När du ska slå på din uppvärmning - och 7 sätt att hålla dig varmare längre

Energiräkningar

Ditt Horoskop För Imorgon

Den så kallade indiska sommaren kan komma till ett dramatiskt slut nästa vecka med snö på prognosen för Halloween.



Efter en av de varmaste höstarna på rekord betyder det att Storbritannien kan vänta på en blåsig tidig vinter med temperaturer så låga som -7.



Det betyder att de fem miljoner människor som ännu inte ska slå på sin centralvärme kan komma att grotta sig in för att undvika att bli utelämnade i kylan.



Men vad är den bästa dagen att slå på den - och finns det något som är för tidigt?

Enligt jämförelsewebbplatsen Go Compare kommer lördagen den 27 oktober att vara dagen då nationen slår på centralvärmen för vintern.

rösta inte på arbete

Det är den tiden på året där vi tar ut kasten (Bild: Getty)



Undersökningen, som beställts av den nya automatiska energiomkopplingstjänsten Weflip, fann att 6% av oss är rädda för vintern på grund av argument om termostaten.

Ett av tio hushåll har argumenterat om när värmen ska sättas på för vintern, medan 11% har pågående oenigheter om den perfekta temperaturen under de kallaste månaderna.



£1 hus till salu 2020

Samtidigt säger 9,5 miljoner hushåll att de kommer att försena att slå på värmen så länge de kan eftersom de helt enkelt inte har råd.

Läs mer

Energibesparingar
Betalningar för kallt väder £ 140 Warm Home rabatt När ska du slå på värmen för vintern Vinterbränslebidrag

'Att slå på centralvärmen är ett av de säkra tecknen på att vintern är här och i år planerar de flesta den stora växeln på lördag den 27 oktober - dagen innan klockorna går tillbaka', förklarade Amanda Cumine på Weflip.

”Det kallare vädret i kombination med färre timmar dagsljus gör det också till den dyraste tiden på året för energiräkningar eftersom vi alla använder mer för att värma och tända våra hem. Så med att energipriserna har stigit med 6% under det senaste året är det inte förvånande att många människor överväger att bli kalla. '

vinnande lottonummer i Storbritannien

18 dagar kallare

Siffror hävdar att vi måste vänta 18 dagar till för att behålla våra räkningar till samma pris som förra vintern (Bild: Blanda bilder)

Siffror från Weflip avslöjar att hushåll med de stora leverantörens standardtaxor måste skjuta upp att slå på värmen i genomsnitt i 18 dagar i vinter för att hålla sina räkningar lika med förra året.

Samma hushåll skulle behöva tappra kyla fram till mitten av december för att hålla sina energiräkningar i nivå med de som har de bästa fasta energipriserna.

'Sedan den senaste omgången med energiprishöjningar började i mars 2017 har de stora energibolagen alla höjt sina standardtaxor för dubbla bränslen minst en gång', tillade Cumine.

Enligt energitillsynsmyndigheten, Ofgem, är den genomsnittliga årliga hushållsräkningen nu 1 194 pund, men miljontals lojala kunder fastnar fortfarande på sina leverantörers dyraste avgifter - där de kan betala cirka 352 pund om året för mycket, sa Weflip .

'Med energipriserna stigande under de senaste 18 månaderna kommer detta att vara den största och dyraste pannkopplingen på år, så det är viktigare än någonsin att hushållen tar kontroll över sina energiräkningar, en gång för alla.'

66 ängelnummer tvillinglåga

För att ta reda på det bästa erbjudandet för ditt hushåll, se vår guide på hur man byter energileverantör .

Läs mer

Energiprisökningarna hittills 2018
British Gas höjer priserna för andra gången Npower höjer energiräkningarna för 1 miljoner människor 63 £ tillkommer på ScottishPower -räkningarna EDF Energy höjer priserna

Håll ditt hem varmare längre

  1. Blockera inte radiatorer: Undvik att sätta soffan framför kylaren eftersom den kommer att absorbera mycket värme och förhindra att den värmer upp resten av huset.

  2. Förslut dina dörrar : Djupt drag-exklusive skum eller gummitape runt dina dörrar och andra sprickor där draget kommer in. Du kan köpa det på Wickes , B&Q och Hem bas för cirka £ 5.

  3. Gör en risstrumpa: Du kan köpa nallar fyllda med ris och lavendel som du värmer i mikrovågsugnen i någon minut som ett alternativ för varmvattenflaska.

    Det är ett ganska effektivt sätt att få in värme i något - säkert mer energieffektivt än att koka en vattenkokare full med vatten. Men i stället för att spendera 20 £ på en köpt butik, fyll en strumpa med ris och lavendel, binda änden och du har din egen hand varmare.

  4. Stäng gardinerna : Att hålla dem stängda är ett smart - och enkelt - sätt att hålla värmen låst. Överväg att investera i termiska gardiner för de rum du använder mest.

    De är inte så dyra och om du inte vill byta ut dina nuvarande gardiner kan du bara köpa det termiska fodret och fästa det på dina befintliga gardiner. Bara detta kan minska värmeförlusten med upp till 25%.

  5. Sluta varmt: Det säger sig självt men ju fler lager du har på, desto varmare kommer du att känna.

    fotbollschef 2017 billigaste priset
  6. Lufta din kylare: & apos; Blödande radiatorer & apos; är när du släpper ut luft som har fastnat inuti. Instängd luft gör att radiatorerna har kalla fläckar, vilket minskar effektiviteten hos dem. Du kan blöda dina radiatorer själv.

    För att göra det, följ dessa steg - 1) Slå på värmen 2) När dina radiatorer är varma, gå och kontrollera var och en för att se om alla delar av kylaren värms upp 3) Stäng av din centralvärme.

    Fäst din radiatornyckel (du kan köpa en i din lokala järnaffär) till den fyrkantiga biten i mitten av din radiatorventil. Vrid långsamt radiatornyckeln moturs-om gas släpps ut hör du ett väsande ljud. När det inte finns mer gas kommer vätska ut och ventilen måste stängas snabbt.

  7. Stängning av termostaten: Vridning den ner med 1 grad kan sänka dina uppvärmningsräkningar med upp till 10 procent och spara dig cirka £ 85 per år enligt Energy-uk.org.

Läs mer

Topppengar
Morrisons säljer påskägg för 25p Avlöningsdag bekräftad KFC öppnar åter 100-tal butiker för leverans Supermarkets leveransrätt förklaras

Se Även: