Aston Martin-chefen varnar Ferrari, Red Bull och Mercedes att tävlingsvinster kommer att vara 'normen'

Formel 1

Ditt Horoskop För Imorgon

Mike Krack var tydlig när han skickade en varning till Formel 1 topplag och säger till dem: 'Vi är här för att vinna'.



Det var löftet av miljardären Lawrence Stroll när han köpte Silverstone-teamet, när det stämplades som Racing Point. De kanske saknar tävlingsvinster och pallplatser, men ingen kan anklaga Aston Martin av brist på ambition.



anna och lucy decinque

Och i sin senaste uppdatering om deras framsteg framstod inte teamchefen Krack som en man vars beslutsamhet har minskat. 'I framtiden ser jag Aston Martin F1 som ett lag där framgång är normen – jag ser ett lag som inte är förvånade över att vara på pallen, som inte är förvånade över att vinna lopp,' sa han till lagets officiella hemsida .



'Vi måste nå en punkt där vi ständigt levererar utmärkta resultat på banan, men också tror på vår förmåga att göra det. Vi pratar om att bygga en vinnande kultur här – det tar tid – och för det första har vi att utveckla en snabbare bil.

'Vår resa har bara börjat och det kommer att finnas utmaningar, men kämparandan i Aston Martin F1 är oöverträffad och född ur passionen hos vårt folk. Det är ett team som jag är otroligt stolt över att vara en del av och jag Jag är väldigt spänd på vad framtiden har att erbjuda.'

Undertecknande fyrafaldig världsmästare Sebastian Vettel var en av de åtgärder som teamet hoppades skulle driva dem till nya höjder. Men det har inte fungerat så, eftersom tysken inte har kunnat göra mål konsekvent med bilar som har visat sig vara mindre konkurrenskraftiga än hoppats under de senaste två säsongerna.



är bex död i eastenders
 'Namnet's Alonso, Fernando Alonso" – he will join Aston Martin for the 2023 season
'Namnet är Alonso, Fernando Alonso' – han kommer att ansluta sig till Aston Martin för säsongen 2023 ( Bild: REUTERS)

När Vettel går i pension, Aston Martin har återigen valt att gå med erfarenhet när det kommer till hans ersättare . Fernando Alonso kommer att ansluta sig från nästa år, och Krack är övertygad om att spanjoren fortfarande har drivkraften att stoppa lagets regression och pressa dem tillbaka mot framsidan av rutnätet.

'Han har bara den där mördarinstinkten', tillade Luxemburgaren. 'Oavsett vad vet du att Fernando alltid kommer att ge dig allt: alltid pressa 100 procent, alltid dra ut det maximala från bilen och teamet. Hans racerbil är exceptionell – en formidabel kombination av självförtroende, instinkt och intelligens.



'Att värva Fernando är ett tydligt uttalande om vår avsikt på Aston Martin F1. Vi är inte på rutnätet för att göra upp siffrorna. Vi är här för att vinna. Vi är på en resa till framkanten av nätet och Fernandos beslut att gå med oss på den resan – att få en förare av hans kaliber att tro på Aston Martin F1-projektet – är en stor komplimang till vårt team och det arbete vi gör.'

Se Även: