Michael Owen förklarar varför han 'inte kunde vänta med att ge tillbaka' efter att ha tilldelats Ballon d'Or

Fotboll

Ditt Horoskop För Imorgon

Michael Owen har erkänt att han inte insåg hur stor prestationen var när han vann Ballon D & apos; och erkände att han '' inte kunde vänta med att ge tillbaka det ''.



Den före detta anfallaren i Liverpool och England tilldelades den mycket eftertraktade efter sin klubbs unika trippelsäsong 2001, liksom att hjälpa sitt land att kvalificera sig för VM 2002.



Phil Thompson tog över ansvaret för första lagets affärer på Anfield på den tiden på grund av en sjukdom hos manager Gerard Houllier.



Tala till Blood Red podcast Owen sa: 'I omklädningsrummet hade Phil Thompson - som hade en stor grej då och då ingen mobiltelefon - en mobiltelefon i handen.

rykten om övergång till liverpool 2016

'Jag tyckte att det var konstigt', och sedan kallade han in mig i korridoren utanför omklädningsrummet och sa att 'gaffern vill prata med dig'.

Owen vann Ballon D & apos; eller för sin skimrande säsong 2001 (Bild: )



'Jag hade inte hört av honom på evigheter när han gick igenom sin dåliga sjukdom. Han sa att du har vunnit Ballon d & apos; Eller, jag ville berätta för dig innan spelet & apos ;.

- Jag blev förstås mycket nöjd, men jag var bara inplanerad vid matchen.



'Det var först tills han senare faktiskt sa att du inte inser vad du har vunnit här, eller hur?' Jag sa 'Gaffer Jag är stolt, ärligt talat är jag nöjd', och han sa 'nej, du inser inte vilken prestation detta är!'

vilken kanal är kampen på ikväll

Han gjorde två sena mål för att avgöra FA -cupfinalen (Bild: Liverpool Echo)

'Och för att vara ärlig så hade han rätt, det gjorde jag inte. Jag tog pokalen framför fansen på Anfield och jag kunde nästan inte vänta med att ge den tillbaka.

”Det var just den typen av attityd vid den tiden. Naturligtvis är jag lite äldre och klokare nu, och det är stolt över platsen hemma.

Liverpool hade en fantastisk säsong som gjorde att de vann FA -cupen, ligacupen och UEFA -cupen och följde upp det med Supercupen i början av följande kampanj.

Och besegrade Englands lagkamrat David Beckham efter att ha gjort ett hattrick mot Tyskland (Bild: NEWSAMpix)

Han gjorde också ett hattrick i Englands 5-1 rivning av rivalerna Tyskland.

737 ängelnummer betydelse

Owen slutade före Real Madrids spanska anfallare Raul och Bayern Münchens och Tysklands målvakt Olivier Kahn för att ta ut priset, samt ha en rad andra namn i topp 10.

Thierry Henry, David Beckham och Zinedine Zidane var också i strid, och Owen kvittade: 'Tja, du får aldrig en dålig Ballon d & apos; Eller ställer du upp?

Läs mer

NEWSAM Football & apos; s bästa berättelser
Registrera dig för daglig NEWSAM Football -e -post Överför nyheter LIVE: Senaste skvaller Mourinho siktar på 'lycklig' Man Utd Messi kommenterar att lämna Barcelona

'Det kommer alltid att vara en stjärnfylld lista med spelare.

'Jag har sparat listan på min telefon som en bild bara för när jag blir lite nere, ibland kan du bara titta på det och det var ett år när jag slog alla dessa spelare.

- Det var ett speciellt år, en speciell säsong, särskilt på klubbnivå men naturligtvis också på internationell nivå. Det var fantastiskt, mål flödade.

Se Även: