Jurgen Klopp svarar på Joe Gomez 'motgång' i detaljerad Liverpool -skadauppdatering

Fotboll

Ditt Horoskop För Imorgon

Jurgen Klopp har rubbat spekulationer Joe Gomez har drabbats av ett 'bakslag' på sin långa väg till återhämtning.



Liverpool-chefen gav också en omfattande uppdatering om sina andra skadade spelare, inklusive backarna Virgil van Dijk, Trent Alexander-Arnold och Joel Matip.



Gomez drabbades av en bristning i knäskålen medan han var på internationell tjänst med England i november förra året, vilket utesluter honom för säsongen 2020/21.



Den 24-årige skadan kom en månad efter att Virgil van Dijk kampanj avslutades med en främre korsbandsbristning.

Paret fick senare sällskap i behandlingsrummet av Joel Matip, som fick skador på fotleden i januari, och Trent Alexander-Arnold efter att Englands högerback fick en lårskada förra månaden.

Gomez har inte drabbats av ett bakslag på sin återhämtningsväg

Gomez har inte drabbats av ett bakslag på sin återhämtningsväg (Bild: Liverpool FC via Getty Images)



Var och en av kvartetten är inriktad på en avkastning när Premier League startar igen nästa månad, men de senaste rapporterna online föreslog att Gomez återhämtning inte planerade.

Men Klopp uttryckte dessa rykten som han talade till Liverpools officiella hemsida från de röda & apos; träningsläger före säsongen i Österrike.



'Det är grejen, dessa pojkar är inte skadade längre, de är bara inte på 100 procent än', sa tysken.

”Det finns vanligtvis bakslag men hittills har det inte varit några motgångar med Joe och Virgil och ingen [annars] - de är alla bra.

'Vad de var tvungna att göra gjorde de, ingen reaktion med knäet, ingenting, allt bra. World wide web hade uppenbarligen för mycket tid. '

Klopp vägrade att ange specifika returdatum för sina återhämtande spelare, men Alexander-Arnold och Matip kan komma tillbaka för försäsongens matcher mot Wacker Innsbruck och Stuttgart på tisdag och Mainz på fredag, med Van Dijk och Gomez inte långt efter.

'Det är olika [för var och en av dem]', tillade Klopp. 'Jag tror att det inte finns någon tvekan om att Joel kan spela på tisdag.

Klopp gav också uppmuntrande uppdateringar om Van Dijk (vänster) och Matip (mitt)

Klopp gav också uppmuntrande uppdateringar om Van Dijk (vänster) och Matip (mitt)

'Trent letar efter mig som [han kan] men jag måste prata med den medicinska avdelningen så berättar de om det är för tidigt. Jag tror inte [det är], jag tror att han skulle kunna spela några minuter på tisdag.

'Sedan befinner sig Joe och Virgil i en liknande situation - inte exakt samma, men liknande. Båda har gjort delar av vår normala träning och sedan måste de göra extra delar.

'I går var vi tvungna att göra några spurter - hårda spurter och sådana här saker, som vi inte gjorde på den vanliga träningen - så de gör extra saker och ibland lite mindre om sakerna det vi gör är för intensiva för dem. De kommer allt närmare, det är intrycket vi har.

'Det de gjorde på träningen hittills fungerade riktigt bra och vi får se när vi kan involvera dem i normal träning - det vet jag inte och jag skyndar inte heller på det. Det är ingen mening, vi väntade så länge och nu kan vi vänta några dagar längre, det är inga problem.

Klopp svarade också på en uppmuntrande video från fredagens träningspass som visade att Matip gjorde två poäng.

hur många kulor för ett 6ft träd

'Jag är inte säker på om vi har det på kameran, men när Joel gjorde mål [på träning] stod [första lagets tränare] Pete Krawietz bredvid mig och sa,' Bra operation! 'Han är i bra form, Wow.

Vill du ha en exklusiv förhandsförhandsvisning av din klubb - både i din inkorg och genom din brevlåda? Gå hit för att ta reda på mer och säkra din kopia.

'Joel Matip är den här typen av spelare, som blomstrar i det ögonblick när han kommer in på planen. Jag tror att ingen hörde honom säga många saker när han stod bredvid planen, men när det är en spelsituation - vilket spel det än är - är han inne.

'Han missade det väldigt mycket för att han var ute länge, men som jag sa tidigare var han den närmaste av alla fyra långtidsskadorna. Trent är nu också i normala sessioner och vi får se vad vi gör med det på tisdag. '

Se Även: