'Men jag tittar bara på Netflix ?!' 26 000 unga britter fångade att titta på TV utan licens och riskerade böter på 1 000 pund

Tv -Licensiering

Ditt Horoskop För Imorgon

Tiotusentals människor fångas(Bild: Getty)



Netflix är bra. Så är det Amazon Prime för det mesta. ITV Hub, Alla 4, My5 och du är förmodligen OK.



Men andra gången du tittar på eller spelar in någonting från live -tv eller slår på iPlayer riskerar du en böter på 1000 pund om du inte har en giltig tv -licens.



Och nej, det spelar ingen roll att du bara använder telefonen eller loggar in via Apple TV.

Vad mer är, de senaste siffrorna från TV Licensing visar att mer än 26 000 britter mellan 18 och 25 år fångades när de tittade på live -tv eller BBC iPlayer utan TV -licens bara under det senaste året.

TV -licensundandragande är ett brott (Bild: PA)



Ännu värre är det ofta ännu mer förvirring om vem som är och inte täcks av en licens på platser som studenthallar och platta aktier.

Varje år finns det myter som cirkulerar runt campus om när du gör det och inte behöver en licens, säger TV -licensierande talesman Jason Hill.



emily attackerar sean walsh

'Eftersom de flesta studenter äger minst en enhet som kan visa live -tv eller titta på BBC iPlayer - till exempel en bärbar dator, smartphone eller surfplatta - är det viktigt att de känner till lagen kring att vara korrekt licensierade.'

Läs mer

Spara pengar på tv -paket
Sky Sports -paketet är 114 £ mindre Slå Netflix -prishöjningen Britter betalar £ 50 i månaden för gratis sport Lagliga rabatter på TV -licensavgifter

Vem behöver egentligen en licens

Om du är i Storbritannien (England, Skottland, Wales och Nordirland), Kanalöarna och Isle of Man är det nästan alltid mot lagen att titta på live -tv - eller ladda ner eller titta på program på iPlayer - på en adress som är inte licensierad.

Vad du tittar på är dock irrelevant.

'Om du tittar på live -tv på någon enhet, inklusive mobiler och surfplattor, eller tittar på program för återkommande program på BBC iPlayer, måste du omfattas av en TV -licens, säger Hill.

Så det spelar ingen roll om du använder en TV, en bärbar dator, surfplatta, telefon, smartklocka, spelkonsol eller något annat.

Det spelar ingen roll hur innehållet kommer till dig, så Amazon Fire -pinnar, Chromecasts, NowTV, Roku, Apple TV, PVR, Freesat eller något annat räknas fortfarande.

De viktigaste delarna att komma ihåg här är att licenser gäller per adress och frasen 'live -tv'.

Det betyder att du inte behöver en licens om du bara tittar på begäran eller hämtar program på tjänster som inte är iPlayer - till exempel Netflix - och du också aldrig titta på live -tv -program på alla kanaler, inklusive på iPlayer.

Det behövs inte heller någon licens om du bara tittar på DVD, Blu-ray eller videor.

zack morris (skådespelare)

Du får dock problem med att titta på eller spela in några direktsändning - och det inkluderar saker som sportevenemang på Amazon Prime.

Den andra punkten är att det är en licens per adress.

Så om du bor i ett gemensamt hus omfattas alla av en enda licens eftersom det är en adress.

Men om du är i studenthallar, till exempel med ditt eget låsbara rum, behöver du din egen licens.

Nu är det inte alltid klart vad som - och inte är - räknas som en enda adress.

Det enklaste sättet att berätta är ditt hyresavtal. Om du har ett gemensamt hyresavtal täcks du i allmänhet alla av en enda licens. Om ni alla har ett separat hyresavtal, täcker en enda licens de delade områdena, men ni behöver separata licenser för att titta på eller spela in live -TV i rummet.

betydelsen av siffran 777

En stor positiv om adressregeln är att om någon på adressen kvalificerar sig för rabatt - till exempel är 74 eller äldre eller har allvarlig synskada - så så länge licensen är i deras namn kan du alla få täckning till rabatteringsränta .

Vad du får med en licens

Att titta på iPlayer på din telefon räknas fortfarande (Bild: Getty Images Europe)

Med en TV -licens kan du titta på eller spela in live -tv -program på vilken kanal som helst och ladda ner eller titta på BBC -program på iPlayer.

Det täcker dig också om du är i en flyttbar husvagn, båt, tåg eller bil (förutsatt att det inte är din huvudsakliga bostad).

Dessutom, om du använder en batteridriven enhet täcker din hem-TV-licens vanligtvis dig att använda den för att titta på TV hemifrån.

Den rätten tar tyvärr slut om du ansluter den till elnätet och använder den för att titta på eller spela in live -tv eller titta på iPlayer.

Vad en TV -licens kostar och hur man får en

En färg -TV -licens kostar för närvarande £ 150,50 för ett år. En svartvit TV -licens kostar £ 50,50.

Så här betalar du:

  • Online - människor kan nu betala online på www.tvlicensing.co.uk/payinfo förbi
  • Autogiro eller med betalkort eller kreditkort.
  • Direktdebitering - månads-, kvartals- eller årliga direktdebiteringssystem är tillgängliga och kan ställas in online på www.tvlicensing.co.uk/directdebit
  • Receptfri på alla postkontor.
  • Betalkort eller kreditkort via telefon.
  • Med post - skicka en check till TV -licensiering till: TV Licensing, Darlington, DL98 1TL

Se Även: