10 sätt att ogiltigförklara din bilförsäkring utan att inse det - och kanske till och med hamna i domstol

Bilförsäkring

Ditt Horoskop För Imorgon

Det kostar hundratals pund per år, krävs enligt lag och skyddar dig från förlust vid stöld eller olyckor.



Eller så borde det.



För det finns ett oroväckande stort antal saker som kan betyda din bilförsäkring kommer inte att betala ut alls.



Värre är att några ärliga misstag går utöver & apos; bara & apos; ogiltigförklaring av ditt skydd och kan leda dig till domstol för bedrägeri.

Vi pratade med CarParts4Less.co.uk , som har gått igenom villkor för att välja ut de tio saker som människor gör som gör deras omslag värdelöst.

1. Registrera dina föräldrars (eller någon annans) adress

Flyttat hus? Bytt stad? Du måste berätta för din försäkringsgivare.



Det beror på att där du bor har en enorm inverkan på priset på täckning - med brottslighet, översvämningsrisk och mer allt förändras beroende på postnummer.

Det innebär att lämna din bil registrerad på din föräldrars förortsadress, medan du bor i stadens centrum, ger försäkringsbolaget en berättigad anledning att helt enkelt avvisa alla krav du gör.



Åh, och om du tror att du inte kommer att bli fångad, kom ihåg att försäkringsbolag har utredningsavdelningar (kallade specialutredningsenhet eller SUI) vars uppgift det är att kontrollera sådana här saker när du gör ett anspråk.

Läs mer

kym marsh sexband läckte
Bilförsäkring för unga förare
Telematik 4 sätt att betala mindre Betala som du går policyer Hur du sänker din premie

2. Räknar inte din pendling - även bara att köra till tågstationen

Social bilanvändning betyder just det. Kör till och från vänners hus, se din familj, gå till snabbköpet och så vidare.

Att köra till jobbet, inklusive till och från tågstationen, betyder att du behöver en annan typ av bilförsäkring.

Även om du bara kör till stationen eller arbetar några gånger i månaden måste du fortfarande uppgradera till en 'social och pendlingspolicy'.

Det beror på att om du råkar ut för en olycka under körningen till kontoret eller stationen kan din försäkring vägra att betala ut om din försäkring endast är social användning.

3. NÅGRA förändringar i bilen

Det är vettigt om du sätter in en ny motor, sänker fjädringen och lägger till tävlingssäten, som du säger till din försäkringsgivare.

Men otroligt mycket annat kan också betyda att du inte längre är täckt.

Allt från klistermärken, tonade fönster, nya hjul och anpassade lackeringar kan förändra din försäkringskostnad - och det betyder att du inte kan tala om för försäkringsgivaren om att de täcker omslaget omedvetet.

Läs mer

Tricken till billigare bilförsäkring
Bästa tiden att förnya din policy Kameran som kan minska din försäkring 6 hemligheter med billig bilförsäkring Bilförsäkringsjämförelse förklarad

4. Olyckor du inte gör anspråk på

Att klippa en vingspegel, skrapa en vinge på en pollare och mer är mindre saker som det ofta bara är billigare att betala för dig själv - än att berätta för ditt försäkringsbolag.

Men du kan göra ett stort misstag.

929 nummer kärlek

Du måste informera din försäkringsleverantör om NÅGON skada, och om du inte gör det betyder det att du bryter mot din policy.

Anledningen? Tja, det hjälper försäkringsgivaren om motparten bestämmer sig för att göra anspråk senare och betyder också att skada redovisas om du behöver kräva något annat.

Särskilt eftersom ett framtida anspråk kan avvisas om försäkringsgivaren upptäcker skada som inte överensstämmer med den olycka du Hävdar.

Läs mer

Bilförsäkring: Vad du behöver veta
Fångsten som fördubblar din försäkring Befordran? Ditt omslag är nu i fara Felet som innebär en böter på 271 pund Hur klistermärken och mer kan ogiltigförklara försäkringen

5. När huvuddrivrutinen är nere som en & apos; heter & apos; förare

Att vara över 25 år, ha en lång bonus utan krav och mer sänka kostnaden för försäkring mycket.

Det betyder att det är otroligt frestande att lägga ner den typen av förare som huvudförare, medan någon annan - som inte har dessa fördelar - i policyn heter en tillfällig förare.

Men som snatteri, medan det sparar pengar är det också olagligt.

Känd som 'fronting', om du upptäcker det, avbryts policyn omedelbart, skador nekas och du kan hamna i domstol eftersom det klassas som försäkringsbedrägeri.

Det innebär böter på upp till 5000 £ och sex poäng på din licens.

Läs mer

Hur man sänker kostnaden för körning
Hypermiling - Hur man använder 40% mindre bränsle Telematik - vad det är och hur det fungerar 6 saker att kontrollera INNAN du får en MoT De billigaste bilarna du kan köpa

6. Oväntad extra körning

Ju längre du är på vägen desto större är chansen att du råkar ut för en olycka - oavsett hur bra förare du är.

peppa gris framifrån

Det betyder att din årliga körsträcka är en stor del av att sätta din försäkringspremie.

Det betyder också att din försäkringsgivare kan besluta att inte betala en fordran om din körsträcka är betydligt högre än vad du har uppskattat.

Din MoT visar körsträcka, så om din bil är tillräckligt gammal kan du räkna ut exakt hur långt du har kört under de senaste åren. Du kan till och med leta upp det på nätet här .

Om du inte lyckas med det, när du räknar ut hur många mil du kör, glöm inte att ta med helger borta, handla varje vecka, etc. och lägga till några beredskapsmil - det är bättre att vara säker än ledsen.

7. Körning med husdjur

Har din hund ett säkerhetsbälte?

Har din hund ett säkerhetsbälte? (Bild: Barcroft Media)

I motorvägskoden anges att förare måste se till att 'hundar eller andra djur hålls på lämpligt sätt så att de inte kan distrahera dig medan du kör eller skada dig, eller sig själva, om du stannar för snabbt'.

Lagen rekommenderar säkerhetsbälte, sällskapsdjur, hundbur eller skydd som sätt att hålla fast ditt husdjur under körning.

Förare som inte hindrar hundar och katter när de är på språng bryter inte bara mot lagen, de kan också ogiltigförklara sin bilförsäkring.

Det betyder att om du råkar ut för en olycka kan du bli tvungen att betala för eventuella skador på din bil OCH alla andra inblandade bilar, för att inte tala om några medicinska eller andra kostnader som uppstår - något som lätt kan utgöra en femsiffrig räkning .

8. Låt andra människor köra din bil

En heltäckande bilförsäkring låter ofta människor köra någon annans bil.

är jay z otrogen mot Beyonce

Men - och det är ett stort men - det är stora skillnader mellan policyn de har på sin bil och kåpan de har på din.

För det första låter ett stort antal policyer inte under 25-åriga göra detta och utesluter också vissa personer baserat på deras jobb (dvs om de är i bilhandeln) helt.

Det finns också andra risker - eftersom de som täcks ofta inte inser hur lite skydd de har.

Den heltäckande policyn som inkluderar möjligheten att köra någon annans bil ger nästan alltid det lagliga minimumet - det vill säga endast tredjepartsskydd.

Det betyder att om du träffar någon eller inte kan bevisa att det var någon annans fel, kommer de att kunna göra anspråk. Men du kommer fortfarande att vara på kroken för eventuella skador på bilen du kör och får ingen ersättning för skador du kan drabbas av.

Åh, och om du lånar ut det till någon som det visar sig är inte täckte sin egen policy av någon anledning, vilket resulterar i ett genomsnittligt böter på £ 271,30, sex poäng på ditt körkort och har till och med sett dig diskvalificerad från att köra som ett resultat.

Läs mer

Fler tips för bilunderhåll ...
Hur man utför ett oljebyte Hur man byter bildäck Hur du minskar din bils servicekostnader Hur du minskar din bils driftskostnader

9. Du har nyligen bytt jobb eller blivit befordrad

Din befattningstitel är en av de saker försäkringsgivare tittar på när de bestämmer hur mycket de ska debitera dig.

Och även mindre förändringar kan innebära billigare eller dyrare premier. Det är meningsfullt mycket av tiden, till exempel kommer musiklärare sannolikt att köra med dyra instrument i bilen, medan engelska lärare inte är det.

Men det betyder också att om du får ett nytt jobb, eller blir befordrad och din jobbtitel ändras, måste du informera din försäkringsgivare.

bästa stället att sälja gamla telefoner

Och underlåtenhet att göra så många betyder att alla påståenden som görs efter ett jobbbyte kan nekas.

10. Laddning för hissar - eller till och med gratishissar och bildelar ibland

Att organisera hissdelning kan spara alla pengar - vare sig det är på skolan, på väg till fotbollen eller till jobbet.

Men vissa bilförsäkringar utesluter specifikt skydd för bildelning, oavsett om du gör vinst eller inte.

Även försäkringar som tillåter det kan ogiltigförklara försäkringen om du tjänar på att ge hissar - även om vissa tillåter bensinpengar och körkostnader.

Men så snart du börjar tjäna pengar kan du bli klassad som en 'taxiuthyrningstjänst', vilket gör en policy som inte täcker detta tomrum.

Se Även: