till musik. (Wideopen, Tyne and Wear)
  • Adriaan Petrus Charles Van Zyl. Warden St Andrews kyrka. För tjänster till samhället i London. (London)

DIPLOMATISK SERVICE OCH ÖVERSIKTLISTA

BESTÄLLNING AV ST MICHAEL OCH ST GEORGE

KCMG

  • Clive William Jones, CBE. Tidigare förtroendeordförande för katastrofberedskapsutskottet. För tjänster till humanitära kriser. (Wales)
  • Jonathan McLeod Grigor Taylor. Tidigare vice ordförande i Europeiska investeringsbanken. För tjänster till investeringar och ekonomi.
  • Alexander Younger, CMG. Chef, Secret Intelligence Service. För tjänster till nationell säkerhet. (London)

CMG

  • Julian Nicholas Braithwaite. Ständig representant i Storbritannien vid World Trade Organization, FN och andra internationella organisationer i Genève, Schweiz. För tjänster till brittisk utrikespolitik.
  • Lawrence Arthur Covington, OBE. Tidigare rådgivare för brottsbekämpning för de karibiska utomeuropeiska territorierna och Bermuda. För tjänster till de karibiska utomeuropeiska territorierna och Bermuda.
  • Peter Jeremy Oldham Hill. Juridisk rådgivare Foreign and Commonwealth Office. För tjänster till brittisk utrikespolitik.
  • Professor Ian Richard Hodder. Professor i antropologi Stanford University, USA. För tjänster till arkeologi och relationer mellan Storbritannien och Turkiet.
  • John Edward Hubbard. Direktör för utrikes- och samväldeskontoret. För tjänster till nationell säkerhet.
  • Professor Virgil Craig Jordan, OBE. Professor i bröstmedicinsk onkologi, MD Anderson Cancer Center, University of Texas, USA. För tjänster till kvinnors hälsa.
  • David Barclay Keegan. Direktör för utrikes- och samväldeskontoret. För tjänster till nationell säkerhet.
  • Graeme Jonathan Knott. HM -ambassadör Warszawa, Polen. För tjänster till brittisk utrikespolitik.
  • Angus Charles William Lapsley. Direktör för försvarets internationella säkerhet och sydöstra Europa, Foreign and Commonwealth Office. För tjänster till brittisk utrikespolitik.
  • Julia Longbottom. Direktör för konsulära tjänster, Foreign and Commonwealth Office. För tjänster till brittisk utrikespolitik och brittiska medborgare utomlands.
  • Moazzam Tufail Malik. HM -ambassadör Jakarta, Indonesien. För tjänster till brittisk utrikespolitik och internationell utveckling.
  • Rebecca Hay Elliott Walton. Regional chef British Council. För tjänster till brittiska kulturrelationer.

BESTÄLLNING AV DET BRITISKA RIKET

CBE

  • Rt Hon professor Charles Hendry. President Ryssland-Brittiska handelskammarens rådgivande råd och tidigare kommissionär för den brittiska paviljongen vid Expo 2017, Kazakstan. För tjänster till brittisk handel och investeringar.
  • BÅDE
  • Charles Francis Houghton Beckford. Direktör för utrikes- och samväldeskontoret. För tjänster till nationell säkerhet.
  • Dr Rene Arthur Beguelin. Allmänläkare Gibraltar. För tjänster till hälsa i Gibraltar.
  • Alfred Giovanni Roncalli Boe. Musikalartist och skådespelare. För tjänster till musik och välgörenhet.
  • Sherry Melanie June Burrows. Teamledare Foreign and Commonwealth Office. För tjänster till nationell säkerhet och grov brottslighet.
  • Francis Clive Carreras. Tidigare kommissionär för inkomstskatt Gibraltar. För tjänster till Gibraltar.
  • Dr Paul Collier. Chef för strålaravdelningen CERN. Schweiz. För tjänster till vetenskap och teknik.
  • Brian Donald. Tidigare stabschef Europol, Haag, Nederländerna. För tjänster till polis och rättvisa.
  • Derek James Doyle, MBE. Tidigare brittisk konsul och chef för handel och investeringar, Bilbao, Spanien. För tjänster till Storbritannien/Spanien relationer.
  • Sarah Jane Friar. Tidigare Chief Financial Officer Square Inc, USA. För tjänster till entreprenörskap och finansiella tjänster.
  • William Roy Gibaud. Tidigare Första sekreteraren Defence and Security British High Commission, Canberra, Australien. För tjänster till internationell handel.
  • Barry Kole Grossman. Direktör Handel och investeringar, Brittiska ambassaden, Tel Aviv, Israel. För tjänster till affärsrelationer mellan Storbritannien och Israel.
  • Robert Mark Last, MBE. Biträdande chef för mänskliga rättigheter och politiskt team, Storbritanniens mission i FN, Genève, Schweiz. För tjänster till brittisk utrikespolitik.
  • Rufus Alexander Legg. Chef Royal Ceremonial and Honors Unit, Foreign and Commonwealth Office. För tjänster till brittisk utrikespolitik.
  • Oliver Martin Lovell. Teamledare Foreign and Commonwealth Office. För tjänster till nationell säkerhet.
  • Ann Mc Donald. Principal Kellett School, British International School i Hong Kong. För tjänster till utbildning och det brittiska samhället i Hong Kong.
  • Anne Graham Brodie McEwan. Tidigare president National Association of British Schools i Spanien. För tjänster till utbildning.
  • Peter Graham Anthony Morris. Ordförande BAFTA Los Angeles, USA. För tjänster till den brittiska underhållningsindustrin.
  • Paul Clifford Morrison, QPM. Poliskommissarie, Anguilla. För tjänster till Anguilla.
  • Robert Ralston Paterson. Tidigare rådgivare Brittiska ambassaden, Kabul, Afghanistan. För tjänster till nationell säkerhet.
  • John Maclean Scott. Tidigare Global vice ordförande KPMG International. För tjänster till Storbritannien/Spanien relationer.
  • Julie Anne Uzupris. Strategic Threats Team Storbritanniens gemensamma delegation till Nato. Bryssel, Belgien. För tjänster till nationell säkerhet.
  • Simon Peter Williams. Country director British Council, Kiev, Ukraina. För tjänster till brittiska kulturrelationer.

MBE

  • Dr Giuseppe Vito Albano. Kurator Keats-Shelley House, Rom, Italien. För tjänster till Storbritannien/Italien relationer.
  • Christopher William Cavey. Open Learning manager British Council. För tjänster till brittiska kulturrelationer.
  • Courtney Gary Stempel Chatburn. Huvudtränare under 17 panamanska fotbollslandslaget. För tjänster till ungdom och sport i Panama.
  • Janet Lynda Cheek. Tidigare ledamot av Falklandsöarnas lagstiftande församling. För tjänster till Falklandsöarna.
  • Richard Wykeham Cornwallis. Tidigare sekreterare för förtroenderådet British International School, Jakarta, Indonesien och tidigare hedersjuridisk rådgivare för den brittiska ambassaden, Jakarta, Indonesien. För tjänster till Storbritannien/Indonesien.
  • Gabrielle Anne Costigan. VD BAE Systems Australia. För tjänster till Storbritannien/Australien relationer.
  • Sophie Caroline Kerschen-Crosby-Browne. Chef för brittiska handelskammaren för Luxemburg. För tjänster till Storbritannien / Luxemburg kommersiella och affärsrelationer.
  • Gillian Mary Donaldson. Tidigare fäktare och olympisk guldmedaljör. För tjänster till brittisk sport.
  • Jane Elizabeth Ebel. Manager UK-Moldova Projects, Chisinau, Moldavien. För tjänster till funktionshindrade barn och vuxna i Republiken Moldavien.
  • Simon Bryan Ellis. Chef för Crisis Management British Council. För tjänster till säkerhet och British Council.
  • Joseph Guy Fisher. Tidigare brittiska ambassadens andra sekreterare, Yangon, Myanmar. För tjänster till brittisk utrikespolitik.
  • Jewelle Yvonne Fleming. Kontorist till Executive Council Anguilla. För tjänster till public service i Anguilla.
  • Rosie Chaar Ghazal. Personlig assistent för den brittiska ambassaden för försvarsattaché, Beirut, Libanon. För tjänster till libanesiska veteraner som tjänstgjorde i den brittiska försvarsmakten.
  • Ian James Harris. Stabschef Brittiska ambassaden Kabul, Afghanistan. För tjänster till brittisk utrikespolitik.
  • Simon Christopher Hodges. Säkerhetsteamchef Utrikes- och samväldeskontoret. För tjänster till nationell säkerhet.
  • Donald Jones. Grundare Cambridge College, Lima, Peru och grundare av British Schools Peru och Association of British Schools i Latinamerika. För tjänster till utbildning i Peru och Latinamerika.
  • Löjtnant (Ret) Henry Ramsay Duncan John Joynson. Rådgivande president & styrelse- och leveransenhet, Liberia. För tjänster till utveckling i Liberia.
  • Dr Michael Joseph Kirton. Teknikchef Utrikes- och samväldesbyrån. För tjänster till nationell säkerhet.
  • Michael John Ladd. Teamledare Specialprojekt, FCO -tjänster. För tjänster till Foreign and Commonwealth Office.
  • Alice Adelaide Mascarenhas. Tidigare ställföreträdare och funktioner Editor Gibraltar Chronicle. För tjänster till media, kultur och konst i Gibraltar.
  • Jacqueline Naomi Milliner. Bostadschef HM Ambassador & apos; s Residence, Tel Aviv, Israel. För tjänster till Storbritannien/Israel relationer.
  • Mark Debal Nandi. Regional Terrorism Adviser Nordafrika och Sahel, Foreign and Commonwealth Office. För tjänster till nationell säkerhet.
  • Craig Daniel O & apos; Kane. Tidigare kontorschef och chef för Investment Australia och Nya Zeelands brittiska konsulat i Brisbane, Australien. För tjänster till Storbritannien/Australien relationer och internationell handel.
  • Ruth Ilse Parker. Desk Officer Foreign and Commonwealth Office. För tjänster till brittisk utrikespolitik och nationell säkerhet.
  • Adam Birrell Reid. Verkställande direktör Street Child United, Brasilien. För tjänster till sport, missgynnade barn och det brittiska samhället i Brasilien.
  • Mark Andrew Smith. International Liaison Officer Brittiska ambassaden, Quito, Ecuador. För tjänster till internationell säkerhet.
  • Alfred Arnold Smithers. Brittiska honorärkonsulen Halifax, Kanada. För tjänster till brittiska medborgare utomlands.
  • Kevin Michael Taylor. Tidigare president British Telecom Asia, Mellanöstern och Afrika och nyligen ordförande, British Chamber of Commerce, Hong Kong. För tjänster till affärsrelationer mellan Storbritannien och Hong Kong.
  • Dawn Thomas. Teamledare Foreign and Commonwealth Office. För tjänster till mångfald.
  • Jonathan David Vaughan. Verkställande direktör Lilongwe Wildlife Trust, Malawi. För tjänster för att bekämpa illegal handel med vilda djur i Malawi.
  • Dexter Edgar Vickery. Chef för Network and Resources Europe Directorate, Foreign and Commonwealth Office. För tjänster till brittisk utrikespolitik.
  • Peter Neil Wilson. Testpilot BAE -system. För tjänster till Storbritanniens försvar.

BRITISK EMPIRE MEDALJE

VÄL

  • Deborah Ann Burton. President Forest Fire Alert Association, Algarve, Portugal. För tjänster till samhället i Algarve, Portugal.
  • Stewart Cusden. Tidigare ordförande British Benevolent Fund, Madrid, Spanien. För tjänster till det brittiska samhället i Spanien.
  • Beverly Jean Denbury. Ordförande och grundare Hoppets resa, Botswana. För tjänster till medvetenhet om bröstcancer i Botswana.
  • Horace Alfred Gafan. Tidigare Dock Master Gibdock Limited, Gibraltar. För tjänster till fartygsreparationsindustrin i Gibraltar.
  • Georgina Lynde Harvey. President Original Charity Shop and Library, Javea, Spanien. För tjänster till välgörenhet.
  • Bruce Anthony Hoad. Direktör och strategisk rådgivare Operation Florian, Moldavien. För tjänster till räddningstjänstpersonal och utsatta samhällen i Republiken Moldavien.
  • Kathleen Emily Lee. Sjuksköterskan Medident, Muscat, Oman. För tjänster för hälsa och välfärd för brittiska medborgare utomlands.
  • Nicholas John Palmer. Tidigare förbindelseofficer för terrorism och extremism i Tunis, Tunisien. För tjänster till brittiska medborgare utomlands och rättvisa.
  • Rachael Renihan. Exekutiv assistent för den brittiska ambassadörens brittiska ambassad, Muscat, Oman. För tjänster till Storbritannien/Oman -relationer.
  • Frederick Michael Douglas Witty. Pensionerad. För tjänster till det brittiska samhället i Katalonien, Spanien.

MILITÄR AVDELNING - ROYAL NAVY

BADENS BESTÄLLNING

CB

  • Kontreadmiral Jonathan Patrick Pentreath, OBE. Kungliga flottan.
  • Generalmajor Charles Richard Stickland, OBE. Royal Marines.

BESTÄLLNING AV DET BRITISKA RIKET

CBE

  • Commodore Paul Dominic Burke, OBE. Kungliga flottan.
  • Generalmajor Matthew John Holmes, DSO. Royal Marines.
  • Commodore (nu vice amiral) Jeremy Paul Kyd. Kungliga flottan
  • BÅDE
  • Commodore Stephen Michael Allen. Kungliga flottan
  • Cdr Richard Charles Bone. Kungliga flottan
  • Cdr (tillförordnad kapten) Christopher John Connolly. Kungliga flottan
  • Cdr Steven Ronald Drysdale. Kungliga flottan
  • Cdr Martin John Freeman. Kungliga flottan
  • Commodore Rupert Patrick Hollins. Kungliga flottan

MBE

  • Cdr Adam Gregory Clarke. Kungliga flottan
  • CPO Air Engineering Technician (Avionics) Thomas Michael Eland. Kungliga flottan
  • Lufttekniker (mekaniker) Matthew Kenneth Gallimore. Kungliga flottan
  • Capt Ian McDougall. Royal Marines
  • WO 1 (fysisk tränare) Natasha remskiva. Kungliga flottan
  • Löjtnant James Reynolds. Kungliga flottan
  • Cdr Kevin Francis Robertson. Kungliga flottan
  • Löjtnant Martin Shakespeare. Royal Naval Reserve
  • CPO Engineering Technician (Communication Information Systems) Helena Gail Ward. Kungliga flottan
  • WO 2 Andrew Philip Watson. Royal Marines

MILITÄR AVDELNING - ARMÉ

BADENS BESTÄLLNING

GCB

  • General Sir Nicholas Patrick Carter, KCB, CBE, DSO, ADC. GEN.

KCB

  • Löjtnant Arthur St.Nicholas William Pope, CBE.

CB

  • Generalmajor Nicholas John Cavanagh.
  • Löjtnant Paul William Jaques, CBE.

BESTÄLLNING AV DET BRITISKA RIKET

CBE

  • Briggen Paul Robert Burns.
  • Överste John Lockhart Clark, MBE.
  • Överste Guy Hugh John Deacon, OBE, ADC.
  • Kapellan för styrkorna Pastor Michael Paul Dare Fava. Q.H.C.
  • Brig Ian Jonathan Gibb.
  • Tillförordnade Brig George Alexander John MacIntosh, OBE.

BÅDE

  • Överste översten Simon Leslie Blake. Royal Logistic Corps Army Reserve.
  • Col Jo Butterfill, MC.
  • Överstelöjtnant Thomas William Day. Royal Corps of Signals
  • Överstelöjtnant Rupert Spark Evetts, MBE. The Blues and Royals (Royal Horse Guards och 1st Dragoons).
  • Överste Joseph Edward Fossey.
  • Överstelöjtnant Philip Simon James Heppell. Royal Army Medical Corps
  • Överstelöjtnant Brian Keith Howard. Royal Logistic Corps
  • Överstelöjtnant Simon Nicholas Meadowcroft, BEM. Royal Corps of Signals.
  • Överste Edward Dixon Sandry.
  • Överste Anthony Tait.
  • Överste överste Neil Kirkby Gow Tomlin. Royal Regiment of Scotland

MBE

  • Maj Simon Peter Ash. VR. General List Army Reserve.
  • Tillförordnad personal Sgt Lorraine Bennett. VR. Adjutant General & apos; s Corps (Military Provost Staff Branch) Army Reserve.
  • Cpl Alexander Edward Binks. Royal Corps of Signals
  • WO klass 2 Daniel Charles Bird. Royal Corps of Signals
  • Kapten Gregory Philip Blezard. Royal Corps of Signals
  • WO klass 2 Matthew Stewart Bragg. Royal Logistic Corps
  • Maj Tracey Elizabeth Brooks. Generaladjutantens kår (kunglig militärpolis)
  • Överstelöjtnant Richard Neil Byfield. Royal Corps of Signals
  • Capt Gary Case. Rifles Army Reserve.
  • Maj Robert John Colquhoun. Royal Regiment of Scotland
  • Överstelöjtnant Paul David Denton. Corps of Royal Electrical and Mechanical Engineers
  • WO klass 2 Stephen Christian Dixon. Royal Corps of Signals
  • Maj John Hutchison Dunn. Skottvakter
  • Överstelöjtnant Gregory Colin Ehlen. Adjutant General & apos; s kår (personal- och personalstödgren)
  • Maj Rosamund Veronica Elliott. Kungliga ingenjörernas kår
  • WO klass 2 David Robert Evans. VR. 1: a drottningens Dragoon Guards Army Reserve.
  • Maj Roy Falshaw. VR. Royal Yeomanry Army Reserve.
  • Maj Jonathan David Leonard Ferman. Royal Tank Regiment
  • Maj Storm William Green. Coldstream -vakter
  • Maj David Charles Groce. Royal Logistic Corps
  • Maj Nicholas Alexander Heppenstall. Royal Logistic Corps
  • WO klass 1 Martin James Howlin. Grenadiervakter
  • Kapten Christian Lee Hughes. Royal Logistics Corps Army Reserve.
  • Capt Louise James. Royal Army Physical Training Corps
  • WO klass 2 David Kerr. Small Arms School Corps Army Reserve.
  • WO klass 2 Donna Longhurst. Generaladjutantens kår (kunglig militärpolis)
  • Kapten Paul John McComb. Fallskärmsregementet
  • Maj Mark McGroarty. Royal Irish Regiment
  • Maj Nigel Ian Mudd. Kungliga artilleriregementet
  • Maj Gordon William Muir. Royal Regiment of Scotland
  • Kapten Geoffrey John Nicholls. Mercianska regementet
  • Maj Shaun Thomas Phillips. Fallskärmsregementet
  • Cpl Netrabahadur Rana. The Royal Gurkha Rifles
  • Maj Fiona Jill Rogers. Adjutant General & apos; s Corps (Educational and Training Services Branch) Army Reserve.
  • Maj Taitusi Kagi Saukuru, QGM. Royal Logistic Corps.
  • WO klass 2 Philip John Smith. Royal Corps of Signals
  • Capt Darren Lee Taylor. Royal Army Physical Training Corps
  • WO klass 1 Marc Thomson. Generaladjutantens kår (kunglig militärpolis)
  • Tillförordnad maj John Dennis Wharton. Adjutant General & apos; s Corps (Military Provost Staff Branch)

ROYAL RED CROSS

RRC

  • Överstelöjtnant Deborah Louise Inglis, TD. VR. Drottning Alexandras Royal Army Nursing Corps, Army Reserve.

MILITÄR AVDELNING - ROYAL AIR FORCE

BADENS BESTÄLLNING

CB

  • Air Vice-marskalk Christopher James Luck, MBE.
  • Air Vice-marskalk Gavin Douglas Anthony Parker, OBE. Kungliga flygvapnet.

BESTÄLLNING AV DET BRITISKA RIKET

KBE

  • Luftmarskalk Stuart David Atha, CB, DSO. Kungliga flygvapnet.

CBE

  • Gruppkapten Hamish Roy Callender Cormack. Kungliga flygvapnet
  • Grupp Capt Teresa Anne Griffiths, OBE, ARRC. Princess Marys Royal Air Force Nursing Service.
  • Gruppkapten Shaun Harris, MBE. Kungliga flygvapnet.

BÅDE

  • Wing Cdr Mark Christopher Butterworth. Kungliga flygvapnet
  • Gruppkapten Joanne Lorraine Campbell. Kungliga flygvapnet
  • Gruppkapten Ian Derek Chesworth. Kungliga flygvapnet
  • Gruppkapten Jason Clarke Davies. Kungliga flygvapnet
  • Wing Cdr Edwin Sebastian Kendall. Kungliga flygvapnet
  • Wing Cdr Jennifer Robinson. Kungliga flygvapnet
  • Wing Cdr James Richard Simmonds. Kungliga flygvapnet

MBE

  • WO John Alpert. Kungliga flygvapnet
  • Sqn Ldr Beverley Cartwright. Kungliga flygvapnet
  • Flt Lt Neil Cottle. Kungliga flygvapnet
  • Sergent Andrew James Floyd. Kungliga flygvapnet
  • Sqn Ldr Robert Lockhart McCartney. Kungliga flygvapnet
  • Sqn Ldr Andrew Paul Millikin. Kungliga flygvapnet
  • Sqn Ldr Roisin Mary O & Bos. Kungliga flygvapnet
  • Wing Cdr Tara Elizabeth Scott. Kungliga flygvapnet
  • Flt Sgt Adrian Terry Shepherd. Kungliga flygvapnet
  • Flt Lt Michael Anthony Stokes. Kungliga flygvapnet
  • Tillförordnad Flt Sgt Ann Thomas. Kungliga flygvapnet
  • WO John Vaughan Williams. Kungliga flygvapnet

SUNDRIES

Dronningens polismedalj

QPM

  • Konstabel Firzana Ahmed. West Yorkshires polis.
  • På senare tid har detektivkonstabel Warren Barlow. Greater Manchester Police.
  • Kriminalinspektör Kathryn Louise Barnes. Thames Valley -polisen.
  • Tillfällig chefsintendent Simon Justin Barraclough. Greater Manchester Police.
  • Senast Sgt David Clement. Northumbria polis.
  • Cdr Jane Connors. Metropolitan Police Service.
  • Stuart Cundy. Befälhavare Metropolitan Police Service.
  • Chefsintendent Lee Carl Davenport. VÄSTMERCIAPOLIS.
  • Detektivkonstabel Christopher Mark Davison. Metropolitan Police Service.
  • Konstabel Simon Fahey. Surrey polis.
  • Sara Glen. Biträdande chef Konstabel Hampshire Constabulary.
  • Michael Trevor Griffiths. Chief Constable Civil Nuclear Constabulary.
  • Kriminalinspektör David Malyn. Polisen i North Yorkshire.
  • Tillfällig chefsintendent John Joseph McDermott. Kent polis.
  • John Robins. Tillfällig chef, konstabel West Yorkshire Police.
  • Stephen Watson. Chefkonstabel South Yorkshire Constabulary.
  • På senare tid har detektivkonstabel Christine Williams. Avon och Somerset Police.
  • Alec Wood. Tidigare chefkonstabel Cambridgeshire Constabulary.
  • Kriminalinspektör Gail Johnston. Polisens tjänst i Skottland.
  • Chefsintendent Brian McInulty. Polisens tjänst i Skottland.
  • Ronald Charles Edwin Galwey. Tidigare detektivkonstabel, polistjänst i Nordirland.
  • Jeremy Andrew Harris. Tidigare vice chefkonstabel, polisväsendet i Nordirland.
  • Chefsintendent Jonathan Stewart Roberts. Polisväsendet i Nordirland.
  • Paul Michael Wright. Biträdande kommissionär Bermudapolisen.

DROTTNINGENS BRANDSTJÄNSTemedalj

QFSM

  • Malcolm Livingstone Cowie. Tidigare vaktchef, Kent Fire and Rescue Service.
  • Brandchefen Mark Hardingham. Suffolk brand- och räddningstjänst.
  • Brandchefen Paul Hedley. Northumberlands brand- och räddningstjänst.
  • Gruppchef Jeremy Peter Leonard. Hampshire brand- och räddningstjänst.
  • Titta på chef Joanne Stephens. USAR Team & Incident Investigation Team Merseyside Fire and Rescue Service.
  • Biträdande chef John Patrick Dickie. Skotsk brand- och räddningstjänst.
  • Områdeschef John Joyce. Skotsk brand- och räddningstjänst.

QUEEN & amp; S AMBULANCE SERVICE MEDALJE

QAM

  • Deborah Joanne Goldsmith. Assistant Emergency Medical Services Controller - Welsh Ambulance Services NHS Trust.
  • Grayham Gareth McLean. Oplanerad vårdledare - Welsh Ambulance Services NHS Trust.
  • Paul Robert Nicholson. Assisterande direktör IM&T. Nordöstra ambulansservice.
  • Steven John Wheaton. Biträdande chef för ambulanschef. West Midlands ambulansservice.
  • Lorraine Tough. Företagsstödschef Scottish Ambulance Service.
  • Jacqueline Mary O & apos; Hara. Paramedic Station Supervisor. Nordirlands ambulansservice.

Dronning & apos; S FRIVILLIGA RESERVERAR MEDALJE

QVRM

  • Lt Cdr David Cooper, RD. Royal Naval Reserve.
  • Överstelöjtnant Graham Norman Cox. VR. Rifles Army Reserve.
  • Cpl Lisa Jane Ingram. VR. Royal Logistic Corps Army Reserve.
  • Överstelöjtnant John Robert Longbottom, MBE. VR. Det ärade artilleriföretagets territoriella armé.
  • WO klass 2 Ian Donald Westall. VR. Fallskärmsregementets arméreservat.

GEMENSAMHET

ANTIGUA OCH BARBUDA

BESTÄLLNING AV DET BRITISKA RIKET

BÅDE

  • Carmen Benjamin. För enastående bidrag till samhällsutveckling.
  • MBE
  • Shirlene Andrea Nibbs. För enastående bidrag till samhälls- och turismutveckling.

BAHAMAS

BESTÄLLNING AV ST MICHAEL OCH ST GEORGE

KCMG

  • Frederick Asa Hazlewood, CMG. För tjänster till företag.

CMG

  • Paul Adlai Scavella. Pastor. För tjänster till religion och samhälle.

BESTÄLLNING AV DET BRITISKA RIKET

BÅDE

  • Godfrey Brian Thomas. För tjänster till företag.

MBE

  • James Randolph Bain, VEL. För tjänster till företag.
  • Kingsley Livingstone Svart. För tjänster till utbildning och arbetskraft.
  • Dr Christina Elizabeth Darville. För tjänster till medicin och företag.
  • Julieth Naomi Minnis. Sjuksköterska. För tjänster till hälsa.
  • Hugh Allison O & apos; Brien. För tjänster till samhället.
  • Olvin Peter Rees. För tjänster till företag.

BRITISK EMPIRE MEDALJE

VÄL

  • Brian Berkley Brown. För tjänster till samhället.
  • Nesbitt Alphonso Higgins. För tjänster till politiken.
  • Robert John Roberts. För tjänster till samhället.
  • Dr pastor Ifill Earlin Russell. För tjänster till religion.
  • Daniel Olander Sumner. För tjänster till sport.
  • Dr pastor James Samuel Sweeting. För tjänster till medborgare och religion.

Dronningens polismedalj

QPM

  • Paul Allison Rolle. För exceptionell service inom polisen

BARBADOS

BESTÄLLNING AV DET BRITISKA RIKET

CBE

  • George Spencer Griffith. För tjänster inom socialt arbete och reproduktiv hälsa.
  • Dr Wendy Marlene Griffith-Watson. För service till utbildningsledning och utveckling av personal.

BÅDE

  • Shirley Aileen King. För hennes bidrag till offentliga tjänster.
  • Winston Walter Stafford. För tjänster till socialt arbete och cricketadministration.

MBE

  • Rodney Dacourtney Prescod. För tjänster till gymnasial utbildning.

BELIZE

BESTÄLLNING AV ST MICHAEL OCH ST GEORGE

CMG

  • Audrey Joy Grant. För bidrag till offentliga tjänster.

BESTÄLLNING AV DET BRITISKA RIKET

BÅDE

  • Alistair Mickenzie King. För tjänster till entreprenörskap.
  • Lupita Quan. För hennes bidrag till sport och näringsliv.

MBE

  • Michele Leticia Irving. För hennes bidrag till samhällstjänst.
  • Jeffery Ronald Locke. För hans bidrag till offentliga tjänster och samhället.
  • Maria De Lourdes Matus. För hennes bidrag till utbildning.
  • Roland Yorke. För hans bidrag till samhällstjänst.

COOKÖARNA

BÅDE

  • Unakea Kauvai. För tjänster till samhället.

MBE

  • Ake Te Ariki Lewis. För hennes bidrag till offentliga tjänster och samhället.

BRITISK EMPIRE MEDALJE

VÄL

  • Vaine Teremoana Upokoina Mingi. För tjänster till samhället.
  • Tangaina Patia. För tjänster till samhället.

GRENADA

BESTÄLLNING AV DET BRITISKA RIKET

CBE

  • Claris Charles. För tjänster till utbildning fackföreningsism och utrikesfrågor.

BÅDE

  • Dr Michael Radix. För tjänster till hälsa och samhällstjänst.

MBE

  • Sylvia Nyack. För tjänster till företag och samhällstjänst.

BRITISK EMPIRE MEDALJE

VÄL

  • Raphael Anslem Johnson. För tjänster till kultur.

GUERNSEY

BESTÄLLNING AV DET BRITISKA RIKET

BÅDE

  • Andrew Lucas Ozanne. För tjänster till brottsbekämpning och sjukvård.

MBE

  • Edric Baker. För tjänster till Sark.

Ö AV MAN

BÅDE

  • Ärade Stephen Charles Rodan. För tjänster till Isle of Man.

MBE

  • Tonia Eve Lushington. För tjänster till sport i samhället.
  • David Ivor George Ramsden. För tjänster till Manx arv och turism.

BRITISK EMPIRE MEDALJE

VÄL

  • Anthony Vincent Fox. För tjänster till medicinska välgörenhetsorganisationer och samhället.

JERSEY

BESTÄLLNING AV DET BRITISKA RIKET

BÅDE

  • Julian Anthony Clyde-Smith. För tjänster till välgörenhet och advokatyrket.

MBE

  • Imogen Stephanie Nicholls. För tjänster till musik.
  • Joan Richard. För tjänster till samhället och välgörenhet.

BRITISK EMPIRE MEDALJE

VÄL

  • Richard Richomme. För tjänster till utländskt bistånd.

PAPUA NYA GUINEA

KNIGHTS BACHELOR

  • Walter Oma Nombe. För tjänster till gemenskapen i östra höglandet i rollerna som medlemsminister och premiär för provinsregeringen.

BESTÄLLNING AV ST MICHAEL OCH ST GEORGE

CMG

  • Ärade Job Pomat. För tjänster till samhället och som medlem av det nationella parlamentet, inklusive som minister och för närvarande som parlamentets talman.
  • Ärade Joseph Malinu Yagi. För tjänster till lagstiftning gemenskapen och rättsväsendet som seniordomare vid Papua Nya Guineas nationella och högsta domstol.

BESTÄLLNING AV DET BRITISKA RIKET

CBE

  • Överste Mark Goina, OBE. För utmärkt tjänst till försvarsstyrkan i Papua Nya Guinea.

BÅDE

  • Överste Albert Palaua. För lojal tjänst till försvarsmakten i Papua Nya Guinea.

MBE

nummer 777 betyder
  • Överstelöjtnant Nicholas Henry. För service till Papua Nya Guinea försvarsmakt.
  • Överstelöjtnant Francis Kari. För service till Papua Nya Guinea försvarsmakt.
  • Överstelöjtnant John Wani. För service till Papua Nya Guinea försvarsmakt.
  • DBE
  • Sandra Geok Mei Lau, MBE. För tjänster till handel och samhället genom hennes filantropiska bidrag inom områdena kvinnor och barns välfärdsutbildning och hälsovård.

KBE

  • Ärade John Thomas Pundari, CMG. För tjänster till Papua Nya Guinea och samhället som ledamot av det nationella parlamentet och parlamentets talman.
  • Datuk Kie Yik Wong. För tjänster till handel och samhället genom betydande investeringar i landsbygdsföretag som utvecklar mänskliga resurser och infrastruktur.

CBE

  • Wayne Kenneth Golding, OBE. För tjänster till handel och marknadsföring och ledarna för ekonomiskt samarbete i Asien och Stillahavsområdet & apos; Toppmöte 2018.
  • James Sze Yuan Lau. För tjänster till handelstillverkning, gästfrihet och fastighetsutveckling.
  • Peter Allan Lowing, OBE. För tjänster till advokater advokatyrket och samhället.
  • Dr Thomas Webster. För public service -forskning och policyutveckling inom utbildning och lagreform.

BÅDE

  • David Caradus. För tjänster till handel och beskattning.
  • Dr Alois Daton. För bidrag till beskattning av offentliga tjänster och jämställdhet.
  • Dr Kulala Mulung. För tjänster till Tekniska högskolans skogsbruk och miljö.
  • Dr Ken Ngangan. För hans bidrag till offentliga tjänster och reform av offentlig ekonomi och förvaltning.
  • James Joseph Pang. För tjänster till handelssport och samhället.
  • David Manoa Toua. För tjänster till handel, Business Council och Asia-Pacific Economic Cooperation Leaders & apos; Toppmöte 2018.
  • Robin Murray Woo. För tjänster till tillverkning av flygindustrin och National Superannuation Fund.

MBE

  • Kamis Bira. Pastor. För tjänster till samhället och religionen.
  • Dennis William Bux. För tjänster till företag och säkerhetsbranschen.
  • Monni Cross. För tjänster till toppmötet för ekonomiskt samarbete i Asien och Stillahavsområdet 2018.
  • Derek Andrew Daubney. För tjänster till Trukai sport och samhället.
  • Fred Meraveka Eovo. För tjänster till kyrkan och samhället.
  • Mark Steven Foxe. För tjänster till förbindelserna Australien-Papua Nya Guinea.
  • Dr Keith Kulakit Galgal. För tjänster till jordbruksforskning och jordbruksföretag.
  • Antonio Sodicta Go. För tjänster till handel och fiskeindustrin.
  • Harriett Jack. För tjänster till vården och programmet för barmhärtiga samariter.
  • Dr Etami Betty Koka. För tjänster till vården och Enga -samhället.
  • Gustav Kraus. För tjänster till flygindustrin i Stilla havet.
  • Kelvin Laki. För tjänster till katastrofhjälp.
  • Leo Lemalu. För tjänster till byns domstol och samhället.
  • Carlistius Jason MARI & apos; Bera. För tjänster till karate.
  • Anne Piwa Tarutia. För tjänster till utbildning särskilt för små barn.
  • Onnie Teio. För tjänster till offer för sexuellt våld och familjevåld.
  • Jethro Wala. För tjänster till ekonomiskt samarbete i Asien och Stillahavsområdet Papua Nya Guinea Ledare & apos; Toppmöte 2018.
  • Julie Tagual Wialu. För tjänster till landsbygdsvården.
  • Lucas Yalipin. För tjänster till samhället.

IMPERIAL SERVICE BESTÄLLNING

STÖRRE

  • Alexis Oaengo Maino. För public service.
  • Tambon Tara. För public service.

BRITISK EMPIRE MEDALJE

VÄL

  • WO Robert Abba. För service till Papua Nya Guinea försvarsmakt.
  • Chef WO Ricks Kandi. För service till Papua Nya Guinea försvarsmakt.
  • Chef WO Pepena Pepena. För service till Papua Nya Guinea försvarsmakt.
  • Chef WO Mark Sakei. För service till Papua Nya Guinea försvarsmakt.
  • Chef WO Salestine Takendu. För service till Papua Nya Guinea försvarsmakt.
  • Roselyn Cecil Akua. För tjänster för att ta hand om misshandlade kvinnor och barn.
  • Daniel Kulumini Apakia. För tjänster till byns domstol.
  • Kwalam Apisah. För tjänster till sport.
  • Kapiya Ayare. För tjänster till samhället.
  • Pastor Anna Besai. För tjänster till Förenade kyrkan och kvinnors utveckling.
  • Föreståndare Clement Dalla. För tjänster till Royal Papua New Guinea Constabulary.
  • Rohu Gagai. För tjänster till samhället.
  • Agatha Gawi. För tjänster till utbildning.
  • Ilaita Gigimat. För tjänster till basket.
  • Chefsinspektör Laboi Ambrose Igak. För tjänster till Royal Papua New Guinea Constabulary.
  • Ben Imal. För tjänster till Assemblies of God Church.
  • Eva Vinun Jesse. För tjänster till utbildning.
  • Rendey Kawage. För tjänster till utbildning.
  • Elijah Koju. För tjänster till samhället.
  • Sarufa Lakou. För tjänster till utbildning.
  • Larry Lavai. För tjänster till östra Sepik provinsförvaltning.
  • Aaron Luai. För public service.
  • Detektivchef Sgt Ulagis Mantu. För tjänster till polis och samhället.
  • Siloe Mase. För tjänster till Förenade kyrkan.
  • Hannah Bennett McManus. För tjänster till gymnastik.
  • Atai Mogola. För tjänster till utbildning.
  • Hanna Ogi. För tjänster till utbildning och kvinnors utveckling.
  • Jennifer Parina. För tjänster till National Research Institute.
  • Jessie Piliwas. För public service.
  • Sarenah Karess Pini. För tjänster till sport.
  • Raphael Nime Poka. För tjänster till samhället.
  • John Umbu Pupu. För tjänster till samhället.
  • Mark Reto. För tjänster till samhället.
  • Monica Richard. För tjänster till utbildning och offer för sexuellt våld och familjevåld.
  • Martha Sere. För tjänster till katastrofåterställning.
  • Tonny Sios. För gudstjänster till Seventh Day Adventist Church.
  • Vere Tere-Apisah. För tjänster till sport.
  • Francis Posou Waitao. För tjänster till samhället.
  • Hiob Tupeno Wekiko. För tjänster till den evangelisk -lutherska kyrkan.
  • Biyu Yakipa. För tjänster till landsbygdsvården.
  • Stanley Tumun Yekep. För public service.

Dronningens polismedalj

QPM

  • Chefsintendent Anthony Wagambie Junior. För service till Royal Papua New Guinea Constabulary.
  • Överinspektör John Kolopen. För service till Royal Papua New Guinea Constabulary.
  • Överinspektör Jimmy Onopia. För service till Royal Papua New Guinea Constabulary.

SAINT CHRISTOPHER OCH NEVIS

BESTÄLLNING AV DET BRITISKA RIKET

DBE

  • Constance Viola Mitcham. För hennes bidrag till nationell utveckling och lagen.

CBE

  • Cameron Wilkinson. För hans bidrag till medicinen.

BÅDE

  • Denzil Crooke. För hans bidrag till handel och affärsutveckling.

MBE

  • Angeline Revan. För hennes bidrag till utbildningssamhället och public service.
  • Elphlin Warner. För hans bidrag till calypso och musikalisk utveckling.

SAINT LUCIA

CBE

  • Rick Wayne, OBE. För tjänster till underhållning professionell bodybuilding, påverkansarbete och journalistik.

BÅDE

  • Maher Chreiki. För tjänster till företag.

MBE

  • Dr Owen Osbert Gabriel. För tjänster till medicin.
  • Cleo Gregory Lorde. För tjänster till entreprenörskap och företag.
  • Margaret Roberts Steele. För tjänster till sändningar.

BRITISK EMPIRE MEDALJE

VÄL

  • Gaspard Alfred Peter David Charlemagne. För tjänster till utbildning.
  • Pamela Mary Devaux. För tjänster till välgörenhet.
  • Joseph Reilly Dolcy. För tjänster till St. Lucia Fire Service.
  • Vincent McDoom. För tjänster till underhållning.
  • Mary Pierre. För tjänster till samhället.
  • Mary Joan Smith. För tjänster till entreprenörskap och företag.

SOLOMONSÖAR

BESTÄLLNING AV ST MICHAEL OCH ST GEORGE

CMG

  • Sia Kee Ching, MBE. För tjänster till handel och samhällsutveckling.
  • Ärade domaren Edwin Peter Goldsbrough. För tjänster till rättsväsendet.
  • Jeremy David Marshall. För tjänster till handel och samhällsutveckling.

BESTÄLLNING AV DET BRITISKA RIKET

BÅDE

  • Ruth Liloqula. För hennes bidrag till offentliga tjänster och samhällsutveckling.
  • Adrian Edward Wickham. För tjänster till handel och samhällsutveckling.

MBE

  • Harry Anigafutu. För tjänster till landsbygds- och samhällsutveckling.
  • Barnabas Baesodua. För tjänster till landsbygds- och samhällsutveckling.
  • David Shenman. För tjänster inom Kriminalvården på Salomonöarna.
  • Matthew Varley. För tjänster till Royal Solomon Islands Police Force.

BRITISK EMPIRE MEDALJE

VÄL

  • Michael Arisia. För tjänster till landsbygds- och samhällsutveckling.
  • James Manengelea. För tjänster till yrkesutbildning och samhällsutveckling.
  • Martha Sura. För tjänster till landsbygds- och samhällsutveckling.
  • Jenly Tegu Wini. För tjänster till sport inom tyngdlyftning.

Dronningens polismedalj

QPM

  • Solomon Andrew Wala. För tjänster till Royal Solomon Islands Police Force.

Läs mer

Senaste brittiska politiska nyheter
Brev till Boris efter festen inställd Arbetskandidat förlorar pappa till virus Transgenderreformer skrinlagda Bailout för Coronavirus - vad betyder det

Se Även: