6 sätt att lagligt stanna på vägen och INTE betala för bilförsäkring

Bilförsäkring

Ditt Horoskop För Imorgon

Tanken att äga en bil men bara köra en gång i veckan kan låta lite förvånande, men många gör precis det.



Enligt branschdata finns det mer än 821 000 förare i Storbritannien som tillbringar en timme i veckan - eller mindre - bakom ratten.



Med tanke på den genomsnittliga årliga bilförsäkringspremien ligger nu på rejäla £ 847, enligt Confused.com , dessa förare kommer faktiskt att betala £ 16 i timmen för att vara på väg.



Den goda nyheten är att om du bara vill köra då och då finns det sätt att hålla nere kostnaderna.

Star Trek-skådespelaren dör

Här tittar vi på varför försäkringskostnaderna skjuter i höjden - och hur du kan vara lite kunnig kan spara dig mycket pengar.

Läs mer



Bilförsäkring: Vad du behöver veta
Fångsten som fördubblar din försäkring Befordran? Ditt omslag är nu i fara Felet som innebär en böter på 271 pund Hur klistermärken och mer kan ogiltigförklara försäkringen

Försäkringskostnaderna skjuter i höjden

De senaste siffrorna från Association of British Insurers (ABI) avslöjade att bilister för närvarande står inför den snabbaste höjningen av försäkringspremier sedan rekord började. Premien ökar med 11% från år till år, med unga förare som sannolikt kommer att möta ännu högre stigningar.

Men även om allt detta kan locka dig att överväga att gå utan täckning - och särskilt om du bara sätter dig bakom ratten en eller två gånger i veckan - är det olagligt att köra utan minst en bilförsäkring från tredje part.



Joe Gomez skada uppdatering

Straffet är rejält och kan sträcka sig från ett straff på 300 £ och sex poäng på ditt körkort, till att din bil beslagtagits eller förstörs.

Med tanke på detta är nyckeln att hitta mer kostnadseffektiva alternativ.

Läs mer

Tricken till billigare bilförsäkring
Bästa tiden att förnya din policy Kameran som kan minska din försäkring 6 hemligheter med billig bilförsäkring Bilförsäkringsjämförelse förklarad

Överväg att betala som du kör-försäkring

Om du är sugen på att ha din egen hjulsats, trots att du bara kör då och då, kanske du vill överväga en annan typ av försäkring.

Cuvva , en appbaserad pay-as-you-go-försäkringsgivare, erbjuder skydd för förare som äger en bil men inte kör särskilt ofta.

Bilister får fortfarande omfattande skydd och kan bygga upp en bonus utan krav som hjälper till att minska försäkringskostnaderna i framtiden.

Siffror från Cuvva tyder på att en förare som gör en resa i veckan kan sänka kostnaden för bilskyddet från 847 pund per år till 570 pund per år genom att byta till en betal-och-gå-politik-en besparing på nästan 300 pund.

Ytterligare forskning från försäkringsgivaren visar att bilägare i London med stor sannolikhet kommer att tjäna på att se över sitt försäkringsavtal på detta sätt, eftersom huvudstadens bilister använder sina bilar mindre ofta än någon annanstans i Storbritannien.

Resultaten visar att 7% av Londons 1,9 miljoner hushåll med bil - vilket motsvarar 138 000 förare - använder sitt fordon bara en timme i veckan eller mindre.

Freddy Macnamara från Cuvva, sa: Många förare behöver bara sin bil en gång i en blåmåne, men ändå slutar de ofta betala samma pris för sin försäkring som någon som ständigt är på väg. Vi erbjuder ett mer flexibelt tillvägagångssätt.

jessica parker ben miller

Läs mer

Hur man sänker kostnaden för körning
Hypermiling - Hur man använder 40% mindre bränsle Telematik - vad det är och hur det fungerar 6 saker att kontrollera INNAN du får en MoT De billigaste bilarna du kan köpa

6 sätt stannar på vägen men betalar inte försäkring

Om du äger din egen bil kommer du inte bara att behöva oroa dig för försäkringskostnader i ögonen, utan du måste också budgeta för bensin, parkering, vägskatt, underhåll och service-plus en mängd andra kostnader.

Om du bara ska använda en bil då och då kan ett mer kostnadseffektivt alternativ vara att hyra en bil istället, när och när du behöver det.

1 - Bilklubbar - dessa är bra för enstaka bilister, eftersom driftskostnaderna, till exempel bilskatter och underhåll, normalt täcks av den månatliga prenumerationsavgiften.

Zipcar är en bilklubb som ger tillgång till fordon i flera städer i Storbritannien. Du kan boka bilar per timme, dag eller vecka till en låg kostnad. När du väl har gått med som medlem (med planer som sträcker sig från en gratis provperiod upp till £ 15 i månaden) betalar du sedan en tim- eller daglig avgift. Detta beror på vilken bil du väljer, men kostnaderna börjar från så lite som £ 5 per timme - eller £ 50 per dag.

Med Han var en överträdare , du kan köra bil när du behöver en från £ 4,50 i timmen. Kolla också in Carplus , Easycarclub och Enterprise Car Club .

gratis luftpump nära mig

2-Peer-to-peer bildelning - med hiyacar du kan hyra bilar från människor i lokalsamhället.

När du hittat ett fordon i ditt närområde kan du kontakta ägaren via snabbmeddelanden.

michael jackson hudfärg

Alla bilar måste vara försäkrade, beskattade och ha ett giltigt MOT. Utöver hyreskostnaden betalar du en bokningsavgift på 3 £ och försäkringskostnaden, med täckning från cirka 6 £ per dag. Men totalt sett finns det betydligt mindre kostnader att oroa sig för.

Rob Larmour, medgrundare av HiyaCar, sa: Vi vill att folk ska tänka två gånger om att äga en bil-och om de behöver den hela tiden-eller om de lika gärna kan låna grannens fordon.

3 - Biluthyrning - företag som t.ex. Åsikt eller Europcar kan vara billigare än ägande om du bara behöver köra då och då. Men se till att du letar efter de bästa erbjudandena.

4 - Bilpool - om du inte vill äga din egen bil, sök efter någon som gör samma resa som du genom webbplatser som t.ex. Blablacar och Lyftdel , och dela bränslekostnaden.

5 - Ta en taxi istället - Uber kan ha blivit skjuten under de senaste veckorna, men det är fortfarande ett billigt sätt att ta sig runt på platsen. Även om taxi av något slag kan kännas som en lyx, kan det vara mer meningsfullt att plaska ut ur tiden, snarare än att stå inför de många pågående kostnaderna för att äga din egen bil.

6 - Lita på kollektivtrafik - Om din budget inte kan räcka till att ta en hytt vid de tillfällen när du behöver ta dig runt i stan, finns det alltid de beprövade tågen, bussarna, spårvagnarna och rören att falla tillbaka på. Månatliga eller årliga resekort kan hjälpa till att sänka kostnaderna.

Se Även: