Fernando Alonso ersätter Sebastian Vettel i Aston Martin efter Germans pensionering

Formel 1

Ditt Horoskop För Imorgon

Tvåfaldig Formel 1-världsmästare Fernando Alonso kommer att ersätta den avgående legenden Sebastian Vettel på Aston Martin för säsongen 2023.



Vettel, som vann fyra på varandra följande världstitlar mellan 2010 och 2013 med Red Bull, meddelade att han skulle gå i pension i slutet av den pågående säsongen 2022 före Ungerns Grand Prix. 35-åringen nämnde sin roll som förälder och make som sina främsta anledningar till att gå bort från motorracing, liksom hans stora intresse för att sträva efter att bekämpa klimatförändringarna.



Som ett resultat, tysken lämnade en ledig tjänst på Aston Martin och den brittiska outfiten har flyttat för en annan racingikon i Alonso. Spanjoren kommer att gå ihop med Aston Martin när säsongen är slut, och lämnar Alpine efter två år.



Alonso återvände till F1 med Alpine förra säsongen efter två års frånvaro från sporten. Hans kontrakt skulle förnyas i slutet av säsongen, och med rykten om Oscar Piastris framtid som grumlar hans framtid, har Alonso hoppat av till Aston Martin.

'Det här Aston Martin-teamet använder helt klart energin och engagemanget för att vinna, och det är därför ett av de mest spännande lagen i Formel 1 idag', sa 41-åringen. 'Jag har känt [ägaren Lawrence Stroll] och [föraren Lance Stroll] i många år och det är väldigt uppenbart att de har ambitionen och passionen att lyckas i Formel 1.

'Jag har sett hur teamet systematiskt har attraherat fantastiska människor med vinnande stamtavlor, och jag har blivit medveten om det enorma engagemanget för nya faciliteter och resurser på Silverstone. Ingen i Formel 1 idag visar en större vision och ett absolut engagemang för att vinna, och det gör det till en riktigt spännande möjlighet för mig.”



  Fernando Alonso kommer att gå med Aston Martin för att ersätta Sebastian Vettel när hans kontrakt med Alpine går ut i slutet av säsongen
Fernando Alonso kommer att gå med Aston Martin för att ersätta Sebastian Vettel när hans kontrakt med Alpine går ut i slutet av säsongen ( Bild: REUTERS)

Alonso har imponerat sedan han återvände till startfältet och tog till och med en pallplats vid Qatar Grand Prix 2021. Spanjoren har enligt uppgift anslutit till Aston Martin 'på ett flerårskontrakt'.

Lagägaren Lawrence Stroll gick snabbt för att säkra Alonsos tjänster efter att Vettel berättade för laget om sitt beslut att gå i pension förra veckan. Alonso kommer att köra tillsammans med Lance Stroll, som har varit med dem sedan 2019.



Kanadensarens far, Lawrence, har investerat mycket i Aston Martin eftersom han försöker göra dem till fleråriga utmanare. Han bygger en enorm tillbyggnad till deras fabrik i Silverstone, och Alonso är utan tvekan imponerad av den investering och det engagemang som visas.

'Jag har fortfarande hungern och ambitionen att kämpa för att ligga i fronten, och jag vill vara en del av en organisation som är engagerad i att lära, utvecklas och lyckas,' tillade Alonso. 'Vi uppskattar alla att det finns mycket att göra för att komma till fronten, och att vi måste lägga all vår energi på att arbeta tillsammans för att hitta prestanda.

caroline flack andrew brady
  Fernando Alonso har slutat i poäng vid de senaste åtta loppen under säsongen 2022
Fernando Alonso har slutat i poäng vid de senaste åtta loppen under säsongen 2022 ( Bild: REUTERS)

Tror du att Aston Martin tog rätt beslut genom att ersätta Sebastian Vettel med Fernando Alonso? Låt oss veta i

'Den passion och viljan att prestera som jag har sett övertygar mig om att behålla min glädje och mitt engagemang för sporten. Jag tänker vinna igen i den här sporten och därför måste jag ta de möjligheter som känns rätt för mig.

På frågan om förvärvet av Alonso ansträngde sig Stroll inte för att dölja sin upphetsning. Han sa: 'Jag har bestämt mig för att samla de bästa människorna och utveckla rätt resurser och organisation för att lyckas i denna mycket konkurrenskraftiga sport, och de planerna tar nu form på Silverstone.

'Det verkade därför naturligt att bjuda in Fernando att vara en del av utvecklingen av ett vinnande team, och vi konstaterade mycket snabbt i våra senaste samtal att vi har samma ambitioner och värderingar, och det var logiskt och lätt att bekräfta vår önskan att arbeta tillsammans .”

Kampanjen med 22 lopp F1 2022 fortsätter med Belgiens Grand Prix på Spa-Francorchamps den 28 augusti efter det fyra veckor långa sommaruppehållet.

Se Även: