Människans insikt om matsmältningskex gör att människor känner sig kränkta

Konstiga Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

En ny trend på TikTok har sett människor dela saker som är helt 'normala' i deras eget land, men skulle anses vara 'konstiga' någon annanstans i världen.



Stand up -komikern Gary Meikle, gjord en video som svar på denna vurm och hans svar har fått människor i Storbritannien att kämpa.



Meikle, som bor i Glasgow, förklarade hur många av oss som regelbundet äter kex som kallas matsmältningsmedel, men trots att han gjort detta i flera år slutade han aldrig en gång att tänka på innebörden bakom namnet.



Men hans amerikanska flickvän påpekade nyligen för honom att detta inte var normalt och krävde att titta på ingredienserna i mellanmålet.

I klippet, som har fått mer än tre miljoner visningar, säger han: 'I Skottland är det normalt att äta kex som kallas matsmältningsmedel, har inte ens tänkt på namnet förut.

Eddie Murphy död 2013

'Men min amerikanska flickvän har just informerat mig om att det inte är normalt och hon krävde att läsa ingredienserna.



'Jag har bara googlat det och det visar sig att 1839 två skotska läkare utvecklade dessa för att hjälpa till med matsmältningssystemet eftersom de har natriumbikarbonat i dem, vilket är ett laxermedel.

'Så, i huvudsak har vi ätit kex som hjälper oss att bli sjuka.'



Han tillade: ”Jag känner mig kränkt. Varför lärde vi oss inte detta i skolan under hemkunskap? Som om jag är den enda skotska personen som inte visste att detta var en jävla kex ?! '

En man på TikTok som frågar folk vad som är normalt & apos; i deras land men skulle vara & apos; konstig & apos; för resten av världen

Förverkligandet kom som svar på en TikTok -trend (Bild: TikTok)

Vanligtvis är matsmältningskakor associerade med McVities, även om de inte utvecklade sitt populära recept för dem förrän 1892.

De första matsmältningarna någonsin utvecklades som Meikle sa, 1839 av två skotska läkare och de var enligt uppgift avsedda att hjälpa matsmältningen.

Men kan kexen verkligen hjälpa dig att bajsa?

Det är osannolikt, enligt en registrerad dietist.

Tala till cookinglight.com, dietisten Catherine Brennan hävdade att ingredienserna i kexen osannolikt kommer att få dig att rusa till toaletten, men bikarbonatet kan tekniskt fungera som en antacida om du upplever halsbränna.

amir khan och fru
Gary Miekle håller ett paket med chokladsmältningsmedel

Gary var inte nöjd med insikten (Bild: TikTok)

'Fast exakt hur mycket bikarbonat dessa kex innehåller är ett mysterium', erkände hon.

Brennan tillade att den enda ingrediensen i kexen som möjligen kan hjälpa matsmältningen är fullkornsmjöl, eftersom detta är känt för att innehålla fibrer, som håller människor regelbundna och bidrar till ett hälsosamt tarmmikrobiom.

Hon sammanfattade med att säga att matsmältningsmedel ”inte mirakulöst förbättrar din matsmältning” och att de inte är skadliga för din hälsa - om de konsumeras med måtta.

Trots detta hade många TikTok -användare fortfarande tankarna på kexets historia, eftersom de inte heller hade tänkt för mycket på namns betydelse tidigare.

En person svarade: 'Jag är i England och jag hade ingen aning ... jag känner mig kränkt också.'

vem är sandra bullock gift med

En annan sa: 'Jag har aldrig ens ifrågasatt varför de kallades matsmältningsmedel.'

'Jag kommer aldrig att titta på en matsmältning igen', utropade en tredje.

Andra stördes inte av informationen, med någon annan som skrev: 'Digestives slap tho.'

'Gissa vem som fortfarande äter dem', svarade en annan användare.

Visste du betydelsen bakom kexnamnet? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Se Även: