Du behöver INTE en TV -licens för att titta på iPlayer - om du följer dessa regler

Tv -Licensiering

Ditt Horoskop För Imorgon

iPlayer för att blockera VPN

Ingen tv -licens behövs här(Bild: Getty/BBC)



En sekund efter midnatt den 1 september riskerade du en böter på 1 000 pund plus eventuella advokatkostnader och/eller ersättning som du kan komma att åläggas att betala om du tittade på iPlayer utan TV -licens.



Förutom att du kanske inte gör det.



För medan regeringen tillkännagav att ändringen var att stänga ett kryphål som låter människor titta på BBC utan att stumpa ihop pengarna för en TV -licens som betalade för programmens program - de missade helt ett annat kryphål.

Och på grund av det, om du följer reglerna som TV -licensiering har bekräftat för NEWSAM Money, kan du fortsätta titta på Bake Off, EastEnders, Strictly och mer utan att betala ett öre.

Hur allt detta hände

Är det rättvist att titta på saker gratis andra människors TV -licenser betalas för?



Tv -licensen betalar för BBC. Det debiteras för varje hem som tittar på eller spelar in live -TV.

Men människor som bara tittar på DVD-skivor, Netflix, Amazon Prime och olika catch-up-tjänster har alltid varit undantagna från att betala det.



Även om allt verkar logiskt, var iPlayer-som visar BBC-program som licensavgiften betalar för-också gratis att titta på för betalare utan licensavgift.

'BBC arbetar utifrån att alla som tittar på det betalar för det, sade John Whittingdale, då kultursekreterare, i mars.

'Att ge en gratis resa till dem som gillar Sherlock eller Bake Off en timme, en dag eller en vecka efter att de sänds var aldrig avsett och är fel.'

För att fixa det ändrade de reglerna så att människor som tittade på iPlayer också måste ha en TV -licens.

Det finns bara ett problem - de missade ett annat kryphål.

Det nya iPlayer -kryphålet

BBC iPlayer

(Bild: BBC)

Efter att batteridrivna, handhållna TV-apparater först kom ut en regel sattes i det finstilta för licensavgiftsvillkoren.

För att stoppa människor som behöver en separat licens för att titta på en av dessa när de är hemifrån - säg på semester i sin husvagn - gjordes ett undantag för personer som använde dem utanför sitt hem.

Problemet är att tiderna har förändrats. Nu kan en hel mängd enheter med batterier ta emot telly (och iPlayer) inklusive bärbara datorer, surfplattor och telefoner.

De goda nyheterna - det betyder att de också kan vara undantagna.

Kommer eleverna att behöva betala den nya avgiften?

Resultat på A-nivå

Ingen licens behövs för dem! (Bild: Getty)

Först och främst - det här fungerar inte för alla. De flesta människor kommer fortfarande att behöva en tv -licens för att titta på eller spela in live -tv eller se program på iPlayer.

Men några få - främst studenter - har vickrum.

TV -licens bekräftade att du är undantagen om:

  • Du använder bara en enhet som drivs av sina interna batterier för att titta på live -tv eller titta på och ladda ner program på BBC iPlayer; och

  • Du har inte anslutit den till en antenn eller anslutit den till elnätet för att ta emot TV; och

  • Din permanenta adress (utanför terminstid) är dina föräldrar & apos; Hem; och

  • Dina föräldrar har en giltig tv -licens.

Elever omfattas inte av sina föräldrar & apos; licens, om inte studenten någonsin använder enheter som enbart drivs av sina egna interna batterier (inte anslutna till en antenn eller elnätet) och om deras permanenta adress är deras föräldrars hem, sa en talesman för TV Licensing till NEWSAM Money.

Du kan ringa 0300 790 6113 för att kontrollera om detta undantag gäller dig eller ta reda på mer genom att gå till tvlicensing.co.uk/studentinfo

Andra sätt att slippa licensavgiften

(Bild: Getty)

Med det enda undantaget att använda iPlayer behöver du inte en licens om du inte tittar på eller spelar in live -tv.

Så ikapp-tv-tjänster som drivs av andra kanaler, strömmar eller laddar ner program efter att de har visats eller program som är tillgängliga online innan de visas på TV räknas inte.

Det betyder att du inte behöver en tv -licens för att titta på:

Om du inte ser eller spelar in live -tv på någon enhet eller använder iPlayer kan du meddela TV -licensiering genom att fylla i en deklaration här .

Men var försiktig, för även om det är möjligt, faller just nu väldigt få människor i den kategorin.

Oavsett vilken enhet du använder och hur du än tittar, måste du ha licens för att titta på program samtidigt som de visas på TV eller live på en online -TV -tjänst. Färre än 2% av hushållen tittar bara på ikapp-tv så behöver inte en licens, berättade en taleskvinna från TV Licensing Spegelpengar .

omröstning

Kan du klara dig utan live -tv?

16000+ RÖSTER SÅ LÄNGT

JALÅT BLI

När du absolut behöver en TV -licens

Alla som tittar på eller spelar in live -tv -sändningar måste ha en tv -licens - oavsett vad de tittar på - eller så kan de få en rejäl böter.

Det betyder att titta på en telefon, bärbar dator eller surfplatta fortfarande räknas så länge den sänds. Ja, även om du använder någon annans SkyGo -inloggning hemma betyder att du behöver en eftersom licenser är knutna till adresser.

Om du bor i ett gemensamt hus kan du mycket väl komma undan med en licens för huset - snarare än en var för sig - men i nästan alla andra fall behöver du en licens om du aldrig tittar på TV -sändning.

Men det finns några goda nyheter - medan du behöver en licens behöver du kanske inte betala fullt pris för en.

Lagliga tv -licensrabatter

Eftersom TV -licenser gäller adresser, inte enskilda, så länge någon som är berättigad till rabatt bor på din adress och licensen är i deras namn, tjänar hela huset.

Så vem får rabatt? Äldre britter behöver inte tv -licens.

Det betyder att när du når 75 år kan du ansöka om en gratis över 75 TV -licens . De varar i 3 år och skickas ut förutsatt att du uppger ditt folkförsäkringsnummer. Faktum är att om du är 74 kan du till och med ansöka om en korttidslicens för att täcka upp till din 75-årsdag.

För det andra, även om det inte är gratis, men alla som är blinda (svårt nedsatt syn) kan få tv -licenser för halva priset. Återigen betyder det att resten av huset är täckt också.

vila i frid. miley cyrus

Om du hyr behöver du inte en separat tv -licens för ditt rum om du har en relation med husägaren (och bor i deras hus) eller ett gemensamt hyresavtal - men behöver en om du har en separat hyresrätt överenskommelse för just ditt rum.

Det finns också andra tillfällen du kan få tillbaka pengar på £ 145,50 - till exempel om du är student kan du få £ 37 tillbaka .

Vad din licens täcker

Om du bor någonstans med en TV -licens behöver du inte en annan om du tittar på TV på en enhet som går på batterier någon annanstans (dvs. en surfplatta, telefon eller handhållen TV) så länge den inte är ansluten till elnätet .

Om du är på (eller äger) en båt eller en husvagn behöver du inte heller en ny TV -licens för att titta på tv i det heller.

Du är också täckt för statiska husvagnar, husbilar och flyttbara stugor - förutsatt att ingen är hemma och tittar på TV medan du använder dem. Om någon är på huvudadressen, du måste fylla i ett deklarationsformulär .

Men om du har ett andra eller fritidshus, lägenhet, bungalow eller stuga behöver det en egen TV -licens om du ska titta på live (eller spela in live) TV där - oavsett vilken enhet den är på.

Se Även: