Toto Wolff ger ärlig dom över George Russell på Mercedes efter enorma F1-först

Formel 1

Ditt Horoskop För Imorgon

Det här är Wolff har värderat George Russells prestation efter sina första 13 lopp som permanent Mercedes förare.



Britten fick chansen att gå med i Silver Arrows efter tre år med Williams . Trots att han körde en bil oförmögen att tävla regelbundet om poäng, presterade han regelbundet imponerande prestationer – en höjdpunkt var hans kvalvarv i Belgien förra året där han placerades tvåa efter att loppet avbröts på grund av kraftigt regn.



Han hade också en chans att tävla med en Mercedes 2020 och skulle sannolikt ha vunnit i Sakhir medan han stod i för Lewis Hamilton hade han inte fått en punktering efter en pitstop-blunder. Sedan han tog jobbet permanent tillsammans med den sjufaldige världsmästaren har Russell utmärkt sig.



Trots att Mercedes inte kan slåss om vinster den här säsongen på grund av sin underlägsna bil, har Russell konsekvent kunnat ta stora poäng. Annat än vid Brittiska Grand Prix , var han togs ut i en stor krasch vid första kurvan , har han slutat bland de fem bästa i varje enskilt lopp 2022.

Och en av de högsta poängen kom vid det sista loppet innan sommaruppehållet Ungern . Under kvalet levde han upp till sitt smeknamn Mr Saturday genom att sätta upp Ferraris för att säkra pole position för första gången i sin Formel 1 karriär.

När han talade efter den prestationen, blev Wolff lyrisk om sin nya stjärna. 'George är en mästare i vardande och han var en mästare i alla juniorkategorier – i F3, F2, som en rookie,' sa han. 'Vi skulle aldrig ha satt honom i en Mercedes om vi inte trodde att han kan bli en framtida världsmästare.



 Wolff är nöjd med Russell's impact and predicts big things for his future
Wolff är nöjd med Russells inverkan och förutspår stora saker för hans framtid ( Bild: POOL/AFP via Getty Images)

'Det är Georges första stolpe så det kommer alltid att vara något speciellt för honom och oss, för det är ett ögonblick att minnas. Men George hade dessa otroliga prestationer i juniorserier och han hade den i Spa förra året i regnet. Det är bara ytterligare en milstolpe av de många han kommer att uppnå.'

dale winton ill 2012

Även om hans egna prestationer har varit imponerande, Norfolk-racern har också fått beröm för att ha hjälpt till att pressa Hamilton till en annan nivå i år . 'Russell har överträffat mina förväntningar', skrev 1997 års mästare Jacques Villeneuve i sin F1-kolumn efter loppet i Budapest.



'Jag visste att han var snabb men han är över Lewis Hamilton och har gett Mercedes sin första pole för året. Men nu ser vi Hamilton reagera, och jag tror att Mercedes kan bli tvåa i konstruktörernas ställning. Vi får se.'

Se Även: