Vad ska du göra med din gamla mobiltelefon? Bästa ställen att sälja online till bästa pris

Mobiltelefoner

Ditt Horoskop För Imorgon

Dags att sälja din gamla telefon? Det här är vad du behöver veta(Bild: Getty)



Om din gamla telefon knackar på i en låda någonstans och den fortfarande fungerar, kan du enkelt sälja den för kontanter online.



Det finns ett antal återvinningswebbplatser som erbjuder kontanter direkt när din gamla handenhet har mottagits, med många accepterande telefoner i olika stater - från som helt nya till slitna eller till och med lätt skadade telefoner - men skicket kommer påverka priset.



Innan du skickar iväg din telefon, kom ihåg att torka den av alla data och bilder och ta ett foto av den så att du kan registrera dess skick innan du skickar den till återvinnaren.

Experter på Sälj min mobil råda att sälja tidigt för bästa möjliga pris. När en ny iPhone tillkännages börjar återförsäljningsvärdet på äldre modeller sjunka ganska snabbt. Två dagar innan 2015 års iPhone 6 och 6 Plus tillkännagavs var det mesta du skulle ha fått för återvinning av iPhone 5S £ 455 och £ 357 för 5C.

'En vecka efter att telefonerna träffade high street fann de att inbytespriserna hade sjunkit till £ 382 respektive £ 294.'



Så kort sagt, att sälja förr snarare än senare - och att sälja innan en nyare modell kommer ut på marknaden - är ett klokt drag om du vill vara kvitt.

Var säljer du din telefon till bästa pris?

Ett bra sätt att snabbt sälja din telefon för kontanter är genom att använda en webbplats för återvinning online. Här är några av de bästa återförsäljarna som erbjuder denna tjänst



  1. Musik Magpie

  2. Envirofone

  3. eBay

  4. Mazuma Mobile

  5. O2 Återvinn

    sky mobil tjej i annons
  6. Tesco Mobile

  7. Jämför och återvinn

  8. Oxfam

  9. Sälj min mobil

    boo-boo hund

Hur säljer man på eBay?

(Bild: iStock Unreleased)

Onlinemarknad eBay är ett populärt val för att sälja gamla telefoner och om du väljer rätt tid kan du undvika att betala noteringsavgifter.

Det finns två sätt att sälja: använda auktionsformatet eller ange din telefon med en & apos; köp den nu & apos; pris (som låter dig ange ett fast försäljningspris), och det finns också möjlighet att lägga till & apos; bästa erbjudanden & apos; alternativ där budgivare kan sända priser till dig.

Återförsäljaren rekommenderar också några grundläggande tips att följa om du säljer gamla tekniska artiklar undersök i förväg för att kontrollera priserna för samma eller liknande produkter som anges på plattformen.

Se till att du inkludera nyckelord och varumärket i titeln - eftersom detta hjälper till att fånga köparens uppmärksamhet och listan ska vara enkel, relevant och alltid stavad korrekt. En bra beskrivning hjälper också till att lugna köpare innan de lägger ett bud eller köper.

En bra bild säger tusen ord och att använda flera bilder från olika vinklar är en bra idé.

Var ärlig och på förhand om några märken och repor hjälper dig att undvika att hantera en olycklig kund. Att svara på frågor från köpare så snabbt och upprätthålla en bra kommunikationslinje hjälper köpare att lita på dig och köpa med förtroende.

Hur är det med Amazon?

(Bild: Getty Images)

Om du säljer en ny iPhone- eller Android -smarttelefonmodell som fortfarande är efterfrågad kan du tjäna mycket pengar Amazon Marketplace MEN det är värt att notera att det kommer att finnas mycket konkurrens från andra säljare som också försöker tjäna pengar.

Om du är sugen, kan du gå till services.amazon.co.uk för allt du behöver veta om att sälja - från registrering till hur du listar artiklar.

Läs mer

Mobiltelefonerbjudanden 2020
Bästa mobiltelefonerbjudanden Bästa SIM-erbjudanden Bästa smartphones för 2020 Bästa Android -telefoner

Denna artikel innehåller affiliate -länkar, vilket innebär att vi kan få provision på försäljning av produkter eller tjänster vi skriver om. Denna artikel skrevs helt oberoende, se mer information här.

Se Även: