Fiona Phillips: Esther McVey 'slog ut' när hennes omslag blåste på GMTV

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Kära nån. Vem hade trott att en ofarlig intervju med Piers Morgan och Susanna Reid på måndagens Good Morning Britain skulle ha utlöst en storm som hjälpt Tory -ledarskapskandidaten Esther McVey att komma sist i den första omgången av deras ledarskapstävling på torsdag?



Det hela började, kanske du kommer ihåg, när Susanna, i ett utbyte med Lorraine Kelly, bad om hennes minnen av Esther under Tory MP: s korta förankring av GMTV under min första mammaledighet.



Lorraine såg lite out-of-character-besvärlig; hennes ansikte ändras från vanligtvis smiley till lätt åskande och inte alls roat.



Lorraine och jag delade ett litet snusigt omklädningsrum i flera år, även om vi inte var så ofta i det tillsammans. Hon presenterade sitt program efter mina par timmar i den berömda röda soffan, tillsammans med Eamonn Holmes.

Esther var inte alls involverad i frukostprogrammet förrän hon plockades från kanal 5 för att täcka min mammaledighet i tre månader våren 1999.

Slutet av. Så tänk dig min förvåning - och utan tvekan Lorraines - när jag hörde henne säga att hon hade blivit befordrad att stå för mig.



Visst måste du ha ett jobb på ett företag i första hand för att bli marknadsförd? Tydligen ville hon skapa intrycket av någon som var SÅ begåvad att chefer helt enkelt fick lyfta henne.

bästa cellulitkräm i Storbritannien

Esther McVey (till höger) med Eamonn Holmes och Fiona Phillips på GMTV -apparaten (Bild: Press Association)



Förhoppningsvis har Esther lärt sig en värdefull läxa: du kan inte vara ekonomisk med sanningen, speciellt om du en gång arbetade med journalister och hoppades att komma vidare i loppet om Tory -ledarskapet.

handmaid's tale säsong 3 uk date

Upprörd över att hennes omslag blåstes, Esther slog ut och sa att hon räknar med att hennes korta tid på GMTV aldrig upprepades eftersom de flesta av personalen, inklusive mig själv, Gloria DePiero (nu Labour MP) och Good Morning Britain -presentatören Kate Garraway, var Marxister! ha!

Vi hade tydligen bildat en Labour -kabal, varför hon inte var välkommen.

Jag var mammaledig, kommer du ihåg, med lite ledig tid på händerna, än mindre tillräckligt för att bilda en vänsterkonfederation. Och Blair -regeringen var vid makten, knappast ett skåp fullt av kommunistiska revolutionärer!

Marx gav dock många ett praktiskt, insiktsfullt citat men en av dem var: Män gör sin egen historia.

Och det gör kvinnor också, om Esthers version av hennes CV är något att gå efter.

Se Även: