Ångmotor säljer för £ 264K

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Den excentriska Fred Dibnahs favoritångmotor har sålts för hela 264 000 pund, vilket slutade en bitter rad om hans vilja.



1912 som Aveling och Porter använde vid sin begravning 2004 tog över dubbelt så mycket som riktpriset.



Freds fem barn sålde den efter en långvarig tvist med hans änka, Sheilah.



De är överens om att låta henne få intäkterna efter att hon klippts ur hans testamente på 1 miljon pund veckor innan han dog.

De flesta av hans tillgångar gick till Jayne, Lorna, Caroline, Jack och Roger, avkomman till hans två första äktenskap med Alison Foster och Susan Lorenz.

Ex-Blackpool showgirl Sheilah sa: 'Det har varit ett helvete för alla, men jag är glad att det tar slut.



'Jag tror att alla är trötta på ryggstötningen och alla andra affärer som har pågått.

'Jag ville inte att Fred skulle komma ihåg som en man som klippte sin fru ur hans testamente eftersom det inte var den Fred jag kände.



'Han var väldigt dålig och fattade ett överdådigt beslut.' Motorn köptes av ingenjör Michael Oliver med ett telefonbud från Silverstone, där han njöt av en dags tävling.

Det kommer att bli en del av hans samling i Knutsford, Cheshire, som innehåller Ferraris, Aston Martins, Rolls-Royces och två av prinsessan Dianas statstränare Oliver vill att Dibnahs motor ska stanna i nordväst och hoppades inte Boltons steeplejack son, Jack, kommer att visa honom hur man kör den.

Han kommer också att tillåta Dibnah -familjen att visa den på ångmässor.

Oliver sa: 'Jag är ingenjör och jag betygsatte Fred Dibnah mycket högt som ingenjör och som en bromskramp.

Han var en engångsart - en unik karaktär i den tekniska världen, en värld som dör, men som vi båda levde i. '

Fred köpte motorn 1979 och spenderade 25 år på att restaurera den. Han körde den till Wellington Barracks, nära Buckingham Palace, när han samlade in sin MBE 2004.

Bill King, chef för auktionsförrättarna i Cambridge, Cheffins, som sålde motorn, sa: 'Det höga försäljningspriset var ett bevis på Dibnahs skicklighet, kunskap och stora personlighet.'

Se Även: