Nya National Lottery -priser förklaras när det lanserar £ 5 vinst för 2 matchande nummer

Nationellt Lotteri

Ditt Horoskop För Imorgon

National Lottery Euromillions -biljett

Reglerna förändras(Bild: Getty)



Nya nationella lotteriregler innebär att miljoner britter kommer att vinna £ 5 för att matcha bara två nummer från november, medan dussintals fler människor kommer att få chansen att få 1 miljon pund som en del av en serie specialdragningar.



Från och med den 7 november kommer kunder som deltar i 'Must Be Won' -spel att vinna en femma när de matchar två nummer oavgjort.



Dessa spel hålls när jackpotten rullar över fem gånger.

hur man går in i london marathon 2015

I dessa dragningar, om ingen matchar alla sex huvudnummer för att vinna jackpotten direkt, delas pengarna mellan pristagare på lägre nivå.

Nu räcker det bara med två nummer för ett pris.



pixie geldof michael hutchence dotter

Det betyder att cirka en miljon spelare per dragning kan samla in £ 5 - utöver ett gratis lyckodopp.

Ändringen träder i kraft den 7 november (Bild: E +)



'Vi vet att en oväntad extra femma - som kan spenderas på en låda choklad, en bok eller tidning eller för att bjuda en vän på en kaffe - kan verkligen få ett leende på någons ansikte', säger Camelots Neil Brocklehurst .

Flytten träder i kraft den 7 november.

Det ingår i en serie andra spel som kommer att lanseras i höst, inklusive ett speciellt 'Must Be Won' -spel på 20 miljoner pund den 5 september för att ge den kämpande high street ett uppsving.

Nya priser i höst

  • Från lördagen den 7 november, spelare som matchar två huvudnummer i ett Lotto & apos; Must Be Won & apos; oavgjort där ingen matchar alla sex huvudnummer för att vinna jackpotten direkt kommer också att ta en del av jackpotten - att vinna £ 5 utöver deras gratis lyckodopp (tidigare delades jackpotten bara mellan vinnare av pengarna).
    Var och en av de andra prisnivåerna kan fortfarande förvänta sig att få en del av jackpotten, vilket resulterar i ökade priser.

  • En £ 20million & apos; special & apos; Lottningen 'Must Be Won' kommer att äga rum lördagen den 5 september.

  • Detta kommer sedan att följas av två mega EuroMillions -dragningar - en som garanterar 20 brittiska miljonärer fredag ​​18 september och en som erbjuder en förstärkt jackpot på över 100 miljoner pund fredag ​​25 september.

Lotto & apos; Must Be Won & apos; drar

Enligt nuvarande regler, om du matchar två nummer, får du ett gratis lyckodopp (Bild: AFP/Getty Images)

mila kunis och ashton kutcher gravida

Orolig för räkningar? Få de senaste pengaråd, nyheter och hjälp direkt till din inkorg - registrera dig på NEWSAM.co.uk/email

Enligt nuvarande regler kan Lotto -jackpotten bara rulla fem gånger innan den måste vinnas.

anton dubeke och katie derham

Om ingen hämtar jackpotten rullar den över till en & Must; Vinns & apos; lottning där pengarna delas mellan alla vinnare.

Detta inkluderar de som matchar två nummer från november.

Som ett resultat uppskattar Lotto att cirka en miljon människor kommer att skaffa £ 5 (utöver sitt vanliga gratis lyckodopp) i dessa Lotto & # x2019; Rolldowns & apos ;.

Nationella lotteripriser förklaras

Enligt nuvarande regler, om du matchar två nummer, kan du få ett gratis lyckodopp. Om du matchar dem alla vinner du jackpotten.

  • Matcha 6 huvudnummer - Jackpot
  • Matcha 5 huvudnummer plus bonusbollen - £ 1million
  • Matcha 5 huvudnummer - 1 750 £
  • Matcha 4 huvudnummer - £ 140
  • Matcha 3 huvudnummer - £ 30
  • Matcha 2 huvudnummer - Gratis lyckodopp

Se Även: