Vem kan fortfarande få en gratis TV -licens eftersom BBC skrotar ut förmånen för 3 miljoner personer

Tv -Licensiering

Ditt Horoskop För Imorgon

TV -licenser kostar £ 154,40 per år(Bild: Getty / PA)



Från och med den 1 juni 2020 kommer cirka tre miljoner människor att förlora sin rätt till en gratis TV -licens.



Det är efter att BBC meddelat hem med personer över 75 år kommer inte längre att få gratislicenser från 2020 - om inte den äldre personen får pensionskredit.



Åtgärden kommer efter att regeringen meddelade att den inte längre skulle finansiera förmånen och BBC började titta på vad de kunde göra.

betydelsen av nummer 29

BBC: s ordförande David Clementi sa: Att kopiera det nuvarande systemet var i slutändan ohållbart. '

Han tillade: Att koppla en gratis licens för över 75 -talet till Pension Credit var det ledande reformalternativet. Det skyddar de fattigaste över 75 -talet, samtidigt som de skyddar de tjänster som de och alla publiker älskar.



'Det är det rättvisaste och bästa resultatet. Det är en vi kan implementera och stödja. Detta är ett resultat som är rättvist möjligt under svåra omständigheter.

'Regeringen kan naturligtvis välja att kliva in och minska klyftan från sina egna resurser.'



Caroline Abrahams, Age UK: s välgörenhetsdirektör, sa: Gör inga misstag, om det här schemat fortsätter kommer vi att se sjuka och funktionshindrade i 80- och nittiotalet som är helt beroende av sin älskade TV för sällskap och nyheter, tvingade att ge det upp.

Men vem kan göra anspråk på dem nu, och finns det andra sätt att spara på din licensavgift?

Vem kan få en gratis licens nu

Som det ser ut nu, om du eller någon som bor på din adress är över 75 - kan du ansöka om en gratis över 75 -årig licens på TV -licensieringswebbplats .

Personer som är 75 kommer att förbli helt täckta av sin befintliga gratislicens fram till och med den 31 maj 2020.

Faktum är att om du är 74 kan du få en korttids -tv -licens som täcker dig fram till din 75 -årsdag - vilket innebär en rabatt på hela beloppet.

Under de senaste tre räkenskapsåren har knappt 38 miljoner pund återtagits av människor som fortsatte att betala när de kunde ha slutat, enligt en utredning av MoneySavingExpert .

Du kan göra anspråk genom att ringa TV -licens på 0300 790 6130 eller via dess webbplats. Du måste ange ditt folkförsäkringsnummer, namn, adress och födelsedatum.

När TV -licensiering har räknat ut hur mycket du är skyldig får du tillbaka det via banköverföring eller check. Du kan också ansöka om en licensinnehavare om du har fullmakt för dem.

TV-licensiering kommer också att utfärda återbetalningar till dödsboets dödsbo som har betalat för en TV-licens när de skulle ha haft rätt till en över 75-licens.

Andra rabatter

(Bild: Getty Images)

Det finns också andra sätt att betala mindre för din TV -licens.

tiger lily hutchence geldof

Till exempel kan alla som är blinda (svårt nedsatt syn) få tv -licenser för halva priset.

Det betyder också att alla som bor med någon som är registrerad som synskadade också kan få sin tv-licens för halva priset också, om de överför det till den blindes namn.

Ansök genom att fylla i ett onlineformulär på tvlicensing.co.uk/blind eller genom att kontakta TV Licensing på 0300 790 6112.

Det finns också mer än 7000 människor i Storbritannien som fortfarande tittar på tv i svartvitt, mer än 50 år efter tillkomsten av färgprogrammering.

Svart och medan licenser kostar £ 52, mer än £ 100 billigare än en fullständig licens.

Vårdboende kan också få rabatt - kostar bara 7,50 pund. Men invånare, personal och boendefamiljer behöver alla en separat licens för sitt eget vardagsrum.

Åh, och om du inte tittar på eller spelar in live -tv behöver du ingen licens.

Så hämta TV, strömma eller ladda ner program efter att de har visats eller program som är tillgängliga online innan de visas på TV räknas inte - så länge de & amp; inte på iPlayer .

Men om du tittar på eller spelar in någon live -tv - oavsett enhet - behöver du en.

Läs mer

TV -licensregler och rabatter
Behöver du en tv -licens till Netflix? Studenter kan få £ 50 rabatt på tv -licenser Tusentals kan förlora gratis TV -licenser Prisökning för TV -licens: vad det kostar nu

Se Även: