Studenter! Du kan få 50 £ på din tv -licens om du agerar snabbt

Tv -Licensiering

Ditt Horoskop För Imorgon

Du kan få tillbaka pengar om du agerar snabbt(Bild: Getty)



Det tråkiga faktum är att även att titta på TV på din bärbara dator, surfplatta eller telefon betyder att du kan bli böter för att inte betala din TV -licens.



Men även om du kanske måste betala vill du definitivt inte betala mer än du behöver.



Det är därför det är viktigt att berätta för någon som går hem till sommaren att de kan komma att få en återbetalning - men de måste agera snabbt för att göra anspråk på det.

Vi uppmuntrar alla berättigade studenter att ta tillbaka pengarna, vilket är snabbt och enkelt att ansöka om, säger Jason Hill, talesperson för TV -licenser.

jag vann på lotteriet

Reglerna

Alla som tittar på eller spelar in live -tv -sändningar måste ha en tv -licens - oavsett vad de tittar på - eller så kan de få en rejäl böter.



Din halls licens täcker dig inte i ditt rum och inte heller dina föräldrar & apos; - eftersom licenser är knutna till adresser.

Om du bor i ett gemensamt hus kanske du kan komma undan med en licens för huset - snarare än en var för sig - men i nästan alla andra fall behöver du en licens om du aldrig tittar på TV.



De goda nyheterna

Tillräckligt med pengar tillbaka för att betala för en runda (exkl. London)

vad gör oss brittiska

Du kanske behöver en licens, men du behöver inte betala för den medan du inte är där.

En TV -licens är giltig i ett helt år, så om studenter köper en licens i oktober kan de ansöka om återbetalning när läsåret är slut, eftersom de inte längre bor i studentboenden, säger Izzy Lenga, NUS Vice President ( Välfärd).

2 nummer på lotteri

'Det här är pengar som studenter ofta inte har råd att missa och som kan hjälpa till att täcka de stigande levnadskostnaderna.

För att kvalificera dig måste du lämna hallar eller hyrt boende och flytta till en licensierad adress.

Du kan göra anspråk för alla månader kvar på din licens; så om du köpte den i oktober och flyttade ut i maj kan du få en återbetalning värd cirka 50,50 pund.

För att ordna en återbetalning eller ändra adress, gå till www.tvlicensing.co.uk/studentinfo eller ring TV -licens på 0300 790 6113.

Du måste ha din TV -licensinformation till hands och bevis för att visa deras licens behövs inte längre - till exempel en kopia av slutet på ditt hyresavtal.

När du inte behöver betala alls

(Bild: Getty)

Med det enda undantaget att använda iPlayer behöver du inte en licens om du inte tittar på eller spelar in live -tv.

Så ikapp-tv-tjänster som drivs av andra kanaler, strömmar eller laddar ner program efter att de har visats eller program som är tillgängliga online innan de visas på TV räknas inte.

Det betyder att du inte behöver en tv -licens för att titta på:

molly-mae hague

Om du inte ser eller spelar in live -tv på någon enhet eller använder iPlayer kan du meddela TV -licensiering genom att fylla i en deklaration här .

Men var försiktig, för medan det är möjligt, är det väldigt få som just nu hör till den kategorin.

Oavsett vilken enhet du använder och hur du än tittar, måste du ha licens för att titta på program samtidigt som de visas på TV eller live på en online -TV -tjänst. Färre än 2% av hushållen tittar bara på ikapp-tv så behöver inte en licens, berättade en taleskvinna från TV Licensing Spegelpengar .

Se Även: